Ο Νότης Σφακιανάκης κυκλοφορεί νέο δίσκο με μια mainstream δισκογραφική εταιρεία, αλλά κανείς δεν νοιάζεται

Ο Νότης Σφακιανάκης κυκλοφορεί νέο δίσκο με μια mainstream δισκογραφική εταιρεία, αλλά κανείς δεν νοιάζεται Facebook Twitter
Όλοι, νομίζω, είδαμε τα βίντεο του περασμένου Γενάρη, όπου ένα βράδυ στο συγκεκριμένο κέντρο ο τραγουδιστής δηλώνει, ανάμεσα σε άλλα, «εγώ είμαι πάντα με αυτούς που κάνουν αντίσταση, αν αυτούς τους λένε Χρυσή Αυγή, τότε είμαι Χρυσή Αυγή».
21

Το γεγονός ότι o τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί είδηση. Το έχει δηλώσει. Σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου οι παρουσιαστές παριστάνουν τους θιγμένους όταν δηλώνει on prime time tv ότι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής «αγαπούν την πατρίδα περισσότερο. Γιατί πολεμούν γι’ αυτό. Γιατί τους έχουν φυλακίσει γι’ αυτό χωρίς δίκη» και ότι φυσικά «επιβάλλεται να τους ξαναψηφίσει, είναι υποχρέωσή του».

Στις εμφανίσεις του γίνεται πολύ συχνά χρυσαυγίτικη μάζωξη, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτώνται οι δηλώσεις του με μεγάλη υπερηφάνεια.

Όλοι, νομίζω, είδαμε τα βίντεο του περασμένου Γενάρη, όπου ένα βράδυ στο συγκεκριμένο κέντρο ο τραγουδιστής δηλώνει, ανάμεσα σε άλλα, «εγώ είμαι πάντα με αυτούς που κάνουν αντίσταση, αν αυτούς τους λένε Χρυσή Αυγή, τότε είμαι Χρυσή Αυγή».

Κι αν υποθέσουμε πως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων που δεν θεωρεί πως πρέπει να έχει ισχυρή άποψη γι' αυτά τα θέματα ή να επεμβαίνει στα πιστεύω ενός καλλιτέχνη (αστεία υπόθεση, βέβαια, μια και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν ο καλλιτέχνης έχει κάνει τη Χρυσή Αυγή βασικό κομμάτι της επικοινωνίας του), οι υπόλοιποι καλλιτέχνες αυτής της εταιρείας δεν ενοχλούνται;

Είπε, επίσης, ενώ έπεφτε πίσω του το βίντεο με τη δολοφονία του Σολωμού, πως αν αυτός ο άνθρωπος ζούσε σήμερα θα ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής.

Για πολλούς από εμάς ο τραγουδιστής αυτός δεν υπάρχει πια. Τόσο εμείς όσο και αυτός έχουμε κάνει τα κουμάντα μας και έχουμε αποφασίσει εδώ και καιρό εμείς πως δεν θέλουμε να ακούμε χρυσαυγίτες τραγουδιστές και αυτός δεν έχει πρόβλημα που τον έχουμε κόψει. Προφανώς και υπάρχει μια μεγαλύτερη αγορά ακροατών και θαυμαστών γι’ αυτόν, τη μουσική του και τις ιδέες του.

Για όλους εμάς που τον έχουμε ξεχάσει, βέβαια, δεν θα περνούσε από το μυαλό μας ότι ο κύριος Σφακιανάκης εκπροσωπείται κανονικότατα ακόμα από μια mainstream δυναμική ελληνική δισκογραφική εταιρεία. Ο λόγος για την Panik Records, φυσικά, η οποία ανακοίνωσε με πολλή χαρά στα social media ότι στις 14 Απριλίου κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του Νότη Σφακιανάκη. Ωραίο πολύ το λεκτικό στην ανάρτηση:

Ο Νότης Σφακιανάκης κυκλοφορεί νέο δίσκο με μια mainstream δισκογραφική εταιρεία, αλλά κανείς δεν νοιάζεται Facebook Twitter

Πώς, άραγε, παίρνεις μια απόφαση να προχωρήσεις στην εκπροσώπηση ενός καλλιτέχνη που είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής; Να σου έχει ξεφύγει αποκλείεται. Να μην έχεις μετρήσει από πολλές μεριές αν σε συμφέρει οικονομικά αυτή η κίνηση επίσης μου φαίνεται αδύνατον. Εξάλλου, όπως όλα δείχνουν, μια χαρά τα γεμίζει τα μαγαζιά ο Νότης ακόμα. Άρα, το ξέρεις και θεωρείς πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι γι’ αυτό.

Κι αν υποθέσουμε πως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων που δεν θεωρεί πως πρέπει να έχει ισχυρή άποψη γι’ αυτά τα θέματα ή να επεμβαίνει στα πιστεύω ενός καλλιτέχνη (αστεία υπόθεση, βέβαια, μια και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν ο καλλιτέχνης έχει κάνει τη Χρυσή Αυγή βασικό κομμάτι της επικοινωνίας του), οι υπόλοιποι καλλιτέχνες αυτής της εταιρείας δεν ενοχλούνται; Αναφέρω μερικά ονόματα: Άννα Βίσση, Mέλισσες, Πάολα, Στέλιος Ρόκκος, Ελένη Φουρέιρα, Demy, Καίτη Γαρμπή και πολλοί ακόμη. Σας νοιάζει που το όνομά σας είναι δίπλα στο όνομα ενός οπαδού της Χρυσής Αυγής; Που η εταιρεία που σας εκπροσωπεί στηρίζει έναν οπαδό της Χρυσής Αυγής;

Κάτι μου λέει πως η μόνη απάντηση που θα πάρω είναι το διάσημο «business as usual», όμως δεν είναι και δεν πρέπει να είναι έτσι.

ΥΓ.: Πολλές οι ειρωνείες για τους καλλιτέχνες που παίρνουν δημόσια θέση εναντίον της Χρυσής Αυγής (βλέπε Νατάσσα Μποφίλιου). Όμως, όπως όλοι διαπιστώνουμε, η σιωπή των υπολοίπων είναι το πρόβλημα και όχι το αντίθετο.

Στήλες
21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρητορική μίσους και ρατσιστικός λόγος στην Ελλάδα: ένα μικρό χρονικό

Casus Belli / Ρητορική μίσους και ρατσιστικός λόγος στην Ελλάδα: ένα μικρό χρονικό

Με αφορμή αφενός την πρωτόδικη καταδίκη των δραστών των πρόσφατων ρατσιστικών κρουσμάτων κατά προσφύγων στη Χίο με βάση τον αντιτρατσιστικό, αφετέρου τις εκθέσεις για το 2016 τόσο του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών όσο και του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, ιδού ένα σύντομο «χρονικό» των κηρυγμάτων μίσους, του ρατσιστικού λόγου και των δράσεων εναντίον τους
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

14 σχόλια
@_____ 11.4.2018 | 22:14Συγκρίνω γιατί όπως είπα σημασία εχει οτι είναι φωνάρες και οι δύο και αυτό δεν αλλάζει οτι κόμμα που ψηφίσουν.Είναι σαν να λέμε οτι η Ζιζέλ είναι μια θεα αλλά τώρα που μάθαμε οτι ψηφίζει το Χ κόμμα είναι ξαφνικά πατσαβούρα.Έλεος.
1. Ο Βέρνερ Φον Μπραουν προσέφερε τις υπηρεσίες του στη ναζιστική Γερμανία ως το τέλος του Β' Π Πολέμου, οπότε και μεταπήδησε στις ΗΠΑ όπου και η όποια δράση του "ξεπλύθηκε".2. Ο Ρίχαρντ Στράους είχε τουλάχιστον συμβιβαστεί με το ναζιστικό καθεστώς ενώ ο Ρίχαρντ Βάγκνερ θεωρήθηκε ιδεολογικός πρόγονος του Ναζισμού.3. Πριν από λίγο καιρό ο Μ. Θεοδωράκης χειροκροτήθηκε από τη ΧΑ.Δεν είμαι ΧΑυγίτης ούτε ακροδεξιός ,ούτε καν δεξιός αλλά με ενοχλεί η υποκρισία. Ξεπλένουμε τους χρήσιμους και την πληρώνουν όσοι δεν λένε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Αλήθεια ποιος μας είπε ότι ο φασισμός γιατρεύεται με φασισμό;
*ο Θεοδωράκης χειροκροτήθηκε απο περίπου 500.000 Έλληνες (πολλοί εκ των οποίων ηλικιωμένοι, μαύροι, αλβανοί κλπ) στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.Το οτι ελάχιστοι ήταν χα δε σημαίνει οτι όλοι ήταν χα.Μη σκοτώνετε την λογική.
Εχω ξαναγράψει ότι στο συλλαλητήριο δεν ήταν μόνο η ΧΑ αλλά πολύς κόσμος που υποστήριξε αυτονόητα πράγματα.Όμως στο συλλαλητήριο αυτό ο κος Κασιδιάρης εκθείασε με δηλώσεις του τον κο Θεοδωράκη.Και τα δύο είναι γεγονότα! Τόσο απλά!
Νομίζω οι δύο τελευταίες σου προτάσεις έθεσαν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Η ιδέα που πραγματικά υπονοείται, ή μάλλον αφήνεται να πλανάται, τόσο από το ανωτέρω κείμενο όσο και από το κάθε πολιτικά ορθό κείμενο βρίσκεται κάπου μεταξύ αυτών των προτάσεων. Εκεί κρύβεται και το κούφιο έρεισμα άλλωστε όλης της πολιτικής ορθότητας : σε αυτό που σκοπίμως ουδέποτε διατυπώνεται, σε εκείνο το σημείο που δεν θίγεται ποτέ ακριβώς επειδή δεν αντέχει σε ορθολογική ανάλυση. «Αλήθεια ποιος μας είπε ότι ο φασισμός γιατρεύεται με φασισμό;»Γιατί, θεωρείτε ότι όσοι προτείνουν δημόσια κατακραυγή και απομόνωση στους φασίστες θέλουν να γιατρέψουν τον φασισμό;; Ελάτε σας παρακαλώ. Ότι δηλαδή, αν οι φασίστες καταδικαστούν δημόσια και απομονωθούν από όλους τους υπόλοιπους, θα πάψουν να είναι φασίστες και θα αλλάξουν αντιλήψεις; Θα αρχίσουν σταδιακά να γοητεύονται από τα θέλγητρα της δημοκρατίας, θα ανακαλύψουν την ουσία της και θα αναγνωρίσουν τις αξίες της; Δεν ξέρω ποιός μπορεί να είναι τόσο δραματικά αφελής ώστε να πέφτει θύμα μιας τέτοιας αφήγησης. Ή μάλλον ξέρω· κανείς. Τί είδους διεστραμμένη ρομαντική θεώρηση είναι αυτό το γελοίο ανέκδοτο; Η αθωότητα ψόφησε, την κλάψαμε, την θάψαμε, της κάναμε τα σαράντα και όλα. Όποιος επικαλείται την παρουσία της, σε κάτι άλλο αποσκοπεί και όχι σε συναντήσεις με φαντάσματα φυσικά...
Καποτε στην Γερμανια του Χιτλερ οι εβραιοι κυκλοφορουσαν με ενα αστερι στο πετο και τα μαγαζια τους επισης ειχαν ζωγραφισμενο ενα αστερι στην πορτα. Αυτο αποσκοπουσε στο να διασφαλιστει οτι η επικρατουσα πολιτικη ορθοτητα θα απομονωνε και στραγγαλιζε τους κακους εβραιους (επειδη ειχαν οδηγησει την Γερμανια στην ηττα κατα τον Α Παγκοσμιο πολεμο). Αυτη η επικρατουσα πολιτικη ορθοτητα ηταν διαχρονικα το ενδυμα καθε φασιζουσας αρχης και ολοκληρωτικου καθεστωτος. Και παντα η πολιτικη ορθοτητα υπηρετουσε τους διαμορφωτες της συστημικης αντιληψης και πολεμουσε την "αντιδραση". Ειναι νωπες οι μνημες πριν την μεταπολιτευση του ποσο αδιστακτα η δεξια εθνικη επικρατουσα "φιλοπατρια" κυνηγησε, εξορισε και φυλακισε καθε αριστερη προοδευτικη και φιλολαικη φωνη και αποψη, μονο και μονο, γιατι ηταν "αντιδραστικη". Και τωρα στο σημερα. Σημερα αραγε ποιοι ειναι οι αντιδραστικοι? Και ποιοι υπηρετουν την επικρατουσα αντιληψη (ετσι οπως τα κεντρα εξουσιας θελουν να μας την επιβαλλουν)? Φανταζομαι οτι αν ταξιδευαμε στο παρελθον, κειμενα σαν αυτο του αρθρογραφου θα μπορουσαν καλλιστα να ειχαν γραφτει στην ναζιστικη γερμανια αν ζουσε εκει ο Σφακιανακης και ηταν εβραιος. Ομως ο Σφακιανακης ζει στην Ελλαδα του σημερα κι ανηκει στην σιωπηρη μειοψηψια αυτων που αντιδρουν, και κατα συνεπεια πρεπει να πολεμηθουν απο το συστημα και την επικρατουσα πολιτικη ορθοτητα με οσα μεσα διαθετει στην φαρετρα της η εποχη.Ετσι αντι για αστερι στο πετο ο συγγραφεας του αρθρου ζηταει με εκδηλο μισος να σταυρωθει ο "διαφορετικος" καλλιτεχνης... Να τον αφανισουν δημοσιογραφικα, δισκογραφικα, επαγγελματικα...Ειναι γεγονος οτι στις μερες μας ο φασισμος φωλιαζει κι εκει που υποτιθεται οτι συχναζουν οι κατ επιφαση πολεμιοι του.
Βρε παιδια δημοκρατια δεν εχουμε ? Ο καθε τραγουδιστης ας ψηφιζει οτι θελει. Η δισκογραφικη εχει δικαιωμα να τον στηριξει αν θεωρει οτι ειναι καλος σαν τραγουδιστης. Ο καταναλωτης απο την μερια του εχει δικαιωμα να μην τον αγορασει, αν θεωρει οτι τον προσβαλλουν οι ιδεες του. Επισης ο καταναλωτης εχει δικαιωμα να μην στηριξει την δισκογραφικη, οχι ομως να την παρεμποδισει διοτι αυτο ειναι βια. Ολο αυτο δημοκρατια δεν λεγεται ? Απο την στιγμη που κατι δεν γινεται με την βια, δεν υπαρχει προβλημα. Χαλαρωστε, ο καθε ανθρωπος και η καθε εταιρεια ειναι ελευθεροι να προσφερουν ενα προιον , και φυσικα ο καταναλωτης να το στηριξει η οχι.
Προσωπικά δεν μάθαινα, μάλλον, ποτέ ότι ο Σφακιανάκης βγάζει καινούριο δίσκο αν δε το διάβαζα εδώ. Οπότε συμφωνώ με τη φράση του Double Helix, παραπάνω, "Ας του γυρίσουμε την πλάτη καλύτερα και να τον αφήσουμε να ξεχαστεί".Όσο μιλάμε για τέτοια άτομα τόσο υπάρχουν.
Η καλλιτεχνική υπόσταση, το ρεπερτόριο, οι φωνητικές δυνατότητες ενός καλλιτέχνη ( βλ. σφακιανάκης, μποφίλιου, θανάσης παπακωνσταντίνου, καζαντζίδης, μίκης θεοδωράκης ), προφανώς Δεν επηρεάζονται από τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο πως μόλις μεγάλοι καλλιτέχνες αποκτήσουν χρήματα και αναγνωρισιμότητα σε επίπεδο που δεν εξαρτώνται πλέον από κανέναν, ανοίγουν το στόμα τους και απομυθοποιούνται. Στην κρίση του καθενός είναι αν θα τους ακολουθήσει Καλλιτεχνικά ή όχι. Αν ένας άνθρωπος έχει συνδέσει έναν χωρισμό του με ένα τραγούδι του Σφακιανάκη ( ή της Μποφίλιου ), προφανώς κανένας Μιχάλης Μιχαήλ δεν θα του απαγορεύσει την ακρόαση ή τις αναμνήσεις. Ο καθένας έχει την κρίση του και σίγουρα άρθρα που κρύβουν τόσο μίσος και διχασμό δεν οδηγούν πουθενά και ρίχνουν το επίπεδο της σελίδας και του εντύπου.
Μα τι λέτε; Θα απολογηθούν οι καλλιτέχνες ή θα εκφράσουν με το στανιό "επίσημη" θέση επειδή η εταιρεία με την οποία συνεργάζονται εκδίδει Σφακιανάκη; Από που κι ως που; Μήπως να απολογηθούν και οι συγγραφείς που ο οίκος με τον οποίο συνεργάζονται εκδίδει ναζιστή Χάιντεγκερ; Θα απολογηθούν τα μοντέλα επειδή συμμετέχουν σε εβδομάδα μόδας που έχει καλεσμένο και τον αντισημίτη ρατσιστή Γκαλιάνο; Θα απολογηθώ εγώ που στην εταιρεία που δουλεύω το αφεντικό που με πληρώνει έχει επίσης προσλάβει έναν φασίστα μισογύνη που κάθεται μάλιστα και δίπλα μου; Είστε, κοντολογίς, υπέρ ενός κακώς νοουμένου politically correct εντελως κενού από ουσιαστικό περιεχόμενο, και μάλλον στηρίζεται και τους ηθοποιούς που έβγαιναν να δηλώσουν δημοσίως τη μετάνοια τους που έπαιξαν σε ταινία του Γούντι Άλεν επειδή μπορεί να είναι παιδεραστής; Θα μου πείτε βέβαια, στον Σφακιανάκη δεν υπάρχει καν αμφιβολία, είναι φασίστας, και αυτό για εσάς σημαίνει ότι ένας άλλος τραγουδιστής πρέπει να αρνείται να συνεργάζεται με οποίον συνεργάζεται με τον Σφακιανακη, να μην τραγουδάει στα κέντρα που τον δέχονται κ.ο.κ., κι έτσι καταλήγουμε κάπως σε μια ωραιότατη κοινωνία όπου αν θέλουμε να "αποστασιοποιηθούμε" από τη μούργα του κόσμου που μας περιβάλλει, να κλεινόμαστε σπίτι μας,να κοιτάμε τους τοίχους και να μονολογούμε, α όλα κι όλα εμείς έχουμε αξίες, ιδεολογία και κούτελο καθαρό... Θλίψη.
Η Panik και οι περισσοτεροι καλλιτεχνες της ηταν ανεκαθεν χαμηλης ποιοτητας.Τωρα πλεον εχει και φασιστες.Ολοι κρινονται.Δεν ημαστε ολοι ηλιθιοι.Kανεις ομως δεν ειναι υποχρεωμενος να κανει κατι.Προσωπικα αηδιαζω με τους περισσοτερους καλλιτεχνες της Panik και αυτο θα ηταν ενα ενδιαφερον θεμα συζητησης,για το ποσο χαμηλα μουσικα ειναι οι Ελληνες.Η Φουρειρα παντως εχει αποδειξει(ασχετα με τις μουσικες μου προτιμησεις)οτιειναι αντρακι και ωραια προσωπικοτητα.Απο αυτην περιμενω κατι γιατι εκτος απο Ελληνιδα ειναι και περηφανη Αλβανιδα και εχει υποστει στο πετσι της τον ελληνικο φασισμο.Σιγουρα ομως δεν ειναι υποχρεωμενη.Σποντα:καντε επιτελους και ενα αφιερωμα σε αλλες δισκογραφικες.Σε λιγο οι Ελληνες θα ξερουν μονο την Panik.....
Η Φουρεϊρα είναι περήφανη Αλβανίδα γιαυτό το πάλεψε μέχρι εσχάτων για να καλύψει την καταγωγή της (http://www.peoplegreece.com/article/eleni-foureira-oles-fores-pou-arnithike-na-pi-tin-pragmatiki-alithia-gia-tin-katagogi-tis/);
Η ελληνική δισκογραφία στις μέρες μας είναι για κλάματα γενικότερα. Όλοι αυτοί ανήκουν στο δυναμικό της Panik Records. Η Καίτη Γαρμπή είχε την τελευταία της δισκογραφική επιτυχία το 2013, ενώ η Άννα Βίσση και ο Στέλιος Ρόκκος ακόμα παλαιότερα. Ο Σφακιανάκης, επίσης, κοντεύει να ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία δισκογραφική του επιτυχία. Κατά τα άλλα, η Panik προωθεί συγκεκριμένα άτομα, όπως η Demy, η Φουρέιρα και οι Μέλισσες.
Δλδ πρέπει να διαλέξω; Επειδή ο Notis είναι χρυσαυγίτης, πρέπει να πάρω τα βουνά με τον φωτισμένο ηγέτη και τη Νατάσα;Σοβαρά τώρα, οι δεκάρικοι κατά του φασισμού φέρνουν τα αντίστροφα αποτελέσματα όσο δεν λύνονται τα πραγματικά προβλήματα. Η Ευρώπη στρέφεται δεξιά, με αιχμή τη μετανάστευση. Αν εμείς επενδύουμε στην πολυπολιτισμικότητα με όρους περασμένων δεκαετιών, χαρίζοντας τη νέα ατζέντα στην ΧΑ, πρόβλημά μας.
Μισό λεπτό σύντεκνε, οι ειρωνείες στην Μποφίλιου δεν έχουν να κάνουν για την θέση της συγκεκριμένα ως προς την Χ.Α. αλλά για την γενικότερη πολιτική της άποψη όπως φροντίζει και την εκφράζει ακριβώς όπως και ο Notis: δογματικά, γεμάτα ημιμάθεια, γραφικά και απόλυτα. Αλλά και για τον Notis έχουν ακουστεί πολλά: ξεκινώντας από την περίφημη φωτογραφία του από τα μακρινά 80ς (ή ήταν 90ς) με το σώρτς και συνεχίζοντας με άρθρα και χιουμοριστικά memes. Από την άλλη: Μια εταιρία δίσκων κοιτάζει την εμπορική επιτυχία των καλλιτεχνών που υπογράφει. Το να εντάσσει πολιτικά κριτήρια θα είχε αξία σε δύο περιπτώσεις:1. Αν η εταιρία είχε πολιτικό/ιδεολογικό προφίλ όσον αφορά την λίστα των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών.2. Αν ο Notis ήταν βουλευτής ή κάτι τέτοιο ή υπόδικος της Χ.Α. οπότε εκεί ξεπερνάει το επίπεδο της ανοχής.Σε διαφορετική περίπτωση τι ακριβώς περιμένετε να κάνουν οι υπόλοιποι; Να αποχωρήσουν; Να ζητήσουν να φύγει; Να γίνει λίστα "πολιτικών φρονημάτων των καλλιτεχνών"; Κάτι τέτοιο δεν θα έκανε τον Notis ήρωα στα μάτια των οπαδών του; Αν το ίδιο κείμενο γραφόταν πχ για την Μποφίλιου οι αντιδράσεις ποιες θα ήταν; Υ.Γ. δεν είμαι οπαδός του Notis, της μουσικής που παίζει και της νοοτροπίας που εκπροσωπεί αλλά θεωρώ ότι τέτοιες αντιδράσεις δεν οδηγούν πουθενά. ΄Ας του γυρίσουμε την πλάτη καλύτερα και να τον αφήσουμε να ξεχαστεί.
Συμφωνω απόλυτα. Δενειναι ζήτημα ηθικης, από τη στιγμή που ο "καλλιτέχνης" πουλάει, δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμε τη δισκογραφική του(μία επιχείρηση που χρειάζεται πωλήσεις), ούτε βέβαια τους συναδέλφους του τραγουδιστή που συμβαίνει να βρίσκονται στην ίδια εταιρεία.Το ζήτημα είναι απλο: Αν θες "τα βάλεις" με κάποιον, βάλτα με τους οπαδούς του. Εκείνοι ευθύνονται αν παρόλη αυτή τη συμπεριφορά του, εξακολουθούν να αγοράζουν τους δισκους του η να τρέχουν στο σκυλάδικο να τον ακούσουν.
Η Κοινή γνώμη έχει κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα της. Οι εξουσίες (εν προκειμένω δικαστική) έχει καθυστερήσει τραγικά να αποδώσει ευθύνες σε αυτή την εγκληματική οργάνωση, ώστε (ίσως) με την σειρά τους τα κανάλια να παρουσιάζουν αυτό έναντι των ψευτο-τραμπουκισμών στην βουλή (δημιουργία ψηφοφόφων δηλαδή). Δεν είμαστε Hollywood να φορέσουν οι opinion leaders μαύρα φορέματα και να εξοστρακίσουμε τον Harvey ενώπιον της κοινής γνώμης (οι εξουσίες εδώ ανύπαρκτες, η ποινή επιβλήθηκε ήδη). Είναι μικρό το χωριό μας και η κάθε Πάνικ & Νότης & πελάτες τους δεν έχουν τέτοια ευαισθησία/αντανακλαστικά/άποψη. Μην σας πω, ότι με τα εκλογικά ποσοστά της ΧΑ, η Πάνικ είδε μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Δηλαδή για εσάς μετράει περισσότερο η πολιτική τοποθέτηση ενός δημόσιου προσώπου (τραγουδιστή εν προκειμένω)από την φωνή του;ΥΓ. Να σημειώσω κιόλας πως δεν υποστηρίζω κανένα κομμα,κίνημα κλπ προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
Ο ναζισμός, κύριε/α μου, δεν είναι πολιτική τοποθέτηση, τό'χουμε πει 600 φορές. Είναι το τέλος του πολιτισμού, επομένως και το τέλος του εν λόγω καλλιτέχνη στη συνείδηση τουλάχιστον όσων έχουμε σώας τας φρένας. Όλα τα άλλα είναι, με το συμπάθειο, γκεμπαιλική προπαγάνδα
@Bimmer 10.4.2018 | 15:42Άψογο σχόλιο, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν.Τι σχέση έχει η φωνή ενός τραγουδιστή με τις απόψεις του?Να σημειώσω πως και η Μποφίλιου φωνάρα είναι και την ακούω σε κάθε ευκαιρία και έχει πει και αυτή τις κοτσάνες της κατά καιρούς (θέλει να ακολουθήσει ενα ηγέτη στο βουνό, οτι είναι τροσκιστρια κλπ) και ας έχει 100€ τη φιαλή στο μαγαζί που τραγουδάει.