No.1

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς»

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς» Facebook Twitter
3

Το επιχειρησιακό μοντέλο προσφοράς "all-you-can-eat" μπορεί να πάει πολύ λάθος και ένα εστιατόριο μόλις το βίωσε, με ολέθρια αποτελέσματα.

Το εστιατόριο Jiamener στην πόλη Chengdu στην Κίνα έπεσε έξω και έκλεισε σε μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη της προσφοράς σύμφωνα με την οποία οι πελάτες θα μπορούσαν να τρώνε με 19 δολάρια τα πάντα από το μενού του hot-pot (τεχνική μαγειρέματος). Η προσφορά ήταν για ένα μήνα, αλλά τελικά το εστιατόριο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την περίοδο αυτή.

Ο ιδιοκτήτης έκλεισε την περασμένη Τρίτη με χρέος 78.000 δολάρια έχοντας όμως πρώτα καλέσει τον κόσμο να «φάει όσο θέλει και όσο αντέχει» με ελάχιστα χρήματα.

«Ξέραμε ότι θα χάναμε χρήματα ξεκινώντας την προώθηση των εκπτώσεων, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ένας από τους ιδιοκτήτες, όπως μεταδίδει η South China Morning Post.

«Θέλαμε να προσελκύσουμε πιο πιστούς πελάτες μέσω αυτής της στρατηγικής», πρόσθεσε.

 

Να τι συνέβη σε εστιατόριο που έκανε προσφορά «φάε όσο θες και μπορείς» Facebook Twitter
To εστιατόριο Jiamener

Στην πράξη, το σχέδιο δεν λειτούργησε. Το εστιατόριο είχε 500 πελάτες την ημέρα καθώς πολλοί μοιράζονταν τις κάρτες μέλους με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους.

Κάποιοι πήγαιναν ακόμη και στις  8 το πρωί για να πάρουν ένα γεύμα αν και το εστιατόριο άνοιγε στις 11. Κάθε μέρα είχε ουρά στην είσοδο.

Στο διάστημα των 10 ημερών, 1.700 άτομα είχαν υπογράψει την προσφορά και επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες δεν κατηγορούν αποκλειστικά τους πελάτες και την ασυδοσία τους για το οικονομικό φιάσκο, αλλά παραδέχονται πως το πλαίσιο που είχαν σκεφτεί για την προσφορά είχε μεγάλα κενά και ήταν λάθος υπολογισμένο.

Διεθνή
3

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Σε μια αντίστοιχη περίπτωση ένα fast food στην Αμερική, μήνυσε και κέρδισε τη δίκη εναντίον μιας πολυμελούς οικογένειας υπέρβαρων μαύρων οι οποίοι γέμιζαν τα πιάτα με απίστευτες ποσότητες φαγητού τις οποίες τελικά δεν μπορούσαν να καταναλώσουν και τελικά πετούσαν.Η ταμπέλα έλεγε ξεκάθαρα: "All you can eat" και όχι "All you can get".
Are you seeing ghosts?Με τη λογική σου και το αρχικό άρθρο είναι ρατσιστικό.Σε όλο τον κόσμο έχει "All you can eat" εστιατόρια τα οποία δουλεύουν μια χαρά.Μόνο οι "πεινασμένοι" Κινέζοι το φαλίρισαν όμως;Στο τέλος τα άρθρα θα αναφέρουν ότι... κάπου, κάποιοι έκαναν κάτι...μην τυχόν και χαρακτηριστούν politically incorrect.