Globe and Mail: «Μπουτάρης, ένας πολιτικός φτιαγμένος από άλλο υλικό»

Globe and Mail: «Μπουτάρης, ένας πολιτικός φτιαγμένος από άλλο υλικό» Facebook Twitter
30

Ένας 70άρης, «στολισμένος με τατουάζ και κοσμήματα, μέλος κάποτε του ΚΚΕ που μέσα από την ακαταστασία της ζωής του έχει βαλθεί να γίνει ο σωτήρας της πόλης του, της Θεσσαλονίκης. Έτσι χαρακτηρίζεται από την καναδική εφημερίδα Globe and Mail ο Γιάννης Μπουτάρης, στην πρώτη της μάλιστα σελίδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν πετύχει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της χρεωμένης πόλης, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι μία από τις πόλεις της δεν ακολουθεί την καθοδική πορεία της οικονομίας προς τη δυστυχία.

Τον χαρακτηρίζει ως ένα πολιτικό φτιαγμένο από διαφορετικό υλικό που η δημοτικότητα του αυξάνει λόγω και του αποφασιστικού του ρόλου στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Τερμάτισε την καριέρα του προκατόχου του, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος εστάλη στη φυλακή για τη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου σε ισόβια κάθειρξη – μια ποινή συνήθως για δολοφόνους - για το ρόλο του στην υπεξαίρεση σχεδόν € 18 εκατ. από τα ταμεία της πόλης».

Η καναδική εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο Μπουτάρης έστρεψε την προσοχή του στην ετοιμοθάνατη οικονομία της πόλης. Ξεκίνησε μια πολιτιστική επίθεση, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την εβραϊκή και οθωμανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, κάποτε γνωστής ως «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».  

«Ο δήμαρχος έγινε πλασιέ της πόλης. Επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και πόλεις του Ισραήλ για να δώσει ομιλίες και να καλέσει τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη…»Με επικρίνουν για αυτό αλλά δεν μπορούμε να ζούμε με το μίσος» λέει για το άνοιγμα του στην Τουρκία.

Περίπου 50 χιλιάδες Τούρκοι και άλλοι τόσοι ισραηλινοί επισκέφθηκαν πέρυσι την Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα αγκάλιασε το Gay Pride και «κέρδισε» μια μήνυση από την οργάνωση νεολαίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αναφέρεται ακόμη ότι για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό τοποθέτησε ηλιακούς συλλέκτες στα σχολεία ώστε να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών δαπανών της πόλης σχεδόν στο μηδέν, από περίπου € 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, εντός τριών ετών.

Η Θεσσαλονίκη παρόλα αυτά, εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα. Οι δρόμοι είναι βρώμικοι,  η κυκλοφορία ένας εφιάλτης.

Ο κ. Μπουτάρης λέει ότι η δουλειά είναι εξαντλητική, αλλά θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και πάλι, από μια αίσθηση καθήκοντος.

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ