Φάμελλος: Καταπατημένη δασική έκταση το οικόπεδο στο Μάτι όπου πέθαναν 27 άτομα

Φάμελλος: Καταπατημένη δασική έκταση το οικόπεδο στο Μάτι όπου πέθαναν 27 άτομα Facebook Twitter
EUROKINISSI
9

Ως καταπατημένη δασική έκταση χαρακτήρισε το οικόπεδο στο Μάτι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, όπου χάθηκαν αγκαλιασμένοι 27 άτομα στις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου, είναι το οικόπεδο, στο οποίο κατέφυγαν για σωτηρία και εν τέλει βρήκαν τον θάνατο 27 από τους συμπολίτες μας, στη φονική πυρκαγιά, στο Μάτι.

Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ' αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός η έκταση αυτή έχει αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με κανένα νόμο από τους ισχύοντες από το 1977.

Επίσης, έχει παραβεί τη νομοθεσία του 1337/83 νόμου Τρίτση περί περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων από τον Αιγιαλό , και μάλιστα έχει περιτοιχίσει και τη δημόσια ζώνη μεταξύ του αιγιαλού και παραλίας. Το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει έλεγχο για τις ενέργειες της υπηρεσίας δόμησης ως προς την παράβαση του άρθρου 23 του 1337/83.

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Άρα ; Και ;Τόσες λεπτομέρειες για τις παρανομίες ΑΥΤΟΥ του οικοπέδου που έγινε τόπος μαρτυρίου.Τι σχέση έχουν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ με τους ανθρώπους που χάθηκαν εκεί ;Μήπως οι κυνηγημένοι όταν κατέφυγαν εκεί, κάηκαν επειδή δεν είχαν αντιδράσει στην παραβίαση του νόμου 1337/83 ;Μου φαίνεται σαν να μας προέκυψε ο Αμβρόσιος της πολιτικής.Ή, "η φοβερή δυσκολία της συγγνώμης" - Σεβαστάκης
" Μήπως οι κυνηγημένοι όταν κατέφυγαν εκεί, κάηκαν επειδή δεν είχαν αντιδράσει στην παραβίαση του νόμου 1337/83 ; "Σίγουρα όχι. Κάηκαν κυρίως επειδή, μεταξύ άλλων λόγων (ακραίο καιρικό φαινόμενο, ολιγωρία και καθυστερημένη και μη ενδεδειγμένη αντίδραση των αρχών...) πολλοί συμπολίτες μας αυθαιρέτησαν επί δεκαετίες και επειδή όλοι μας ανεχτήκαμε αυτήν την κατάσταση επί δεκαετίες χωρίς να αντιδράσουμε όπως έπρεπε. Γι' αυτό κάηκαν.Όσο για "τη φοβερή δυσκολία της συγγνώμης" που αναφέρεις, μήπως υπονοείς ότι "δυσκολευόμαστε" να ζητήσουμε συγγνώμη από τον αυθαιρέτως οικοδομήσαντα (κι ενδεχομένως καταπατήσαντα) επειδή αναδείξαμε το παράνομο των πράξεών του και τον "στοχοποιήσαμε";
1. Αντιφάσκετε. Πρώτα λέτε "Σίγουρα όχι", δηλαδή ΔΕΝ κάηκαν επειδή δεν είχαν αντιδράσει στην παραβίαση του νόμου 1337/83.Και στο τέλος της παραγράφου λέτε "πολλοί συμπολίτες μας αυθαιρέτησαν επί δεκαετίες και επειδή όλοι μας ανεχτήκαμε αυτήν την κατάσταση επί δεκαετίες χωρίς να αντιδράσουμε όπως έπρεπε. Γι' αυτό κάηκαν." Ξεκαθαρείστε.2."η φοβερή δυσκολία της συγγνώμης" Γιατί χρησιμοποιείτε α' πληθυντικό ("δυσκολευόμαστε") ; Ταυτίζεστε με την κυβέρνηση ; Γιατί, αν είχατε διαβάσει το άρθρο του Σεβαστάκη (που τον αναφέρω) εδώ στην Λάϊφο - καθώς και τα σχόλια -, θα καταλαβαίνατε ότι η αναφορά γίνεται για την κυβέρνηση ότι δεν είναι στην κουλτούρα της να παραδέχεται τα λάθη της και να ζητάει συγγνώμη. Δεν έψεξε κανείς κανένα πολίτη, ούτε του ζήτησε ευθύνες, πολύ περισσότερο ...εσάς.Όσον αφορά στις προσωπικές ευθύνες των πολιτών vs της ευθύνης των κυβερνήσεων, το έχουμε αναλύσει χιλιάδες φορές. Αν τελικά δεν είναι το βάρος στις κυβερνήσεις για την εφαρμογή του Νόμου, πείτε μας εσείς 1 (ΜΙΑ) ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που ένας πολίτης στράφηκε δικαστικά εναντίον κάποιου άλλου πολίτη αυθαιρεσιούχου (που πήρε βέβαια φως, νερό, τηλέφωνο από τον ...Θεό των αυθαιρεσιούχων και όχι με έγκριση κάποιου πολιτικού).Τελικό συμπέρασμα : Και με εμπρηστές και με κλιματική αλλαγή και με ...ό, τι άλλο, Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΤΩΝ 44 - ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ.Τα άλλα όλα είναι για όσους ΘΕΛΟΥΝ να βρουν δικαιολογίες.3. Συσχέτιση με Αμβρόσιο.Είπε ο κ. Αμβρόσιος : «Ο ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.................ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!Για το παραπάνω, επικρίθηκε ο κ. Αμβρόσιος δριμύτατα, γιατί έκανε κήρυγμα μίσους και μνησικακίας - κάποιες λεπτομέρειες είναι αδιανόητες για πνευματικό άνθρωπο -και όχι για ρατσιστικό, ομοφοφοβικό, ξενοφοβικό και εθνικιστικό κήρυγμα. Είστε τελείως εκτός θέματος. Άλλα αντ' άλλων λοιπόν ο κ. Αμβρόσιος και προσπάθεια να στρέψει το ποίμνιο να θεωρήσει την ...αθεϊα Τσίπρα σαν αιτία.Εκεί πάει ο παραλληλισμός με τον Φάμελλο.Ενώ ακόμη ο θρήνος είναι μεγάλος, επικαλούμενος τον Θεό-Νόμο - του οποίου είναι λάτρης και τοποτηρητής ο ίδιος (σαν τον Αμβρόσιο) - κουνάει το δάκτυλο και λέει εμμέσως - και εσείς ευθέως - ότι "για το κάψιμο των 26 έφταιγε που το οικόπεδο είχε οικοδομηθεί αυθαίρετα".Ότι ανέβηκαν σε αυτό το οικόπεδο, αφού είχαν κατέβει στην παραλία και δεν μπορούσαν να μπουν πια στο νερό γιατί έκαιγε, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.Που το νερό έκαιγε και ήταν ήδη αργά να ξεφύγουν γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.Συνεπώς, η κυβέρνηση - κατά Φάμελλο και εσάς - ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ! Εντάξει, καταλάβαμε.ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΕΙ - ΑΦΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡEΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ !ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ;
Θα ήθελα επίσης να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει το ρατσιστικό, ομοφοφοβικό, ξενοφοβικό και εθνικιστικό παραλήρημα μίσους του Αμβρόσιου με τους συντάκτες του παρόντος λόγου οι οποίοι παρουσιάζουν με νηφάλιο τρόπο τις οικιστικές παρανομίες ενός συμπολίτη μας. Προσωπικά. αδυνατώ να το κατανοήσω...
Μην αποφύγω να αναφερθώ στη φράση σας "παρουσιάζουν με νηφάλιο τρόπο τις οικιστικές παρανομίες ενός συμπολίτη μας ".Ό, τι χειρότερο δηλαδή για να σου σπάσουν τα νεύρα, όταν ξέρουμε ότι την έχουν και αυτοί λερωμένη τη φωλιά τους/ Και τέλος, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι πως συμβαδίζει η σημερινή κατακραυγή σας για τα αυθαίρετα μέσα σε δάσος με την προ ημερών πρότασή σας να ασφαλίζονται οι αυθαίρετες κατοικίες από κρατικό φορέα, επειδή αρνούνται να τις ασφαλίσουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές.
Πολύ εύκολο:Προσωπικά, προτιμώ την ριζική λύση της κατεδάφισης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους αυθαιρέτων, ανάλογα με την περιβαλλοντική ζημία τους. Καθώς όμως ζούμε στην Ελλάδα, θεωρώ μάλλον απίθανη την υλοποίηση αυτής της ιδέας. Έτσι, αν η ελληνική κοινωνία αποφασίσει να δώσει συγχωροχάρτι στην έως τώρα πραγματοποιηθείσα αυθαιρεσία (κατά προτίμηση προσπαθώντας να σταματήσει στο εξής τη διαιώνισή της), θα πρέπει τουλάχιστον να διαχειριστεί με ορθολογικό τρόπο το πρόβλημα που άφησε να διογκωθεί, και να προσπαθήσει να διορθώσει και να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί. Στο πλαίσιο αυτής της "ρεαλιστικής", "συμβιβαστικής" (και συμβιβασμένης) προσέγγισης, εντασσόταν και η πρόταση περί ασφάλισης των αυθαιρέτων.Φυσικά, υπάρχει και η τρίτη λύση: μηντιακός ορυμαγδός και κατάρες για κάμποσο καιρό, ξεχνάμε τα πάντα μόλις παρουσιαστεί ένα νέο σοβαρό θέμα(ή και μη σοβαρό θέμα που θα διογκωθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), συνεχίζουμε ατάραχοι όπως πριν, κάνουμε καλού κακού και ένα ευχέλαιο και ξανατραβάμε τα μαλλιά μας όταν ξανασυμβεί το "κακό".