Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd)

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter
21

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ο 35χρονος Έλληνας ομογενής, τον οποίο καταδίωκαν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας της Αλβανίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Κυριακής στο χωριό Βουλιαράτι της Αλβανία, ο 35χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Ant1, που επικαλείται ρεπορτάζ του himara.gr, την σημαία κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πυροβόλησε εναντίον ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter
Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες του ομογενή, το σημείο της εμπλοκής καθώς και το περιπολικό το οποίο ο άντρας «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. 

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter
Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter
Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter

Ο 35χρονος αρχικά προσπάθησε να διαφύγει και σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr, βρήκε καταφύγιο στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε από αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες των αλβανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα μέλη των RENEA του ζήτησαν να πετάξει το όπλο του και να παραδοθεί, όμως εκείνος αντ' αυτού άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον σκοτώσουν, με σφαίρες που τον βρήκαν στο κεφάλι και στο στήθος.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο ότι σκοτώθηκε αναμένουμε εξηγήσεις

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε επισήμως αργά το απόγευμα για τον θάνατο του ομογενούς. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εγκαλεί τις αλβανικές αρχές για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του ομογενή Κ. Κατσίφα κατέληξε στο θάνατό του.

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την βαθιά λύπη του για το θάνατο του Ελληνα ομογενή, τονίζει ότι αναμένει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Διεθνή
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών.Αυτός είναι ο ακριβής τίτλος και δεν νομίζω να έχει τίποτα αξιοπερίεργο.
Ολοι οι τίτλοι κατά πλειοψηφία δείχνουν πως τον σκότωσαν άνευ λόγου μετά την ύψωση της σημαίας.Εάν συνέβαινε κάτι παρόμοιο εν Ελλάδι όλοι θα έλεγαν καλά του έκαναν του Αλβανού, να πάει στην χώρα του να σηκώνει σημαίες, τι πάει να πει πυροβόλησε στον αέρα (εάν πυροβολούσε στον αέρα) δεν είχε δικαίωμα να το κάνει, (εάν πυροβολούσε τους αστυνομικούς ακόμα χειρότερα σχόλια).Τρίτον σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την πράξη που οδήγησε τον αδικοχαμένο 35χρονο στον θάνατο, δεν παύει να είναι ένα νέο παλικάρι που είχε μέλλον μπροστά του.Οι πράξη του όμως κύριοι οδήγησε στην δολοφονία του. Θα μου πείτε έπρεπε να πάει η αστυνομία να κατεβάσει την σημαία;Σκεφτείτε όμως έναν Αλβανό με αλυτρωτικές τάσεις να έκανε κάτι παρόμοιο σε ελληνικά εδάφη. Έναν Τούρκο να έκανε κάτι παρόμοιο στην Θράκη.
Τι ακριβως δεν κατάλαβες; Τη σημαία την υψωσε σε νεκροταφείο πεσόντων Ελλήνων στρατιωτων ανήμερα 28ης Οκτωβριου.Πως συγχέεις τον αλυτρωτισμο των Αλβανων με την αποθεση τιμης ενος Ελληνα σε ελληνικο κοιμητηριο; Εκτος και αν το προβλημα των Αλβανων ειναι οτι το κομματι της ιστοριας που τους ανηκει στον Β παγκοσμιο πολεμο δεν ειναι αξιο υπερηφανιας σε σχεση με το δικο μας.
Τα νεκροταφεία δεν αποτελούν ανεξάρτητα κρατίδια φίλε μου, εφόσον του απαγορεύθηκε από τις αρχές έπρεπε να ακολουθήσει τις διαταγές τους. Εάν έκανε καθείς το δικό του, μη σεβόμενος του νόμους του κάθε κράτους ή τις εντολές από τις αρχές τους τότε θα επικρατούσε χάος. Δεν μπορούμε να ζητάμε σεβασμό όταν σεβασμό δεν δίνουμε.Όσον αφορά τον αλυτρωτισμό, οι φωτογραφίες είναι ποικίλες που κυκλοφορούν σχετικά με την υπόθεση. Μερικές εκ των οποίων απεικονίζουν κομμάτι της νυν Αλβανίας με κόκκινο χρώμα, με αίτημα την προσάρτηση στην Ελλάδα.Σχετικά λοιπόν με τα δημοσιεύματα που "προσβάλλουν" τον αδικοχαμένο νέο, χωρίς ειρωνεία το επίθετο αδικοχαμένος, ως εξτρεμιστή δεν τα βλέπω και τόσο αναληθή. Μπορεί να κάνω και λάθος ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, εγώ λέω την γνώμη μου σαν αναγνώστης και απλός πολίτης.Δεν συγχέω λοιπόν τον αλυτρωτισμό των Αλβανών αλλά τον αλυτρωτισμό των Ελλήνων, με την σκέψη ότι εάν ο δράστης ήταν Αλβανός και έκανε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, συνέβαινε ακριβώς το ίδιο και έβγαιναν φωτογραφίες του με παρόμοιες εικόνες θα τον είχαν ονομάσει τα ΜΜΕ σύσσωμα εθνικιστή.
Το θέμα δεν είναι οι σημαίες, ούτε το ποιος τις υψωνει. Το θέμα είναι εάν βάση πρωτοκολλου οι αλβανικες αρχές έπρεπε ή όχι να βάλλουν εναντίων του. Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό, τα άλλα είναι περιττά.
Τα είπες πολύ σωστά όλα. Είναι πάντα κρίμα να χάνονται νέοι άνθρωποι αλλά τί ακριβώς περίμενε ότι θα γίνει;Και βέβαια βρήκαν ευκαιρία τα γνωστά σκουλήκια να βγουν απ´τη γη... διαβάζω εδώ κι εκεί «δολοφονία» - όχι παιδιά δεν ήταν δολοφονία, ο άνθρωπος πήρε το καλάσνικοφ κι άρχισε να γαζώνει, η αστυνομία θα περίμενε να σταματήσει κι όποιος ζούσε να πάει να τον συλλάβει;
"Σκουλήκια" χαρακτηρίζεις οσους εχουν αντιθετη αποψη απ τη δική σου;;;Συγχαρητηρια!!!Το νου σου σε κατι πατουσες που αιωρουνται απο πανω σου.Χαιρομαι ομως που δεν εφαγες καμια αδεσποτη,αφου ησουν εκει και μας επιβεβαιωνεις οτι τα πραγματα εγιναν ετσι ακριβως.Εγω παλι εχω τις επιφυλαξεις μου.αφου προφανως αγνοεις τη δολοφονια του Αριστοτελη Γκουμα ο οποιος δολοφονηθηκε απο τρεις Αλβανους στη Χιμάρα, επειδη μιλουσε Ελληνικα.Ακομα η οικογενεια του περιμένει δικαιωσυνη και απο την αλβανικη αστυνομια να κανει τη δουλεια της.Αστο καλυτερα βρε Εράκι
Βρε μιμίκο, σκουλήκια δεν χαρακτήρισα όσους διαφωνούν - είμαι πάντα ανοιχτή στη συζήτηση. Αναφερόμουν στους χρυσαυγίτες που βρήκαν ευκαιρία να μεγαλουργήσουν πάλι. Αν ο εν λόγω βορειοηπειρώτης είχε κάνει κάτι άλλο, θα ήταν « αλβανός εγκληματίας». Τι, όχι;
Φίλε μου το να εθελοτυφλείς και να λες ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Θράκη είναι αστείο. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μουσουλμάνοι, όπως υπάρχουν και Έλληνες χριστιανοί στην Τουρκία.Ας μην παίζουμε με τις λέξεις και ας κοιτάξουμε την ουσία, άσε λοιπόν τις ειρωνείες περί βασικών δεν περίμενα εσένα να μου τα μάθεις.Απλώς λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Φάνηκε από την επίσκεψη του Ερντογάν εάν υπάρχουν Τούρκοι μουσουλμάνοι ή όχι στην Θράκη ή εάν υπάρχουν άτομα που υποκινούνται από τους Τούρκους.Κάτι τελευταίο στην συνθήκη της Λωζάνης δεν αναφέρονται εθνότητες αλλά θρησκείες. Αναλυτικότερα δεν αναφέρονται πουθενά οι Τούρκοι ως Τούρκοι αλλά ως μουσουλμάνοι. Θύμασαι φίλε μου τί έγινε με τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και του Έλληνες της Κων/λης;Παρέμειναν και προστατεύθηκαν σαν μειονότητες από το κάθε κράτος αντίστοιχα.Επομένως αφού δεν υπήρχε ορισμός εθνικοτήτων πως ξέρεις εσύ ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι μουσουλμάνοι στην Θράκη αλλά μόνο Έλληνες;Ας μην ξεφεύγουμε λοιπόν από το θέμα μας για να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο από το θέμα που προβληματίζει.
@Aplos Anazititis «Θύμασαι φίλε μου τι έγινε με τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και του Έλληνες της Κων/λης;»Οι μεν μουσουλμάνοι της Θράκης προστατεύθηκαν, τους παραχωρήθηκαν προνόμια και πολλαπλασιάστηκαν πολύ γρήγορα, οι δε Ρωμιοί της Πόλης σχεδόν εξοντώθηκαν. Να είμαστε ακριβείς με αυτά...
@Citellus citellusΚαι αυτό να δεχθούμε, δεν παύει να συμβαίνει το γεγονός που προανέφερα, επομένως προς τί οι υποδείξεις σου πως δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Δυτική Θράκη και οι παραπομπές σου προς την συνθήκη της Λωζάνης;Γιατί αλλάζεις θέμα και κατευθύνεις την συζήτηση εκεί που σε συμφέρει με αλλοιώσεις και παραπληροφορήσεις;Εν πάσι περιπτώσει δεν θα ασχοληθώ άλλο περί Λωζάνης, δεν θα απαντούσα αλλά επειδή δεν θέλω να φανεί πως δεν έχω αντίλογο σε κάτι που ανέφερες λάθος και μάλιστα με νουθετικό τρόπο, γι' αυτό μπήκα και στην διαδικασία να σου υπενθυμίσω την συνθήκη.Η ουσία είναι μία και προαναφέρθηκε.
Δηλαδή εσύ τώρα πιστεύεις την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας η οποία έχει ήδη υποπέσει σε κραυγαλέες αντιφάσεις για το θάνατο του ομογενούς στη Βόρεια Ήπειρο.