Globe and Mail: «Μπουτάρης, ένας πολιτικός φτιαγμένος από άλλο υλικό»

Globe and Mail: «Μπουτάρης, ένας πολιτικός φτιαγμένος από άλλο υλικό» Facebook Twitter
30

Ένας 70άρης, «στολισμένος με τατουάζ και κοσμήματα, μέλος κάποτε του ΚΚΕ που μέσα από την ακαταστασία της ζωής του έχει βαλθεί να γίνει ο σωτήρας της πόλης του, της Θεσσαλονίκης. Έτσι χαρακτηρίζεται από την καναδική εφημερίδα Globe and Mail ο Γιάννης Μπουτάρης, στην πρώτη της μάλιστα σελίδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν πετύχει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της χρεωμένης πόλης, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι μία από τις πόλεις της δεν ακολουθεί την καθοδική πορεία της οικονομίας προς τη δυστυχία.

Τον χαρακτηρίζει ως ένα πολιτικό φτιαγμένο από διαφορετικό υλικό που η δημοτικότητα του αυξάνει λόγω και του αποφασιστικού του ρόλου στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Τερμάτισε την καριέρα του προκατόχου του, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος εστάλη στη φυλακή για τη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου σε ισόβια κάθειρξη – μια ποινή συνήθως για δολοφόνους - για το ρόλο του στην υπεξαίρεση σχεδόν € 18 εκατ. από τα ταμεία της πόλης».

Η καναδική εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο Μπουτάρης έστρεψε την προσοχή του στην ετοιμοθάνατη οικονομία της πόλης. Ξεκίνησε μια πολιτιστική επίθεση, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την εβραϊκή και οθωμανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, κάποτε γνωστής ως «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».  

«Ο δήμαρχος έγινε πλασιέ της πόλης. Επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και πόλεις του Ισραήλ για να δώσει ομιλίες και να καλέσει τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη…»Με επικρίνουν για αυτό αλλά δεν μπορούμε να ζούμε με το μίσος» λέει για το άνοιγμα του στην Τουρκία.

Περίπου 50 χιλιάδες Τούρκοι και άλλοι τόσοι ισραηλινοί επισκέφθηκαν πέρυσι την Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα αγκάλιασε το Gay Pride και «κέρδισε» μια μήνυση από την οργάνωση νεολαίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αναφέρεται ακόμη ότι για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό τοποθέτησε ηλιακούς συλλέκτες στα σχολεία ώστε να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών δαπανών της πόλης σχεδόν στο μηδέν, από περίπου € 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, εντός τριών ετών.

Η Θεσσαλονίκη παρόλα αυτά, εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα. Οι δρόμοι είναι βρώμικοι,  η κυκλοφορία ένας εφιάλτης.

Ο κ. Μπουτάρης λέει ότι η δουλειά είναι εξαντλητική, αλλά θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και πάλι, από μια αίσθηση καθήκοντος.

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
πρώτα το citymayors τον χρήζει δήμαρχο του μήνα παγκοσμίως, τώρα η Globe and Mail, τι να πω ρε παιδί μου! όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει που τον εκθειάζουν... πράγματι κάποιος που φαίνεται να πράττει κι οχι μόνο να υπόσχεται
Σωστή παρατήρηση , γιατί τα εγκώμια της εφημερίδας, εάν και εφόσον μεταφέρονται σωστά, αναφέρονται βασικά στον προοδευτικό και κοσμοπολίτη άνθρωπο και όχι τόσο στο δήμαρχο, πολλώ δε μάλλον όταν η εφημερίδα αναγνωρίζει ότι τα καυτά προβλήματα της πόλης παραμένουν.Για παράδειγμα , η παρατήρηση ότι 50.000 Τούρκοι και Ισραηλινοί επισκέφθηκαν την πόλη πέρυσι δεν λέει από μόνη της τίποτα , εάν δεν γνωρίζουμε πόσες επισκέψεις ετησίως έγιναν τα προηγούμενα χρόνια , ώστε να εκτιμηθεί εάν και πόσο συνέβαλαν τα ανοίγματα του Μπουτάρη στην αύξηση των επισκεπτών.
Στην κατάσταση που είμαστε δεν ψάχνεις για επιτυχίες... Αλλά για ενέργειες και θέσεις επί θεμάτων. Πες μου εσύ 2, όχι 5, όλων των προηγούμενων δημάρχων. Η Θεσσαλονίκη μας έβγαζε Παπαγεωργόπουλο, και τον υπερτατο Ψωμιάδη Αυτά.
Ναι μωρέ έχεις δίκιο!!Ο Παπαγεωργόπουλος ήταν καλύτερος!Και ο Ψωμιάδης και όλοι οι προηγούμενοι αφέντες της πόλης. Και σε πανελλαδικό επίπεδο ποιόν να πρωτοθυμηθώ!!Σας δίνουν τα σ@@@α και αλλάζετε πλευρό και όταν ξαφνικά και από σπόντα κάποιος πάει να τα καθαρίσει του ζητάτε και διαπιστευτήρια.
κάτι ισοσκελισμένα οικονομικά του δήμου μωρέ, αλλά ποιός νοιάζεται; σημασία έχει να βάζει ακριβά μάρμαρα και να κάνει χλιδάτα πεζοδρόμια, όπου σαν τον Παπαγεωργόπουλο δεν είχε. Ούτε τα πάρκα να πεις, που θα παραδωθούν ahead of scedule. Ούτε η δημιουργία πεζοδρομίων σε ένα δυο δρόμους όπου έπρεπε να υπάρχουν -γιατί ως γνωστόν μόνο τα ΙΧ έχουν δικαίωμα στην κυκλοφορία στην πόλη∙ μην ξεχνάμε ότι το κάνει για να αναπτυχθούν τα τραπεζοκαθίσματα
1)Η πόλη, τουλάχιστον στο κέντρο είναι πιο καθαρή.2)Πεζοδρομούνται αρκετοί δρόμοι.3)Νέος αστικός εξοπλισμός (κάδοι, παγκάκια, κολονάκια, φωτιστικά)4)Τα κτίρια της Αριστοτέλους καθάρισαν από τις τεράστιες διαφημιστηκές πινακίδες. Η πλατεία μεγάλωσε προς την θάλασσα.5. Συμμαζεύτηκαν τα οικονομικά του δήμου.
Ο μόνος πολιτικός που μπορεί να πάει την Ελλάδα κάπου καλύτερα. Δυστυχώς μπήκε στην πολιτική αργά. Φυσικά εμείς θα τον αναλώσουμε στη Θεσσαλονίκη κανα 2 τετραετίες ακόμα (και άμα θέλει). Αι σει Μπουταρης φορ πρεσιντεντ.
Ο άνθρωπος που εκθειάζει τους Τούρκους και τους νιώθει αδέλφια του, που ήταν κατά των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης και επέκρινε τις εκδηλώσεις ως...κιτς, ο λάτρης των gay parade, ο δήμαρχος της πιο βρώμικης πλέον πόλης που πλημμύρισε από γκράφιτι ΠΑΝΤΟΥ, ακόμη και σε πινακίδες της τροχαίας, το απόλυτο τίποτε, είναι όντως πολιτικός φτιαγμένος από άλλο υλικό. Δεν ξέρω αν θα έγραφαν τα ίδια οι Καναδοί αν έρχονταν να μείνουν σε αυτή την γυφτούπολη και κατάφερναν να μείνουν και να ζήσουν έστω και για μία εβδομάδα.
Εσύ να φανταστώ θέλεις τον Παπαγεωργόπουλο σου... όλα αυτά που είπες είναι λίγο ή πολύ αληθή, αλλά ξεχνάς όλα αυτά που έχει κάνει... Που μάζεψε τα τραπέζια από παραλία, που καταφέρνει να σε μεγάλο βαθμό να εξυγιάνει οικονομικά την θεσσαλονίκη, που στήριξε και ενέργησε για να συλληφθουν οι καταχράστες εξουσίας, όπου άλλοι στην θέση του θα έκανε την πάπια, προσπαθεί να κάνει με απλά πράγματα και σχετικά φθηνά έργα πιο όμορφη την πόλη διότι δεν έχει σκοπό να πάρει μίζες από τους μεγαλοεργολάβους και άλλα πολλά. Όσον αφορά για το ότι είναι φίλος των Τούρκων και τα λοιπά περί gay pride είναι τραγελαφικά και τα έχεις διαστρεβλώσει τα πράγματα για να σου ταιριάζουν. Εκπροσωπείς όλα αυτά που ανέφεραν οι παραπάνω.. την συντηρητική, θεοκρατούμενη Θεσσαλονίκη...
Για νέο άνεμο που φυσά στην πόλη, μπορεί να κάνει λόγω μόνο ο μπουγατσατζής απέναντι από το σπίτι του Κεμάλ, όπου κατεβαίνουν οι τούρκοι τουρίστες, βγάζουν φωτογραφίες, χτυπάνε ένα ζαμπόν-κασέρι και ξαναμπαίνουν στο λεωφορείο και φεύγουν...Οι υπόλοιποι θεσσαλονικείς, δεν είδαν κανέναν άνεμο αλλαγής να πνέει, εκτός από τον παλιό τον άνεμο που τους παίρνει και τους σηκώνει κάθε φορά που βλέπουν πόσα πρέπει να δώσουν για δημοτικά τέλη...
Άντε κι εσύ, βραστή γαλοπούλα είναι (ή άλογο, θα σε γελάσω...). Κάθεσαι και ασχολείσαι με τους οπαδούς του φτερωτού ή του Ζορό πάνω στο πόνυ. Πάλι καλά που τους απέμεινε και ο Άνθιμος να τους θυμίζει τα βυζαντινά μεγαλεία με τους βυζαντινισμούς της φάρας του.
όλοι περιμένουν έναν ηγέτη.................... να κάποιος χορτάτος με ιδανικά και προϋπηρεσία πετυχημένη (την δική του επιχείρηση). Γιατί δεν έχουμε τη υπομονή να δούμε τουλάχιστον αν θα επιτύχη, αφού ανέλαβε και άρχισε να δουλεύει πρακτικά όχι μονο θεωριτικά......
Το σχόλιο σου με ποιο τρόπο συνδέεται με το παραπάνω κείμενο; Και πως τίθεται θέμα ισονομίας; Μια φορά να δω μόνο εποικοδομητικά και σχετικά με το θέμα σχόλια. Αλλά εν πάση περιπτώσει επειδή καταλαβαίνω ότι προσπάθησες να τους εξισώσεις σαν πολιτικούς, αυτό που έχω να σου πω είναι ότι το πολιτικό στερέωμα του Μπουτάρη στηρίζεται με πράξεις και έργα, δυστυχώς για κάποιους και ευτυχώς για κάποιους άλλους ο Τσίπρας μέχρι τώρα έχει υποπέσει σε λαϊκισμούς( κατα την γνώμη μου). Οι λαϊκισμοί αυτοί θα πάψουν να υφίστανται όταν δούμε να εφαρμόζει όσα λέει και τότε θα τον παραδεχτώ ανεξάρτητα από το αν είχαν αποτέλεσμα οι ενέργειες του ή όχι. Ο Τσίπρας και κυβέρνηση θα βγει θα κάνει μία τεράστια κωλοτούμπα.
Συνδέεται απο την διαπίστωση ότι ο ένας πολιτικός είναι ειλικρινής, ρεαλιστής, καταφέρνει πράγματα με λίγα μέσα και ο άλλος είναι στη πλαστική νιρβάνα του.Διεθνώς, οι συμπαθούντες του ενός και του άλλου είναι ασφαλώς εκείνοι με τους οποίους ο καθένας ομοιάζει, έτσι ο Μπουτάρης είναι αποδέκτης συχχαρητηρίων ενός ελεύθερου ΜΜΕ σε μία απο τις ανώτερες πολιτισμικά χωρές του κόσμου, ο άλλος απο τον Ραούλ Κάστρο ηγέτη ενός ξεπέρασμένου, καταπιεστικού απολυταρχικού καθεστώτος.Αυτά που λέει δεν γίνεται να εφαρμοστούν και κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση απο τις πολιτικές που φέρνουν οικονομική ανάπτυξη.
Κάνα σχόλιο επί της ουσίας έχετε ή θα μείνουμε στα γνωστά περί Τσίπρα; Το ότι ο πρώην Θεσσαλονίκης είναι φυλακή για κάτι εκατομμυριάκια που "κακοδιαχειρίστηκε" δεν βλέπω να σας απασχολεί, ούτε κουβέντα για τις προσπάθειες που γίνονται τώρα σε μία από τις πλέον συντηρητικές, θεοκρατούμενες και διεφθαρμένες πόλεις της Ευρώπης, μόνο ο Τσίπρας σας φταίει για κάτι που μόνο στο κεφάλι σας υπάρχει.
επι της ουσίας να συγχαρούμε τον Μπουτάρη για ακόμα μία φορά και να ελπίσουμε οτι αυτό το μοντέλο πολιτικού θα επικρατήσει εις βάρος των κουτοπόνηρων παραμυθατζήδων
@ Socivo 7.4.2013 | 12:43 Γιατί ρε φίλε είμαστε συντηρητικοί, θεοκρατούμενοι και διεφυθαρμένοι? Επειδή το λες εσύ? Πηγή: www.lifo.gr______________Εμ... βασικά, μια κοινωνία που για δεκαετίες ψήφιζε δαγκωτό και με *συντριπτικά* ποσοστά τους θεοσεβούμενους πατριώτες Παπαγεωργόπουλο - Ψωμιάδη, δεν τη λες και προοδευτική, έτσι;Υ.Γ. Όσο για για το διεφθαρμένοι που σε ενόχλησε, η έκθεση του ΟΟΣΑ δικαιούται να το λέει;ΟΟΣΑ: Οργιάζει η διαφθορά στην Ελλάδαhttp://www.inews.gr/98/oosa-orgiazei-i-diafthora-stin-ellada.htm