Συγκέντρωση αλληλέγγυων στο Πενταμελές Εφετείο για την δίκη της Ηριάννας και του Περικλή

Συγκέντρωση αλληλέγγυων στο Πενταμελές Εφετείο για την δίκη της Ηριάννας και του Περικλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας δικάζονται αυτή την ώρα η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ., υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι στους δύο κατηγορούμενους που ζητούν την κατάργηση του «τρομονόμου» και την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.

Συγκέντρωση αλληλέγγυων στο Πενταμελές Εφετείο για την δίκη της Ηριάννας και του Περικλή Facebook Twitter
EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Όπως έγινε γνωστό, κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δύο νέους υπογράφουν 394 συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες και εργαζόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα και τον Περικλή και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του, ενάντια στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, ενάντια στην ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων. Για να εμποδίσουμε την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Συγκέντρωση αλληλέγγυων στο Πενταμελές Εφετείο για την δίκη της Ηριάννας και του Περικλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Γράφωντα, θες να πεις κάτι; Ξέρω 'γω, σαν να βάζουν βόμβες οι αλληλέγγυοι, οι κατηγορούμενοι; Τέλος πάντων, αφού ακολουθείς τη σχολή Γεωργαλά-Πλεύρη, μίλα ανοιχτά βρε αδερφέ, δεν θα σε εμποδίσει κανείς εδώ.Από την άλλη θέλεις να πουμε κάτι για τη δίκη ή απλά θα λέμε άλλ' αντ' άλλων... Βλέπω σήμερα δεν είπες αρκετά για τα συνήθισμένα σου.
https://www.youtube.com/watch?v=tPKIRRSJQ5sΥΓ http://www.lifo.gr/articles/casus_belli/149329#1938688ΥΓ2 Όποτε θες να συζητήσεις-επιχειρηματολογήσεις χωρίς προσωπικές επιθέσεις, be my guest. Αν έχεις απορίες ρώτα.ΥΓ3 Είναι ειρωνικό να διαδηλώνουν κατά του τρομονόμου και υπέρ καταδικασθέντων ως τρομοκρατών μπροστά από το Εφετείο που έχουν ανατινάξει τρομοκράτες. Οι αλληλέγγυοι.
Απορίες δεν έχω, αλλα και να είχα δεν θα σε ρωτούσα, καθώς δεν βλέπω το λόγο όταν σε ρωτάω για τη δικη και μου απαντάς με Disko Tsoutsouni και παραπομπή σε άλλο σχόλιο σου... Αν σε ενοχλούν οι προσωπικές επιθέσεις, προσπάθησε να μην υποτιμάς τη νοημοσύνη των συνομιλητών σου, δεν έχεις το ακαταλόγιστο μητροπολίτη. Η διαμαρτυρία των αλληλέγγυων οφείλεται στην περιρρέουσα αίσθηση κακοδικίας, για την οποια μέχρι και η Διεθνης Αμνηστία θορυβήθηκε. Το ποιος βάζει βόμβες η προκαλεί ζημιες σε πορείες είναι φαίνεται κάτι που σε ερεθίζει ιδιαιτερα και φυσικά είναι πολύ εύκολο να αναπαράγεις το μύθο που βαυκαλίζει τους πολιτικούς συνοδοιπόρους σου. Δεν τον αποδέχομαι και φυσικά δεν απεμπολώ το δικαίωμα μου να διαφωνώ και να το εκφράζω. Μήπως έχεις εσύ κάποια απορία;
Έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς.Όταν είσαι ειρωνικός ή εριστικός αυτό θα εισπράξεις. Μου είσαι παντελως άγνωστος, δεν έχουμε συνομιλήσει ποτέ,, και ταυτίζεις με Γεωργαλά - Πλεύρη. Δεν έχω δικαίωμα να σου πω "κι εγώ σ' αγαπώ" αλά Πανούσης; Αγάπη σου έστειλα στο κάτω κάτω.Η Διεθνής Αμνηστία που έχει γενικό διευθυντή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ανησυχεί για τη δίκη οπως ανησυχεί για τη δίκη και ο Πολάκης.Ας συμφωνήσω, for the sake of the argument (που πραγματικά διαφωνώ αλλά λέμε). Ας την βελτιώσει ο νομοθέτης που κυβερνάει για τρία χρόνια. Ας την βελτιώσει σεβόμενος την ανεξαρτησία της. Αλλιώς είναι ανίκανος σαν νομοθέτης και η ευθύνη είναι οπωσδήποτε και του ίδιου. Σαφές;Στο κάτω κάτω ο Παρασκευόπουλος αυτό που ήθελε το έκανε. Νομοθέτησε για να βγει ο Ξηρός. Βέβαια βγήκαν όλοι οι βιαστές κι οι δολοφόνοι αλλά αυτό είναι μια από τις πολλές ιστορίες ανικανότητας της παρούσας κυβέρνησης.Το παλαιότερο σχόλιό μου το έστειλα διότι για τη δίκη έχω ήδη πει την άποψη μου.Να επαναλάβω αυτο που είχα πει στο παλαιότερο σχόλιό μου μιας και βαρέθηκες να το διαβάσεις.Σε κάθε κόντρα αλληλέγγυων και δικαστών 1000 φορές στις 1000 θα προτιμήσω τους δικαστές. Αυτοί δεν υπηρετούν το εγώ τους, δηλ. τη δικιά τους πεποίθηση για το τί είναι καλό αλλά τη γενική πεποίθηση για το τί είναι καλό όπως αυτή θεσμοθετείται δια της νομοθεσίας. Επίσης, στα πλαίσια του ελλειμματικού -εστω- δημοκρατικού πολιτεύματος που έχουμε ο δικαστής μπορεί να λογοδοτήσει. Ο αλληλέγγυος όχι. Εκτός αν είμαστε κατά της δημοκρατίας και είμαστε υπέρ της πεφωτισμενης αλληλεγγύης. Αν διαφωνείς σε κάτι ρώτα. Δεν είναι κακό.Για αλλη μια φορά βλέπουμε μια προνομιακή κάλυψη δίκης ανθρώπων που κατηγορούνται για τρομοκρατία. Τα ΜΜΕ, χωριζόμενα συνήθως σε παρατάξεις, αδυνατούν να είναι αντικειμενικά. Να σεβαστούν το ένα τρίτο των εξουσιών του πολιτεύματος μας, ήτοι τη δικαιοσύνη. Ακόμα και μια κακή απόφαση οφείλει να γίνει σεβαστή. Εναντίον της υπάρχουν ένδικα μέσα και βοηθήματα. Μεχρι το ΕΔΔΑ. Όχι πορείες, όχι βόμβες, όχι σπασίματα. Σαφές;Αν διαφωνούμε με το πολίτευμα και θέλουμε πχ αναρχοταλιμπανισμο αυτό είναι άλλη κουβέντα.Και να το ξαναπώ διότι ήδη σε άλλο σχόλιο με έφαγε το ψαλίδι: Η Διεθνής Αμνηστία έχει Γενικό Διευθυντή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Έτσι όπως πχ στον Παπαδήμο αναφέρουμε το βιογραφικό του ας το κάνουμε και για τα στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας. Αυτά δεν είναι στόχος βομβιστών.
Ειλικρινά όσοι πιστεύουν ότι τα επεισόδια είναι προβοκάτσια ποια ήταν η τελευταία φορά που βρεθήκαν πλατεία Εξαρχείων Σάββατο βράδυ; [Επειδή είμαι σίγουρος ότι κατά ποσοστό 90% είναι κάτοικοι βορείων προαστίων κάνω ανταπόκριση: κάθε Παρασκευή και Σάββατο 18χρονα αφού πιουν τις μπύρες τους πετάνε μολότωφ στις κλούβες που είναι στα "σύνορα". Αν αυτό λογίζεται ως φυσιολογικοτητα σηκώνω τα χέρια ψηλά].Ή αυτό είναι ταμπού που δεν κάνει να το θίξουμε;Ειλικρινά πως γίνεται οι αλληλέγγυοι να είναι αλληλέγγυοι μόνο με κατηγορούμενους για τρομοκρατία (εν προκειμένω καταδικασθέντες ως τρομοκράτες) και ποτέ σε άλλους (πχ υπόθεση Τζέκου);Όσοι σε όλα βλέπουν προβοκάτσιες και ασφαλιτες (διότι αυτό είναι το επιχείρημα, όχι;) δεν έχουν την απορία πως γίνεται η δημόσια διοίκηση που σε όλα τα άλλα είναι μπάχαλο εκεί να είναι απόλυτα αποτελεσματική;Ας βάλουμε λίγο τις ιδέες μας και τα θέλω μας στην άκρη και ας δούμε την πραγματικοτητα γύρω μας. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κοσμο στην οποία καταναλώνεται τόση ενέργεια για τόσο αυτονόητα πράγματα.Δεν περισσεύει ενέργεια για τα πραγματικά προβλήματα: ανεργία, δημογραφικο κτλ.