Απεργία την Πρωτομαγιά

Η φωτογραφία του Μακρόν με έναν νέο που υψώνει το μεσαίο δάχτυλο προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία

Η φωτογραφία του Μακρόν με έναν νέο που υψώνει το μεσαίο δάχτυλο προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία Facebook Twitter
2

Ο Εμανουέλ Μακρόν φωτογραφήθηκε με δύο νεαρούς μαύρους, ένας εκ των οποίων προέβη σε μια άσεμνη χειρονομία προς τον φακό, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή τη γαλλικής ακροδεξιάς. 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στις γαλλικές Αντίλλες.

Δύο νεαροί μαύροι περιστοιχίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν, ένας εκ των οποίων που δεν φορά μπλούζα, κάνει την άσεμνη χειρονομία, υψώνοντας το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.


«Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας. Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!» έγραψε σε ένα tweet η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.


Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να εκτονώσει την πολεμική διαβεβαιώνοντας ότι «αγαπάει κάθε παιδί της (γαλλικής) Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από τις ανοησίες τους».

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτήν τη νέα γενιά» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο ένας από τους δύο νέους στην φωτογραφία, στο σπίτι του οποίου προσκλήθηκε, πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή για ληστεία.

«Δεν θα διδαχθούμε τίποτα από τις δηλώσεις μίσους» συνέχισε και «πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι η νέα γενιά μας, επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα ή κάποια στιγμή κάνει ανοησίες, δεν έχει τίποτα να διδαχθεί» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια