Ραδιοτηλεόραση, το ψωραλέο free press που πληρώνεις χωρίς να σε ρωτήσουν

Ραδιοτηλεόραση, το ψωραλέο free press που πληρώνεις χωρίς να σε ρωτήσουν Facebook Twitter
11

 

Mετά βαΐων και κλάδων ανακοινώθηκε προ καιρού ότι επανακυκλοφορεί η Ραδιοτηλεόραση ως free press.

 

H ιδέα φάνηκε γελοία και δίχως μπίζνες πλαν. Το περιοδικό σερνότανε επί δεκαετία και δεν ενδιέφερε κανέναν. Ήταν κάκιστο από κάθε άποψη και ιδίως αχρείαστο στη νέα εποχή, όπου το προγραμμα των καναλιών το βρίσκεις πια παντού, με ένα κλικ. Αλλά κάποιος διαισθάνθηκε ότι το κοινό διψά να ενημερώνεται δωρεάν τι ώρα παίζεται το προπαγανδιστικό έπος της Ακριβοπούλου.

 

Αλλά και free press! Το free press ζει από τις διαφημίσεις- τι διαφημίσεις μπορεί να προσελκύσει ένα περιοδικό λίστας, δίχως τίποτα ιδιαίτερο;

 

Είδα τυχαία, για πρώτη φορά ένα τεύχος τώρα. Και η πραγματικότητα αποδείχθηκε ακόμα πιο τραγική.

 

Το … περιοδικό είναι ένα κακότεχνο φυλλάδιο 14 σελίδων, αισθητικής νηπιαγωγείου, σε βαρύτιμο χαρτί 100 γραμμαρίων.

 

Περιέχει ΤΡΙΑ (3) δελτία Τύπου της ΕΡΤ, αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ, συνολικού μεγέθους και τα τρία  ΠΕΝΤΕ (5) σελίδων. Το υπόλοιπο είναι το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

 

Περιέχει φυσικά μόνο μια διαφήμιση (κρατική βέβαια).

 

Στο εξώφυλλο γράφει: Συνεντεύξεις, Ρεπορτάζ, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Κοινωνία κ.λπ. Και φυσικά δεν περιέχει τίποτε απολύτως από αυτά.

 

Τέτοια βλακώδης, ζημιογόνα έκδοση τερματίζει κάθε φαντασία. Την πληρώνουν βέβαια οι φορολογούμενοι.

 

Θα έλεγα ότι είναι ασυλλόγιστη, αλλά δεν νομίζω. Κάποιοι κερδίζουν από αυτήν την παραδοξότητα, «πράγματα» που το γυμνό μάτι ούτε βλέπει ούτε φαντάζεται...

 

TV & Media
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Oταν καθαριζω λαχανικα στην κουζινα, βαζω μια εφημεριδα στον παγκο, κανω τη δουλεια μου και μετα την πεταω οπως ειναι μαζι με τις φλουδες στα σκουπιδια. Το χαρτι 100 γρ. της Ραδιοτηλεορασης δεν πανιαζει και δε φευγουν ζουμια.
Και να`ταν το μόνο που πετιούνται τα λεφτά που θα έπρεπε να πάνε σε υγεία, παιδεία και σε απαραίτητες κοινωνικές παροχές....Αλλά προφανώς κάποιοι πληρώνονται για να βγαίνει αυτό το θαυμάσιο έντυπο.Όσο για τις χορηγίες....δε νομίζω ότι δίνονται χωρίς ανταλλάγματα.
νομεκλατουρα - με καποαι ανταλαγματα κανουν εξοδα τα ΕΛΠΕ (μετοχοι το ελληνικο κρατος) για να κυκλοφορει η ΡΤΒ. Μιλαμε για νεφελωδη συμπλεγματα κομματικης-γραφειοκρατικης νομεκλατουρας.
Εισαι νεοφιλελε και ειναι και αντιδεοντολογικο αυτο που γραφεις γιατι η νεοφιλελε Λαιφο ειναι ανταγωνιστης του.Στα σοβαρα τωρα.Αυτο ειναι το μοντελο αναπτυξης της νομεκλατουρας: αχρηστες δουλειες να μοιραζουν επιδοματα απο λεφτα που κλεβουν απο τον κοσμακη.
Μα τι ψωραλέο! Να είχε, τουλάχιστον, ένα σταυρόλεξο!Το έπαιρνε ο πατέρας μου από την αρχή της τηλεόρασης (ΕΙΡΤ κ.λπ.). Ήταν πολύ καλό περιοδικό, καλύτερο από τα ιλλουστρασιόν της εποχής. Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 χάλασε.Η "αναβίωσή" του, δε, ούτε για την τουαλέτα δεν κάνει.
Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να διερευνησει καποιος το κοστος του συγκεκριμενου "freepress", μιας και μιλαμε για κρατικο χρημα, το οποιο ειδικα σε τετοιους καιρους επρεπε να δινεται με φειδω. Στο κατω κατω της γραφης, αν τους περισσευουν χρηματα στην Αγ Παρασκευη απο το χαρατσι στην ΔΕΗ, ας μειωθει - θα ειναι το πρωτο καλο νεο σχετικα με την ΕΡΤ εδω και πολλα χρονια...