Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς»

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς» Facebook Twitter
3

Το επιχειρησιακό μοντέλο προσφοράς "all-you-can-eat" μπορεί να πάει πολύ λάθος και ένα εστιατόριο μόλις το βίωσε, με ολέθρια αποτελέσματα.

Το εστιατόριο Jiamener στην πόλη Chengdu στην Κίνα έπεσε έξω και έκλεισε σε μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη της προσφοράς σύμφωνα με την οποία οι πελάτες θα μπορούσαν να τρώνε με 19 δολάρια τα πάντα από το μενού του hot-pot (τεχνική μαγειρέματος). Η προσφορά ήταν για ένα μήνα, αλλά τελικά το εστιατόριο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την περίοδο αυτή.

Ο ιδιοκτήτης έκλεισε την περασμένη Τρίτη με χρέος 78.000 δολάρια έχοντας όμως πρώτα καλέσει τον κόσμο να «φάει όσο θέλει και όσο αντέχει» με ελάχιστα χρήματα.

«Ξέραμε ότι θα χάναμε χρήματα ξεκινώντας την προώθηση των εκπτώσεων, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ένας από τους ιδιοκτήτες, όπως μεταδίδει η South China Morning Post.

«Θέλαμε να προσελκύσουμε πιο πιστούς πελάτες μέσω αυτής της στρατηγικής», πρόσθεσε.

 

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς» Facebook Twitter
To εστιατόριο Jiamener

Στην πράξη, το σχέδιο δεν λειτούργησε. Το εστιατόριο είχε 500 πελάτες την ημέρα καθώς πολλοί μοιράζονταν τις κάρτες μέλους με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους.

Κάποιοι πήγαιναν ακόμη και στις  8 το πρωί για να πάρουν ένα γεύμα αν και το εστιατόριο άνοιγε στις 11. Κάθε μέρα είχε ουρά στην είσοδο.

Στο διάστημα των 10 ημερών, 1.700 άτομα είχαν υπογράψει την προσφορά και επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες δεν κατηγορούν αποκλειστικά τους πελάτες και την ασυδοσία τους για το οικονομικό φιάσκο, αλλά παραδέχονται πως το πλαίσιο που είχαν σκεφτεί για την προσφορά είχε μεγάλα κενά και ήταν λάθος υπολογισμένο.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε μια αντίστοιχη περίπτωση ένα fast food στην Αμερική, μήνυσε και κέρδισε τη δίκη εναντίον μιας πολυμελούς οικογένειας υπέρβαρων μαύρων οι οποίοι γέμιζαν τα πιάτα με απίστευτες ποσότητες φαγητού τις οποίες τελικά δεν μπορούσαν να καταναλώσουν και τελικά πετούσαν.Η ταμπέλα έλεγε ξεκάθαρα: "All you can eat" και όχι "All you can get".
Are you seeing ghosts?Με τη λογική σου και το αρχικό άρθρο είναι ρατσιστικό.Σε όλο τον κόσμο έχει "All you can eat" εστιατόρια τα οποία δουλεύουν μια χαρά.Μόνο οι "πεινασμένοι" Κινέζοι το φαλίρισαν όμως;Στο τέλος τα άρθρα θα αναφέρουν ότι... κάπου, κάποιοι έκαναν κάτι...μην τυχόν και χαρακτηριστούν politically incorrect.