Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς»

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς» Facebook Twitter
3

Το επιχειρησιακό μοντέλο προσφοράς "all-you-can-eat" μπορεί να πάει πολύ λάθος και ένα εστιατόριο μόλις το βίωσε, με ολέθρια αποτελέσματα.

Το εστιατόριο Jiamener στην πόλη Chengdu στην Κίνα έπεσε έξω και έκλεισε σε μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη της προσφοράς σύμφωνα με την οποία οι πελάτες θα μπορούσαν να τρώνε με 19 δολάρια τα πάντα από το μενού του hot-pot (τεχνική μαγειρέματος). Η προσφορά ήταν για ένα μήνα, αλλά τελικά το εστιατόριο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την περίοδο αυτή.

Ο ιδιοκτήτης έκλεισε την περασμένη Τρίτη με χρέος 78.000 δολάρια έχοντας όμως πρώτα καλέσει τον κόσμο να «φάει όσο θέλει και όσο αντέχει» με ελάχιστα χρήματα.

«Ξέραμε ότι θα χάναμε χρήματα ξεκινώντας την προώθηση των εκπτώσεων, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ένας από τους ιδιοκτήτες, όπως μεταδίδει η South China Morning Post.

«Θέλαμε να προσελκύσουμε πιο πιστούς πελάτες μέσω αυτής της στρατηγικής», πρόσθεσε.

 

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς» Facebook Twitter
To εστιατόριο Jiamener

Στην πράξη, το σχέδιο δεν λειτούργησε. Το εστιατόριο είχε 500 πελάτες την ημέρα καθώς πολλοί μοιράζονταν τις κάρτες μέλους με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους.

Κάποιοι πήγαιναν ακόμη και στις  8 το πρωί για να πάρουν ένα γεύμα αν και το εστιατόριο άνοιγε στις 11. Κάθε μέρα είχε ουρά στην είσοδο.

Στο διάστημα των 10 ημερών, 1.700 άτομα είχαν υπογράψει την προσφορά και επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες δεν κατηγορούν αποκλειστικά τους πελάτες και την ασυδοσία τους για το οικονομικό φιάσκο, αλλά παραδέχονται πως το πλαίσιο που είχαν σκεφτεί για την προσφορά είχε μεγάλα κενά και ήταν λάθος υπολογισμένο.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σε μια αντίστοιχη περίπτωση ένα fast food στην Αμερική, μήνυσε και κέρδισε τη δίκη εναντίον μιας πολυμελούς οικογένειας υπέρβαρων μαύρων οι οποίοι γέμιζαν τα πιάτα με απίστευτες ποσότητες φαγητού τις οποίες τελικά δεν μπορούσαν να καταναλώσουν και τελικά πετούσαν.Η ταμπέλα έλεγε ξεκάθαρα: "All you can eat" και όχι "All you can get".
Are you seeing ghosts?Με τη λογική σου και το αρχικό άρθρο είναι ρατσιστικό.Σε όλο τον κόσμο έχει "All you can eat" εστιατόρια τα οποία δουλεύουν μια χαρά.Μόνο οι "πεινασμένοι" Κινέζοι το φαλίρισαν όμως;Στο τέλος τα άρθρα θα αναφέρουν ότι... κάπου, κάποιοι έκαναν κάτι...μην τυχόν και χαρακτηριστούν politically incorrect.