Ραδιοτηλεόραση, το ψωραλέο free press που πληρώνεις χωρίς να σε ρωτήσουν

Ραδιοτηλεόραση, το ψωραλέο free press που πληρώνεις χωρίς να σε ρωτήσουν Facebook Twitter
11

 

Mετά βαΐων και κλάδων ανακοινώθηκε προ καιρού ότι επανακυκλοφορεί η Ραδιοτηλεόραση ως free press.

 

H ιδέα φάνηκε γελοία και δίχως μπίζνες πλαν. Το περιοδικό σερνότανε επί δεκαετία και δεν ενδιέφερε κανέναν. Ήταν κάκιστο από κάθε άποψη και ιδίως αχρείαστο στη νέα εποχή, όπου το προγραμμα των καναλιών το βρίσκεις πια παντού, με ένα κλικ. Αλλά κάποιος διαισθάνθηκε ότι το κοινό διψά να ενημερώνεται δωρεάν τι ώρα παίζεται το προπαγανδιστικό έπος της Ακριβοπούλου.

 

Αλλά και free press! Το free press ζει από τις διαφημίσεις- τι διαφημίσεις μπορεί να προσελκύσει ένα περιοδικό λίστας, δίχως τίποτα ιδιαίτερο;

 

Είδα τυχαία, για πρώτη φορά ένα τεύχος τώρα. Και η πραγματικότητα αποδείχθηκε ακόμα πιο τραγική.

 

Το … περιοδικό είναι ένα κακότεχνο φυλλάδιο 14 σελίδων, αισθητικής νηπιαγωγείου, σε βαρύτιμο χαρτί 100 γραμμαρίων.

 

Περιέχει ΤΡΙΑ (3) δελτία Τύπου της ΕΡΤ, αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ, συνολικού μεγέθους και τα τρία  ΠΕΝΤΕ (5) σελίδων. Το υπόλοιπο είναι το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

 

Περιέχει φυσικά μόνο μια διαφήμιση (κρατική βέβαια).

 

Στο εξώφυλλο γράφει: Συνεντεύξεις, Ρεπορτάζ, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Κοινωνία κ.λπ. Και φυσικά δεν περιέχει τίποτε απολύτως από αυτά.

 

Τέτοια βλακώδης, ζημιογόνα έκδοση τερματίζει κάθε φαντασία. Την πληρώνουν βέβαια οι φορολογούμενοι.

 

Θα έλεγα ότι είναι ασυλλόγιστη, αλλά δεν νομίζω. Κάποιοι κερδίζουν από αυτήν την παραδοξότητα, «πράγματα» που το γυμνό μάτι ούτε βλέπει ούτε φαντάζεται...

 

TV & Media
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

METAL GEAR SOLID SONY ΤΑΙΝΙΑ

TV & Media / Metal Gear Solid: Η Sony ετοιμάζει ταινία με το βιντεοπαιχνίδι - Ποιοι θα τη σκηνοθετήσουν

«Ως μακροχρόνιοι θαυμαστές του παιχνιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που θα φέρουμε στη ζωή τους εμβληματικούς χαρακτήρες και τον αξέχαστο κόσμο του Hideo Kojima», δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM
Η Jessica Lange γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

Η θρυλική ηθοποιός επιστρέφει επίσημα στο American Horror Story για τη 13η σεζόν, με την παραγωγή να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα και να επιβεβαιώνει ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.
THE LIFO TEAM
ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Oταν καθαριζω λαχανικα στην κουζινα, βαζω μια εφημεριδα στον παγκο, κανω τη δουλεια μου και μετα την πεταω οπως ειναι μαζι με τις φλουδες στα σκουπιδια. Το χαρτι 100 γρ. της Ραδιοτηλεορασης δεν πανιαζει και δε φευγουν ζουμια.
Και να`ταν το μόνο που πετιούνται τα λεφτά που θα έπρεπε να πάνε σε υγεία, παιδεία και σε απαραίτητες κοινωνικές παροχές....Αλλά προφανώς κάποιοι πληρώνονται για να βγαίνει αυτό το θαυμάσιο έντυπο.Όσο για τις χορηγίες....δε νομίζω ότι δίνονται χωρίς ανταλλάγματα.
νομεκλατουρα - με καποαι ανταλαγματα κανουν εξοδα τα ΕΛΠΕ (μετοχοι το ελληνικο κρατος) για να κυκλοφορει η ΡΤΒ. Μιλαμε για νεφελωδη συμπλεγματα κομματικης-γραφειοκρατικης νομεκλατουρας.
Εισαι νεοφιλελε και ειναι και αντιδεοντολογικο αυτο που γραφεις γιατι η νεοφιλελε Λαιφο ειναι ανταγωνιστης του.Στα σοβαρα τωρα.Αυτο ειναι το μοντελο αναπτυξης της νομεκλατουρας: αχρηστες δουλειες να μοιραζουν επιδοματα απο λεφτα που κλεβουν απο τον κοσμακη.
Μα τι ψωραλέο! Να είχε, τουλάχιστον, ένα σταυρόλεξο!Το έπαιρνε ο πατέρας μου από την αρχή της τηλεόρασης (ΕΙΡΤ κ.λπ.). Ήταν πολύ καλό περιοδικό, καλύτερο από τα ιλλουστρασιόν της εποχής. Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 χάλασε.Η "αναβίωσή" του, δε, ούτε για την τουαλέτα δεν κάνει.
Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να διερευνησει καποιος το κοστος του συγκεκριμενου "freepress", μιας και μιλαμε για κρατικο χρημα, το οποιο ειδικα σε τετοιους καιρους επρεπε να δινεται με φειδω. Στο κατω κατω της γραφης, αν τους περισσευουν χρηματα στην Αγ Παρασκευη απο το χαρατσι στην ΔΕΗ, ας μειωθει - θα ειναι το πρωτο καλο νεο σχετικα με την ΕΡΤ εδω και πολλα χρονια...