Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα και οι αλλαγές - Στην κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα και οι αλλαγές - Στην κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
8

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε υπουργούς και την επακόλουθη παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου. 

Τα ονόματα των προσώπων που διορίζονται υπουργοί στο πλαίσιο του ανασχηματισμού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Αύριο Πέμπτη, στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

Οι αλλαγές

Ειδικότερα, η μεγάλη έκπληξη είναι ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος μπαίνει στην κυβέρνηση και αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη θέση του Δημήτρη Βίτσα.

Νέος Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Παπαδημητρίου

Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας.

Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη στην θέση του παραιτηθέντος Κώστα Ζουράρι.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος - στη θέση της παραιτηθείσας Ράνιας Αντωνοπούλου

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο κος Κωνσταντίνος Στρατής. (σ.σ. δεν υπάρχει απομάκρυνση, αλλά προστίθεται και με αρμοδιότητες Πολιτισμού)

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».

Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Τι να διαλέξει ανάμεσα στους χειρότερους, ξεμεινε. Παντως ένα είναι το σίγουρο , η ιστορία είναι αμείλικτη και αυτός ο θίασος θα αποτελεί ένα από τα μελανά σημεία της που θα θυμούνται οι επόμενες γενιές ως παράδειγμα προς αποφυγή.