Φόρος για τη χρήση πλαστικής σακούλας στη Β. Ιρλανδία

Φόρος για τη χρήση πλαστικής σακούλας στη Β. Ιρλανδία Facebook Twitter
6

Από σήμερα οι πολίτες της Β. Ιρλανδίας θα πληρώνουν 5 πένες για κάθε πλαστική σακούλα που θα παίρνουν από τα καταστήματα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ρύπαση του περιβάλλοντος από πλαστικά. Συγκεκριμένα, με το μέτρο αυτό οι αρχές φιλοδοξούν να μειωθει αισθητά ο όγκος των 250 εκατομμυριών πλαστικών σακουλών που διανέμονται ετησίως στη χώρα, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο φόρος θα καλύπτει τις σακούλες μιας χρήσης, ακόμα και αν είναι φτιαγμένες από χαρτί ή συστατικά φυτικής προέλευσης, με το σκεπτικό ότι οι εναλλακτικές των πλαστικών σακουλών έχουν και αυτές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δεν θα ισχύει όμως για τις σακούλες πολλαπλών χρήσεων και για ορισμένες μικρές χάρτινες και πλαστικές σακούλες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για φάρμακα ή ζεστό φαγητό.

Το μέτρο εφαρμόστηκε πρώτα στην Ουαλία το 2011 με θεαματικά αποτελέσματα. Ουαλοί καταστηματάρχες δήλωσαν πως μέσα σε λίγους μήνες οι πλαστικές σακούλες σχεδόν εξαφανίστηκαν.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Διεθνή / Τι συμβαίνει στη Γαλλία: Πώς ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις και γιατί εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα

Αυτό που άρχισε ως διαμαρτυρία για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις συνθήκες στα σχολεία εξελίχθηκε μέσα σε έναν μήνα σε ένα κίνημα που εκφράζει τη δυσαρέσκεια για την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανισότητες και τις κυβερνητικές επιλογές
THE LIFO TEAM
Η Γαλλία καιγόταν και ο Μακρόν διασκέδαζε στη Σελίν Ντιόν: Το βίντεο που προκάλεσε οργή

Διεθνή / Η Γαλλία καιγόταν και ο Μακρόν διασκέδαζε στη Σελίν Ντιόν: Το βίντεο που προκάλεσε οργή

Στο στόχαστρο των επικρίσεων βρέθηκε και η ίδια η διοργάνωση της συναυλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κανονικά στο Παρίσι, μία από τις πόλεις όπου καταγράφηκαν μερικές από τις εντονότερες συγκρούσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σου. Αν και κατανοώ πως με όσα πληρώνουμε γενικά, φαντάζει τελείως παλαβό να πληρώνεις ΚΑΙ για την σακούλα. Μόνο που την πληρώνεις ούτως ή άλλως. Είτε με τα λεφτά σου, είτε με την υγεία σου. https://www.youtube.com/watch?v=D41rO7mL6zM
Για την πολύ πιθανή περίπτωση που δεν το ξέρατε, αυτό είναι ανάπτυξη και μάλιστα πράσινη αγαπητοί Έλληνες βουλευτές. Αντιγράψτε ελεύθερα μπας και δούμε και μεις καμιά άσπρη μέρα. Άσχετοι.