ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.3.2018 | 01:14

Σας κρατάνε ρέστα στο σούπερ μάρκετ; Αυτό είναι το καλύτερο για να μην μπορούν να σας προσβάλουν.

Πόσες φορές μας έχουν κρατήσει στο σούπερ μάρκετ ή σε μαγαζιά ρέστα 0,01€ 0,02€ 0,03€ ακόμη και 0,04 σχεδόν δλδ πεντάλεπτο!Πριν γίνει ο νόμος με τις πλαστικές σακούλες, άπειρες φορές μου κρατούσαν αλλά δε μιλούσα, μη φανεί γυφτιά. (αν και μου ανήκαν, εκείνοι με έκλεβαν αλλά τέλος πάντων)Απο αγανάκτηση μια φορά είπα να μιλήσω και είπα στην υπάλληλο πως τα ρέστα δεν είναι σωστά, Φώναζε στη διπλανή ταμεία και μέσα στον κόσμο "ΣΟΥΛΑ ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΔΙΛΕΠΤΟ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΡΕΣΤΑ". Ένιωσα να με προσβάλει αυτή η συμπεριφορά και απο τότε φρόντιζα να έχω πάντα μαζί μου κόκκινα κέρματα για να μην μου κρατάνε αλλά ούτε και να γίνονται παρόμοια περιστατικά.Τώρα λοιπόν με τις σακούλες, τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα...Πήγα χθες στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα ένα προιόν αξίας 1,68€... Μου λέει σακούλα θέλεις; Λέω όχι, ένα προιόν ήταν. Δίνω λοιπόν 2€, μου δίνει ρέστα 0,30€ ενώ ήταν 0,32€ κανονικά... Συγγνώμη λέω, δεν είναι σωστά τα ρέστα. Τα κοιτάει; Γιατί 2 δεν μου έδωσες; Ναι αλλά μου δώσατε 0,30€... Α συγγνώμη σας χρωστάω ένα δίλεπτο μου λέει, να με κάνει να νιώσω άσχημα μέσα στον κόσμο. Όχι δεν θέλω το δίλεπτο της λέω, δώστε μου μια σακούλα αν είναι έτσι να πατσίσουμε. Αν πάλι έχετε πρόβλημα σας δίνω άλλα 0,02€ να μου τη δώσετε... Δεν ήξερε τι να πει και έμεινε κόκκαλο μπροστά στον κόσμο! Απο εκεί που δεν είχε λέει ρέστα, ξαφνικά βρήκε δίλεπτο να μου δώσει. Όχι κυρίες μου, τώρα ειδικά που πληρώνουμε τη σακούλα, θα μας δίνετε και το λεπτό πίσω. Αν ήταν έτσι γιατι κανένας σας δεν μας κάνει δώρο τη σακούλα; Πάντως το κόλπο έπιασε και το έκανα κανα δυο φορές. Πλέον όποτε με βλέπουν μου δίνουν και το λεπτό!
9
 
 
 
 
σχόλια
Καλά, σε συγκεκριμένη μεγάλη αλυσίδα σούπερ στη Θεσ/νικη πριν απο πολλα χρονια το ειχαν στανταρ συστημα (είτε συνολικά σαν επιχείρηση, είτε μια υπάληλος στο ταμείο τα τσεπωνε μονη της) ότι σου τρωω αρκετά cents τη φορά, τα οποία μπορεί να είναι 0.05 €, αλλά αν το σκεφτείς αυτό ×1000 άτομα πχ καθημερινά =50 ευρώ περισσότερα τη μέρα και 1500€ το μήνα! Σοκ!Η συγκεκριμένη -φουλ αντιπαθητική-υπάλληλος του ταμείου, τότε, θυμάμαι το έκανε για καιρό και δεν έλεγα τίποτα, γιατι κι εγω το χαζό το έβρισκα ξεφτιλίκι να ζητάω τα ψιλά. Ωσπου μια μέρα πηγαμε με την αδερφή μου, ακούμπησε τα ψώνια στο ταμείο και πατώντας απότομα η ξινή κυριούλα να κινηθεί ο αυτόματος διάδρομος έπεσαν τα μπουκάλια πάνω στα πόδια της αδερφής μου με αποτέλεσμα να ψιλοτραυματιστεί, μιας και ήταν καλοκαίρι (βλ. γυμνό πόδι). Η μανταμίτσα άρχισε να τσιρίζει και να μας ρίχνει καντήλια λες και φταίγαμε εμείς... Έκτοτε, πήγαινα πάντα στη συγκεκριμένη, και της ζητούσα και το τελευταίο cent επιτηδες. Αυτή ηταν σε φαση "ε, που να βρω τώρα 0,03; Θα πρέπει να ψάξω στα άλλα ταμεία!"Κι εγώ απαντούσα "αχχχ δε με πειράζει, δε βιάζομαι καθόλου! Περιμένω... " Και δώστου να ψάχνει και να ξεφυσά...Καλή σου ώρα, ξινομουρίτσα, όπου και να 'σαι :-D
Συμφωνώ με τον/την εξ., αλλά και με το μέτρο περί αποτροπής χρήσης πλαστικής σακούλας. Από την άλλη, μού δίνεται η ευκαρία να σχολιάσω την υποκρισία του Δυτικού κόσμου -ναι του δικού μας, δηλαδή- που στέλνει σωρηδόν τα ηλεκτρονικά απορρίματά του σε χώρες όπως η Γκάνα, με παντελή απουσία οποιασδήποτε οικολογικής συνείδησης.Αναρωτηθήκατε ποτέ πού καταλήγουν οι τόνοι πλαστικών των παλαιών ηλεκτρονικών συσκευών μας; Ψάξτε το και θα φρίξετε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη. Το μέτρο της σακούλας είναι καλό και αποτελεί ίσως μια αρχή στο κακό της μόλυνσης του πλανήτη, αλλά σίγουρα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Καραβιές άχρηστων πλαστικών από ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και λοιπά μέρη τους με καρκινογόνες ουσίες καταλήγουν σε παράνομες χωματερές χωρών που δε διαθέτουν τις δομές για να τις εκμεταλλευτούν-ανακυκλώσουν κατάλληλα και κυρίως με μη επιβλαβείς τρόπους για τη δημόσια υγεία.Κοινώς, για ακόμη μια φορά ο Δυτικός πολιτισμός μας διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον αμάσητη.
Φαντάζομαι ότι για κάποιον που ενοχλείται από την "κλοπή" δύο λεπτών, το να αφήσει στο σερβιτόρο ένα πενηντάλεπτο θα είναι κάτι ανατριχιαστικό.Α, ναι, στο σερβιτόρο το αφήνει κανείς με δική του πρωτοβουλία αφού καλλωπίζει την εικόνα του, ενώ η "κλοπή" δύο λεπτών απ' τον ταμία τη μουτζουρώνει βάναυσα.Δεν είναι δύσκολο να κυλήσει κανείς από την υπέρμετρη σχολαστικότητα στη μικροπρέπεια.
To τιπ στον σερβιτόρο πρώτον δεν είναι υποχρεωτικό και δεύτερον το κάνεις εφόσον είσαι ευχαριστημένος με το σέρβις. Αν συστηματικά σε αγνοεί, αν κάνει λάθος τις παραγγελίες, αν έρχεται με κατεβασμένα μούτρα, αν αν αν, τότε γιατί να του αφήσεις πουρμπουάρ; Πολύ ατυχής σύγκριση κατ' εμέ.
Πολύ καλά της τα είπες, αλλά είτε πρόκειται για τώρα, είτε για πριν την χρέωση της σακούλας, εξίσου άσχημο είναι στη περίπτωση που σε/μας κλέβανε.Αν είναι μια φορά ντροπή δική σου, είναι 10 φορές ντροπή και γυφτιά του υπαλλήλου που σε κλέβει εσκεμμένα.
Επίσης θα σου πω εγώ τη δική μου ιστορία γυφτιάς. Κάποτε είχα πάει στον περιπτερά της γειτονιάς και αγόρασα τσίχλες ενος €. Του δίνω 2€και μέχρι να τις βάλω στη τσέπη εκείνος σφυριζε αδιαφορα. Του λέω ρέστα; Μου κάνει τι ρέστα 1€ μου έδωσες. Ασφαλώς δεν μπορούσα να αποδείξω τίποτα αφού το κέρμα είχε μπει ήδη στο ταμείο.Επειδή μου την είχε βαρέσει η κοροϊδία του αποφάσισα να τα πάρω πίσω και με τόκο. Κάθε φορά που πήγαινα έλεγα το εξής: ρε συ μου λειπουν 2σεντς. Την άλλη φορά: έχω ψιλά αλλά μου λείπουν κάτι σεντς λιγότερο από 5, κλπ δικαιολογιες Σε 6 μήνες του έφαγα όχι 1 € αλλά 2,45€. Φυσικά τα λεφτά μου πήρα με τόκο και τον έκοψα από περιπτερα.

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ