Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος έξω από το «Μακελειό»

Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος έξω από το «Μακελειό» Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος συνελήφθη λίγο μετά τις 8μμ, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Ο δημοσιογράφος και εκδότης κρατείται αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος είχε διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για πρόσφατο εξώφυλλο της εφημερίδας.

Ο κ. Ζαγοραίος έδωσε εντολή να διαπιστωθεί άμεσα αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της «προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων» κ.ά. και την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας.

Μετά την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονομασία το Σκοπιανό, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τυπώθηκε με φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος.

Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου γράφει: Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας».

Ο κύριος τίτλος είναι «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους».

Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;»

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Χίε, σου έχω κιάλλο πιασάρικο τίτλο. Υπάρχει Έλληνας που διαφωνεί με αυτή την πράξη της Δικαιοσύνης εναντίον σου?Αυτός νόμιζε και φέρθηκε σαν κανένας ανώνυμος σχολιαστής στο ιντερνετ. Σοβαρός εκδότης, τι να πω.
Κατά την γνώμη μου, δημοσιογράφος που δεν κοσμεί την Δημοσιογραφία, αλλά εξασφαλίζει τα προς το ζην εξάπτοντας τα πιο χαμηλά ένστικτα και πάθη.Η γενιά μου πρόλαβε πολλούς δημοσιογράφους που η πένα τους "κεντούσε" και "ανέβαζαν" το επίπεδο των αναγνωστών τους (ήταν ακόμη η εποχή του έντυπου και όχι του ηλεκτρονικού Τύπου).Δυστυχώς, νομίζω μοιραία, το χαμήλωμα του επιπέδου της Πολιτικής - που εξαιτίας του άλλωστε φτάσαμε στα χάλια που έχουμε -, οδήγησε και στην ανάλογη ποιοτική πτώση την Δημοσιογραφία (ενσυνείδητα βάζω κεφαλαίο "Δ" για να τονίσω τον θεσμικό της ρόλο).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ