Πανεπιστήμιο στη Ρωσία κάλυψε γυμνά αγάλματα με ύφασμα επειδή θα έκαναν επίσκεψη Ορθόδοξοι ιερείς

Πανεπιστήμιο στη Ρωσία κάλυψε γυμνά αγάλματα με ύφασμα επειδή θα έκαναν επίσκεψη Ορθόδοξοι ιερείς Facebook Twitter
6

Κορυφαίο πανεπιστήμιο της Ρωσίας κάλυψε γυμνά αγάλματα που βρίσκονται στους χώρους του ενόψει της επίσκεψης ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε μια κίνηση που πυροδότησε έντονη διαμάχη μεταξύ κληρικών. 

Τα κλασικά γυναικεία και ανδρικά αγάλματα κοσμούν από καιρό το φουαγιέ της Novosibirsk State Academy of Architecture and Fine Arts. Ωστόσο το θέαμα θεωρήθηκε «ριψοκίνδυνο» για τους ιερωμένους που θα επισκέπτονταν το χώρο, προκειμένου να παραστούν σε μια συνάντηση, οπότε καλύφθηκαν. Η σχετική «λογοκρισία» φέρεται μάλιστα να τους ευχαρίστησε δεόντως. 

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνονται τα σώματα των αγαλμάτων καλυμμένα με ένα πορτοκαλί ύφασμα, πιασμένο με συνδετήρες, το οποίο άφηνε όμως ακάλυπτο το κεφάλι. 

Πανεπιστήμιο στη Ρωσία κάλυψε γυμνά αγάλματα με ύφασμα επειδή θα έκαναν επίσκεψη Ορθόδοξοι ιερείς Facebook Twitter
Πανεπιστήμιο στη Ρωσία κάλυψε γυμνά αγάλματα με ύφασμα επειδή θα έκαναν επίσκεψη Ορθόδοξοι ιερείς Facebook Twitter

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, το οποίο έχει υψηλό κύρος στη Ρωσία, αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κίνηση. «Γιατί έπρεπε να τα καλύψουμε; Δεν μπορώ να σας το πω», απάντησε. Άτομο που βρέθηκε εκεί όμως ανέφερε πως τα αγάλματα καλύφθηκαν λίγο πριν την επίσκεψη των ιερέων για «να μην πληγωθούν τα αισθήματά τους». 

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Alexander Matruk, που ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες, υποστήριξε την κίνηση. «Γιατί είναι εδώ αυτά τα αγάλματα; Τι εξυπηρετούν; Την τέχνη; Και τι έγινε, που αυτό είναι τέχνη; Ο κόσμος έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει τέχνη. Νομίζω πως οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου έκαναν το σωστό δίνοντας εντολή να καλυφθούν τα αγάλματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα γυμνά αγάλματα θα «ενοχλούσαν» τους ιερείς. 

Πανεπιστήμιο στη Ρωσία κάλυψε γυμνά αγάλματα με ύφασμα επειδή θα έκαναν επίσκεψη Ορθόδοξοι ιερείς Facebook Twitter

Μόλις αποχώρησαν οι ιερείς, τα υφάσματα αφαιρέθηκαν από τα αγάλματα και το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως «επέστρεψαν στο κανονικό» τους. 

Βέβαια η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κράτησε αποστάσεις από το συμβάν, καταδικάζοντας την πρωτοβουλία του πανεπιστημίου αλλά και τις αντιδράσεις των ιερέων. Ο εκπρόσωπος τύπου δήλωσε πως το πανεπιστήμιο «το παρατράβηξε» καλύπτοντας τα αγάλματα προκειμένου να προστατεύσει τους ιερείς από την «ντροπή». «Η Εκκλησία δεν έχει την απαίτηση κορυφαία μουσεία να καλύπτουν τα αγάλματα κάθε φορά που κάνει επίσκεψη κάποιος ιερέας», είπε ο Vladimir Legoida. 

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
θυμάμαι ότι ακριβώς το ίδιο έκανε το Βατικανό πριν την επίσκεψη κάποιου μουσουλμάνου. Τότε οι σχολιαστές της Λάιφο είχαν βγάλει τα πλεμόνια τους να ουρλιάζουν "άμα δεν τού αρέσει του ισλάμα, να πάει απο κει που ήρθε"...
ορθοδοξια=μεσαιωναςΜεχρι και ο Παπας αρχιζει να μιλαει για ομοφυλοφιλους που η εκκλησια τους δεχεται χωρις προυποθεσεις. Οι δικοι μας οι τρ*γοι εδω εχουν μεινει στον 12ο αιωνα
Η Ορθοδοξία δεν είναι κόμμα για να προσαρμόζεται κάθε λίγο και λιγάκι.Ορθοδοξία σημαίνει βίωμα και πηγή φωτός και υπάρχει για έναν σκοπό.Κάτω από μια διδασκαλία υπάρχει, κάτω από αυτή τη διδασκαλία έχει επιβιώσει από διωγμούς που εξαπέλυσαν πολλοί εναντίον της,πιο πρόσφατα οι αθεϊστές τον 20ο αιώνα στα αθεϊστική κομμουνιστικά κράτη που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την εξαφανίσουν σκοτώνοντας ιερείς και πιστούς, γκρεμίζοντας ναούς και καταδιώκοντας καθετί που τους θύμιζε την παρουσία της.Η Ορθοδοξία νίκησε πάντοτε ακολουθώντας πάντοτε την σταθερή διδασκαλία της.