Απειλεί ο Ερντογάν: Μην κάνετε το λάθος βήμα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο

Απειλεί ο Ερντογάν: Μην κάνετε το λάθος βήμα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο Facebook Twitter
9

Προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμηνύοντας «να μην κάνουν το λάθος βήμα» στην Ανατολική Μεσόγειο μετά το περιστατικό στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Δεν θα ανεχθούμε όσους προσπαθήσουν να εμποδίσουν ή να περιορίσουν τα δικαιώματά μας να αναλάβουμε δράση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και την εθνική μας ασφάλεια είτε στην Αφρίν, είτε στο Αιγαίο», φέρεται να είπε.

«Κανείς να μην νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Από εδώ προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».

Στην συνέχεια της ομιλίας του επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μας ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίση με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται μια μέρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία χαρακτήρισε μονομερείς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι απειλές έρχονται επίσης λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια με την τουρκική ακταιωρό που εμβόλισε το σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Διεθνή
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ρε Σουλτάνε μας τα έχεις ζαλίσει. Οι απειλές σου δεν είναι κατά της Ελλάδας, γιατί πολύ απλά η Ελλάδα τελεί υπό οικονομική κατοχή, έχει αφεντικά, οπότε είναι σαν να απειλείς την Ε.Ε, ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, και γενικά την Ευρώπη. Και τα ξέρεις πολύ καλά όλα αυτά.Μάζεψε λοιπόν τα κουβαδάκια σου και πάνε σε άλλη παραλία. Αντε, κάθε βδομάδα έχουμε τα δικά μας, έχουμε και σένα να γαβγίζεις.
Καλά, άμα η Ελλάδα γίνει Τουρκία δεν θα χαλαστούν και ιδιαίτερα... το οικόπεδο βρίσκεται υπό κατοχή, το ποιοί κατοικούν σε αυτό λίγο ενδιαφέρει τα αφεντικά.
Άμα ξεπουλάς τον φυσικό σου πλούτο όταν δέχεσαι εκβιασμό...Δέχεσαι μέτρα που κάνουν τους νέους να μην μπορούν να κάνουν οικογένεια στον τόπο τους και να μεταναστεύουν (μειώνοντας τους αριθμούς των Ελλήνων τα επόμενα χρόνια κατακόρυφα)Ανοίγεις τα σύνορα σου και δέχεσαι εκβιασμούς από τους γείτονες σχετικά με το πόσους μετανάστες θα σου προωθούν...Δίνεις την Ελληνική σημαία σε έναν Αφγανό που μπήκε παράνομα στη χώρα (ισχυρός συμβολισμός)Δέχεσαι να ξεπουλήσεις την ιστορία σου (Βλέπε Μακεδονία)Λογική την βρίσκω τη στάση του Ερντογάν. Όταν όλοι τρώνε, αυτός θα κάτσει να κοιτάει;
Οτι φυλακιζει και τρομοκρατει ολους που δε συμφωνουν μαζι του, οτι παραβιαζει συνορα αλλων χωρων, οτι σκοτωνει Κουρδους οταν δεν εχει αλλο να κανει, οτι απειλει αυτους που αναφαιρονται στη γεννοκτονια των Αρμενιων και τοσα αλλα ποιος εχει ευθυνη; Ο Αφγανος με την ελληνικη σημαια και που πιθανοτατα ειναι ετοιμος να υπερασπισει τη χωρα που τον δεχτηκε;Ποιοι κατα τη γνωμη σου ξεπουλησαν την ιστορια της Μακεδονιας; Πως κλεινεις τα θαλασσια συνορα προς την Τουρκια, πως επιστρεφεις φυγαδες που η Τουρκια δε δεχεται πισω; Τι προτεινεις, πολεμο η να τους πνιξουμε;Η μεταναστευση, προς και απο την Ελλαδα, εχει αιωνοβιες ριζες, δεν ειναι τωρινο φαινομενο, ουτε σχετιζεται με την πολτικη της Ελλαδας προς τον Ερντογκαν. Το φαινομενο "ολα σ ενα τσουβαλι" ειναι γνωστο, οχι ομως σαν σωστος τροπος σκεψης!
«Ο Αφγανος με την ελληνικη σημαια και που πιθανοτατα ειναι ετοιμος να υπερασπισει τη χωρα που τον δεχτηκε;»Σοβαρά τώρα;«Πως κλεινεις τα θαλασσια συνορα προς την Τουρκια»Σοβαρά τώρα;Η μεταναστευση, προς και απο την Ελλαδα, εχει αιωνοβιες ριζες, Πράγματι, έχει αιωνόβιες ρίζες. Το Ελληνικό κράτος όμως όχι. Μετά βίας έχει 1.5 Και ξέρετε η μετανάστευση του σήμερα είναι πολύ διαφορετικό πράγμα σε σχέση με τον Αρχαίο κόσμο.Μια χώρα τόσο μικρή με τόσους εχθρούς γύρω γύρω δεν είναι δυνατόν να είναι πολυπολιτισμική, θα εξαφανιστεί. Δεν είμαστε η Αμερική ή η Αγγλία.
Τη στάση των Ιταλών δεν καταλαβαίνω. Έχουν οικονομικά συμφέροντα στη Κύπρο (ENI) γιατί δεν στέλνουν εκεί μία φρεγάτα να φυλάει τα Ιταλικά πλοία; Τελικά ο Τούρκος κάνει πάρτι στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ είναι το μοναδικό τους εμπόδιο.