Πρόβλημα για τους Ολυμπιακούς του 2020 οι φυσικές καταστροφές που πλήττουν την Ιαπωνία

Πρόβλημα για τους Ολυμπιακούς του 2020 οι φυσικές καταστροφές που πλήττουν την Ιαπωνία Facebook Twitter
1

Οι υψηλοί κίνδυνοι φυσικών καταστροφών στην Ιαπωνία, έπειτα από ένα θανατηφόρο τυφώνα και έναν σεισμό, έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον προγραμματισμό για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.

Η δυτική Ιαπωνία «χτυπήθηκε» την περασμένη εβδομάδα από τον ισχυρότερο τυφώνα που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια και αμέσως μετά ήρθε ο σεισμός για να παραλύσει το μεγαλύτερο νησί Χοκάιντο, στα βόρεια της Ιαπωνίας, αφήνοντας πίσω του 40 νεκρούς.

Η Ιαπωνία επλήγη επίσης το καλοκαίρι από υψηλές θερμοκρασίες με αρκετούς νεκρούς, αλλά και καταρρακτώδεις βροχές τον Ιούλιο, που προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Ο συντονιστής της διοργάνωσης και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόουτς, παραδέχθηκε ότι οι δύο καταστροφές μόλις πριν από μία εβδομάδα «αποτέλεσαν ένα πλήγμα για τον πραγματικό έλεγχο των δυσκολιών σχεδιασμού στους ήδη εξαιρετικά περίπλοκους Αγώνες, λόγω του μεγάλου αριθμού αθλημάτων και αγωνισμάτων».

Ο Κόουτς, ο οποίος βρέθηκε στο Τόκιο για μια διήμερη συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή, δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο, με τον οποίο διαμορφώνονται τα πράγματα στο αγωνιστικό μέρος, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης για το τελευταίο κομμάτι του αγωνιστικού προγράμματος, που αφορά στην κολύμβηση.


Έτσι, οι τελικοί θα διεξάγονται στο πρωινό πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι προκριματικοί το απόγευμα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της ιαπωνικής ομοσπονδίας κολύμβησης που εξέφρασε την απογοήτευσή της, επειδή οι τηλεθεατές της χώρας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε «πραγματικό» χρόνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου - Διεξάγουμε εποικοδομητικές συζητήσεις, λέει ο Τραμπ

«Η πυρηνική βιομηχανία είναι η κινητήρια δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας», σημείωσε ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας - Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία επίθεση στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΗΠΑ ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ

Διεθνή / Βανς για τις αποκαλύψεις περί Γκίλφοϊλ: «Προφανώς δεν μου αρέσει αυτό»

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Γκίλφοϊλ ζητούσε χρήματα από δωρητή του Τραμπ, ενώ εκείνος επιδίωκε τη βοήθειά της για να έρθει σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη
THE LIFO TEAM
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ VOX

Διεθνή / Εκλογές στην Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox πλησιάζει την εξουσία και θέλει να αλλάξει τη χώρα εκ των έσω

Το Vox θέλει σκληρότερη γραμμή στο μεταναστευτικό, προτεραιότητα στους Ισπανούς στις κοινωνικές παροχές και περικοπές σε πολιτικές για την ισότητα των φύλων και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια