Στο σημερινό «Α μπα»: όλοι δυσκολεύονται

Στο σημερινό «Α μπα»: όλοι δυσκολεύονται Facebook Twitter
77

__________________

1.


Καλημέρα αγαπημένη Α,μπα! Να χαίρεσαι το αμπάκι και να είναι τυχερό!
Έχω ένα πρόβλημα. Το εδώ και 4 χρόνια αγόρι μου απέκτησε πέρυσι με την οικογένεια του ένα σκυλάκι, εντελώς τυχαία, έστω την Χ. Ένα 8μηνο μετά, έπειτα από δική μου πρόταση (δωρίζονταν από γνωστό μου) με την σύμφωνη γνώμη και επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων, πήρανε ένα ακόμη σκυλάκι. Και αυτό ζούσε με την δική του οικογένεια (έχουν κατάλληλη οικία εκτός πόλης) αλλά ήταν κάπως πιο δικό μας, με την έννοια ότι το είχαμε αρχικά εγώ και αυτός στην πόλη όσο ήταν κουτάβι λίγων μηνών και το φροντίζαμε σαν να ήταν παιδάκι, που ήταν δηλαδή, μιας και ήταν πολύ αδύναμο όταν το υιοθετήσαμε. Να μην τα πολυλογώ το δεύτερο αυτό σκυλάκι, ονόματι Τ, το αγαπώ πολύ! Είναι αξιολάτρευτο, τόσο εξαιτίας της εξωτερικής του εμφάνισης όσο και του καλού του χαρακτήρα. Όλοι ξετρελαίνονται με αυτό αμέσως. Η Χ. από την άλλη είναι από τα μικρόσωμα σκυλάκια που γαβγίζουν όλη την ώρα σε όλους και σε όλα και είναι πολύ νευρικά και καθόλου φιλικά. Παρ' όλα αυτά, στην αρχή, την αγαπούσα και αυτή σαν κατοικίδιο μου. Τώρα όμως, τώρα, νιώθω λίγο γελοία και 5 χρονών που κατέληξα να μισώ ένα σκυλάκι. Αλλά να, συνέχεια κάνει bullying στην Τ. Η Τ . όταν ήταν κουταβάκι έτρεμε ολόκληρη και εγώ ανησυχούσα μην γίνει φοβητσιάρικο αν και μεγαλόσωμο σκυλί. Τώρα που μεγάλωσε λίγο ανταποκρίνεται στον καυγά και γίνεται το έλα να δεις (μέχρι το πρώτο αίμα αν τις αφήναμε). Τους καβγάδες τους προκαλεί πάντα η Χ (τρώει από το κουπάκι της Τ, καταλαμβάνει τον χώρο της, ζηλεύει αν την χαϊδέψουν, ενίοτε δίχως λόγο). Με όσους κτηνιάτρους και εκπαιδευτές μίλησα είπαν ότι και το πρώτο σκυλάκι να είχατε μόνο πρέπει να το μαλώνετε όταν παραφέρεται για λόγους πειθαρχίας και εκπαίδευσης. Πόσο μάλλον τώρα που είναι δύο. Οι γονείς του όμως, που όπως καταλαβαίνεις είναι και οι κύριοι ιδιοκτήτες, δεν το κάνουν. Από όσο έχω νιώσει έχουν περισσότερη αδυναμία στην Χ. και οτι και να γίνει θα την πάρουν αγκαλιά αντί να την τιμωρήσουν, όπως όλοι συστήνουν. Εγώ νιώθω να μου πειράζουν το παιδί (μην γελάς) και κάθε φορά εκνευρίζομαι. Έχουμε μεν καλή σχέση αλλά δεν μπορώ να τους κατσαδιάζω κάθε φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο διότι νομίζω είναι προφανές ότι έχω τον τελευταίο λόγο στην εκπαίδευση και της Χ. και της Τ. (και είναι και μεγάλοι άνθρωποι οι γονείς του). Και τελος πάντων είναι φυσικό και επόμενο να έχουν τον λόγο οι άνθρωποι με τους οποίους ζουν οι σκύλοι και οι οποίοι καλύπτουν όλα τα έξοδα αυτών. Συνεισφέρω, φέρνοντας κανένα σακί με σκυλοτροφή όταν πηγαίνω αλλά εννοείται ότι είναι μια φιλική χειρονομία συγκριτικά με το σύνολο των εξόδων. Το αγόρι με υποστηρίζει αλλά λέει και αυτό ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα μυαλά των δικών του εφόσον ήδη τους έχει μιλήσει για αυτό το θέμα τόσες φορές. Όταν με βλέπει να στεναχωριέμαι μετά από τέτοια περιστατικά, συνήθως ξανά μιλάει αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Όταν είμαστε μόνοι με τα κατοικίδια (για καμμιά βδομάδα κάθε δύο μήνες περίπου) προσπαθούμε να έχουμε πειθαρχημένα και τα δύο ζώα εξίσου.
Πρέπει να συμφιλιωθώ έτσι δεν είναι? Και μάλλον υπερβάλλω και πρέπει να φέρω την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις? Ευχαριστώ που φιλοξενείτε το παρανοϊκό μου πρόβλημα!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν δεν μπορείς να προτείνεις να πάρεις την Τ. στο δικό σου σπίτι και να γίνεις εσύ ο κηδεμόνας της, δεν ξέρω πώς μπορείς να επιβάλεις την δική σου άποψη ανατροφής σε άλλους ανθρώπους. Όσο δίκιο κι αν έχεις. Ως υποκατάστατο μπορείς να προτείνεις να πληρώσεις εκπαιδευτές και για τα δύο σκυλάκια για ένα διάστημα.

 

__________________
2.

έχω κολλήσει με το netflix. έχω παρατήσει τη γυμναστική, μετά τη δουλεια τρέχω σπίτι και αράζω μέχρι που θα με πάρει ο ύπνος. ΣΚ προτιμώ παρά να βγώ να κάτσω με τις πυτζάμες και να ξεκινήσω με suits, να συνεχίσω με house of cards και καμια ταινία στο ενδιάμεσο. έχω γίνει τόσο τεμπέλα ή είναι η ευκολία του δεν κατεβάζω τίποτα τα έχω όλα (σειρές, ταινίες) στα πόδια μου ?
- ανάθεμα την ώρα που πλήρωσα συνδρομή στο netflix


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα σου περάσει, αλλά να συμπληρώσω ότι αυτά που βλέπεις δεν είναι χάσιμο χρόνου. Είναι πολύ ωραίες σειρές που ακονίζουν το μυαλό (εντάξει το house of cards περισσότερο, αλλά και το suits πολύ καλό είναι). Αν έβλεπες μόνο ταινίες, θα είχες λιγότερες τύψεις. Η νέα τηλεόραση είναι το καλό σινεμά. 

__________________
3.

Αμπά, παράπονο δεν έχω. Πιστός είναι, με υπολογίζει, άψογος στη συμπεριφορά, συνεπής, βασίζεσαι, δεν είναι αέρας. Αλλά δεν τον νιώθω να κόβει φλέβα ρε Αμπά. Και ο εγωισμός μου πλήττεται.
- Lex


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Εσύ κόβεις; Αν όχι, τότε εγωισμός σου κρέμεται από μεταξωτή κλωστή, και αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Ούτε δικό του, ούτε της σχέσης.

__________________
4.

Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει 2 πράγματα που νομιζω με κάνουν να φαινομαι «κακιά» στην παρέα. 1)Δεν μπορώ τα άλλα λέω και άλλα κάνω. Για παραδειγμα φίλη που την ξερω χρόνια ακομα και για μικροπραγματα καποια γεγονοτα τα αλλαζει. Δε γινεται να λες στην παρεα «παίζω χρόνια τένις» ενώ ξέρω ότι εχει παίξει μόνο 2 φορές, «μόλις καταλαβα ότι δεν είναι καλο αγορι έφυγα» ενώ μαζί τα ζούσαμε πριν 2 χρονια και μου τα έλεγε ότι έφυγε μετα από 5 μήνες ενώ το προσπαθούσε με νυχια κι με δόντια και δεν εβλεπε ότι την γραφει, αφου αυτος την εγραψε μια και καλη. Μια άλλη φίλη τα τελευταια 3 χρόνια στην παρέα κάθε τρίμηνο λέει «τον άλλο μηνα θα φύγω θα παω Αθηνα να βρω δουλεια, δεν θα ειμαι εδώ να βγαινουμε» και δεν εχει στειλει ούτε ένα βιογραφικό. «τρελαίνομαι για εκδρομές» και αν προτεινεις μια εκδρομη μιση ωρα μακρια πάντα λένε όχι. Εγω πώς να αντιδρασω σε αυτά τα μικροπραγματα; να τα διορθώσω; με νευριάζουν γιατι προσπαθω να ειμαι παντα φειδωλη στις δηλωσεις μου γιατι δεν μου αρεσει άλλα να λεω και αλλα να κανω 2) έχω παρατηρήσει ότι φίλες μου έχουν την τάση να κουτσομπολεύουν άλλες φίλες/ους τους με άσχημα λόγια αλλά να κανονίζουν διακοπές μαζί τους και όταν έρχονται στην παρεα τους συμπεριφερονται λες και είναι οι καλυτεροι φίλοι τους, ενώ την προηγουμενη μερα τους εκραζαν. Με κάνει να σκεφτομαι τι λενε για μενα πισω από την πλατη μου. Τι πιστεύεις; Χρειάζεται να αλλάξω φίλους ή συμβαίνει και σε άλλους;
- ταπεινή


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δηλαδή αν σου πούμε ότι συμβαίνει και σε άλλους, δεν χρειάζεται να αλλάξεις φίλους;


__________________
5.

Εάν παρακολουθώ πειρατικές ταινίες, οι συντελεστές των ταινιών κερδίζουν/χάνουν/δεν επηρεάζονται οικονομικά; (Εννοώ άμεσα να κερδίζουν ή χάνουν, όχι όταν π.χ. χάνουν χρήματα γιατί εγώ δεν πήγα να δω την ταινία στον κινηματογράφο και την είδα δωρεάν από το σπίτι μου).
- Δεν έχω ιδέα


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πριν σου απαντήσω θα ήθελα πολύ να ξέρω αν θεωρείς ότι το να χάνουν έμμεσα είναι ΟΚ.


__________________
6.


Αγαπητή Λένα καλησπέρα! Από τα ανθρώπινα ελαττώματα για μένα το χειρότερο είναι η αχαριστία. Θεωρώ πώς κρύβει στη βάση της ένα κάρο άλλα ελαττώματα (όπως εγωισμός, παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης, εγωκεντρισμός, απληστία κα). Είναι το μόνο πράγμα, μετά το μισογυνισμό, που δεν συγχωρώ με τίποτα. Αυτή είναι η αποψάρα μου. Πες μου κι εσύ τη δικιά σου. Να είσαι καλά :)
-ασυγχώρητη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ο μισογυνισμός δεν είναι ελάττωμα, και από τα ελαττώματα δεν θα έβαζα την αχαριστία πρώτη. Είναι από τα ελαττώματα που λειτουργούν σχετικά, γιατί για να θεωρήσουμε κάποιον αχάριστο, πρέπει να συμφωνήσουμε και στο σε ποιον πρέπει να χρωστάει ευγνωμοσύνη, και εκεί είναι αρκετά πιο περίπλοκα τα πράγματα. Όλα τα ελαττώματα κρύβουν πίσω τους άλλα ελαττώματα. Επίσης αν κάποιος είναι αχάριστος δεν σε βλάπτει άμεσα – τι αλλάζει στην δική σου ζωή; Ενώ αν είναι νάρκισσος, τσιγκούνης, εγωιστής, όλα αυτά σε επηρεάζουν άμεσα. Δεν ξέρω. Από ελαττώματα, γούστα είναι αυτά.


_________________
7.

Καλημέρα Λένα και σχολιαστές! Αδέρφια βοηθάτε!

Λοιπόν, νομίζω ότι πάσχω από σύνδρομο "I don't wanna miss a thing". Έχουμε υπ' όψη τι λέει το τραγούδι; Ε όταν κοιμάμαι μαζί με κάποιο σύντροφο δυσκολεύομαι άααααπειρα να κοιμηθώ. Ενώ νυστάζω, πεθαίνω, και νιώθω πως έχω βολευτεί και νιώθω τρομερά ευχάριστα που κοιμάται κάποιος δίπλα μου, ή που με έχει αγκαλιά δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα. Είναι λίγο σαν να συγκεντρώνομαι πάνω στην αναπνοή του άλλου (πράγμα που για μένα λειτουργεί υπνωτικά, παλιά αν είχα αϋπνίες όταν ήμουν διακοπές με τη γιαγιά συγχρόνιζα την αναπνοή μου με το ροχαλητό της και κοιμόμουν αμέσως) ή απλά με ενοχλεί το άγνωστο περιβάλλον (;) το οποίο μάλιστα δεν νιώθω να με ενοχλεί. Μπορεί να μου πεις, να είναι και θέμα συνήθειας, καθώς δεν είχα πολλές μακροχρόνιες σχέσεις για να πεις ότι κοιμάμαι συχνά με κάποιον και το έχω συνηθίσει.

Για να καταλάβεις με τον πρώην μου κοιμηθήκαμε πρώτη φορά μαζί μετά από 8 μήνες σχέσης. Ήμασταν σε διακοπές οπότε κάθε βράδυ κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι. Αυτός, εν τω μεταξύ, δεν με αγκάλιαζε καν για να κοιμηθούμε, ούτε ήθελε και να τον αγκαλιάζω εγώ. Τα πρώτα βράδια πρέπει να μου πήρε κανένα τρίωρο άυπνη. Μετά συνήθισα την παρουσία του και κοιμόμουν σαν πουλάκι.

Μετά από αυτό έκανα συνεχώς περιστασιακά πράγματα στα οποία τύχαινε να κοιμηθώ με τον άλλο για κανένα βράδυ. Κάθε φορά που θα ήταν η πρώτη που θα κοιμόμουν με κάποιον θα έκανε τουλάχιστον τρεις τέσσερις ώρες να με πάρει ο ύπνος, ακόμα και στις περιπτώσεις οι οποίες δεν μου προκαλούσαν συναισθήματα, οπότε έπαιρνα τις αποστάσεις μου. Με κάποιον κοιμηθήκαμε και σε χωριστά κρεβάτια και πάλι δεν μπόρεσα να κοιμηθώ. Με δύο τύπους με τους οποίους το πράγμα είχε τραβήξει χρονικά πολύ παραπάνω, πάλι δεν κοιμόμουν.

Τώρα που έχω ξεκινήσει κάτι με έναν καινούριο άνθρωπο ο οποίος ομολογουμένως με ελκύει στ' αλήθεια πολύ, ίσως νιώθω ερωτευμένη (αν και στην παρούσα φάση το ενθουσιασμένη είναι πιο λογικό) και που νιώθω πολύ όμορφα και στο χώρο του, πάλι δεν κοιμάμαι. κάποια βράδια έχω καταφέρει να κοιμηθώ κανένα δίωρο και κάποια άλλα καθόλου.

Να σημειώσω δύο πράγματα:
Στο δικό μου χώρο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κοιμηθώ με άλλον (δεν μπορώ, μένω με τους γονείς μου και ενώ ξέρουν ότι έχω σχέσεις γενικά δεν θα τους άρεσε να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο "κρεβατωμένοι" με κάποιο σύντροφο-ακόμα και σε περίπτωση φιλοξενίας για ύπνο).
Οι δικοί μου δεν συμφωνούν με τον τρόπο που κινούμαι στα ερωτικά μου, οπότε πλέον δεν μιλάω ποτέ για το που είμαι, λέω ότι κοιμάμαι στην κολλητή μου πχ. Δεν υπάρχει τρόπος να ανακαλύψουν που είμαι, και εγώ δεν νιώθω συνειδητά αγχωμένη για κάτι τέτοιο. Η δε μάνα μου, συνήθως διαφωνεί εντελώς και με τους συντρόφους, ακόμα και αυτούς που είναι πιο μόνιμοι, και αρχίζει τη μίρλα. αν και το περιεχόμενο των λεγομένων της δεν με απασχολεί πλέον καθόλου, η μίρλα της δεν παλεύεται και δεν υπάρχει ευγενής τρόπος αντιμετώπισης από μέρους μου ώστε να σταματήσει. τους έχω δοκιμάσει όλους έναν έναν και δεν πετυχαίνει, οπότε βάζω μπροστά τις μεγάλες δυνάμεις. Με στεναχωρεί να πρέπει να αντιμετωπίσω ανθρώπους με σκληρότητα και αγένεια, πόσο μάλλον τη καημένη τη μανούλα μου, που δεν φταίει σε κάτι απλά ανησυχεί η φουκαριάρα ε και τι να κάνουμε, είναι ΠΟΛΥ ισχυρογνώμων για να μη μιλήσει, ή να την "ξεφορτωθείς εύκολα και ευγενικά" ακόμα και με ένα "θα τα πούμε άλλη ώρα γιατί τώρα έχω μια σοβαρή δουλειά που πρέπει να τελειώσω".

Μήπως φταίνε όλα αυτά; Είναι θέμα για ψυχολόγο; Μήπως όταν με το καλό μετακομίσω σε δικό μου σπιτάκι, φωνάζω εκεί τα γκομενάκια θα λυθούν όλα μου τα προβλήματα;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όπως το βλέπω εγώ απ' έξω, δεν έχεις κάνει μακροχρόνιες σχέσεις, δεν έχεις τον δικό σου χώρο, όποτε πολύ λογικά δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς με κάποιον που δεν ξέρεις καλά στο ίδιο κρεβάτι. Με έναν από αυτούς σε τρία βράδια τα κατάφερες, άρα μια χαρά είσαι. Για κάποιο λόγο σου φαίνεται αυτό αξιοσημείωτο; Τότε είναι για ψυχολόγο αν πιστεύεις ότι είναι για ψυχολόγο. Έκανες μια προέκταση που δεν θα σκεφτόμουν να κάνω επειδή όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, και είναι ενδιαφέρουσα. Χρειάζεται κουβέντα, βέβαια, για να αναλύσεις περισσότερα μέσα σου τι σημαίνει ο ύπνος για σένα και γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο που δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα όταν είσαι με κάποιον στο ίδιο κρεβάτι. Γιατί πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είναι εύκολο;

77

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
#4Εσύ τι κάνεις; Λες κάτι για αυτό ή καταπίνεις τις κοτρόνες αμάσητες; Τους δείχνεις οτι το καταλαβαίνεις και σε ενοχλεί ή το σχολιάζεις κι εσύ μόνο πίσω από την πλάτη τους; Έχω την εντύπωση ότι για να έχουμε ειλικρινείς σχέσεις και ανθρώπους γύρω μας πρέπει και να τους διεκδικήσουμε. Εννοείται παίζει ρόλο και η πάστα του ανθρώπου, υπάρχουν και οι αδιόρθωτοι, αλλά μπορείς να πεις πχ βρε αγαπητή μου, δε μου είχες πει πως δύο φορούλες πήγες τένις και τα παράτησες; ή μα καλά του μυαλού μου χαλάσματα είναι που υποφέραμε τις προάλλες με τις τζιριτζάντζουλες του Μήτσου; Ή όταν θάβουν κάποιον, σοβαρά ρε συ; εγω νομιζα πως την συμπαθείς πολύ την τάδε κρίνοντας από τον ενθουσιασμό σου όταν τη βλέπεις! Κάπως έτσι θα καταλάβουν και αυτές πως δεν αφήνεις χωρο γι αυτή τη συμπεριφορά και αναλόγως με τις αντιδράσεις τους θα καταλάβεις κι εσύ καλύτερα αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσεις την παρέα μαζί τους.Ο λόγος που δεν το θεωρώ προτετελεσμένο πως πρέπει να αλλαξεις φίλες και προτείνω τα παραπάνω, είναι οτι κάποιες φορές κάποιοι άνθρωποι, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες, είναι κάπως αδούλευτοι και επιδεικνυουν συμπεριφορές που έμαθαν από έναν κοινωνικό κύκλο που βρέθηκαν, αν όμως τους δοθεί ένας μπούσουλας οτι δεν είναι οκ αυτό, εχουν περιθώρια να επαναπροσδιορίσουν τη συμπεριφορά τους. Κάποιες φορές συμβαίνει, οπότε δε χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.
Είμαι η κοπέλα της ερωτησης, μιλάμε για ηλικίες πάνω απο 27 χρονών. Ναι εννοειτα οτι τα επισημαινω και γι αυτο οπως ειπα στην αρχη της ερωτησης αρχιζω και φαινομαι η κακια. προσπαθω με ομορφο τρόπο και με χιούμορ να λέω αυτά που λες εσυ, αλλά νομίζεις ότι οι άλλοι θελουν να τα ακουνε;απλά γενικά το βλέπω να ισχυει πολυ αυτο το μοτιβο οχι μονο στους φιλους μου...
mplr έχεις ήδη πάρει την απόφαση απλώς επειδή είναι η παρέα σου δυσκολεύεσαι να την υλοποιήσεις. Όταν κάποιος λέει ψέματα και κακίες δεν το κάνει επιλεκτικά. Το κάνει και για σένα όταν γυρνάς την πλάτη σου. Δεν σου χρειάζονται άνθρωποι που έχουν πολλά θέματα να λύσουν με τον εαυτό τους. Η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα και η ευθύτητα δεν είναι σπάνια χαρίσματα. Υπάρχουν εκεί έξω και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ανθρώπους που τα έχουν. Να έχεις εμπιστοσύνη στις αρχές σου. Αυτές μας καθορίζουν ως ανθρώπους.
#2 Αν είσαι καινούρια στο Netflix δώσε λίγο χρόνο να το χορτάσεις. Αν όχι, τότε καθόλου δεν θεωρώ ότι ακονίζεις το μυαλό σου με το να κάθεσαι παθητικά στον καναπέ και να βλέπεις άλλους να ζουν. Εθισμός είναι και αυτό και έτσι θα το αντιμετωπίσεις. Ήδη επηρεάζει την καθημερινότητα σου. Κάτι δείχνει αυτό.
Λοιπόν, νομίζω ότι πάσχω από σύνδρομο "I don't wanna miss a thing". Έχουμε υπ' όψη τι λέει το τραγούδι; Πηγή: www.lifo.grΒρε πουλάκι μου, εσύ έχεις υπόψη τι λέει το τραγούδι; Λέει, δεν κοιμάμαι επίτηδες, δε *θέλω* να κοιμηθώ γιατί να μη χάσω χρόνο από τη ζωή μας. Εσύ δεν *μπορείς* να κοιμηθείς, δεν θεωρείς τον ύπνο χαμένο χρόνο, που είναι άλλη (πονεμένη) ιστορία. Δεν το λέω για να σε διορθώσω αλλά δεν ξέρω κι αν είναι τυχαίο που ανέφερες το συγκεκριμένο τραγούδι αντί για το "κοιμήσου αγγελούδι μου" ξέρω'γω. Το ότι κοιμόσουν ακολουθώντας το ρυθμό του ροχαλητού οφείλεται στο ότι η αναπνοή σου ακολουθούσε έναν συγκεκριμένο ρυθμό, όπως στις ασκήσεις αναπνοής, και χαλάρωνες και κοιμόσουν. Είναι πιο αποτελεσματικό από το να μετράς προβατάκια, που έχουν καμπανάκια και κάνουν θόρυβο, που σκοντάφτουν στον φράχτη, που κάποιο είναι κουτσό και δεν μπορεί να πηδήξει και μπορεί να βάλεις και τα κλάματα στο τέλος. Το ροχαλητό της γιαγιάς λοιπόν είναι πιο ασφαλής τρόπος, το πολύ πολύ να σε κοψοχολιάσει καμιά άπνοια. Οι διαταραχές στον ύπνο οφείλονται πολύ συχνά στο άγχος, συνειδητό ή ασυνείδητο. Το δεύτερο είναι, ως γνωστόν, χειρότερο. Πάντοτε στο σπίτι "μας" αναπνέουμε καλύτερα, βρίσκουμε τους ρυθμούς μας και κατά συνέπεια χαλαρώνουμε, επειδή όμως η ερώτηση σου ξεκινάει από τη δυσκολία στον ύπνο και καταλήγει στη δυσκολία επικοινωνίας με τη μαμά σου, φαίνεται έντονα η ανάγκη σου να μιλήσεις για αυτή τη δυσκολία, που θα σε ακολουθεί και όταν μετακομίσεις και παρόλο που θα περιοριστεί σημαντικά, θα είναι το ίδιο επιβαρυντική. Οπότε, μιας κι εσύ η ίδια αναρωτιέσαι, καλό είναι να το συζητήσεις με ειδικό για να βελτιώσεις γενικώς τη ζωή σου.
Άσε Ποκοπίκε, μην τα συζητάς. Όχι να βρούμε ωραίο λιβαδάκι, τι χρώμα να κάνουμε τον φράχτη, κουρεμένα θα είναι τα πρόβατα ή μαλλιαρά, αυστραλέζικα Μερινό ή της θείας στην Κόνιτσα; Έξαλλος να γίνεσαι, όχι να κοιμάσαι. Δράττομαι όμως της ευκαιρίας να δώσω τροφή για σκέψη που στάνταρ θα οδηγήσει σε νανούρισμα.Ένα από αυτά τα βράδια που ξάπλωνα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ, μου πρότεινε ο αγαπημένος μου να σκεφτώ κάτι ευχάριστο (σατανική ιδέα, ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό, καθόμουν σαν χαζή και σκεφτόμουν επίτηδες όλα τα κακά της μοίρας μου). Επειδή λοιπόν δεν έβρισκα, τον ρώτησα αιφνιδιαστικά μετά από λίγο τι σκέφτεται εκείνος για να κοιμηθεί."Οι πιγκουίνοι πώς ξεχωρίζουν το ταίρι τους αφού είναι πάντα όλοι μαζί και ολοϊδιοι;" Πόσο ζήλεψα, η ψυχούλα μου το ξέρει.
Για να κοιμηθεις προσπαθησε να μεινεις ξυπνιος, σε μενα πιανει, παντα νυσταζω αλλα δεν μπορω να κοιμηθω οπότε λεω θα διαβασω ενα βιβλιο....1η παραγραφο και εχω ήδη ροχαλήσει με το βιβλίο αγκαλια και το πρωι τσαλακωμενο.
Πόντια, γι' αυτό με τους πιγκουίνους (και γω ζηλεύω αυτούς τους ανθρώπους btw): κάθε ζευγάρι βγάζει δικούς του ξεχωριστούς ήχους, οπότε έτσι καταλαβαίνουν ποιό είναι το ταίρι τους, από το μοναδικό πιγκουινοήχο του. Από που το ξέρω αυτό; Νετφλιξ!!Το καλύτερο, με απόσταση διαφοράς, κάψιμο που έχω κάνει στο Νετφλιξ ήταν το Planet Earth, μιας και το συζητάμε. Και έμαθα πάρα πολλά πράγματα, και με γλυκοέπερνε και ο ύπνος που και που (μιας και συζητάμε και αυτό) ενώ έπαιζε το λαπτοπ ήχους παραδεισένιων πουλιών της ζούγκλας.
H χαλάρωση με βιβλίο βοηθάει πάρα πολύ για ομαλή μετάβαση στις αγκάλες του Μορφέα αλλά επίσης βοηθάει πολύ κι ο διαλογισμός (ή η προσευχή ...όπως την βρίσκει κανείς). Από ένα σημείο και μετά γίνεται αυτοματοποιημένα και διαρκεί ελάχιστα. Τέλος αντί για αγκαλίτσες και γούτσου γούτσου που αναρωτιέται η #7 δεν κάνουν καλύτερα κανένα ξεγυρισμένο μαραθώνιο σεξ με τον εκάστοτε εραστή να πέσουν εξαντλημένοι στα στρώματα ευθύς κατόπιν; Λύση 2-σε-1!
Πάντα με βιβλίο κοιμόμουν μέχρι πρότινος, με τον κίνδυνο να με συνεπάρει κάποιο και να ξυπνήσω εντελώς διαβάζοντας μέχρι το ξημέρωμα. Ωραίος κίνδυνος. Αλλά πρόσφατα ανακάλυψα πως ο διαλογισμός βοηθά απεριόριστα. Ειδικά αν σε καθοδηγεί κάποιος/α με ωραία καθησυχαστική φωνή. Προτιμώ τις καθοδηγήσεις προς όμορφες σκέψεις πχ. εκτίμηση, αγάπη, ανέβα στο λουλουδένιο ιπτάμενο χαλί σου και πήγαινε ταξίδι. Εκπαιδεύει το μυαλό να περιμένει ανάλαφρο ύπνο, και έτσι μόλις αρχίσεις να το ακούς ξεραίνεσαι σε λίγα λεπτά!Δεν θέλω να διαφημίσω απαραίτητα, ψάξε για χώρο μέσα στο κεφάλι σου και την ιδέα πίσω του.ΥΓ. Bonus track: Κάπως έτσι άρχισε να παίζει στο κινητό ένα πρόγραμμα διαλογισμού και παραλίγο να κοιμηθώ εν ώρα τοκετού και τσίριζε η μαμή :D
Ποκοπικε άλλη λύση έχουμε; Γιατί εγώ άμα πιασω βιβλίο στο κρεβάτι παίζει να με πιάσει ξημέρωμα διαβάζοντας...το ίδιο και με τηλεόραση,άμα δεν την κλείσω δεν μπορώ να κοιμηθώ!
@zouker σ'ευχαριστώ! <3 (τέλεια, τώρα θα φροντίσω ώστε να μου το ξαναπεί, και να απαντήσω ότι ορίστε, ξεχωρίζουν το ταίρι τους μεσα σε χιλιάδες διαφορετικές φωνές, ολόιδιων πιγκουίνων, εσύυυυ στεκόμουν στο απέναντι πεζοδρόμιο και δε μ'έβλεπες, αλλά δε φταίει κανείς... κλπ.) Καλή ιδέα με τα παραδεισένια πουλιά, ειδικά αν στην κρεβατοκάμαρα παίζει πρόγραμμα με άγρια ζώα της ζούγκλας ;)Θα συμφωνήσω με την Καραβάν'. Ο ύπνος έρχεται με τη χαλάρωση, η χαλάρωση ξεκινάει από τον εγκέφαλο, δεν χαλαρώνουν όλοι οι εγκέφαλοι με την ανάγνωση, για κάποιους είναι διαβάζω=πρέπει να διαβάσω όσο περισσότερο μπορώ. Το μυαλό πρέπει να κατεβάσει ταχύτητα και αυτό γίνεται είτε ήπια, με διαλογισμό κάνοντας σκέψεις που δεν προκαλούν επιπλέον σκέψη, είτε πιο δραστικά, με ασκήσεις αναπνοής, οι οποίες οξυγονώνουν τον εγκέφαλο και "αναγκάζουν" να συγκεντρωθούμε στο ρυθμό. Η προσευχή, έτσι όπως τη γνωρίζουμε, δεν το έχω κάνει επαγγελματικά :P, ουσιαστικά περνάει το μήνυμα ότι δεν ορίζεις εσύ όλα τα πράγματα, και για αυτά που ορίζεις σου έχει δοθεί η γνώση και η δύναμη να τα ορίσεις προς όφελος σου, οπότε χαλάρωσε και let it happen. Υποθέτω και στον διαλογισμό κάτι παρόμοιο γίνεται. Σε κάθε περίπτωση, αν πάρεις απόφαση ότι δεν είσαι ούτε Βούδας, ούτε Κούδας αλλά ένας άνθρωπος, με δυνάμεις και αδυναμίες, που μέχρι να πεθάνεις έχεις χρόνο να αξιοποιήσεις τις μεν και να βελτιώσεις τις δε, μια χαρά μπαίνουν όλα σε τάξη.Εγώ έχω να προτείνω το f.lux, ίσως το'χω ξαναπεί, είναι ένα προγραμματάκι που καθώς βραδιάζει ή ορίζοντας την ώρα που πρέπει να ξυπνήσεις, αφαιρεί σταδιακά το μπλε της οθόνης που αποσυντονίζει τον εγκέφαλο. Δεν είναι γιατροσόφι, ψυχίατρος μου το πρότεινε.Επίσης χαμηλός φωτισμός πριν τον ύπνο, όχι μεγάλα φώτα, σε όλα τα δωμάτια. Γενικά, μην υποτιμάτε ούτε τη δύναμη του μυαλού, ούτε τη δύναμη των αισθήσεων όσον αφορά τουλάχιστον τον ύπνο. Κοιμηθείτε π.χ. με φανελένιες πιτζάμες χειμώνα, έχοντας ανάψει ένα αρωματικό κεράκι που σας κάνει να χαμογελάτε και θα με θυμηθείτε. Άντε βρε, καλημέρα και όνειρα γλυκά!
#5 Παρόλο που καταλαβαίνω τα διαφυγόντα κέρδη από την πειρατεία, δεν μπορώ με τίποτα να χωνέψω ότι οι ηθοποιοί αμείβονται με εκατομμύρια δολάρια. Ναι να πληρωθούν οι συντελεστές, ναι είναι ακριβά τα γυρίσματα αλλά αν μόνο ένα άτομο κοστίζει 15 - 20 εκατομμύρια δολάρια, τότε πώς να βγει η παραγωγή;
Προσφορά και ζήτηση λέγεται, δεν υποχρεώνει κανείς τις εταιρείες παραγωγής να προσλαμβάνουν τον ντανουνι τζουνιορ η τη Τζένιφερ Λορένς αλλα έτσι εξασφαλίζουν οτι ο κόσμος θα συρρεύσει στις αίθουσες και θα βγάλουν χρήματα απο τα οποία θα πληροθούν απο τους μεγαλοεπενδυτές και τα στούντιο μέχρι τις καθαρίστριες. Φαντάσου τα hunger games π.χ με τη Ματσούκα π.χ που θα πήγαινε με κάνα 10χίλιαρο και πολύ τρελή επιτυχία ε?
H ένσταση μου είναι "και γιατί να κοστίζει 20 εκατ. η αμοιβή του Νταουνι;" Δεν αναρωτιέμαι γιατί δεν παίρνουν φθηνότερους, αλλά γιατί το πλαφόν να είναι τόσο υψηλό. Προφανώς φέρνουν κόσμο αλλά αν έπαιρναν χαμηλότερη αμοιβή δεν θα τους έβλεπε ο κόσμος; Είναι κάπως τεχνηέντως κατασκευασμένο το σύστημα ώστε να αλληλοϋποστηρίζονται όλοι με τεράστιες αμοιβές. Κοροιδία εδώ που τα λέμε.
Είναι γνωστό ότι οι ηθοποιοί (ακόμα κι οι λεγόμενοι μεγάλοι αστέρες) χαμηλώνουν τις αμοιβές τους για να παίξουν σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού που μιλούν στην καρδιά τους ή για να συμμετέχουν φιλανθρωπικά κλπ. σε κάποιο πρότζεκτ. Η εκτίναξη των αμοιβών έχει να κάνει με το "αν ανοίγουν ταινίες με το όνομά τους και μόνον". Σε κοινό μεγάλο και απαίδευτο πρέπει να δώσεις μεγάλα ηχηρά ονόματα (και concepts) για να συρρεύσουν στις αίθουσες κι αυτό αποτελεί έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό πρεστίζ. Επίσης η καριέρα των "αστέρων" (όχι των ηθοποιών γενικώς) είναι περίπου σαν των ποδοσφαιριστών: κρατάει καμμιά δεκαετία. Μετά ο κόσμος τους βαριέται ή γερνάνε ή παραφυλάει ο πιο καινούργιος στη γωνία κι έτσι παροπλίζονται. Οπότε κάνουν την γερή μπάζα όσο προλαβαίνουν. Τα λεφτά δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Κι είναι πολύ πιο εξευτελιστικό να ψάχνεις κάποτε δουλειά όταν κάποτε υπήρξες πρώτη φίρμα παρά όταν ποτέ δεν υπήρξες.
Πλέον βγαίνουν τόσες ταινίες και τα εισιτήρια ακριβαίνουν οπότε το να βλέπεις ταινίες στον κινηματογράφο είναι αρκετά δαπανηρό. DVD player λίγοι έχουν πλέον οπότε ή θα το νοικιάσεις όταν βγει online ή θα το κατεβάσεις παράνομα. Ας μη μιλήσω γι αυτό που λες για τους μισθούς των ηθοποιών, νομίζω έχουν ξεφύγει τόσο στις ταινίες όσο και στις σειρές (μου φαίνεται υπερβολικό να πληρώνουν τον κάθε ηθοποιό 1 εκτατομμύριο το επεισόδιο πχ) Και για να δεις νόμιμα σειρές, όλες τις σειρές που θες πρέπει να έχεις τουλάχιστον 3-4 συνδρομητικά κανάλια. Επειδή έχω Νετφλιξ κι έχει πολύ καλές σειρές δικής του παραγωγής κατεβάζω πολύ λίγες σειρές πλέον αλλά το κάνω. Αν θέλουν να μειώσουν την πειρατία καλό θα ήταν να γίνουν οικονομικά πιο προσιτές οι σειρές και ταινίες.
#7 Α μωρέ τη φουκαριάρα! Την καταλυπηθηκα την κακομοιρα. Τι φταίει η γλυκούλα που γεννήθηκε έτσι ισχυρογνώμων και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ είναι καταδικασμένη να τρελαίνει τους άλλους με τη μίρλα της;Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! Συνειδητοποιείς τι λες;;;; Αγαπητή φίλη σε πληροφορώ πως η φουκαριάρα μανούλα δεν είναι καθόλου φουκαριάρα και ξέρει πολύ καλά τι κάνει για να σας ελέγχει, πολλώ δε που σας έχει πείσει να θεωρείτε απολύτως δεδομένο το ότι τι να κάνουμε μωρέ, έτσι είναι εκείνη και πρέπει να την υποστείτε ακριβώς έτσι και μάλιστα με μια δόση χαριτωμενιάς κιόλας! Για άλλο έστειλες βέβαια αλλά ήταν αδύνατο να μη το σχολιάσω, καθώς θεωρώ πως θα πρεπε να εστιασεις εκεί για να λύσεις κάποια ενδεχόμενα θέματά σου. Δεν το θεωρώ καθόλου τυχαίο που απ τα γκομενακια το γύρισες στη φουκαριαρα μανουλα, κάτι υποψιάζεσαι αλλά δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις, ξεκίνα ψυχολόγο, θα σε βοηθήσει απίστευτα.
#3. Σου το λέει με όλους τους τρόπους ότι σε γουστάρει σαν άνθρωπο και σαν σύντροφο αλλά δεν σέρνεται στα πατώματα. Το λες και μόνη/ος σου. Πλήττεται ο εγωισμός σου.Είναι πολύ σημαντικό να θρέφει η σχέση σου τον εγωισμό σου; Αν απάντησες ναι σε αυτήν την ερώτηση, άσε το γκόμενο και πάρε σκύλο.
#6. Αυτό με την αχαριστία να το κοιτάξετε ρε παιδιά. Όπως λέει κι η Λένα, είναι πάρα πολύ σχετικό το σε ποιους πρέπει να χρωστάμε ευγνωμοσύνη και γιατί. Μιλούν πολύ συχνά για αχαριστία αυτοί που χρησιμοποιούν την "καλοσύνη" τους ως μέσο χειρισμού των άλλων και για αυτό θυμώνουν πάρα πολύ όταν αυτό δεν πιάνει. Μου φαίνεται τόσο γελοίο να απαιτώ ευγνωμοσύνη από κάποιον, όσο το να απαιτώ να με θεωρεί όμορφη. Επίσης, το τι σημαίνει ευγνωμοσύνη για κάποιον είναι και αυτό σχετικό. Για τη μητέρα που με μεγάλωσε μπορεί να εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου με αγάπη, εκτίμηση και αναγνώριση και η μαμά μου να θεωρεί ευγνωμοσύνη το να της κάνω επιτέλους εγγόνια ή το να μένω στο διπλανό σπίτι για να την προσέχω (ευτυχώς τίποτα από τα δύο δεν ζητά η γυναίκα). Βλέπεις τα όρια είναι τρομερά δυσδιάκριτα. Για αυτό κάνε το καλό και ριχ' το γιαλό!
Εγώ βασικά την αχαριστία τη βλέπω λίγο διαφορετικά. Δλδ δεν περιμένω από κανέναν ευγνωμοσύνη,αλλά το ίδιο επίπεδο ανθρωπιάς και καλοσύνης ίσως; Κάποτε φιλοξένησα μια άγνωστη κοπέλα,φίλη μιας φίλης που είχε έρθει με μετάθεση στο μέρος που ζούσα. Τη βοήθησα να βρει σπίτι ,την έβαλα στην παρέα μου,την έκανα φίλη μου. Έλεγε ψέματα στη κοινή μας φίλη για μένα και μια άλλη φίλη μου και αν δεν είμαστε τόσο σίγουρες η μία για την άλλη σίγουρα θα είχαμε μαλωσει. Τέλος ενώ της είχαμε φερθεί όλοι στην παρέα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μας έκανε όλους πέρα και σταμάτησε να μας μιλάει. Θυμωσα πολύ με την αχαριστία της,όχι γιατί έπρεπε να μου χρωστάει ευγνομωσυνη ,αλλά γιατί ενώ ούτε που την ήξερα της άνοιξα το σπίτι μου και της φερθηκα τόσο όμορφα αυτή μου φέρθηκε τόσο άσχημα. Δε θα είχε κανένα πρόβλημα να μην ήθελε να κάνουμε παρεα, δεν ταιριάζουμε όλοι βρε αδερφέ,αλλά τα ψέματα της και το γεγονός ότι μας ήθελε μέχρι να βρει γκόμενο και μετά μας γύριζε πλάτη οπότε μας έβλεπε μου κακοφανηκε πολυ. Και πάλι δεν θα την πω αχάριστη,θα την πω μαλακισμενη γιατί σαν άνθρωπος ποτέ δεν περιμένω ανταλλάγματα για ο,τι κάνω.
mitsi συμφωνώ μαζί σου. Αυτή η συμπεριφορά όμως δεν είναι απλώς αχαριστία. Είναι εχθρική. Άλλο περιμένω αντάλλαγμα για κάτι καλό που κάνω και άλλο ΔΕΝ περιμένω να με μαχαιρώσει πισώπλατα κάποιος που του έκανα καλό. Η συγκεκριμένη κοπέλα προσπάθησε να σε βλάψει. Είναι θέμα έλλειψης αυτοσεβασμού, κόμπλεξ και ζήλιας.
Mitsi είμαι κι εγώ αρκετά ανοιχτή με αγνώστους και έχω πάθει παρόμοια με εσένα μια φορά. Τελικά κατάλαβα ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι συμφεροντολογοι όχι αχαριστοι, σε εκμεταλλευονται για όσο σε χρειάζονται και μετά δεν έχουν λόγο ούτε καλημέρα να σου πουν
Τείνω να συμφωνήσω με την χροιά που δίνει στην αχαριστία το λεξικό τριανταφυλλίδη: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=Αχάριστος&dq=Αχάριστος για μένα δεν είναι, τόσο πολύ, αυτός που δεν λειτούργησε αναποδοτικά κάνοντας/δίδοντας x ή y, αλλά αυτός που είναι αγνώμων, που έχει διαγράψει από το μυαλό του, επιλεκτικά και συνειδητά, την "ευεργεσία" ή θα την έχει σχεδόν εκμηδενίσει ... ίσως επειδή δεν αισθάνεται ότι "πρέπει να χρωστά πουθενά", ίσως επειδή η "ευεργεσία" τού θυμίζει μία πιο αδύναμη εικόνα του ίδιου του του εαυτού. Ο άνθρωπος που θα πει, "μόνος μου κατάφερα τα πάντα!" και που θα έχει λησμονήσει ποιοι τον βοήθησαν. Όντως, άσχημο πράγμα.
Συμφωνώ με βλαχάκι (το) και με τριανταφυλλίδη, ο φυτράκης (μαύρη η ώρα που έδωσα 40 ευρώ) περιγράφει ως αχάριστο αυτόν που δεν ανταπέδωσε.Στις δικές μου συναναστροφές αχάριστος χαρακτηριζόταν πάντα νομίζω εκείνος που δεν αναγνώριζε/παραδεχόταν/εκτιμούσε ότι ο άλλος ΕΠΕΛΕΞΕ να του κάνει ένα καλό, χωρίς να έχει ο ίδιος όφελος, ή κι αν είχε, δεν ήταν αυτό το κίνητρο του. Αυτοί οι αχάριστοι θα απαξιώσουν αργά ή γρήγορα την πράξη από την οποία ωφελήθηκαν με τις γνωστές ατάκες "σιγά τι έκανε μωρέ/αυτός το έκανε, εγώ δεν το ζήτησα/ναι καλά, αν δεν ... κι αυτός σιγά μην το έκανε" και άλλα όμορφα. Και φυσικά η αχαριστία είναι συνοδό σύμπτωμα ναρκισσιστών, εγωιστών, κομπλεξικών, προβληματικών ανθρώπων εν γένει.Δεν είμαι άνθρωπος που περιμένει να του επιστραφεί οτιδήποτε έκανε με την καρδιά του, όμως αν μου ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ το καλό που έκανε η καρδιά μου, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΩΦΕΛΗΘΕΙ από αυτό, γίνομαι σκύλα και βγάζω μάτια ρε συ Άσπα.Λέει η Ριρή πχ, φίλη, γνωστός, πάντως όχι ξένος ότι της αρέσει πολύ το κέικ αμυγδάλου. Η Σούζη φτιάχνει κάθε βδομάδα κι έχει αμυγδαλιά στην αυλή της. Φτιάχνει ένα κέικ μόνο για τη Ριρή και της το δίνει σ'ένα τάπερ. Το καταβροχθίζει η Ριρή. Όσο ενοχλητικό είναι να επιστρέψει το τάπερ γεμάτο "για να μην είναι και υποχρεωμένη", άλλο τόσο είναι να το επιστρέψει χωρίς να πει ευχαριστώ βρε Σούζη, μπήκες στον κόπο αλλά το κατευχαριστήθηκα να ξέρεις. Αυτό που έκανε δε η μαλακισμένη στην ιστορία της mitsi, δεν είναι απλώς αχαριστία είναι εξοργιστικό γιατί ανταπέδωσε με κακό. Και δε θα μου φαινόταν παράξενο να λέει δεξιά κι αριστερά πόσο ευγνώμων είναι στη mitsi που της άνοιξε το σπίτι της και ιδέα δεν έχει τι μεσολάβησε και χαθήκανε. Εγώ στην #6 θα έλεγα να προσέχει καλύτερα σε ποιους προσφέρει για να μη χτυπιέται μετά. Και αν πρόκειται για άγνωστο, να είσαι προετοιμασμένος για όλα.
Ακριβώς Aloutero! Νομίζω είναι λίγο υποκριτικό να είμαστε καλοί με κάποιον για να μας χρωστά ευγνωμοσύνη και το χειρότερο είναι στις σχέσεις. Το να κλαίγεσαι επειδή σε άφησε ο σύντροφό σου ενώ εσύ "του/της στάθηκες και τον/ην βοήθησες σε μία δύσκολη περίοδο της ζωής του/ης" είναι τουλάχιστον γελοίο. Δεν μπορούμε να χτίσουμε μια σχέση πάνω στην ευγνωμοσύνη, ούτε σχέση ούτε φιλία. Αν το κάνουμε αυτό θα είναι μια χειριστική σχέση που θα τελειώσει μόλις δεν θα έχουμε τι να προσφέρουμε. Κι όπως λες η ευγνωμοσύνη είναι σχετική. Τις προάλλες πχ που φιλοξένησα μια φίλη μου για τρεις μέρες όταν έφυγε μου άφησε ένα γλυκό και μια ευχαριστήρια κάρτα. Ηταν μια όμορφη χειρονομία αλλά δεν θα μου κακοφαινόταν αν μου έλεγε ένα απλό ευχαριστώ ούτε αν πήγαινα εγώ στην πόλη της και δεν μπορούσε να με φιλοξενήσει.Καλό είναι όταν κάνουμε μια χάρη σε κάποιον να μην περιμένουμε αντάλλαγμα (χωρίς βέβαια να γίνεται συστηματικά γιατί σε αυτή την περίπτωση γίνεται εκμετάλλευση) αλλά να το κάνουμε έτσι, γιατί γουστάρουμε.Στο παράδειγμα της mitsi δεν ήταν αχαριστία αλλά κακία και γαιδουρία και το γεγονός οτι την βοήθησε το κάνει ακόμα χειρότερα.
Γι'αυτό εγώ την αχαριστία την συνδέω με την κακια κατά κύριο λόγο,όταν κάποιος σου έχει σταθεί ή σε έχει βοηθήσει να του δείξεις ότι το εκτιμάς ναι το αναγνωρίζεις. Σε καμία περίπτωση με ανταλλάγματα γιατί όποιος κάνει κάτι περιμένοντας αντάλλαγμα τότε το κάνει καθαρά για εγωιστικους λόγους και αυτό για μένα είναι χειρότερο. Να ένας παλιός γκόμενος κλαιγοταν επί χρόνια στους φίλους μου επειδή τον χώρισα και μετά αρνιομουν να τον δω ή να σηκώσω το τηλέφωνό. Δε σηκώνει το τηλέφωνο ή αχάριστη έλεγε! Δλδ τι φάση; Με γάμησες και πρέπει να σου χρωστάω ευγνομωσυνη;;;
#2 Μου κάνει εντύπωση που λες ότι είναι πολύ καλό το Suits, εγώ στις πρώτες σεζόν είχα ενθουσιαστεί, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια έχω απογοητευτεί τρομερά! Πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να δω κάθε επεισόδιο (ψυχαναγκασμός να τελειώνω ό,τι ταινια, σειρά ή βιβλίο έχω αρχίσει και προχωρήσει, ακόμη κι αν δε μ'αρέσει). Βαρετή πλοκή, διάλογοι και ερμηνείες σαν να έβλεπα Λάμψη. Ο Λούις και η Ντόνα έχουν γίνει καρικατούρες του εαυτού τους, ο Χάρβει μιλάει πάντα με το ίδιο ύφος, τις ίδιες λέξεις, ξέρεις από πριν ακριβώς τι ατάκα θα πει και πώς θα κοιτάξει το συνομιλητή του. Και παρά τον ψυχαναγκασμό, τώρα που θα φύγουν και ο Μάικ και η Ρέιτσελ νομίζω θα το σταματήσω τελείως.(Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια, αλλά ήθελα να δω πόσοι συμφωνούν).
Συμφωνώ απόλυτα! Στην αρχή (προ Νέτφλιξ) το κατέβαζα (ναι ήμουν πειρατής γιατι δεν μπορώ να γίνω συνδρομητής σε όλες τις πλαταφόρμες ούτε να περιμένω πότε κι αν θα το δείξει η τηλεόραση)και είχα δει τις πρώτες σεζόν σχεδόν μονορούφι. Τωρα έχω κολλήσει στην 5η σεζόν και το τρενάρω. Κι εγώ θέλω να το δω για να τελειώσω τη σειρά αλλά πλέον έχει γίνει βαρετό. Επαναλαμβάνονται...
Το Suits μέχρι την προτελευταία σεζόν το έβλεπα όπως το Walking Dead. Τρέξιμο στην x1,5 ταχύτητα του VLC. Από την τελευταία σεζόν είδα το πρώτο επεισόδιο και δεν έχω αντέξει να δω άλλο ως τώρα.
Παρίσιε άνοιξες άλλη πληγή 'Εχοντας διαβάσει τα κομικ του walking dead περίμενα πολλά περισσότερα απ αυτή τη σεζόν. Δεν έχω δει ακόμα το τελευταίο επεισόδιο αλλά αν συνεχίσει έτσι με βλέπω να το αφήνω...
Χμμμμ... Ίσως κάνει τελευταία περιστασιακές κοιλιές το σενάριο, ΑΛΛΑ1) Μαθαίνω αρκετά σχετικά με τα "δικηγορίστικα"2) Ο Louis δεν είναι καρικατούρα, θα μπορούσε να ναι 100% βασισμένος σε πραγματική προσωπικότητα. Κ γενικά έχει μια συνέχεια ο κάθε χαρακτήρας, σε αντίθεση με το Grey's Anatomy πχ, που ουδεμία σταθερή προσωπικότητα υφίσταται προκειμένου να βγαίνει σενάριο3) Παιδιά ο Gabriel Macht (Harvey) είναι από τους πιο ωραίους άντρες (για τα γούστα μου), οπότε δε γίνεται να την κόψω τη σειρά, για λόγους οφθαλμόλουτρου... :Ρ
Lisa Simpson, οι χαρακτήρες έχουν οντως λογική εξέλιξη. Όταν λέω καρικατούρες εννοώ κυρίως τις ερμηνείες, που έχουν γίνει υπερβολικές και κάπως θεατρινίστικες (κυρίως ο Λούις, που στην αρχή τον λάτρευα σαν ηθοποιό, πλέον δε μου φαινεται τόσο καλός). Όσο για τον Χάρβει, επίσης συμφωνώ απόλυτα! Αλλά με αυτόν έγινε το αντίθετο, πλέον μου φαινεται πως ερμηνεύει το ρόλο σαν να βαριεται πάρα πολύ. Δεν τον αδικώ, κι εγώ θα βαριόμουν να λέω τόσα χρόνια τις ίδιες ατάκες με το απαράλλαχτο ύφος ωραίου και μοιραίου. Γενικότερα, για μενα το σενάριο έγινε βαρετό, νιώθνω οτι προσπαθούν να βάλουν πλοκή εκεί που δεν υπάρχει.
#2# Είμαστε πολλοί, μην αγχώνεσαι!.. Φάση είναι, θα περάσει, θα γυρίσεις και στη γυμναστική όταν αισθανθείς το σώμα σου να την αναζητάει και θα βγεις και το ΣΚ όταν σου λείψουν οι φίλοι σου και νιώσεις την ανάγκη να συναναστραφείς κόσμο! Κι εγώ την πέρασα και πολλοί άλλοι, θα επιστρέψεις στις παλιές σου δραστηριότητες και θα χαίρεσαι περισσότερο όταν θα γυρνάς στο σπίτι ξέροντας ότι σε περιμένει ένα καινούργιο, ωραίο επεισόδιο!...