Η Έμα Τόμσον δώρισε χρήματα σε σχολείο του Λονδίνου για να συνεχιστούν τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών

Η Έμα Τόμσον δώρισε χρήματα σε σχολείο του Λονδίνου για να συνεχιστούν τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών Facebook Twitter
3

Η Έμα Τόμσον δώρισε χρήματα στο Camden School for Girls του Λονδίνου ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών.

Σύμφωνα με την Camden New Journal, λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού, το Camden School for Girls, όπου φοιτούσε κάποτε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, καλείται να κάνει περικοπές σε μαθήματα και διδακτική ύλη.  Προκειμένου να μην σταματήσει η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας το σχολείο αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων.

Η Έμα Τόμσον ήταν μια από τους πρώτους που συμμετείχαν στην καμπάνια, προσφέροντας 500 λίρες. Το σχολείο έχει στόχο να συγκεντρώσει 30.000 λίρες, ποσό που σύμφωνα με τους υπευθύνους θα βοηθήσει να συνεχιστούν τα συγκεκριμένα μαθήματα για τρία επιπλέον χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 5.000 λίρες. 

«Τα Αρχαία Ελληνικά είναι ένα εφαλτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όχι μόνο για κλασσικές σπουδές αλλά και για μια σειρά από πεδία που απαιτούν δεξιότητες πάνω στην ανάλυση, την γλωσσολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό», αναφέρει το Camden School for Girls.

Ο Gerald Clark, γραμματέας του Camden National Education Union σημείωσε σχετικά: «Είναι λυπηρό όταν σχολεία που χρηματοδοτούνται από το κράτος, χρειάζεται να συγκεντρώσουν δικά τους χρήματα ώστε να συνεχίσουν μαθήματα. Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο αν η κυβέρνηση τους παρείχε επαρκή χρηματοδότηση, αλλά η αλήθεια είναι αυτή, πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως τα σχολεία ποτέ δεν είχαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση, απλώς συμβαίνει επειδή έχουν περισσότερους μαθητές παρά ποτέ».  

Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άντριου Σκοτ δεν θέλει να τον αποκαλούν «ανοιχτά γκέι»

Πολιτισμός / Ο Άντριου Σκοτ δεν θέλει να τον αποκαλούν «ανοιχτά γκέι»

Η φράση «ανοιχτά γκέι» χρησιμοποιείται πολύ πιο συχνά την τελευταία δεκαετία, συνήθως σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης για να χαρακτηρίσει ένα άτομο που έχει δηλώσει δημόσια ότι ανήκει στην ομπρέλα της LGBTQ+ κοινότητας
NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αποδοχή δωρεάς Ζουμπουλάκη κινητών μνημείων προς το Ελληνικό Δημόσιο

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αποδοχή δωρεάς Ζουμπουλάκη κινητών μνημείων προς το Ελληνικό Δημόσιο

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Πέγκυ Ζουμπουλάκη για την  απόφασή της να δωρίσει στο Δημόσιο, χωρίς καμία απαίτηση αμοιβής, ένα πολύ σημαντικό, σε αριθμό και σπουδαιότητα, σύνολο κινητών μνημείων
NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα κάνει βουτιά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό θα κάνει βουτιά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου

Μαζί με την δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας θα κολυμπήσουν ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο νομάρχης του Παρισιού - Άγνωστο αν θα βουτήξει μαζί τους και ο Εμανουέλ Μακρόν
NEWSROOM
Τι θα δούμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που γίνεται 30 ετών

Πολιτισμός / Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναδεικνύει τις απίστευτες δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος

Ένα φεστιβάλ ανήσυχο, νεανικό και ώριμο που μεταμορφώνει την Καλαμάτα, προτείνει αναγνωρισμένους και νέους δημιουργούς του σύγχρονου χορού και στηρίζει την ελεύθερη έκφραση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φανταστικοί φίλοι, Φρόιντ και αθηναϊκές ερωτικές αναζητήσεις από αύριο στους κινηματογράφους

Το «IF» του Τζον Κραζίνσκι, το «Freud’s Last Session» με τον Άντονι Χόπκινς και το «Medium» της Χριστίνας Ιωακειμίδη ξεχωρίζουν από τις νέες κυκλοφορίες αυτής της Πέμπτης.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ειναι τουλάχιστον απογοητευτικό να υπάρχουν ειρωνικά σχόλια για το ποσό που δώρισε, ναι μπράβο της για την συμμετοχή στην πρωτοβουλία και ντροπή για την Ελληνική πολιτεία που όπως συνήθως απουσιάζει σε οτιδήποτε μπορει να προβάλει τον Ελληνικό πολιτισμό έξω απο τα σύνορα της χώρας (αλλα και μέσα τα ίδια και χειρότερα) .