Ο Μπένετ λύνει τη σιωπή του για την Αρτζέντο: «Ντρεπόμουν και φοβόμουν να μιλήσω»

Ο Μπένετ λύνει τη σιωπή του για την Αρτζέντο: «Ντρεπόμουν και φοβόμουν να μιλήσω» Facebook Twitter
10

Ο 22χρονος Tζίμι Μπένετ ο οποίος κατηγόρησε την Άζια Αρτζέντο ότι το 2013 του επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εκείνος ήταν ανήλικος, έλυσε τη σιωπή του μετά τη διάψευση του περιστατικού από την ηθοποιό.

H υπόθεση έγινε γνωστή από δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, προκαλώντας αίσθηση καθώς η Αρτζέντο είναι ηγετική  προσωπικότητα του κινήματος #Μetoo και δίνει μάχες ώστε θύματα σεξουαλικών επιθέσεων να βγουν από το περιθώριο και να μιλήσουν ανοιχτά.

Αμέσως αφότου η ιστορία έγινε γνωστή, η Αρτζέντο διέψευσε πως πλήρωσε 380.000 δολάρια στον Μπένετ για να τακτοποιήσει αθόρυβα την καταγγελία του.

Στη συνέχεια είπε μάλιστα πως το έκανε, αλλά ότι ήταν μια πρωτοβουλία του Άντονι Μπουρντέν, ο οποίος ως σύντροφός της φοβόταν την αρνητική δημοσιότητα και ήθελε το θέμα να τακτοποιηθεί πριν πάρει διαστάσεις.

Όμως χθες η υπόθεση πήρε νέες διαστάσεις καθώς το ΤΜΖ δημοσίευσε ντοκουμέντα που «καίνε» την Αρτζέντο και φέρονται να αποδεικνύουν ότι είχε κάνει σεξ με τον Μπένετ.

«Δεν είχα αρχικά σκοπό να μιλήσω για την ιστορία μου επειδή επέλεξα να το χειριστώ ιδιωτικά με τον άνθρωπο που διέπραξε το αδίκημα εναντίον μου» δήλωσε Μπένετ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το υποτιθέμενο περιστατικό έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της νότιας Καλιφόρνιας όταν εκείνος ήταν 17 ετών και η Αρτζέντο 37 ετών.

«Το τραύμα μου εμφανίστηκε ξανά καθώς εκείνη εμφανίστηκε ως θύμα. Δεν έκανα δημόσια δήλωση τις προηγούμενες μέρες και ώρες γιατί ντρεπόμουν και φοβόμουν την δημόσια εμπλοκή στην υπόθεση», αναφέρει.

«Ήμουν ανήλικος όταν έλαβε χώρα το γεγονός και προσπάθησα να αναζητήσω δικαιοσύνη με τρόπο που μου έδινε νόημα εκείνη τη στιγμή γιατί δεν ήμουν έτοιμος να ασχοληθώ με τις συνέπειες της ιστορίας μου αν αυτή γινόταν γνωστή», συνεχίζει ο Μπένετ στη δήλωσή του.

«Εκείνη την εποχή πίστευα ότι εξακολουθούσε να υπάρχει ένα στίγμα στην κοινωνία μας σχετικά με την εμπλοκή ενός άντρα σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι θα καταλάβαιναν το γεγονός που έλαβε χώρα από τα μάτια ενός εφήβου», λέει.

«Έπρεπε να ξεπεράσω πολλές αντιξοότητες στη ζωή μου και αυτό είναι ένα ακόμη θέμα το οποίο θα αντιμετωπίσω» συνέχισε.

«Θα ήθελα να προχωρήσω πέρα από αυτό το γεγονός στη ζωή μου, και σήμερα επιλέγω να βγω μπροστά και όχι να σιωπώ».

Το τμήμα του σερίφη του Λος Άντζελες έχει δηλώσει ότι οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να μιλήσουν με τον Μπένετ ή τους εκπροσώπους του για το υποτιθέμενο περιστατικό.

Πολιτισμός
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Συγνώμη προκαταβολικά γι΄αυτό που θα γράψω αλλά ο μικρός το, κατά κάποια έννοια, «ζιγκολίκι» το έχει στο αίμα του... ..μην τρελαθούμε!... Πέρασε καλά (και καλά έκανε) και τώρα υπό τις συμβουλές κάποιων πονηρών, μεγαλύτερων του, προφανώς οικείων του, προσπαθεί να επωφεληθεί οικονομικά. Οι δεκαεφτάχρονοι σήμερα είναι αρκετά πιο ώριμοι και ενημερωμένοι για πολλά θέματα από τους 17χρονους παλαιότερων εποχών (και γενικότερα οι έφηβοι σε όλο το ηλικιακό φάσμα της εφηβείας), πόσω δε για το σεξ που οι ορμόνες τους εκ φύσεως χτυπάνε «κόκκινο».Γνωρίζω (με αποδείξεις...) αρκετούς φίλους μου (αναφέρομαι αποκλειστικά σε αρένες γιατί έχει σημασία αυτό), οι οποίοι, κάποτε, στην εφηβεία τους ξεκίνησαν το σεξ με μεγαλύτερη τους γυναίκα και δεν εννοώ ιερόδουλες, αλλά μεγαλύτερες τους για κάποια λίγα χρόνια ηλικιακής διαφοράς έως αρκετά μεγαλύτερες τους. Δεν πάθανε απολύτως τίποτα. Μα απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, εκτίμησαν πολύ θετικά το γυναικείο φύλο που τους φέρθηκε σε μία ευαίσθητη περίοδο της ζωής του τόσο τρυφερά. Όλοι τους συμμετείχαν με την θέληση τους πολύ συνειδητά σε ότι όμορφο βίωσαν.σ.σ.: Ανησυχητικότερο είναι το γεγονός, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ότι πάρα πολλοί έφηβοι σήμερα, αρκετά μικρότερης ηλικίας, 12,13 χρονών συνευρίσκονται μεταξύ τους σεξουαλικά (με πλήρη πράξη), χωρίς ολοκληρωμένη συνείδηση της πράξης τους, μηχανικά, κυρίως μιμητικά. Τις περισσότερες φορές, σε μεγαλύτερο ποσοστό τα κορίτσια, αλλά και τα αγόρια, βιώνουν αυτές τις καταστάσεις, σωματικά και ψυχικά, τραυματικά.
Στην Ελλάδα το σεξ μεταξύ ετεροφύλων επιτρέπεται από τα 15, και μεταξύ ομοφύλων από τα 18 (πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι η εξίσωση των τελευταίων με τους πρώτους).
..ναι.. ..με κάλυψαν άλλοι με τα σχόλια τους.Ο νεαρός προσπαθεί, είτε από μόνος του (σε αυτή την περίπτωση, τι θα πράττει, άραγε, όταν γίνει 45;;...), είτε με προτροπή άλλων να βγάλει χρήμα από αυτή την κατάσταση στην οποία δεν φαίνεται να κακοποιήθηκε, αλλά απεναντίας, συμμετείχε με όλη του την διάθεση.Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου ενήλικοι κάνουν σεξ με ανήλικους, εννοείται σε οριακό ηλικιακό σημείο, λίγο πριν την τυπική ενηλικίωση των 18 ετών, ακριβώς λίγο μετά τα 16 έτη, ο εκάστοτε κακοποιημένος ή «κακοποιημένος» ανήλικος πρέπει να εξετάζεται ψυχιατρικά και ψυχολογικά ώστε να διαπιστώνεται κατά πόσο ισχύει η κακοποίηση, σε ποιό βαθμό ή αν ενήργησε εν πλήρη συνειδήσει και συναίνεση και δεν υφίσταται, υπό καμία έννοια, κακοποίηση. (Από εκεί και πέρα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η δημοσιοποίηση του γεγονότος, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δημοσιοποίηση και κατά πόσο οι εκατέρωθεν πλευρές των σεξουαλικώς συνευρισκόμενων ατόμων, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις αυτομάτως επέρχονται σε αμυντική κατάσταση των θέσεων τους, προβάλουν ηθελημένα ή άθελα τους λάθος δεδομένα, εύκολα παρερμηνευμένα από το ευρύ -με (κατα)κριτική διάθεση- ακροατήριο.Το σχετικό θέμα είναι πολύ λεπτό και οπωσδήποτε σε κάποιες περιπτώσεις μπερδεμένο για όσους, μη ειδικούς, δεν γνωρίζουν.Επίσης, από τους ειδικούς, σε αυτές τις περιπτώσεις, σοβαρά λαμβάνεται υπόψιν και ο παράγοντας περί σεξουαλικότητας (ιδιαιτέρα) του ανήλικου ατόμου, με την οποία σεξουαλικότητα και βαθμό αυτής (μικρή, μεγάλη ή εντονότερη), γεννιόμαστε και καθώς μεγαλώνουμε, παράλληλα, αναπτύσσεται και αυτή και εκδηλώνεται σε συνδυασμό με την αναλογία των υπόλοιπων ψυχικών χαρακτηριστικών, ιδιοσυγκρασίας του ατόμου και των βιωμάτων του.
Συγγνώμη, κάτι δεν έχω καταλάβει μάλλον καλά. Το παιδάκι αυτό πήγε στα 17 του με την τυπισσα αυτή και σήμερα ισχυρίζεται πως εκείνη του « επιτέθηκε» σεξουαλικα και ότι εκείνος δεν πήγε με την θέληση του. Στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε που φαίνονται γυμνοί στο κρεβάτι, αυτός δεν φαίνεται καθόλου « κακοποιημένος», αντιθέτως φαίνεται να χαμογελάει και να είναι ευτυχής για το « κατόρθωμα» του. Επίσης στις συνομιλίες που άποκαλυφθηκαν , ούτε εκεί φαίνεται αυτός να έκανε κάτι παρά την θέληση του , αντιθέτως εκείνη λέει χαρακτηρίστηκα « the horny guy jumped me” Δεν νομίζω όταν εκείνος την « έβαζε κάτω» το έκανε με το ζόρι , η αυτή τον ανάγκασε ,Ας μην τρελαθούμε τελείως. Απλώς ήθελε να επιφελιθει οικονομικά ,και όχι μόνο,από αυτή την κατάσταση επειδή ξέρει ότι τα πάντα είναι με το μέρος του λόγω του ότι τότε ήταν ανήλικος.
{{Στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε που φαίνονται γυμνοί στο κρεβάτι, αυτός δεν φαίνεται καθόλου « κακοποιημένος», }}Στο προηγούμενο άρθρο της Λάϊφο,σχετικά με την υπόθεση,σε ένα από τα μηνύματα της κυρίας που "ξελόγιασε" τον νεαρό γίνεται αναφορά για "shakedown letter"Απλά είναι τα πράματα...το 99% τέτοιων περιπτώσεων είναι εκβιασμός για χρήματα ή εκδίκηση...
Το σεξ ανέκαθεν προσφερόταν για κυνήγι μαγισσών. Αφήσαμε τους ομοφυλόφιλους (και καλά κάναμε) και πιάσαμε τους παιδεραστές που πηγαίνουν με 17χρονους! Γρήγορα όλοι στον ψυχολόγο να αναλύσουμε τα τραύματά μας και μετά στον δικηγόρο να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις...Παρακμή.