Περίπου 3,5 τόνοι χρυσού έπεσαν «κατά λάθος» από αεροπλάνο στην Ρωσία

Περίπου 3,5 τόνοι χρυσού έπεσαν «κατά λάθος» από αεροπλάνο στην Ρωσία Facebook Twitter
1

Περίπου 3,4 τόνοι χρυσού «έπεσαν» κατά λάθος από μεταγωγικό αεροπλάνο Αντόνοφ-12 στην πίστα του αεροδρομίου της πόλης Γιακούτσκ στη Ρωσία.

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της απογείωσης του αεροσκάφους της εταιρείας Nombus, όταν από ένα ρεύμα αέρος που δέχθηκε το αεροσκάφος, έφυγε το αριστερό φύλλο της καταπακτής που προορίζεται για εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να πέσουν 172 πλάκες χρυσού βάρους 3,4 τόνων.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αποφάσισε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκαν όλες οι πλάκες χρυσού, ενώ το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά εννέα τόνους χρυσού.

Στο αεροσκάφος , σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαιναν πέντε μέλη του πληρώματος και κανείς δεν τραυματίσθηκε.

Ως αιτία που προκάλεσε το συμβάν, θεωρείται το γεγονός ότι το φορτίο δεν είχε σταθεροποιηθεί κανονικά. Το φύλλο της καταπακτής έπεσε σε μάντρα αυτοκινήτων χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο αεροδρόμιου του Μαγκαντάν, που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Γιακούτσκ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια