Η Ρωσία απέτρεψε 24 τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα στο 2017

Η Ρωσία απέτρεψε 24 τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα στο 2017 Facebook Twitter
EPA
1

Είκοσι τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις αποτράπηκαν το 2017 στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας, Γιούρι Τσάικα. 

Ο Τσάικα εξηγεί ότι εξόντωση των τρομοκρατικών ομάδων στην Συρία, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στις γραμμές της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς και όσων επιστρέφουν από τις περιοχές των εχθροπραξιών.

Συγκριτικά με τα δεδομένα των προηγούμενων ετών, τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος μειώθηκαν κατά 16% πέρυσι επειδή έχει βελτιωθεί ο συντονισμός των διαφορετικών οργανισμών στην πάταξη της τρομοκρατίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γενικός Εισαγγελέας, οι αρχές ασφαλείας απέτρεψαν 1500 εξτρεμιστικές ενέργειες, σε όλη την χώρα, με στενή παρακολούθηση και του διαδικτύου. 

Ο Τσάικα παρατήρησε επίσης ότι ξένες οργανώσεις που θεωρούνται ανεπιθύμητες στην Ρωσία , άρχισαν να δραστηριοποιούνται έντονα παραμονές των ρωσικών προεδρικών εκλογών.


Στον κατάλογο των ανεπιθύμητων οργανώσεων περιλαμβάνονται δύο βρετανικές – «Open Russia» (OR, Ανοικτή Ρωσία) και Civic Movement (το διαδικτυακό κοινωνικό κίνημα της «Ανοιχτής Ρωσίας»)-- και η αμερικανική οργάνωση « Ινστιτούτο Σύγχρονης Ρωσίας»

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ