ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.3.2018 | 06:52

Ελλάς το μεγαλείο σου

Παρέα 4 ατόμων. Ο πρώτος απόφοιτος λυκείου με γνωστό δουλευει στην μηχανογραφηση εταιρίας. Ο δεύτερος απόφοιτος λυκείου με γνωστό δουλεύει ως βοηθός μάνατζερ σε εταιρία. Ο τρίτος απόφοιτος ΤΕΙ πληροφορικής δουλεύει σεκιουριτι και ο τέταρτος απόφοιτος ΤΕΙ διοίκηση επιχειρήσεων άνεργος. Είναι που κατά τ'αλλα στην Ελλάδα και γνωστό να έχεις ,αν δεν έχεις τα προσόντα δεν σε κρατάνε στον ιδιωτικό τομέα.. .. Εδώ γελάμε!!
10
 
 
 
 
σχόλια
Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως ΕΙΔΙΚΑ στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να έχεις γνωστό, άλλως δεν κάνεις τίποτε. Και δε σημαίνει πως στον ιδιωτικό τομέα απασχολούνται ''οι καλύτεροι'', καμία σχέση. Εκτός τούτου, μπορώ να σας πω μετά λόγου γνώσεως πως σε ορισμένες θέσεις και ειδικότητες, ενίοτε επιλέγουν ''ντουβάρια'' που δεν καταλαβαίνουν και πολλά, ώστε να αποκτούν έτσι μεγαλύτερη αξία κάποιοι άλλοι και να μην υπάρχει κίνδυνος απώλειας πελατείας στην τυχόν φυγή του υπαλλήλου.
Πανσωστα. Επίσης να μην κινδυνεύει ο προϊστάμενος από τον υφιστάμενο μην του φάει την θέση. Μην καταλαβαίνει αν γίνονται λαμογιές και δημιουργικά λογιστικά. Μην επεμβαίνει στα προγράμματα και τς εκπαραθυρώματα επικίνδυνων.Πολλά...ΥΓ. Το υπάλληλος μηχανογράφησης ρε παιδιά τι φοβερά πτυχία χρειάζεται δηλαδή;Οι περισσότερες δουλειές τέτοιου τύπου στην πράξη μαθαίνονται.
Σημασία δεν έχει τι προσόντα και προϋπηρεσία ζητάνε. Κι εγώ μπορεί να ζητάω για καθαρίστρια μια που να έχει κάνει ασημολουστράρισσα στο Μπάκινγκχαμ και γνωρίζει την χημική σύσταση όλων των καθαριστικών της αγοράς!Σημασία έχει ποιές ικανότητες θα χρειαστούν τελικώς. Επομένως αν μπήκε κάποιος βυσματωμένος αλλά επιτελεί την εργασία που κάνει δεν έχει βαρύτητα η έλλειψη τυπικών προσόντων. Το μόνο που έχει βαρύτητα είναι η αίσθηση της αδικίας προς τους υπολοίπους που τα έχουν αλλά έτσι είναι η ζωή δυστυχώς...άδικη.
Όλοι είναι αποδοτικοι στη δουλειά τους αν σε εκπαίδευσουν. Μάνατζερ με χαρτί λυκείου πρώτη φορά το ακούω. Εμένα μια γνωστή μου είναι πτυχιούχος νοσηλευτικης και δουλεύει σε ναυτιλιακή εταιρία με πρώτο μισθό 1200 σε γραφείο. Σε λίγο και χειρουργοι με χαρτί επαλ ηλεκτρονικής και κατάλληλη εκπαίδευση θα κάνουν εγχειρησεις ανοιχτής καρδιάς αν έχουν βύσμα
Δεν αντιλαμβάνομαι τον αρνητισμό σε όσους δεν είναι κάτοχοι "περγαμηνών" και κατέχουν κάποια ανώτερη θέση. Για να τους κρατούν εκεί, κάτι θα βλέπουν οι εργοδότες τους. Βλέπουμε βέβαια και αυτούς που τις κατέχουν. Ως επί το πλείστον το μόνο που ξέρουν, είναι να παπαγαλίζουν τις ίσως και ανεφάρμοστες πρακτικά θεωριούλες που έμαθαν στα πτυχία/μεταπτυχιακά τους. Και αυτές στα αγγλικά, καθώς δεν νογάνε να τις μεταφράσουν στα ελληνικά. Χώρια, που προσπαθώντας να εφαρμόσουν τις νέες μανατζερίστικες θεωρίες τους, έχουν αυξήσει κατακόρυφα την γραφειοκρατία. Ναι, στην εποχή της τεχνολογίας! Το ζω από πρώτο χέρι, οπότε ξέρω για τι πράγμα μιλάω.
Τίποτα απολύτως δεν βλέπουν οι εργοδότες. Πολύ απλά όταν υπάρχει συνεχή εκπαίδευση του ανειδικευτου προσωπικού δεν υπάρχει ρίσκο για την εταιρία. Τον θέμα δεν είναι για ποιον λόγο τον κρατάει αλλά για ποιον λόγο έγινε η πρόσληψη. Σε λίγο θα μας πεις ότι ο hr μιας πολυεθνικής είδε "κάτι" σε κάποιον ανειδικευτο και τον έκανε μάνατζερ. Ποιος ο λόγος τότε να βγαίνουν αγγελίες με προσόντα από τους εργοδότες αφού μπορείς να γίνεις διευθυντής μάρκετινγκ με χαρτί δημοτικού άμα κατέχεις αυτό το "κάτι".;;;
Αναφέρεσαι στην πρόσληψη. Αναφέρομαι στον ήδη υπάλληλο, ο οποίος κατέχει συγκεκριμένη θέση και τους λόγους για τους οποίους διατηρείται εκεί. Ναι, η πρόσληψη του αρχικά μπορεί να έγινε λόγω των διασυνδέσεων του, δεν σημαίνει επ' ουδενί όμως ότι ο εργοδότης του τον κρατάει στη θέση αυτή λόγω των δημοσιοσχετίστικων προσόντων του. Θα ήταν αφελές αυτό, δε νομίζεις; Πόσο καιρό μπορεί να φτουρήσει ένας ανίκανος λες; Είτε έχει πτυχία είτε όχι.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ