Η Κέιτ Μπλάνσετ υπερασπίζεται σθεναρά τους στρέιτ ηθοποιούς σε ρόλους ομοφυλοφίλων

Η Κέιτ Μπλάνσετ υπερασπίζεται σθεναρά τους στρέιτ ηθοποιούς σε ρόλους ομοφυλοφίλων Facebook Twitter
1

Η Κέιτ Μπλάνσετ υπερασπίστηκε τους στρέιτ ηθοποιούς που υποδύονται ομοφυλόφιλους χαρακτήρες και είπε ότι θα «αγωνιστεί μέχρι θανάτου» για το δικαίωμά της να αναστείλει τη δυσπιστία.

Το Χόλιγουντ έχει επικριθεί επειδή έδωσε ρόλους LGBT σε στρέιτ ηθοποιούς με πρόσφατο παράδειγμα την Σκάρλετ Γιόχανσον η οποία δέχτηκε κριτική και αποχώρησε από την παραγωγή ταινίας στην οποία είχε συμφωνήσει να υποδυθεί το ρόλο ενός trangender χαρακτήρα.

Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές της στάσης του Χόλιγουντ στους ομοφυλόφιλους ηθοποιούς. Κανένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος δεν έχει κερδίσει ποτέ το Όσκαρ ερμηνείας, αλλά οι στρέιτ ηθοποιοί έχουν πάρει το βραβείο παίζοντας ρόλους LGBT.

Πενήντα δύο στρέιτ ηθοποιοί έχουν προταθεί για Όσκαρ ενώ υποδύθηκαν γκέι χαρακτήρες.

Η Μπλάνσετ, η οποία στο «Κάρολ» του 2015, υποδύθηκε μια λεσβία διαφωνεί με την ιδέα ότι ένας καλλιτέχνης μπορεί να σχηματίσει έναν βαθύ δεσμό με έναν χαρακτήρα μόνο αν βρει κοινές εμπειρίες και πιστεύει ότι αυτή η πεποίθηση αψηφά την έννοια της υποκριτικής.

«Θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά μου να σταματήσω τη δυσπιστία και να παίξω ρόλους πέρα από την εμπειρία μου. Νομίζω ότι η ριάλιτι τηλεόραση και όλα συνεπάγονται σε αυτήν, δημιούργησε μια βαθιά επίδραση στον τρόπο που βλέπουμε τη δημιουργία του χαρακτήρα», είπε.

«Νομίζω ότι προσφέρει πολλές ευκαιρίες, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τώρα, ειδικά στην Αμερική, νομίζω ότι αναμένουμε από τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια βαθιά σύνδεση με έναν χαρακτήρα, μόνο όταν είναι κοντά στην εμπειρία τους», είπε η Μπλάνσετ στο Hollywood Reporter.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γουινέα ζητά από τη Γαλλία το κρανίο του ηγέτη που αποκεφάλισε το 1896

Πολιτισμός / Η Γουινέα ζητά από τη Γαλλία το κρανίο του ηγεμόνα που αποκεφάλισαν οι αποικιοκράτες

Το κρανίο του Μποκάρ Μπίρο φυλάσσεται στο Musée de l’Homme στο Παρίσι, μαζί με εκείνα τριών δικών του ανθρώπων. Η Γουινέα δεν ζητά να εκτεθούν σε μουσείο, αλλά να επιστρέψουν στο Φουτά-Τζαλόν για ταφή.
THE LIFO TEAM
Κάτω από έναν κήπο στη Λίμα βρέθηκε το νοσοκομείο που ίδρυσε Έλληνας έμπορος τον 16ο αιώνα

Πολιτισμός / Κάτω από έναν κήπο στη Λίμα βρέθηκε το νοσοκομείο που ίδρυσε Έλληνας έμπορος τον 16ο αιώνα

Ένας κήπος στο ιστορικό κέντρο της Λίμας έκρυβε νοσοκομείο, εκκλησία, δάπεδα και ανθρώπινες ταφές από την αποικιακή εποχή. Το χαμένο συγκρότημα είχε ιδρυθεί από έναν Έλληνα έμπορο για να φροντίζει ναυτικούς και τα ευρήματα θα ανοίξουν στο κοινό στις 24 Αυγούστου.
THE LIFO TEAM
Βιβλία στα σκουπίδια έξω από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αργεντινής: οι αρχές παραδέχθηκαν το λάθος

Πολιτισμός / Βιβλία στα σκουπίδια, έξω από μουσείο: το λάθος που έγινε σκάνδαλο στην Αργεντινή

Μια φωτογραφία με βιβλία για προκολομβιανή τέχνη πεταμένα σε κάδο, έξω από εθνικό μουσείο στο Μπουένος Άιρες, έγινε μικρό πολιτιστικό σκάνδαλο στην Αργεντινή. Οι αρχές μίλησαν για λάθος σε εκκαθάριση αποθήκης και ζήτησαν να ανασυρθούν τα βιβλία.
THE LIFO TEAM
Η «Θεοδώρα» της Μιμής Ντενίση επιστρέφει: από το Ακροπόλ των ’90s στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / Η «Θεοδώρα» της Μιμής Ντενίση επιστρέφει: από το Ακροπόλ των ’90s στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Τρεις δεκαετίες μετά την επιτυχία της στο Ακροπόλ, η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει νέα «Θεοδώρα» με 3D και AI και μαζί της επιστρέφει μια ολόκληρη εποχή θεατρικών υπερπαραγωγών και τηλεοπτικής σάτιρας.
THE LIFO TEAM
Το queer σινεμά δεν ζητά πια απλώς ορατότητα ζητά να το εμπιστευτούν

Πολιτισμός / Το queer σινεμά δεν ζητά πια απλώς ορατότητα ζητά να το εμπιστευτούν

Η Hannah Einbinder και η Jane Schoenbrun μιλούν στο Variety για το «Teenage Sex and Death at Camp Miasma» και το επόμενο βήμα του queer σινεμά: όχι απλώς περισσότερες LGBTQ+ ιστορίες, αλλά εμπιστοσύνη στους queer δημιουργούς να κάνουν ταινίες αστείες, αιματηρές, σεξουαλικές και απρόβλεπτες.
THE LIFO TEAM
Ο «Τροπικός του Θρηνούντος Γκέκο» επιλέχθηκε από το Queer Lion της Βενετίας

Πολιτισμός / Ο «Τροπικός του Θρηνούντος Γκέκο» του Σταύρου Μαρκουλάκη επιλέχθηκε από το Queer Lion της Βενετίας

Μια ελληνική queer ιστορία από την Κρήτη μπαίνει στο Queer Lion της Βενετίας: ο «Τροπικός του Θρηνούντος Γκέκο» του Σταύρου Μαρκουλάκη ακολουθεί έναν 18χρονο λίγο πριν από τη θητεία, όταν μια απαγορευμένη επιθυμία αλλάζει τα πάντα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια