Ισόβια στον χρυσαυγίτη αστυνομικό Φώτη Μπέλλο για τη δολοφονία του γυμναστή στην Πανόρμου

Ισόβια στον χρυσαυγίτη αστυνομικό Φώτη Μπέλλο για τη δολοφονία του γυμναστή στην Πανόρμου Facebook Twitter
2

Με ισόβια καταδικάστηκε ο συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, Φώτης Μπέλλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη άγρια δολοφονία του Μάκη Μαρκόπουλου, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου.

Συγκεκριμένα, ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στον 60χρονο καθώς κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό παρά την πρόταση του εισαγγελέα, που εισηγήθηκε ευνοϊκότερη μεταχείριση για τον κατηγορούμενο ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Το ειδεχθές έγκλημα διεπράχθη στις 21 Οκτωβρίου 2016 μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άντρες και καταδίωξη του θύματος από τον δράστη, ο οποίος είχε πυροβολήσει τον γυμναστή στο στήθος.

Οι δύο άνδρες έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, και φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, μία από τις αιτίες των εντάσεων μεταξύ των δύο, ήταν οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον χτύπησε ο γυμναστής με ένα σιδερένιο σωλήνα και ότι αυτός πυροβόλησε στον αέρα υπό καθεστώς φόβου για την ζωή του.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 60χρονο επιπλέον ποινή 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ο δράστης είχε πει: «Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου».

«Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» ανέφερεο 60χρόνος.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε πολλές φορές από την Έδρα για το όπλο που είχε μαζί του, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες το χρησιμοποίησε, και απάντησε ότι φοβόταν για τη ζωή του, διότι το θύμα ήταν απειλητικό και εριστικό απέναντι του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είπε επίσης, ότι το θύμα τον εγκλώβισε ανάμεσα σε αυτοκίνητα και ότι φοβήθηκε για την ζωή του: «Το έβγαλα κάτω από αυτές τις συνθήκες για να προστατευτώ. Δε με φοβόταν εκείνος, ήταν γυμναστής, θεωρούσε ότι δεν μπορώ να τα βάλω μαζί του. Ή θα με σκότωνε, ή θα με τραυμάτιζε σοβαρά...Πίστευα ότι θα οπισθοχωρούσε...Ένιωσα ότι απειλείται η ζωή μου, φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα χρήση του όπλου για εκφοβισμό".

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια