Αυτό το αγόρι είναι μόλις 8 ετών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο

Αυτό το αγόρι είναι μόλις 8 ετών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter
7

Ένα αγόρι από το Βέλγιο κατάφερε σε ηλικία 8 ετών να αποφοιτήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχοντας ολοκληρώσει έξι έτη σπουδών μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο. 

Ο Laurent Simons, με πατέρα Βέλγο, μητέρα Ολλανδή και έχει δείκτη νοημοσύνης 145, σύμφωνα με τους γονείς του, πήρε το δίπλωμά του έχοντας για συμμαθητές του άτομα ηλικίας 18 ετών.

Αυτό το αγόρι είναι μόλις 8 ετών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTBF, ο Laurent δήλωσε ότι το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά επειδή «είναι τόσο "απέραντα", έχουν στατιστική, γεωμετρία, άλγεβρα». 

Μόλις τελειώσουν οι δύο μήνες καλοκαιρινών διακοπών από το σχολείο, θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο. 

Αυτό το αγόρι είναι μόλις 8 ετών και ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο Λοράν δυσκολευόταν όταν ήταν μικρότερος να παίζει με άλλα παιδιά και πως δεν έδειξε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια. 

Ο 8χρονος λέει πως αν και αρχικά σκεφτόταν να γίνει χειρούργος ή αστροναύτης, πλέον προσανατολίζεται στο να σπουδάσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

«Αν αποφάσιζε αύριο να γίνει ξυλουργός, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για εμάς, αρκεί να είναι ευτυχισμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ

Διεθνή / «Βρείτε δικηγόρους»: Οι Δημοκρατικοί ετοιμάζουν έρευνες για τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον του Τραμπ

Ο βουλευτής Ρόμπερτ Γκαρσία, που αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, συνόψισε την απειλή λιτά και περιεκτικά σε δήλωσή του το βράδυ της Τρίτης
THE LIFO TEAM
Η ακτινογραφία των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ: Πώς ψήφισαν νέοι, ισπανόφωνοι και μαύροι ψηφοφόροι

Διεθνή / Η ακτινογραφία των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ: Πώς ψήφισαν νέοι, ισπανόφωνοι και μαύροι ψηφοφόροι

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων σε σχέση με το 2024, η ενίσχυση των Δημοκρατικών στην παραδοσιακή τους βάση και ο καθοριστικός ρόλος των «μετριοπαθών» - Τι δείχνει η έρευνα AP Voter Poll
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΣΑΑΚ ΧΕΡΤΖΟΓΚ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ ξεκινά διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα μετά το εκλογικό αδιέξοδο

Ο ρόλος του προέδρου του Ισραήλ είναι κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικός, ωστόσο, μετά τις εκλογές, έχει την αρμοδιότητα να αναθέτει σε μέλος της Κνεσέτ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος των Ρεπουμπλικανών - Στο «τραπέζι» η καθαίρεσή του

Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, στον απόηχο της συντριπτικής ήττας του κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές, με στελέχη του να του αποδίδουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τον πόλεμο στο Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν παίζει με τους συνομιλήκους του γιατί δεν έχει κοινά μαζί τους, γιατί θα τον κοιτούν σαν εξωγήινο όταν μιλάει. Γιατί δεν καταλαβαίνουν τι λέει. Αυτά τα παιδιά είναι διαφορετικά γιατί έτσι είναι, έτσι γεννιούνται. Έχουν μυαλό ενήλικα σε σώμα παιδιού, πόσο εύκολο είναι να συναναστρέφεται 8χρονους; Έχουν πάθος, για γνώση, για τις επιστήμες, για να μάθουν τον κόσμο όλο. Μέσα σε μια τάξη δημοτικού θα δυστυχούσε. Όχι ότι τώρα θα ήταν εύκολο για τον ίδιο, ανάμεσα σε έφηβους ένα μικρό παιδί. Αυτά τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται σε περιβάλλον με άλλα χαρισματικά παιδιά για να νιώθουν καλά και να κάνουν φίλους, δεν είναι πάντα όμως εφικτό.
Άλλο ένα παιδί θαύμα που θα πάρει πτυχίο στα 12-13 του. Εντάξει, εντυπωσιακό και όλα αυτά. Ωστόσο, δεν άκουσα ποτέ ένα παιδί θαύμα να έχει κάνει κάποια σημαντική ανακάλυψη ή να έχει φέρει μια ουσιαστική αλλαγή αργότερα στη ζωή του. Άρα άλλο ένα πυροτέχνημα να έχουνε να λένε οι γονείς του.Υ.Γ. Ειδικά αυτό το κλισέ "αν θέλει ας γίνει και ξυλουργός δε με νοιάζει". Έλα αγάπη μου που δε σε νοιάζει. Αν δε σε ένοιαζε θα το άφηνες το παιδί να παίξει στο δρόμο με τους φίλους του δε θα το έστελνες στο πανεπιστήμιο.
Με μια επιφύλαξη τα κοιτάω τέτοια παιδιά πάντα. Υψηλό ΙQ αλλά απο συναισθηματική νοημοσύνη πως τα πάνε? Κοινωνικές δεξιότητες? Συνήθως έχουν λίγο περίεργη συμπεριφορά. Το να μην μπορεί να κάνει φίλους και να μην ενδιαφέρεται να παίζει όπως αναφέρεται στο άρθρο, δεν θεωρώ πως είναι και θετικά για την εξέλιξη ενός παιδιούΚαι γιατί τόση βιασύνη να πάει τώρα στο Πανεπιστήμιο? Πάρα πολύ μικρός. Απλά θα εκμεταλλευτούν την εξυπνάδα του απο μικρή ηλικία Πανεπιστήμιο και μετά επιχειρήσεις αργότερα. Ας πάει όταν θαναι έφηβος, απ τα 14 και άνω έστω και εως τότε να απασχολείται με τίποτα άλλο.