Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd)

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter
21

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ο 35χρονος Έλληνας ομογενής, τον οποίο καταδίωκαν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας της Αλβανίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Κυριακής στο χωριό Βουλιαράτι της Αλβανία, ο 35χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Ant1, που επικαλείται ρεπορτάζ του himara.gr, την σημαία κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πυροβόλησε εναντίον ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter
Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες του ομογενή, το σημείο της εμπλοκής καθώς και το περιπολικό το οποίο ο άντρας «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. 

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter
Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter
Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής στην Αλβανία που ύψωσε την ελληνική σημαία (upd) Facebook Twitter

Ο 35χρονος αρχικά προσπάθησε να διαφύγει και σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr, βρήκε καταφύγιο στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε από αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες των αλβανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα μέλη των RENEA του ζήτησαν να πετάξει το όπλο του και να παραδοθεί, όμως εκείνος αντ' αυτού άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον σκοτώσουν, με σφαίρες που τον βρήκαν στο κεφάλι και στο στήθος.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο ότι σκοτώθηκε αναμένουμε εξηγήσεις

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε επισήμως αργά το απόγευμα για τον θάνατο του ομογενούς. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εγκαλεί τις αλβανικές αρχές για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του ομογενή Κ. Κατσίφα κατέληξε στο θάνατό του.

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την βαθιά λύπη του για το θάνατο του Ελληνα ομογενή, τονίζει ότι αναμένει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Διεθνή
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους του στρατού

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους του στρατού

Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετέχει στην πρώτη του επίσημη εκδήλωση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ως μονάρχης, αποτίοντας φόρο τιμής στα μέλη της ένοπλης δύναμης που υπέστησαν διακρίσεις λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας
LIFO NEWSROOM
Πρόσφυγες: Οι ΗΠΑ τους απομάκρυναν από το Αφγανιστάν και τώρα είναι αποκλεισμένοι στην έρημο του Κατάρ

Διεθνή / Πρόσφυγες: Οι ΗΠΑ τους απομάκρυναν από το Αφγανιστάν και τώρα είναι αποκλεισμένοι στην έρημο του Κατάρ

Η ιστορία της παγιδευμένης κοινότητας Αφγανών προσφύγων στη βάση Camp As Sayliyah στο Κατάρ αποτυπώνει τις επιπτώσεις της αμερικανικής παρέμβασης, της μεταναστευτικής πολιτικής και της γεωπολιτικής αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM
Eurofighter: Στην Τουρκία ο Στάρμερ για τη συμφωνία - Τι σημαίνει για τον Ερντογάν η προμήθεια 40 μαχητικών

Διεθνή / Eurofighter: Στην Τουρκία ο Στάρμερ για τη συμφωνία - Τι σημαίνει για τον Ερντογάν η προμήθεια 40 μαχητικών

Νέα εποχή στην αμυντική συνεργασία Βρετανίας-Τουρκίας: Ο Σερ Κιρ Στάρμερ επισκέπτεται την Άγκυρα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία προμήθειας 40 Eurofighter Typhoon
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αργεντινή: Γιατί οι αγρότες των ΗΠΑ είναι εξοργισμένοι με τα 20 δισ. δολάρια του Τραμπ στον Μιλέι

Διεθνή / Αργεντινή: Γιατί οι αγρότες των ΗΠΑ είναι εξοργισμένοι με τα 20 δισ. δολάρια του Τραμπ στον Μιλέι

Η κυβέρνηση Τραμπ προκαλεί αντιδράσεις με τη διάσωση 20 δισ. δολαρίων προς την Αργεντινή του Χαβιέρ Μιλέι - Οργή στις αγροτικές πολιτείες, διχασμός στους Ρεπουμπλικάνους
LIFO NEWSROOM
Από την Τασμανία στη Νέα Ζηλανδία σε 18 μήνες: Η σανίδα του σερφ που διέπλευσε τον ωκεανό

Διεθνή / Από την Τασμανία στη Νέα Ζηλανδία σε 18 μήνες: Η σανίδα του σερφ που περιέπλευσε τον ωκεανό

Μια μοναδική χειροποίητη σανίδα του σερφ, που χάθηκε το 2024 στην Τασμανία, διασχίζει 2.400 χλμ. μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και επιστρέφει στον ιδιοκτήτη της χάρη στην τύχη, στη θάλασσα και στη δύναμη των social media
LIFO NEWSROOM