Στον «αέρα» η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία - Πληροφορίες για πιθανή αναβολή

Στον «αέρα» η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία - Πληροφορίες για πιθανή αναβολή Facebook Twitter
5

Προς αναβολή φαίνεται να πηγαίνει η εκδίκαση της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το ότι δεν θα γίνει σήμερα η δίκη, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι της αναβολής, οι δικηγόροι των Ελλήνων θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους.

Οι δύο στρατιωτικοί αναμενόταν να δικαστούν σήμερα στην Αδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κουκλατζής που υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι από την Πέμπτη, αφότου συνελήφθησαν στον Έβρο.

Οι οικογένειες των δύο Ελλήνων έχουν μεταβεί από χθες στην Τουρκία, ενώ το ελληνικό προξενείο όρισε δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών.

Κρίσιμο για την έκβαση της υπόθεσης θα είναι εάν οι αρμόδιοι Τούρκοι εισαγγελείς θα διευρύνουν το κατηγορητήριο με κατηγορίες περί κατασκοπείας, πέρα από την κατηγορία της παράνομης εισόδου -κάτι που θα δώσει νέα αρνητική τροπή.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αφελής ερώτηση: υπάρχει κάποια ερμηνεία για το λόγο που καλύπτουν τα πρόσωπά τους (ή μήπως τους τα καλύπτουν, δεν μου είναι καθόλου σαφές από τις φωτό που κυκλοφορούν); Ιδιαίτερα αν στέκει η ιστορία της ελληνικής πλευράς, σε τι λογική ή παρόρμηση μπορεί να βασίζεται το να μην θέλουν να αναγνωριστούν;
εχει ειπωθει οτι τους ειπαν/αναγκασαν να τα εχουν ετσι οι δεσμοφυλακες τους, προφανως για λογους ταπεινωσης (επισης φορανε χειροπεδες)Κανονικα θα επρεπε να μην το δεχθουν, αλλα οταν εισαι αιχμαλωτος ενος φασιστικου καθεστωτος το κανονικα παυει να ισχυει.
Επειδη η συγκεκριμενη κυβερνηση εχει αποδείξει ότι το μονο που μπορει να είναι μηχανοραφίες και τακτικισμοι, μονο μην εχει εμπλακει στην ιστορία για να δωσει στην τουρκία πατημα για "ανταλλαγη" με τους 8, όπου τοτε θα τους δωσουν "αφου δεν γίνεται αλλιως". Πολυ περίεργο το ότι εγινε την ιδια μερα με τον ανασχηματισμο όπου ο χρησιμος ηλίθιος εγινε υπαλληλος του Καμμενου. Οπως όταν βαλαν τον Μουζάλα να κανει την αιτηση για αρση των 8 λίγο ενω δεν ήταν της αρμοδιότητας του.Η Αριστερα εχει μακρα ιστορια στο "καψιμο" χρησιμων ηλιθιων και πρωην χρησιμων συντρόφων.
Τι ωραίο να έχεις τέτοιους γείτονες, ε?Πάλι καλά πάντως που υπάρχουν και Τούρκοι/Αλβανοί/Μακεντόνσκι και επισκιάζουν το πόσο καραγκιόζηδες είμαστε και εμείς οι ίδιοι.