ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.9.2018 | 13:15

Γιατί με αφήνουν όλοι απο φίλη ρε γαμώτο; Γιατί;

Είχα γράψει και παλαιότερα ότι δεν έχω φίλους, για διάφορους λόγους η παρέα χάλασε, άλλοι έφυγαν εξωτερικό άλλοι παντρεύτηκαν όπως κι εγώ. Και προσπαθώ εδώ και χρόνια να ξεκινήσω νέες γνωριμίες, άτομα και παρέες για να ξανα κάνω φίλους.Πρόσφατα είχα αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με μια παλιά γνωστή απο το σχολείο. Την είχα βρει τυχαία και κανονίσαμε να βγούμε. Βγαίναμε που και που, όχι συχνά γιατί και αυτή ζει σε διπλανή πόλη και εργάζεται εκεί.Μ¨εχρι πέρυσι το καλοκαίρι βγαίναμε, μη φανταστείτε 1 φορά το μήνα το συχνότερο. Απο τότε επικοινωνούσα μαζί της να δω τι κάνει και όλο δεν μπορούσε και πέρασε ένα εξάμηνο. Βγήκαμε για καφέ τον Γενάρη του 2018, όλα καλά, κανένα πρόβλημα. Της πήγα μάλιστα και ένα φαγητό που είχα φτιάξει και με παίρνει να μου πει ότι ξετρελάθηκε!Απο τότε έστειλα πάλι να δω τι κάνει αλλά αυτή τίποτα. θα σε πάρω και θα σε πάρω όταν μπορέσω. Την ξανα στέλνω να δω τι κάνει μια δυο τρεις, ε δε γίνεται να στέλνω μόνο εγώ, σταμάτησα να δω αν θα μου στείλει κι εκείνη. Έχουμε λοιπόν να επικοινωνήσουμε απο το Πάσχα. Και πάλι εγώ επικοινώνησα μαζί της τότε.Φαίνεται πως δεν έχει ανάγκη την παρέα μου, δεν της λείπω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω και απωθώ τους ανθρώπους;Μη μου πει κανένας ότι μυρίζω γιατί μου το έγραψαν και αυτό σε προηγούμενη εξομολόγηση. Είμαι μια φυσιολογική κοπέλα, με απλό καθημερινό ντύσιμο που δεν κάνω κάτι ούτε φοράω πράγματα έτσι ώστε να ντρέπεται κάποιος να βγαίνει για καφέ μαζί μου.Είχα άδεια τώρα το καλοκαίρι και δεν έκανα τίποτα. Το λέω και κλαίω! Ούτε για καφέ βγήκα. Δεν μπορούσε κανείς να βγει μαζί μου για έναν καφέ, ένα ποτό; μια ταβέρνα; Έχω ρεπό ΣΚ και Δευτέρα και θα κάθομαι πάλι όλη μέρα σπίτι. Ο σύζυγος εργάζεται στη δουλειά και τον βλέπω το βράδυ. Μόνο με αυτόν βγαίνω αν ταιριάζουν τα ωράριά μας.Έχω ανάγκη απο φίλους, απο παρέα αλλά δεν έρχεται εδώ και 3 χρόνια. Είμαι τελείως μόνη και το εννοώ! Το να τύχει να βγω μια φορά το εξάμηνο με κάποια τυχαία άτομα για έναν καφέ δεν μου λέει κάτι. Κανείς δεν θέλει να με κρατήσει για φίλη και απορώ το γιατί. Μήπως είναι αργά; Έχουν όλοι τις παρέες τους και δεν θέλουν να με βάλουν στη ζωή τους;Εγώ που δεν έχω πια τις σχολικές μου παρέες τι πρέπει να κάνω; Να μείνω μια ζωή μόνη μου απο φίλους;
8
 
 
 
 
σχόλια
οι φιλοι δημιουργουνται σε βαθος χρονου μεσα απο τα βιωματα που εχετε μαζι. Για να γνωρισεις καποιον που μπορει να γινει και φιλος πρεπει καταρχην να εχετε κατι κοινο. Ενα χομπι ,ταυτιση ιδεων,ιδια γουστα ,αμοιβαια συμπαθεια κλπ. Οποτε καλο ειναι να αρχισεις να ψαχνεις στον κυκλο που βρισκεσαι προσωπικα και οχι στα τυφλα. Παντως να ξερεις εαν δεν εχεις δικη σου προσωπικοτητα ή εισαι ευπλαστη συμφωνα με τα θελω του καθενα δεν προκειται να στεριωσεις φιλο.
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι σου λείπει και δε ξέρω αν το έχεις ξεκαθαρίσει και εσύ μέσα σου. Θέλεις φίλους ή θέλεις παρέα για να γεμίζεις τις κενές ώρες σου? Οι φίλοι είναι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε μια σχέση ουσιαστική, μια σύνδεση βαθειά, νοιώθουμε άνετα και περνάμε καλά μαζί τους, μπορούμε να τους εμπιστευτούμε, τους στηρίζουμε και μας στηρίζουν. Η φιλία θέλει χρόνο για να χτιστεί και αμοιβαία προσπάθεια. Δεν μπορεί να διατηρηθεί μια φιλία αν θυμόμαστε τους φίλους όταν τους έχουμε ανάγκη. Δε ξέρω γιατί δυσκολεύεσαι, μπορεί να το έχεις αμελήσει, μπορεί να είσαι ως άτομο πιο κλειστό. Και τώρα που έχεις περισσότερη ανάγκη, ίσως έχεις μπει σε έναν κύκλο όπου η ανάγκη σου φαίνεται στους άλλους, τη νοιώθουν σα βάρος και κάνουν πίσω.Μιας και έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση τώρα, όπως σου γράφουν και άλλοι σχολιαστές, μια καλή συμβουλή είναι να βρεις δραστηριότητες: γυμναστήριο, χορό, εικαστικά κλπ. Έτσι και θα γεμίσεις το χρόνο σου και θα βρεις κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα από τον οποίο μπορεί να προκύψουν και φιλίες.Και πάντα να θυμάσαι ότι οι παρέες και οι φιλίες είναι δυναμικές, αλλάζουν, χάνονται και βρίσκονται, και να είσαι πάντα ανοιχτή, ακόμα και σε περιόδους που δεν έχεις ανάγκη.
Τι τα θες.. ο καθενας χαμένος στον μικρόκοσμο του. Και εκει που ανοιγεις την καρδιά σου έχεις και τους σχολιαστές να σε λενε "ζητιάνα φιλίας". Μην το βάζεις κάτω. Συνέχισε τη ζωη σου με τον άντρα σου και θα βρεθεί και μια φιλη με αμοιβαία αισθήματα. Ειναι πολυ γλυκό που πηγες στη φίλη σου φαγητό που της ειχες μαγειρέψει εσύ. Δείχνει άνθρωπο δοτικο με καλη καρδιά. Αν δεν το εκτιμάει αστην. Εγω πάντως αν θέλεις μπορω να σου στειλω το email μου να επικοινωνούμε. Ειμαι μαμά και συζυγος, 35 χρονών. Καλη σου μέρα.
1. Όπως είπε και ο "εγώ λέω", ασχολείσου με δραστηριότητες, ίσως εκεί βρείς και ανθρώπους που ταιριάζεις. Ίσως και να είσαι σχετικά παθητική με την ρουτίνα σου με αποτέλεσμα να μην τραβάς το ενδιαφέρον ανθρώπων που δεν σε γνωρίζουν, οπότε και πάλι η λύση είναι να βρεις ασχολίες. Ιδέες: τέχνη (ζωγρφική, χορός...), αθλητισμός (gym, yoga, pilates, τένις...), λέσχες (μαγειρικής, πεζοπορίας...)2.Όπως είπε και ο "rosestar", δεν ακούγεσαι σε απελπιστική κατάσταση. Το να έχεις έστω μια οικογένεια και έναν σύζυγο, είναι τα 2/3 των κοινωνικών σου σχέσεων(το υπόλοιπο 1/3 είναι οι φίλοι), οπότε μην υποτιμάς την κοινωνική σου δραστηριότητα.3. Οι περισσότεροι άνθρωποι μόνο φαινομενικά έχουν πληρότητα στις κοινωνικές σχέσεις, αφού η αληθινή επικοινωνία επιτυγχάνεται με ελάχιστους απο τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε. Για παράδειγμα εγώ ξεχωρίζω πολύ λιγότερα άτομα συγκριτικά με τις κοινωνικές μου επαφές, οπότε μην καταπιέζεσαι και μην καταπιέζεις καταστάσεις.
Ποιος έχει κρατήσει τους σχολικούς του φίλους ????Ρε συ οι άνθρωποι πλέον έχουν τις υποχρεώσεις τους και όλοι είμαστε πιγμένοι ο καθένας στη ρουτίνα του .Μην το παίρνεις κατάκαρδα λοιπόν οι άνθρωποι έχουν τις προτεραιότητές τους και και μέσα σε αυτές δεν είναι να βγουν για καφέ μάλλον.Πήγαινε κανά γυμναστήριο γράψου σε καμιά σχολή χορού και τον χρόνο σου θα γεμίσεις και μπορεί να βρείς και καμιά φίλη από κει .Μην γίνεσαι ζητιάνος φιλίας κανενός .
''Είμαι τελείως μόνη και το εννοώ''.Ξέρεις τι με νευριάζει σε ανθρώπους σαν εσένα; Δεν εκτιμούν αυτά που έχουν. Ξέρεις τι σημαίνει να είναι κανείς τελείως μόνος και ξεχασμένος σαν το στάχυ; Άνθρωποι μονάχοι που έλεγε και η Μοσχολιού. Να εκτιμάς αυτά που έχεις και να μη μιζεριάζεις. Υπάρχουν πολλοί χωρίς σχέση, φίλους, προβλήματα και παλεύουν τη καθημερινότητά τους. Προσπαθούν και τα πηγαίνουν καλά με τον εαυτό τους και έχουν και χόμπι.