Ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 83χρονο που κλότσησε σκύλο

Ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 83χρονο που κλότσησε σκύλο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC (φωτογραφία αρχείου)
3

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε έναν 83χρονο, επειδή είχε κλοτσήσει έναν δεσποζόμενο σκύλο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, ο 83χρονος αρνήθηκε στην απολογία του ότι χτύπησε το ζώο, αλλά το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το περιστατικό διαδραματίστηκε έξω από ένα γραφείο στην Καλαμάτα, όπου είχαν πάει οι ιδιοκτήτες του σκύλου, αφήνοντας το ζώο απέξω, στο πεζοδρόμιο.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βγαίνοντας από το γραφείο πήγε να παραπατήσει λόγω του σκύλου και για να μην πέσει, τον έσπρωξε με το πόδι του.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του σκύλου και μηνυτές υποστήριξαν πως ο ηλικιωμένος κλότσησε τον σκύλο.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 83χρονο για κακοποίηση ζώου.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Σε περίπτωση (πραγματικής) αυτοάμυνας γενικά τί παίζει; Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση αλλά προσωπικά έχω κλωτσήσει σκύλο που μου χύμηξε με άγριες διαθέσεις. Ελπίζω οι φιλοζωικες να μην υποστηρίζουν πάντα το ζώο έναντι του ανθρώπου και να λαμβάνουν υπόψιν τους το όλο πλαίσιο...
οι αρνητικοί ψήφοι νομίζω επαρκούν για να σε πείσουν ότι καλύτερα να σε φάει το αγρίμι παρά να σε φάνε οι SJWs δεδομένου ότι δεν μπορούν να φανταστούν τέτοιο περιστατικό. Από την άλλη βέβαια, το πόσοι κακοπροαίρετοι βασανιστές & υπάνθρωποι ενδέχεται να χρησιμοποίησουν αυτή τη γραμμή άμυνας είναι τεράστια κουβέντα χωρίς αύριο.
Μην την ψάχνεις φίλε Αλιόσα! Δυστυχώς στη Ελλάδα οι πραγματικοί φιλόζωοι είναι λίγοι. Η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας με κατοικίδιο είναι και υστερικοί με το ζήτημα αλλά και "ελληναράδες" στην συμπεριφορά. Μια απλή επαφή με αντίστοιχα κατοικίδια δυτικο-ευρωπαίων θα σε πείσει: Στρατιωτάκια, υπάκουα και ήρεμα, με ευπρεπέστερη συμπεριφορά στο δημόσιο χώρο από τα περισσότερα ημεδαπά... δίποδα.Στον αντίποδα, έλα να σε ξεναγήσω στην πρώην (αναμένει ανακαίνιση/ανακατασκευή από τον Δήμο) παιδική χαρά μπροστα από το σπίτι μου, που αναρίθμητοι ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν ελεύθερα τα δεσποζόμενα (και καλά) σκυλάκια τους να τρέξουν (ο χώρος είναι περιφραγμένος) και έχει ΠΛΥΜΜΗΡΙΣΕΙ (δεν είναι απλά "πολλά") ο χώρος απο τα περιττώματά τους.Αν τους ρωτήσεις όλους δε, θα σου εκφράσουν ενθέρμως τις απόψεις τους για τα διακαιώματά τους και τις υποχρεώσεις της πολιτείας - αλλά το σκ$τό του γλυκούλη τους θα το παρατήσουν εκεί, σε κοινή θέα.