Η παράνοια με τα γυμναστήρια στο Βέλγιο - Τα ψιλά γράμματα που «δένουν» για πάντα τους πελάτες

Η παράνοια με τα γυμναστήρια στο Βέλγιο - Τα ψιλά γράμματα που «δένουν» για πάντα τους πελάτες Facebook Twitter
EPA
6

Την ασφυκτική πολιτική που ακολουθούν τα περισσότερα γυμναστήρια του Βελγίου προς τους συνδρομητές τους, έρχεται να φωτίσει μία απίστευτη όσο και χαρακτηριστική ιστορία από τις Βρυξέλλες. 

Ένας γιατρός που βοήθησε μια γυναίκα να απαλλαγεί από την πανάκριβη, 18μηνη συνδρομή της σε γυμναστήριο, υπογράφοντας μία αμφιλεγόμενη ιατρική γνωμάτευση, δικαιώθηκε τελικά από την αρμόδια ελεγκτική αρχή εξοργίζοντας τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων της χώρας.

Το Ιατρικό Εποπτικό Συμβούλιο της χώρας συμφώνησε πως ο γιατρός λειτούργησε ορθά, βοηθώντας τη γυναίκα που είχε παγιδευθεί σε ένα ακριβό συμβόλαιο καθώς, με αυτόν τον τρόπο, εξετέλεσε τον «κοινωνικό του ρόλο».

Το υψηλό κόστος και η ανελαστική πολιτική των γυμναστηρίων αποτελεί μείζων καταναλωτικό ζήτημα και πηγή σφοδρής αντιπαράθεσης στο Βέλγιο. Μάλιστα πέρυσι, η κυβέρνηση επιδίωξε να απελευθερώσει από όλα τα υφιστάμενα, μακροχρόνια συμβόλαια τους εγκλωβισμένους πελάτες. 

Η ρύθμιση προέβλεπε πως όλοι οι συνδρομητές με συμβόλαια ετήσιας ή και μεγαλύτερης διάρκειας θα είχαν το δικαίωμα να ακυρώσουν τη συνδρομή τους οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς καμία απολύτως ποινή, ακόμα και αν δεν προσκόμιζαν «χαρτί γιατρού», όπως απαιτούν τα περισσότερα γυμναστήρια.

Ο γιατρός παραδέχθηκε δημοσίως ότι υπέγραψε την επίμαχη γνωμάτευση, επειδή ήθελε να βοηθήσει την ασθενή του να τερματίσει το συμβόλαιό της, καθώς δεν διέθετε πλέον ικανοποιητικό εισόδημα για να καταβάλει - υποχρεωτικά - 70 ευρώ μηνιαίως για τους επόμενους 18 μήνες.

Κατά τις εξηγήσεις που έδωσε στην εποπτική αρχή μετά τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών γυμναστηρίων, ο γιατρός είπε ότι ένιωσε την ευθύνη να βοηθήσει τη γυναίκα και λειτούργησε κατά αυτόν τον τρόπο από «ενδιαφέρον».

«Αυτά τα κέντρα άσκησης έχουν πολύ συχνά αυστηρά συμβόλαια τα οποία δεν μπορείς να διακόψεις εύκολα», τόνισε στην κατάθεσή του.

Άλλωστε εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, η γυναίκα υπέφερε από πόνους στον αυχένα της και μία επιμόλυνση στο αυτί που θα της επέτρεπαν «ούτως ή άλλως» να σπάσει το συμβόλαιό της, κατά τον θεράποντα γιατρό.

Ο επικεφαλής της Ένωσης ιδιοκτητών γυμναστηρίων, Έρικ Βαντεναμπίλ, χαρακτήρισε από την πλευρά του «απαράδεκτη» την πειθαρχική απόφαση.

«Οι γιατροί οφείλουν να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας των ασθενών, όχι πόσο καλή ιδέα είναι η συγκατάθεση ενός ανθρώπου σε ένα συμβόλαιο. Θα αρχίσουν να γνωματεύουν και για τον πάροχο ενέργειας ή του διαδικτύου;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Βαντεναμπίλ.

Στο πλευρό του γιατρού πάντως, στάθηκε και η Ένωση Βέλγων Καταναλωτών.

«Το περιστατικό είναι ενδεικτικό των "στραγγαλιστικών" όρων αυτών των συμβολαίων ενώ ελάχιστα είναι τα γυμναστήρια που ακολουθούν πιο ελαστική πολιτική», λέει ο εκπρόσωπος της Ένωσης, Σιμόν Νοβέμπερ, τονίζοντας πως η Ένωση παραπονιέται επί σειρά ετών για το ζήτημα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM
Πεντάγωνο: Ο Χέγκσεθ έθεσε υπό έρευνα 300 υπαλλήλους μετά τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ

Διεθνή / Πεντάγωνο: Ο Χέγκσεθ έθεσε υπό έρευνα 300 υπαλλήλους μετά τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ

Το Πεντάγωνο διερευνά 300 υπαλλήλους για σχόλια στο διαδίκτυο μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, προκαλώντας συζήτηση για πολιτική βία και πειθαρχικά μέτρα στον στρατό των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Το Όσλο ελπίζει να παραστεί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Το Όσλο ελπίζει να παραστεί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης

Αναφερόμενος στο πολιτικό βάρος της βράβευσης, ο Φρίντνες υπογράμμισε ότι η απόφαση της επιτροπής στέλνει ένα μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του αυταρχισμού
LIFO NEWSROOM
Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Διεθνή / Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Διεθνή / Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Ραδιενεργή μόλυνση με Καίσιο-137 εντοπίστηκε σε βιομηχανική ζώνη της Τζακάρτας, προκαλώντας ανάκληση προϊόντων, έρευνες και ανησυχία για τις εξαγωγές θαλασσινών της Ινδονησίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σωστά προεισπράττεται αγαπητέ. Αν δε θέλετε να τα δίνετε προκαταβολικά, πληρώστε με το μήνα μεγαλύτερο τελικό ποσό. Εσείς προφανώς επιθυμείτε και την έκπτωση της προκαταβολικής πληρωμής και την ευκολία μηνιαίας καταβολής και τη δυνατότητα διακοπής σύμβασης οποτεδήποτε. Το ρητό με την πίτα θα το γνωρίζετε. (Δεν έχω γυμναστήριο)
70e X18 είναι 1260 ευρώ το κόστος για το γυμναστήριο για ενάμιση χρόνο. Με τους Βελγικούς μισθούς πρέπει να είναι πολύ καλά. Όταν όμως ένας Βέλγος βλέπει από πριν ότι δεν βγαίνει με τέτοια συνδρομή, απλά δεν πάει να γραφτεί σε γυμναστήριο. Το αν γραφτεί και στο μεσοδιάστημα πχ χάσει την δουλειά του, τότε δεν φταίει το γυμναστήριο. Φοβερά προβλήματα έχουν οι Βέλγοι λοιπόν...
Τέτοια απαξίωση για τα προβλήματα των Βέλγων...!Δηλαδή οι Βέλγοι δεν υποφέρουν να χάσουν την δουλειά τους, μόνο ο έξυπνος Έλληνας αξίζει την συμπόνοια ολόκληρης της υφηλίου (κατά μία άποψη και με τέτοια κυβέρνηση, οίκτο αξίζουμε).Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη στην Ελλάδα, αλλά την συνδρομή να την εισπράξει το γυμναστήριο πάση θυσία, ακόμη και πάνω από το πτώμα του άνεργου Βέλγου.