ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.7.2018 | 18:15

Αμαρτιες γονεων..

Γενικα οι δικοι μου ηταν πιεστικοι...και γω εκανα το λαθος να ειμαι ανεκτικος...πριν δυο χρονια και ενω δουλευα σε επαρχια, γυρναω μια μερα σπιτι κουρασμενος και ηταν ολο αλλαγμενο..ειχαν μπει με δικα τους αντικλειδια(δε μου το χαν πει), το ειχαν καθαρισει και εφυγαν. Επαθα εγκεφαλικο..ηθελα πραγματικα να τους σφαξω...αφου τους εβγαλα ολα τα νευρα μου και εκανα τους εκανα να βαλουν τα κλαματα(ναι πηρα ικανοποιηση απο αυτο), για κανα χρονο και κατι ειχα πολλα ψυχολογικα, που με αναλωσαν ολοκληρωτικα...αφου προσπερασα ολη τη φαση με ψυχολογο για να διαχειριστω το στρες που ειχα, πλεον στα 28 μου, καμια φορα οπου εχω βαλτωσει μου ρχεται μια αποστροφη προς τους δικους μου και μια ταση του τυπου εαν δεν ηταν ετσι οι δικοι μου,ισως ειχα προχωρησει τη ζωη μου οπως ηθελα και οτι δεν μου αξιζε τετοια συμπεριφορα, η οποια με κρατησε πισω...Γενικα δε με βοηθαει καθολου αυτο το συναισθημα στο να προχωρησω ηρεμος και χωρις βαρος τη ζωη μου...Τι συμβουλευετε ρε παιδια..;
6
 
 
 
 
σχόλια
Δεν γνωρίζω πως είναι να μεγαλώνεις με παρεμβατικούς γονείς.Οι δικοί μου δούλευαν πολλές ώρες και έτσι και τα τρία αδέρφια γίναμε αναγκαστικά αυτόνομα από νωρίς.Σαν πατέρας δεν ξέρω αν είμαι παρεμβατικός, η κόρη μου που μπαίνει στην εφηβεία(εξού και ο λόγος που διαβάζω εξομολογήσεις) λέει ότι της βάζουμε πολλά όρια, ωστόσο ζούμε σε ξένο κράτος με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την δυτική και έτσι ίσως να είμαστε μερικές φορές υπέρμετρα προσεκτικοί.Θεωρώ ότι το γεγονός με τα αντικλείδια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, προφανώς έφτασες στα όρια σου.Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος έχει τέτοιο ξέσπασμα αν δεν έχουν περιστατικά ανάλογα στο παρελθόν.Τα κλάματα, οι τύψεις,είναι ένας φαύλος κύκλος, το έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές και όσο διαιωνίζεται εξελίσσεται σε μια αρρωστημένη κατάσταση.Είσαι ένας νέος άνθρωπος και είναι κρίμα να βασανίζεσαι,έχεις έναν τεράστιο θυμό και πίκρα και εννοείται ότι τις αποτυχίες που εσύ θεωρείς ότι έχεις στην ζωή σου-χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αληθινό-, τις αποδίδεις στους γονείς σου. Κάνε την ψυχοθεραπεία σου,θα σου πρότεινα να δεις και έναν ψυχίατρο, ξετύλιξε το κουβάρι και θα μπορέσεις να ισορροπήσεις και να αποκτήσεις μια πιο υγιή σχέση με τους γονείς σου ή μάλλον την σχέση που θέλεις να έχεις με τους γονείς σου.
Η έλλειψη ορίων και ο ευνουχισμός από τους γονείς είναι κάτι που εύκολα μπορεί να σε κυνηγάει και στο υπολοίπο της ζωής σου αν αφήσεις να σε καταβάλει. Επειδή με λόγια και με κλάματα δεν αλλάζει κάτι, ελπίζω απλά να άλλαξες κλειδαριά και όταν η κουβέντα μαζί τους ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια απλά φεύγεις απ' αυτήν. Υ.Γ. Η παρεμβατικότητα είναι ένα μεγάλο αρνητικό στοιχείο τα οποία δεν σε βοηθάνε να κρίνεις ορθά στις υπόλοιπες σχέσεις σου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να φτάνει η κατάσταση στο απροχώρητο. Τ' ότι καθάρισαν, δείχνει για μένα ότι σ' αγαπάνε αλλά ότι θέλουν να σε ελέγχουν. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά οι καταπιεστικοί σου γονείς δεν είναι ό,τι χειρότερο όπως τα παρουσιάζεις. Μήπως να τους δεις στην πραγματική τους διάσταση; Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Το έχεις ανάγκη.
Αν τους γονείς σου δεν τους τιμάς,ποιός θα τιμήσει εσένα? Εξ.αν δεν νοιώθεις σεβασμό και εκτίμηση για τους γονείς σου είναι ο,τι χειρότερο για σένα.Η όλη συμπεριφορά σου ήταν απαράδεκτη προσπάθησε το θυμό σου να τον ελέγχεις και συζήτησε με τον εαυτόν σου καλύτερα .
Ναι, έχω πραγματικά σοκαριστεί. Μπήκαν στο σπίτι (ποιανού; δικό σου; δικό τους;) καθάρισαν κι έφυγαν! Δηλαδή, ούτε ένα φαγητό στο φούρνο; Ντροπή! Κι εγώ θα τους έσφαζα, έχεις δίκιο. Κι όχι μια φορά, κάθε μέρα θα πρεπε να τους κάνεις να κλαίνε για να ικανοποιηθείς. Απορώ πώς συγκρατείσαι! Σου χουν κάνει μεγάλη ζημιά! Δεν θα σηκώσεις ποτέ κεφάλι! Και για να τελειώνει η πλάκα, 28 χρονών λες ότι είσαι, θα πρεπε ήδη να έχεις την αυτονομία σου, το σπίτι σου καθαρό, να αναλάβεις τα άπλυτά σου κι όχι να κατηγορείς για τις αποτυχίες σου αυτούς που σε έφεραν στον κόσμο, σε μεγάλωσαν και ποιος ξέρει πόσο καιρό σε χαρτζιλίκωσαν. Εσύ ρώτησες ποτέ αν είναι κουρασμένοι, πιεσμένοι, χρεωμένοι; Συμπλήρωσες τα 18, τέλος, ούτε μαμά, ούτε μπαμπάς, στάσου στα πόδια σου, δεν φταίνε οι γονείς για όλα, βρήκαμε την καραμέλα, για αποτυχίες, ψυχολογικά, τεμπελιές, για όλα φταίνε οι γονείς.
το ειχαν καθαρισει και εφυγαν Πηγή: www.lifo.grηθελα πραγματικα να τους σφαξω...αφου τους εβγαλα ολα τα νευρα μου και εκανα τους εκανα να βαλουν τα κλαματα(ναι πηρα ικανοποιηση απο αυτο), Πηγή: www.lifo.grΑυτά είναι τα ''κακά'' των γονέων σου;Ότι σου καθάρισαν το σπίτι κι έφυγαν;Η άποψή μου είναι ότι κάνεις λάθος.Εκτός ι αν είναι πραγματικά πιεστικοί άνθρωποι απέναντί σου, πράγμα που δεν εξηγείς στην εξομολόγηση οπότε αδυνατώ να καταλάβω γιατί τόση κακία προς τους γονείς σου. Αν δικαιολογείται δηλαδή η αποστροφή σου γι' αυτούς ή όχι.