Βρήκαν ανέγγιχτη και απομονωμένη από τον πολιτισμό φυλή στον Αμαζόνιο - Drone κατέγραψε τις πρώτες εικόνες

Βρήκαν ανέγγιχτη και απομονωμένη από τον πολιτισμό φυλή στον Αμαζόνιο - Drone κατέγραψε τις πρώτες εικόνες Facebook Twitter
Η καλύβα που φέρεται να είναι καταφύγιο της αννέγιχτης φυλής του Αμαζονίου
9

Ένα νέο βίντεο από drone δείχνει τις πρώτες εικόνες μελών μιας απομονωμένης φυλής του Αμαζονίου που δεν είχε καμία επαφή με τον έξω κόσμο, δήλωσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας αυτή την εβδομάδα.

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, δείχνει μια περιοχή στην κοιλάδα του ποταμού Javary, κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού, και φιγούρες να περπατούν μέσα στο δάσος, ανάμεσα σε κομμένα δέντρα.

Μια από αυτές τις ανθρώπινες φιγούρες φέρεται να κουβαλά κάτι που μοιάζει με δόρυ.

Οι εικόνες καταγράφηκαν από μια έναν κυβερνητικό οργανισμό γνωστό ως Funai.

 

Η περιοχή αυτή φιλοξενεί οχτώ φυλές ιθαγενών που είχαν κάποια επαφή με τον έξω κόσμο και τουλάχιστον 11 ακόμη που πιστεύεται πως είναι εντελώς ανέγγιχτες.

Ο οργανισμός δημοσιοποίησε και φωτογραφίες που έλαβε από μια ομάδα στο έδαφος. Σε αυτές διακρίνονται κανό, κατασκευασμένα από κορμούς δέντρων, διάφορα εργαλεία και μια καλύβα.

Βρήκαν ανέγγιχτη και απομονωμένη από τον πολιτισμό φυλή στον Αμαζόνιο - Drone κατέγραψε τις πρώτες εικόνες Facebook Twitter
Τα κανό από κορμό δέντρων που βρήκαν κοντά στον ποταμό
Βρήκαν ανέγγιχτη και απομονωμένη από τον πολιτισμό φυλή στον Αμαζόνιο - Drone κατέγραψε τις πρώτες εικόνες Facebook Twitter
Τσεκούρι που φέρεται να έφτιαξαν μέλη της φυλής

Ο οργανισμός δήλωσε ότι η ομάδα του είχε ταξιδέψει πολλά μίλια μέσα από πυκνό δάσος για να φτάσει στην τοποθεσία.

Η ομάδα, συνοδευόμενη από την αστυνομία, εντόπισε και δύο ομάδες ξένων που κυνηγούσαν παράνομα αλλά και έναν ιδιοκτήτη γης και αγρότες που εκμεταλλεύονταν παράνομα τη γη που προοριζόταν για γηγενείς ομάδες, πρόσθεσε ο Funai.

Τέτοιου είδους καταπατήσεις και καταστροφές του τροπικού δάσους, που συχνά συνοδεύονται από βία κατά των αυτόχθονων λαών, απειλούν την επιβίωσή τους.

Τον περασμένο μήνα, ο Funai κυκλοφόρησε βίντεο ενός άνδρα σε ένα άλλο μέρος της Βραζιλίας που θεωρείται ότι είναι το τελευταίο μέλος που επιβίωσε από τη φυλή του και που ποτέ δεν είχε έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό ή άλλους ανθρώπους.

Διεθνή
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Όταν ακούω τέτοιες ειδήσεις σκέφτομαι πώς θα αντιμετώπιζε ένα μέλος αυτής της φυλής κάποιον από την υπόλοιπη παγκόσμια κοινότητα και θέματα που τον απασχολούν όπως: τα κινητά, το χρήμα, τα ταξίδια στο διάστημα, ο Κιμ, η Κιμ κλπ...
Δεν ξέρω αν τρολάρεις, αλλά ας απαντήσω.. το στυλό χρησιμοποιήθηκε σαν κλίμακα (ως κάτι με γνωστές και σταθερές διαστάσεις) για την φωτογράφηση του τσεκουριού.