Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς»

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς» Facebook Twitter
3

Το επιχειρησιακό μοντέλο προσφοράς "all-you-can-eat" μπορεί να πάει πολύ λάθος και ένα εστιατόριο μόλις το βίωσε, με ολέθρια αποτελέσματα.

Το εστιατόριο Jiamener στην πόλη Chengdu στην Κίνα έπεσε έξω και έκλεισε σε μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη της προσφοράς σύμφωνα με την οποία οι πελάτες θα μπορούσαν να τρώνε με 19 δολάρια τα πάντα από το μενού του hot-pot (τεχνική μαγειρέματος). Η προσφορά ήταν για ένα μήνα, αλλά τελικά το εστιατόριο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την περίοδο αυτή.

Ο ιδιοκτήτης έκλεισε την περασμένη Τρίτη με χρέος 78.000 δολάρια έχοντας όμως πρώτα καλέσει τον κόσμο να «φάει όσο θέλει και όσο αντέχει» με ελάχιστα χρήματα.

«Ξέραμε ότι θα χάναμε χρήματα ξεκινώντας την προώθηση των εκπτώσεων, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ένας από τους ιδιοκτήτες, όπως μεταδίδει η South China Morning Post.

«Θέλαμε να προσελκύσουμε πιο πιστούς πελάτες μέσω αυτής της στρατηγικής», πρόσθεσε.

 

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς» Facebook Twitter
To εστιατόριο Jiamener

Στην πράξη, το σχέδιο δεν λειτούργησε. Το εστιατόριο είχε 500 πελάτες την ημέρα καθώς πολλοί μοιράζονταν τις κάρτες μέλους με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους.

Κάποιοι πήγαιναν ακόμη και στις  8 το πρωί για να πάρουν ένα γεύμα αν και το εστιατόριο άνοιγε στις 11. Κάθε μέρα είχε ουρά στην είσοδο.

Στο διάστημα των 10 ημερών, 1.700 άτομα είχαν υπογράψει την προσφορά και επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες δεν κατηγορούν αποκλειστικά τους πελάτες και την ασυδοσία τους για το οικονομικό φιάσκο, αλλά παραδέχονται πως το πλαίσιο που είχαν σκεφτεί για την προσφορά είχε μεγάλα κενά και ήταν λάθος υπολογισμένο.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Σε μια αντίστοιχη περίπτωση ένα fast food στην Αμερική, μήνυσε και κέρδισε τη δίκη εναντίον μιας πολυμελούς οικογένειας υπέρβαρων μαύρων οι οποίοι γέμιζαν τα πιάτα με απίστευτες ποσότητες φαγητού τις οποίες τελικά δεν μπορούσαν να καταναλώσουν και τελικά πετούσαν.Η ταμπέλα έλεγε ξεκάθαρα: "All you can eat" και όχι "All you can get".
Are you seeing ghosts?Με τη λογική σου και το αρχικό άρθρο είναι ρατσιστικό.Σε όλο τον κόσμο έχει "All you can eat" εστιατόρια τα οποία δουλεύουν μια χαρά.Μόνο οι "πεινασμένοι" Κινέζοι το φαλίρισαν όμως;Στο τέλος τα άρθρα θα αναφέρουν ότι... κάπου, κάποιοι έκαναν κάτι...μην τυχόν και χαρακτηριστούν politically incorrect.