Η στιγμή που ένα πιτ-μπουλ άρπαξε μια γυναίκα από το παπούτσι μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης

Η στιγμή που ένα πιτ-μπουλ άρπαξε μια γυναίκα από το παπούτσι μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
21

Την σοκαριστική στιγμή που ένα πίτμπουλ αρπάζει το παπούτσι μιας άγνωστης γυναίκας μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αρνείται να το αφήσει κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο, που τράβηξε άλλος επιβάτης στο συρμό. 

Στο βίντεο ο σκύλος φαίνεται να τραβά με μανία το παπούτσι της γυναίκας ενώ ο ιδιοκτήτης του προσπαθεί να τον απομακρύνει από εκείνη. 

Το περιστατικό προκάλεσε έναν μικρό πανικό μέσα στο βαγόνι, καθώς κάποιοι επιβάτες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν το πόδι της γυναίκας από το στόμα τους σκύλου ενώ άλλοι έκαναν έντονες παρατηρήσεις και φώναζαν στον ιδιοκτήτη πως δεν δίνει σωστές εντολές στο ζώο. 

Η στιγμή που ένα πιτ-μπουλ άρπαξε μια γυναίκα από το παπούτσι μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
Η στιγμή που ένα πιτ-μπουλ άρπαξε μια γυναίκα από το παπούτσι μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης Facebook Twitter

Τελικά ο ιδιοκτήτης ακούγεται να λέει στη γυναίκα να βγάλει το παπούτσι της και μόλις εκείνη το κάνει, ο σκύλος το αφήνει από το στόμα του. Στη συνέχεια ωστόσο φαίνεται να το πετά προς τους υπόλοιπους επιβάτες, χτυπώντας έναν άλλον άντρα στο πόδι, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο όσους ήταν παρόντες στο συμβάν. 

«Δεν λες στο σκύλο σου να απελευθερώσει το παπούτσι», «Θα πας φυλακή και σε αυτόν [τον σκύλο] θα κάνουν ευθανασία», «Φωνάξτε την αστυνομία», είναι μερικά από όσα ακούγονται να λένε οι επιβάτες. 

Η στιγμή που ένα πιτ-μπουλ άρπαξε μια γυναίκα από το παπούτσι μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
Η στιγμή που ένα πιτ-μπουλ άρπαξε μια γυναίκα από το παπούτσι μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που τράβηξε το βίντεο, η γυναίκα ήταν εκείνη που επιτέθηκε πρώτη στον άντρα, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να της επιτεθεί ο σκύλος. «Ο σκύλος δεν είναι άγριος. Εκείνη του επιτέθηκε», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά κάποια στιγμή στο βίντεο. 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι σκύλοι δεν είναι υπηρεσίας πρέπει να βρίσκονται μέσα σε κλουβιά μεταφοράς όταν μεταφέρονται με το τρένο ώστε να μην παρενοχλούν άλλους επιβάτες. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ιδιοκτήτης το είχε μέσα σε ένα τέτοιο πριν γίνει το περιστατικό. 

Το βίντεο έχει διχάσει τους χρήστες μες αρκετούς να επικρίνουν τον άνδρα για το χειρισμό του σκύλου και άλλους να θέλουν να μάθουν περισσότερα για το τι προηγήθηκε

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Διεθνή
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Όταν λέτε 'επιτέθηκε' πρώτη η γυναίκα στον ιδιοκτήτη του σκύλου τι εννοείται, και με ποιόν τρόπο του 'επιτέθηκε'; Μήπως κατά λάθος τον ακούμπησε στο πόδι στον στενό χώρο του βαγονιού και ο σκύλος το θεώρησε επίθεση στο αφεντικό του;Αν αντί για γυναίκα ήταν το ποδαράκι ενός πεντάχρονου παιδιού τι θα λέγατε; Μπράβο στον σκύλο;
οι ζωοφιλοι ειναι ικανοι να βγαλουν ψυχοπαθη καποιον κακομοιρο που δεχτηκε εππιθεση απο αιμοβορο σκυλο, παρα να παραδεχτουν οτι καποιες ρατσες εχουν ενστικτα επιθετικοτητας, το κυνηγοσκυλο πχ εχει ενστικτα κυνηγιου, το λυκοσκυλο ενστικτο φυλακα, τα πιτμπουλ κ παρομοιες ρατσες βγαζουν ιδιαιτερα επιθετικα ενστικτα υπο περιστασεις. Δεν ισχυει αυτο που λετε ειναι οπως τα μεγαλωσεις, καθε ρατσα κληρονομει ιδιαιτερα χαρακτηριστικα. Αν ηταν ολα ιδια δε θα υπηρχαν διαφορετικα ειδη
Ναι αυτό προτείνουμε. Είναι ράτσα για κυνομαχίες (pit bull σημαίνει κυριολεκτικά "ταύρος του λάκκου όπου γίνονται κυνομαχίες") και έχει προκύψει από αλλεπάλληλες διασταυρώσεις με στόχο να είναι όσο το δυνατόν φονικότερη και επιθετικότερη. Ταυτόχρονα η σωματοδομή της είναι τέτοια που η άμυνα είναι αδύνατη χωρίς κάποιου είδους όπλο. Δε μιλάμε για τίποτα σπάνια αγριοπούλια αλλά για μια ράτσα που κατασκευάστηκε από τα κατακάθια του υποκόσμου τα τελευταία 200 χρόνια. Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι ζωόφιλοι τα πιτ μπουλ, ακόμα και αυτά που τα έχεις στην αγκαλιά σου από κουταβάκια χρειάζονται ειδική εκπαίδευση για να ΜΗΝ είναι επικίνδυνα, όχι για να είναι. Και οι ιδιοκτήτες τους το ίδιο φυσικά. Κυκλοφορούσε ο άλλος στο γεμάτο βαγόνι με τον σκύλο-φονιά που άμα σε πατήσει κάποιος κατά λάθος και πεις "άουτς" αμέσως γίνεται στόχος! Βασικά οι λιγότερο προβληματικοί ιδιοκτήτες Πιτ Μπουλ είναι αυτοί που τα έχουν για κυνομαχίες ή για να τρώνε αντίπαλους μαφιόζους (να μην παρεξηγηθώ δε λέω ότι είναι καλοί άνθρωποι, αλλά τουλάχιστον έχουν επίγνωση τι πράγμα είναι αυτός ο σκύλος αντί να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΟΝΤΑΙ τι είναι).Το ότι έχουν γίνει δημοφιλή ως ζώα συντροφιάς λέει πάρα πολλά για την πλήρη άγνοια των ζώων που δέρνει τους πιο πολλούς ζωόφιλους. Η επίσημη άποψη της PETA (που δεν τους λες ακριβώς άτομα που μισούν τα ζώα) είναι ότι πρέπει να απαγορευτεί η αναπαραγωγή αυτής της ράτσας και να στειρωθούν όλα τα μέλη της ώστε να εκλείψει με φυσικό τρόπο. Οι σκύλοι που είναι ήδη στη ζωή χρειάζονται (οι πιο πολλοί) αναμόρφωση, περίθαλψη και κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τον εαυτό τους και τους άλλους. Δε χρειάζονται τον κάθε ηλίθιο που αποφάσισε πως είναι παρεξηγημένα γλυκουλίνια.
Η επισημη αποψη της peta ειναι να απαγορευτει η αναπαραγωγη ολων των ρατσων.λογω αυξησης.να θυμισω πως η peta επισης κατηγορειται για τη θανατωση 88% των ζωων που μαζεψε για να βοηθησει.το 2014.τα περισσοτερα εκ των οποιων υγιη.Κ ναι δε χρειαζονται κανεναν ηλιθιο να θεωρει τιποτα για αυτα.οπως κ εμεις κανεναν ηλιθιο γυρω μας.δε με πειραξε ποτε κανενα ηλιθιο πιτ μπουλ-χαιδευω οτι σκυλι συναντω απο μωρο! κ πιτ μπουλ-αλλα πολλοι πολλοι ηλιθιοι με πειραζουν καθημερινα.Εχω 5 ραματα στο προσωπο απο γερμανικο ποιμενικο-δεν εφταιγε-να σκοτωσουμε ολα τα λυκοσκυλα?????
ξερω την προελευση τους και δε μου λεει κατι αυτο! οι ανθρωποι συνεχεια ανακαλυπτουν τροπους να ικανοποιουν το σαδισμο και την απληστια τους, δεν εχει σχεση με καμια ρατσα... το γεγονος οτι υπερτερουν σε μυικη μαζα και σε μεγεθος σαγονιου δεν εχει να κανει με επιθετικοτητα. εχουν γινει και ερευνες σχετικα μ αυτο, ψαξ'το... και επισης εκει οφειλεται το γεγονος οτι ακους περισσοτερες ειδησεις για επιθεσεις πιτ μπουλ. πχ. απο 100 επιθεσεις σκυλων οι 2 ειναι απο πιτ μπουλ, θα ακουσεις για αυτες γιατι προκαλουν μεγαλυτερη ζημια (οι υπολοιπες 98 θα εχουν γινει σιγουρα απο αυτα τα σκασμενα τα μικροσωμα που δεν εχουν πως αλλιως να νιωσουν ασφαλη και αγριευουν και δαγκωνουν χωρις να τους κανεις τιποτα!)απ ολα αυτα που μου λες, απλα επαναλαμβανεις κατι που εχεις διαβασει, με ιντριγκαρει ομως το παθος που δειχνεις για να υπερασπιζεσαι κατι που απ'αυτα που λες δε φαινεται να γνωριζεις. εκ πειρας και πρακτικης γνωσης για αυτη τη ρατσα αλλα και γενικοτερης καθημερινης συναναστροφης με αυτα και αλλες ρατσες μεγαλοσωμων σκυλων (εχω και 2 ποιμενικους) η συμπεριφορα τους δεν διαφερει καθολου απο τις υπολοιπες ρατσες. αυτο με την εκπαιδευση για την επιθετικοτητα δεν ισχυει και εχω 6 διαφορετικα πιτμπουλ απο τα οποια μπορω να αντλησω παραδειγματα αλλα δε νομιζω οτι θα μπορουσα να σου αποδειξω οτι εχεις λαθος γνωσεις αν εσυ ο/η ιδιος/α δεν δειξεις προθεση να καταλαβεις τη συμπεριφορα των σκυλων γενικοτερα.εαν συμφωνεις με ατομα που εκμεταλλευονται την σωματικη και βιολογικη υπεροχη μιας ρατσας για το δικο τους συμφερον τοτε οκ, παω πασο. εγω δεν συμφωνω με ανθρωπους που βλεπουν τα κατοικιδια ως αντικειμενα προσωπικου συμφεροντος ειτε ως αξεσουαρ.εχουν γινει δημοφιλη ζωα συντροφιας γιατι οι ανθρωποι αρχιζουν να γνωριζουν περισσοτερα για αυτη τη ρατσα και βλεπουν απο τη συμβιωση μαζι τους οτι αυτο το στιγμα για την επιθετικοτητα δεν εχει καπου βαση περα της ιστορικης προελευσης.επισης, και εγω για την peta ακουω κυριως κατακριτεα σχολια για τις πρακτικες τους, οποτε το να το αναφερεις ως παραδειγμα μου αποδεικνυει οτι δεν γνωριζεις καλα τον αληθινο φιλοζωικο κοσμο.
Ρε ανώριμε, δεν έχει να κάνει με φιλοζωία αλλά με κοινή λογική.Τα πιτμπουλ είναι το ίδιο φιλικά με τα σιχ-τσου και τα σιχ-τσου τα ίδιο επιθετικά με τα πιτμπουλ, ανάλογα πάντα ΠΩΣ τα μαθαίνεις.Όταν επιτίθεται κάποιος σε εσένα και την οικογένεια σου η αντίδραση σου ποια θα ήταν; Προφανώς αμυντική-επιθετική. Εκτός κι αν είσαι κατά της βίας, πράγμα που τα σκυλιά ΔΕΝ καταλαβαίνουν.Η γυναίκα τι δουλειά είχε να επιτεθεί πρώτη; Τι ήθελε; Γλυψίματα και χάδια;Σοβαρευτείτε κάποιοι... :-)
@ανώριμος23Οι συγκεκριμένες ράτσες γίνονται έτσι απ' τους ανθρώπους. Δεν νομίζω να έπαιρνε κανείς ένα τεριέ για να το κάνει φύλακα.Λογικό λοιπόν να είναι συγκεκριμένου μεγέθους και ράτσας η επιλογή των ανθρώπων που θέλουν σκύλους φύλακες.Στην συγκεκριμένη υπόθεση το πιτμπουλ έκανε ότι θα έκανε και ένα κανίς. Προστάτεψε το αφεντικό του - οικογένεια του.
1. Η ηλίθια επιτέθηκε πρώτη στον άνθρωπο κι ο σκύλος προστάτευσε, τι περίμενε δηλαδή;2. Ο άλλος που πετάγεται και κατηγορεί τον ιδιοκτήτη του σκύλου πως δεν έδωσε εντολή να το αφήσει, προφανώς δεν ξέρει πως λειτουργούν οι οδηγίες σε ένα σκυλί, δε λες απλά μια κουβέντα κι αυτό εκτελεί, πόσο μάλλον σε κατάσταση όπου το ζώο αισθάνεται πως απειλείται αυτό και το αφεντικό του.3. Όντως, ο ιδιοκτήτης δεν είχε δικαίωμα να βάλει το σκύλο έτσι στο μετρό, πόσο μάλλον χωρίς φίμωτρο. Αλλά οι αντιδράσεις των υπολοίπων ήταν επίσης απαράδεκτες.
Αν επιτέθηκε όντως πρώτα η γυναίκα στον άντρα, τότε ο σκύλος προστάτεψε το αφεντικό του. Λογικό και επόμενο.Έπειτα το εύλογο ερώτημα είναι: Έχεις ολόκληρο πιτ-μπουλ. Το βάζεις σε κλειστό, δημόσιο χώρο, εν προκειμένου ένα βαγόνι, και δεν του έχεις φίμωτρο; Το σκυλί μπορεί να μην είναι άγριο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.Και τέλος, προς τους τύπους που λένε για φυλακή και ευθανασία, πάτε καλά; Δεν την κατασπάραξε ολόκληρη. Το παπούτσι δάγκωσε. Αν ήταν να μπαίναμε φυλακή και να σκοτώναμε ζώα για τέτοια μικρά περιστατικά, για τα μεγαλύτερα θα έπρεπε να γίνεται γενοκτονία.
οκ φιλε εσενα αν σε πετυχουν να σε τρωει σκυλος δεν θα εχεις προβλημα να τραβανε καμερουλα για το insta, αντι να βοηθησουν. Νο προμπλεμ.(σπαθί;;wtf)
Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει ότι είναι Πιτ Μπουλ και όχι ένας οποιοσδήποτε σκύλος. Μόνο με όπλο αντιμετωπίζεται, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αν έχει κλειδώσει σε στόχο. Εκτός αν είσαι το αφεντικό του. Και μόνο ένα σπαθί θα είχε τον συνδυασμό ικανοποιητικής απόστασης ανάμεσα σε εσένα και τα σαγόνια του Πιτ Μπουλ με μικρή πιθανότητα να την πληρώσει άσχετος (όπως π.χ. αν το πυροβόλαγες ή του έριχνες με taser). Γι' αυτό και είναι κακή ιδέα τα Πιτ Μπουλ σαν αξεσουάρ. Καλές οι κοινότοπες ανοησίες για την κακούργα ινστακοινωνία, αλλά ξέρεις τι είναι καλύτερο; Να μην επιτρέπεται στους ανώμαλους να αγοράζουν ράτσες-φονιάδες για πετ και πολύ περισσότερο να τις κυκλοφορούν μέσα στο πλήθος λες και είναι τίποτα λαμπραντόρ για τυφλούς.