Στο σημερινό «Α μπα»: τα πράγματα, όπως είναι

Στο σημερινό «Α μπα»: τα πράγματα, όπως είναι Facebook Twitter
85

__________________
1.

 

Ρε Λένα δεν αντέχω άλλο το κρύο χιούμορ και την αναισθησία της αδελφής μου και όσο κι αν της μιλάω σχετικά μου λεει να θυμηθώ πως από παιδί έτσι ήταν και δεν πρόκειται να αλλάξει μα όταν της λέω πως μεγάλωσε και πρέπει να ωριμάσει κάποια στιγμή μου απαντά πως είναι ώριμη μόνο εκεί που πρέπει και δεν θα κάτσει να χάσει όλη την πλάκα που έχει η ζωή και καλύτερα κάποια πράγματα λέει να κάτσω να τα δω με άλλο μάτι για να μπορέσω να ζήσω αληθινά γαιτί τώρα δεν ζω.
Απολύθηκε πριν δυο χρόνια από την δουλειά της και έκανε πλάκα ακόμα και με αυτό λέγοντας επιτέλους πήρα άδεια επ'αορίστου,θα κόψω το κρέας να διώξω τις τοξίνες,θα κόψω τα ξενύχτια αρά και τα αλκοόλια,θα κόψω το τσιγάρο και μια χαρά χάρμα θα περνάω μέχρι να βρω κάτι άλλο και όταν της έλεγα ρε ξέρεις τι γίνεται στην Ελλάδα με τις δουλειές εκείνη έλεγε,με ζηλεύεις,ε;πες με ζηλεύεις και χαζογελούσε.Βεβαια δεν λέω,εντάξει βρήκε δουλειά μέσα σε ένα 6μήνο,αλλά όλα όσα έλεγε έμοιαζαν με ένα πλήρες αναίσθητο άνθρωπο.
Όσο για το κρύο χιούμορ της σου έχω κάτι φρέσκο και ήταν και το τελικό χτύπημα που με ώθησε να σου γράψω για να πω και την αλήθεια μου.Το περασμένο Σάββατο έκανα το πάρτυ της μικρής μου σε έναν παιδότοπο και για να την πείσω να έρθει είδα κι έπαθα αφού τις προηγούμενες 4 χρονιές δούλευε και δεν μπορούσε να έρθει και τι γύρισε και είπε ρε Λένα σε κοινές φίλες και φίλους μας όταν την ρώτησαν πως κι από΄δω εσύ;Εμ τι να κάνω,δεν μπορούσε να έρθει ο Ηρώδης και μ'έστειλε να τον εκπροσωπίσω οπότε δεν γινόταν να μην είμαι εδώ.Και πραγματικά δηλαδή,το λες αυτό σε ένα πάρτυ με παιδάκια;Αν ήταν άλλη φάση ίσως και να γελούσα αλλά όχι εκείνη την στιγμή και μάλιστα στα γενέθλια της ανιψιάς της.
Δηλαδή φτάνει,30άρισε πια,δεν πρέπει να κόψει τις βλακείες;
Έχεις κάτι να μου προτείνεις ρε Λένα
Ελένη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ναι, να μην να λες σε άλλους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να είναι αυτό που είναι, ειδικά όταν δεν έχεις καταλάβει τι είναι αυτό που είναι.


Πιστεύεις ότι όταν κάποιος αστειεύεται με κάτι δεν το παίρνει στα σοβαρά, αλλά κάνεις λάθος. Είναι πιο πιθανό να το παίρνει υπερβολικά σοβαρά και να είναι αυτός ο τρόπος του να το αντιμετωπίσει. Οι μεγαλύτεροι κωμικοί έχουν τεράστια προβλήματα και αρκετοί πάσχουν από κατάθλιψη, όπως ο Ρόμπιν Γουίλιαμς. Συμφωνώ ότι αυτό που είπε στο πάρτι την ανιψιάς της δεν ήταν ιδιαίτερα αστείο, όχι επειδή μου φάνηκε τολμηρό, αλλά επειδή το αστείο με τον Ηρώδη και τα νήπια μου φάνηκε αστείο την πρώτη φορά που το άκουσα, όταν ήμουν στο δημοτικό· τώρα μου φαίνεται πολύ κουρασμένο. Τα αστεία που έκανε όταν έμεινε άνεργη όμως για μένα δείχνουν ακριβώς αυτό που λέω παραπάνω. Ή και όχι. Πάντως μετά βεβαιότητας σου λέω ότι η χρήση του χιούμορ δεν σημαίνει απαραίτητα ελαφρότητα.


Αν είναι ελαφρότητα όμως, ποιο είναι το δικό σου πρόβλημα; Με ποιον τρόπο σε επηρεάζει; Θέλεις να αγχώνεται όπως αγχώνεσαι εσύ; Γιατί; Η ωρίμανση είναι να καταρρακώνεσαι όταν χάνεις τη δουλειά σου; Γιατί να μην είναι να έχεις το κουράγιο να δεις την αστεία πλευρά των πραγμάτων;


__________________
2.

Αμπα είμαι μια κοπέλα όπου αν με δεις εξωτερικά θα υποθέσεις σίγουρα ότι τρώω πολλά λιπαρά,σοκολάτες και όποιαδήποτε σαβούρα βρω στον δρόμο μου και σίγουρα θα μου πρότεινες να πάμε για πιτόγυρα ή πίτσες ή θα με κοιτούσες υποτιμητικά και θα έλεγες μα γιατί δεν πας σε έναν διαιτολόγο;(ανάλογα τον χαρακτήρα του καθενός τα παραπάνω μου έχουνε συμβεί).
Ε,λοιπόν όχι.Ναι είμαι χοντρή,όμως ποτέ δεν έτρωγα και δεν τρώω λιπαρά, ποτέ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα τα γλυκά και από παιδί σιχαίνομαι τα delivery.Η μάνα μου από παιδί που ήμουν πατάτες τηγάνιζε μια φορά τον μήνα και τα κρεατικά πάντα ήταν ψητά. Ο κιμάς για τα μακαρόνια πάντα ήταν βραστός και ποτέ τσιγαρισμένος, τα γλυκά ήταν προσωπική μου επιλογή να μην τα τρώω, πάρα μόνο στις γιορτές. Προτιμούσα περισσότερο τα φρούτα.Τα αλλαντικά πάλι κάθε είδος τους μου έφερνε εμετό και ποτέ δεν έτρωγα. Αλλά τελικά κατέληξα χοντρή. Πήγα σε πολλούς διαιτολόγους και γιατρούς από τα 14 μου και μετά.Έκανα εξετάσεις θυροειδή, έκανα εξετάσεις ορμονικές και άλλες άπειρες εξετάσεις που ούτε καν θυμάμαι πως λέγονται και όμως δεν μου βρίσκουν κάτι. Οι διαιτολόγοι που επισκέφθηκα σηκώσανε τα χέρια ψηλά, αφού τις δίαιτες τους κατά γράμμα τις έκανα, μα ούτε ένα κιλό δεν έχασα ποτέ μου.
Και όχι δεν υπερβάλλω ρε Λένα όταν λέω ότι είμαι χοντρή. Από τα 14 μου έχω ύψος 1,70 και ζυγίζω 113κιλά (ναι, ναι, τόσα είμαι από τότε, ούτε ανέβηκαν ούτε κατέβηκαν)που μέχρι τώρα στα 25 μου δεν φεύγουν με τίποτα τα ρημάδια κι εγώ δεν νοιώθω καλά με αυτό. Δεν πέρασα καλά με αυτό από τότε εώς και τώρα.Δεν έχω φίλες, δεν έκανα ποτέ μου σχέση και αν σκεφτείς ότι λόγω κρίσης δυσκολεύονται να βρούνε δουλειά κοπέλες φυσιολογικού βάρους πως να βρω εγώ που πηγαίνω σε συνεντεύξεις κι ενώ βλέπω ότι οι προηγούμενες αργήσαν να βγούνε, εμένα με ξεπετάνε στο 5λέπτο;
Θα μου πεις γιατί στα γράφω αυτά εσένα....δεν ξέρω....σκέφτηκα ότι ίσως στον κύκλο σου ή στον κύκλο των αναγνωστών σου να υπάρχει κανείς που να γνωρίζει γιατί να μην μπορώ να χάσω κιλά, ίσως κάτι που δεν το ξέρουν και πολλοί γιατροί εδώ στην Ελλάδα και ίσως κάποιος κάπου κάτι να έχει ακούσει ώστε να πάω να κάνω και αυτή την εξέταση και να βρω το γιατί...
- Η χοντρή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μακάρι να σου προτείνει κάποιος τον γιατρό που θα σκεφτεί κάτι που δεν έχουν σκεφτεί όλοι οι άλλοι. Εγώ θα σου προτείνω να πας σε ψυχολόγο που ασχολείται με διατροφικές διαταραχές ακόμα και αν πιστεύεις ότι δεν έχεις διατροφική διαταραχή, επειδή τα κιλά σου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίον έχεις επιλέξει να διαβάζεις την ζωή σου, και είτε χάσεις κιλά, είτε όχι, είτε βρεθεί κάτι παθολογικό, είτε όχι, αυτό πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε. Οπωσδήποτε.

__________________
3.

Α μπα καλησπέρα! Ηρθε η ώρα να πέσει ο πέλεκυς και σε εμένα. Θα ήθελα τα φώτα σου στο εξής:

Είμαι 37, παντρεμένη και εργάζομαι σε μία πολυεθνική κάνοντας μία δουλειά που μισώ, οι λόγοι πολλοί και διάφοροι (οικονομική ανασφάλεια, μισθός στην ώρα του, ικανοποιητικός για τα δεδομένα, έλλειψη πτυχίων κτλ). Η θέση μου είναι χαμηλή στην ιεραρχία και κρίνεται κυρίως από την ύπαρξη στατιστικών που μετρούν την παραγωγικότητα μας.

Προχτές είχαμε μία έντονη διαφωνία με τον σύζυγό μου για αυτό το θέμα γιατί συγκεκριμένοι συνάδελφοι, μεταξύ άλλων κάθονται υπερωρία με αποτέλεσμα να αυξάνουν την παραγωγικότητα τους, ενώ εγώ που εργάζομαι σύμφωνα με τη βάρδια μου και κάθομαι υπερωρία κάποιες φορές για να βγάλω τη δουλειά και όχι για να πιάσω τον στόχο (που δεν τον πιάνω ποτέ) μένω πίσω. Το «μεταξύ άλλων» πάει στο ότι συνήθως οι ίδιοι συνάδελφοι εκμεταλλεύονται τρύπες του συστήματος ή προχωρούν σε πρακτικές για να αυξήσουν την παραγωγή τους με τρόπους που δεν ενδείκνυνται (και δεν μπορώ να το αναλύσω περαιτέρω). Θα έρθει λοιπόν η στιγμή που θα αξιολογηθούμε στο τέλος της χρονιάς για αυτά τα στατιστικά και υπάρχει το ενδεχόμενο εγώ που δεν τα πιάνω και πάω με «τον σταυρό στο χέρι» να μου γίνει σύσταση, να χάσω τη δουλειά μου κτλ.

Στην κουβέντα λοιπόν που είχαμε του είπα ότι θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρακτική των συναδέλφων είναι αντιεπαγγελματική και ανήθικη, δεδομένου ότι ναι μεν επιλέγουν να θυσιάζουν μέρος της προσωπικής τους ζωής για τη δουλειά, αλλά αυτό που κάνουν έχει αντίκτυπο στο σύνολο των συναδέλφων και ανέφερα ότι καλύτερο θα ήταν όλοι να εργαζόμαστε στο ωράριο μας με τον τρόπο που μας υποδηλώνουν, ώστε να βλέπουν και οι ανώτεροι ότι τα στατιστικά δεν βγαίνουν, προκειμένου να κάνουν κάτι γι'αυτό καθώς το θεωρώ απίθανο να απολύσουν ένα ολόκληρο τμήμα. Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε ότι ακόμη και αν συνέβαινε αυτό πάλι κάποιος θα είχε υψηλότερη απόδοση από κάποιον άλλον και έτσι πάλι θα γίνονταν απολύσεις και ότι το καλύτερο που θα είχα να κάνω, είναι να προσπαθώ να εργάζομαι χρησιμοποιώντας και εγώ τις ίδιες πρακτικές όσο γίνεται χωρίς να διακινδυνεύω τη θέση μου και να κάνω το καλύτερο που μπορώ.

Ναι όμως με την δική μου λογική τουλάχιστον θα είχαμε όλοι προσωπική ζωή και θα βλέπαμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Όχι;

Βλέπεις με τι ασχολούμαστε και αγχωνόμαστε στον ελληνικό μεσαίωνα του 2017...

Υ.Γ: Αν δεν βαριέσαι πρότεινε βιβλία βάσει του συγκεκριμένου θέματος (και ιστορικού περιεχομένου ή δοκίμια αν γνωρίζεις, εμπιστεύομαι την κρίση σου με κλειστά μάτια...). Σε λατρεύουμε! Να είσαι πάντα καλά με την οικογένεια σου :)
-Το ψάρι που (μάλλον) θα το φάει ο καρχαρίας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Νομίζω ότι συζητάτε διαφορετικά θέματα με τον σύζυγο. Εσύ λες ότι οι στόχοι που έχουν δώσει από την εταιρεία είναι έτσι κι αλλιώς εξωπραγματικοί και δεν πετυχαίνουν με τίποτα, είτε θυσιάσει κανείς προσωπικό χρόνο, είτε όχι, και γι'αυτό οι συνάδελφοι σου καταφεύγουν σε κόλπα για να ξεγελάσουν το σύστημα θυσιάζοντας παράλληλα και τον προσωπικό τους χρόνο, και ότι κάτι πρέπει να κάνετε γι'αυτό ως εργαζόμενοι. Ο σύζυγος λέει ότι ό,τι συνθήκες και αν κυριαρχούν, πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς να κάνεις για να μην απολυθείς γιατί κάποιος θα απολυθεί στο τέλος. Το κοινό που έχετε σε αυτή την κουβέντα είναι το εξής: είναι βέβαιο ότι κάποιος θα απολυθεί στο τέλος; Και αν ναι, είναι βέβαιο ότι τα κριτήρια θα είναι αυτά τα χαζά στατιστικά της κακιάς ώρα που όλοι ξέρουν ότι είναι μαγειρεμένα;


Δεν λέω ότι αποκλείεται. Αλλά δεν προκύπτει και από κάπου τέτοια βεβαιότητα. Δεν λες αν είσαι καιρό εκεί και δεν μπορώ να ρωτήσω περισσότερα. Αυτό που μπορώ να πω πάντως είναι ότι για να σε κρατήσουν σίγουρα σε μια δουλειά, πρέπει να είσαι απαραίτητη, και αυτό δεν επιτυγχάνεται με υπερωρίες ή με κόλπα. Μπορείς να γίνεις απαραίτητη στη δουλειά χωρίς να κάνεις ψεύτικες υπερωρίες. Ή μάλλον: μπορείς να γίνεις απαραίτητη στη δουλειά χωρίς να κάνεις ψεύτικες υπερωρίες; Η άρνηση που έχεις σε εμποδίζει να δεις καθαρά.

__________________
4.


Γεια σου αγαπημένη,
Ήρθε η σειρά μου να ζητήσω την άποψη σου. Έχω σχέση από απόσταση 2 χρόνια τώρα (εγώ 28 αυτός 37) και είμαστε πολύ καλά. Έχουμε καταφέρει σχεδόν κάθε ΣΚ να είμαστε μαζί (το Κύπρος-Αθήνα είναι 1,5 ώρα δρόμος) και ταξιδεύουμε πολύ μαζί. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μας, το φερε η συζήτηση για οικογένεια και μωρά και ότι θα ήθελε στο μέλλον να κάναμε ένα παιδάκι μαζί. Το θέμα είναι ότι δεν έχει κανένας απ τους δύο μας σκοπό να αλλάξει χώρα. Το σκέφτηκα άπειρα και κατάληξα στον εξής προβληματισμό: Είναι σωστό για ένα παιδί να μεγαλώνει και να βλέπει το πατέρα του κάθε ΣΚ? Σκέφτομαι ότι με πολλά παιδιά χωρισμένων ζευγαριών έτσι γίνεται, επίσης στην Αμερική άτομα που υπηρετούν στο στρατό βλέπουν τα παιδιά τους πιο αραιά. Εγώ νιώθω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σ'αυτό αλλά ίσως το βλέπω εγωιστικά και δε θα είναι σωστό για το παιδί που θα φέρω στο κόσμο? Θα χαρώ να διαβάσω την άποψη σου
-Η καλά από απόσταση


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτοί που υπηρετούν στον στρατό και βλέπουν τα παιδιά τους αραιά μετράνε τις μέρες για να γυρίσουν σπίτι τους. Δεν επέλεξαν να δουλεύουν στην Φαλούτζα επειδή τους αρέσει το κλίμα. Επίσης αυτά τα συμβόλαια με τον στρατό έχουν ημερομηνία λήξης. Οι διαζευγμένοι πάλι, τα καταφέρνουν, αλλά πριν γίνει ο στόχος τους να τα καταφέρουν ως διαζευγμένοι, αρχικά ήταν παντρεμένοι. Οπότε δεν έχεις φέρει κατάλληλα παραδείγματα. Πιο κατάλληλο παράδειγμα είναι το ζευγάρι Έλενα Μπόναμ Κάρτερ/Τιμ Μπάρτον ή το Γούντι Άλεν/Μία Φάροου, και δεν ξέρω αν ξέρεις πώς κατέληξαν και τα δυο ζευγάρια.


Πέρα από αυτά τα διάσημα ζευγάρια όμως, υπάρχουν και απλοί θνητοί που ζουν κάπως έτσι.

Ρωτάς την άποψη μου· η άποψη μου είναι ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ισορροπημένο περιβάλλον με αγάπη έχουν προβάδισμα ψυχολογικό. Και ότι τα παιδιά για να μεγαλώσουν, θέλουν σταθερότητα και χέρια. Εννοώ, κόσμο. Δεν πιστεύω ότι είναι εντελώς απαραίτητα μέσα σε αυτόν τον κόσμο να είναι μια μαμά και ένας μπαμπάς. Μπορεί να είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι αρκετοί, εξαρτάται από τους ανθρώπους. Μπορεί να είναι δύο μπαμπάδες μαζί με τρεις θείες, μια γιαγιά και μια ξαδέρφη, ή άνθρωποι που αποφάσισαν να μεγαλώσουν παιδιά που δεν είναι δικά τους, αλλά έγιναν δικά τους μέσα από την διαδικασία της προσφοράς και της αγάπης. Οπότε ναι. Θα μπορούσε να είναι η οικογένεια σου μια μοντέρνα οικογένεια που αποφασίζετε εσείς ποια θα είναι. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ή αν έχεις υπόψη σου τι εννοώ με τα χέρια, γιατί αν ελπίζεις να σε βοηθάει ουσιαστικά κάποιος που δεν είναι κάθε μέρα μέσα στο σπίτι σου, που δεν είναι κάθε μέρα εκεί να συμμετέχει στο μεγάλο ζόρι που λέγεται ανατροφή παιδιού, κάποιος που έρχεται το σαββατοκύριακο, τότε θα εκπλαγείς πολύ δυσάρεστα. Μπορεί όμως και να το καταλαβαίνεις, και αυτά τα «χέρια» που λέω, να υπάρχουν.


Βέβαια το ερώτημα που καίει είναι άλλο. Εσύ θα μπορούσες να ανταπεξέλθεις, λες. Ο άλλος πώς το βλέπει; Είσαι σίγουρη ότι μιλάτε για το ίδιο πράγμα;


__________________
5.

Αγαπητή Α μπα,
Θα μπω κατευθείαν στο ψητό γιατί δεν θέλω να σε καθυστερώ. Αυτή τη στιγμή στην ζωή μου προσπαθώ να βρω δουλειά, χωρίς επιτυχία βέβαια. Ο σύντροφος μου είναι πολύ υποστηρικτικός αφού και αυτός βρίσκεται στην ίδια φάση με μένα. Γενικά είμαστε πολύ δεμένοι και πάντα συζητάμε για τα επαγγελματικά μας και εκτιμώ την γνώμη του πολύ. Πάντα με ενθαρρύνει και με βοηθάει όπου το χρειάζομαι. Χτες όμως μου είπε κάτι που με προβλημάτισε. Μου είπε ότι είναι απογοητευμένος με μένα που δεν έχω βρει κάτι γιατί λέει το αξίζω και περίμενε ότι θα βρω αλλά δεν το παίρνω αρκετά σοβαρά. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι το είπε καλοπροαίρετα αλλά εμένα κάτι με πείραξε σε αυτό. Είναι σε ένα βαθμό που και γω είμαι απογοητευμένη με τον εαυτό μου και ίσως όχι τόσο ευχαριστημένη με την προσπάθεια μου. Αλλά μπορεί μια τέτοια φράση στην τελική να είναι καλοπροαίρετη? Είμαι προβληματισμένη...περιμένω τα φώτα σου!
-Προβληματισμένη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

H γνώμη μου είναι ότι ο σύντροφος δεν πρέπει να επισημαίνει τις αδυναμίες του άλλου, ειδικά όταν ο άλλος τις ξέρει και από μόνος του, αλλά να δημιουργεί προϋποθέσεις για να τις ξεπεράσει. Η κριτική είναι πολύ εύκολη, το «με απογοήτευσες», πολύ βαρύ. Έχουμε όλους τους άλλους γύρω μας για να μας ρίχνουν με αγενή ή αναίσθητα σχόλια, από τον άνθρωπο που έχουμε στη ζωή μας περιμένουμε υποστήριξη. Χρήσιμο μέσα σε ένα σπίτι είναι το «τι μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω». Πες του το, αρκεί να έχεις κι εσύ πάντα υπόψη σου ότι κάνεις το ίδιο όταν αυτός δεν εκμεταλλεύεται όλες του τις δυνατότητες, γιατί όπως είπαμε, η κριτική είναι εύκολη σαν τσουλήθρα, και ολισθαίνουμε προς τα εκεί μερικές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

__________________
6.


Αγαπητη α μπα
Μολις διαβασα οτι η pink μεγαλωνει την κορη της ως ουδετερο γενος δηλαδη χωρις την ταμπελα αγορι-κοριτσι. Ειμαι υπερ της προοδου της ελευθεριας κλπ κλπ αλλα με προβληματισε το αν ενας γονιος μπορει να αποφασιζει κατι τοσο σημαντικο για το παιδι του ειδικα σε μια κοινωνια που δεν ειναι ακομα ετοιμη. Θα μου πεις δε ζουν ελλαδα που ειμαστε 200 χρονια πισω αλλα και παλι αυτο το παιδι πως θα νιωθει αναμεσα στους συνομηλικους του?μπορουν οι γονεις να αναλαβουν ενα τοσο μεγαλο βαρος?υπαρχει πιθανοτητα να την κατηγορησει αργοτερα η κορη της γι αυτο ή να παρουσιασει ψυχολογικα προβληματα...θα ηθελα την αποψη σου
ΥΓ σιγουρα παιζει ρολο και η ηλικια μου (ειμαι 20) και μπορει και γι αυτο να μην ειμαι ετοιμη να το δω σφαιρικα και τελειως αντικειμενικα
-Προοδευτικη ή συντηρητικη?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η Pink δεν μεγαλώνει την κόρη της ως ουδέτερο γένος, προσπαθεί να την μεγαλώνει χωρίς να την καλουπώνει σε προκατασκευασμένους θηλυκούς ρόλους, την απελευθερώνει από στερεότυπα σχετικά με το φύλο της. «Ουδέτερα» με την έννοια ότι δεν της αγοράζει ροζ φορέματα επειδή είναι κορίτσι, για να σου το πω χοντρά, γιατί αυτή η προσπάθεια έχει δουλειά και χρειάζεται επαγρύπνηση. Οι λεπτομέρειες μας ξεφεύγουν επειδή και οι πιο υποψιασμένοι γονείς είναι συνηθισμένοι να θεωρούν τα κορίτσια έτσι (κοινωνικά, τρυφερά) και τα αγόρια γιουβέτσι (άτακτα, δυναμικά), ενώ μπορεί να είναι ανάποδα, αλλά κυρίως επειδή ένας άνθρωπος μπορεί να είναι δυναμικός και τρυφερός, ταυτόχρονα.


Μακάρι να τα καταφέρει η Pink και σου υπόσχομαι ότι δεν θα έχει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα η Willow εξαιτίας αυτού. Αντιθέτως θα έχει την ευκαιρία να καταλάβει ποια είναι, τουλάχιστον περισσότερο από όσο είχαμε εμείς όταν μεγαλώναμε και προσπαθούσαμε να χωρέσουμε στο κρεβάτι του Προκρούστη (δεν τα καταφέραμε).


_________________
7.


Πόσες ευκαιρίες πρέπει να δώσεις σε μια σχέση πριν αρχίσει να γίνεται όλο αυτό εκμέτάλλευση? Και εξηγούμαι... Είμαι με κάποιον 5 χρόνια και οι δυο στα 30. Ζούμε μαζί τα τελευταία 2 χρόνια. Σε αυτά τα 5 χρόνια έχει κάνει κατά διαστήματα πράγματα που με ενόχλησαν, όπως για παράδειγμα να φλερτάρει με κοπέλες στο facebook. Του είπα πως με ενοχλεί πολύ και υποσχέθηκε πως δε θα το ξανακανει. Μετα εμαθα πως βγηκε με φιλους και φλερταρε με μια κοπελα που δουλευε στο μαγαζι. Το εμαθα, εγινε χαμος, μου ζητησε κ παλι συγγνωμη και για να διακιαολογηθει μου ειπε το εντελως ανοητο, πως δεν το κανε μονος του, ηταν κ οι φιλοι του μαζι και το κανανε για πλακα. Κι εγω του ειπα πως σχεση ομως εχω μονο μαζι σου, οχι και με τους υπολοιπους φιλους σου, οποτε μονο εσυ με νοιαζει τι κανεις. Αυτα ειναι μερικα απο οσα εχει κανει κατα καιρους.
Ενω περναμε πολυ ωραια οταν ειμαστε μαζι, αισθανομαι πως οταν του παρουσιαζεται η ευκαιρια για «βλακεια», δε συγκρατει τον εαυτο του. Με θεωρει δεδομενη, ξεροντας πως θα ζητησει απλα μια συγγνωμη και την κανει. Ενω ειναι πολυ τρυφερος και στοργικος οταν ειμαστε μαζι, οταν δεν ειμαστε, αισθανομαι ανασφαλειες. Σκεφτομαι πως αφου το εκανε 4 φορες θα το ξανακανει και πεμπτη και ολο αυτο με φθειρει. Κι επισης ποιος μου λεει εμενα πως δεν εκανε χειροτερα που απλα δεν τα χω μαθει? Αυτο που ειναι μπερδεμενο αυτη τη στιγμη στο μυαλο μου ειναι τα ορια μετα ξυ του «δινω ευκαιριες γιατί μια σχεση χρειάζεται και υποχωρησεις για να υπάρξει» και το «αξιζω να εχω διπλα μου καποιον που με κατλαβαινει, ακομα κι αν αυτο σημαινει πως πρεπει να χωρισω απο μια σχεση απο την οποια εχω ωραιες αναμνησεις, περναω γενικα ομορφα αλλα με γεμιζει και ανασφαλειες». Θα εκτιμουσα την αποψη σου.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τα όρια σου εσύ πρέπει να τα ξέρεις, και είναι στόχος ζωής να μην μπερδεύεσαι με το πότε ζεις κάτι που χρειάζεται συμβιβασμό και πότε βρίσκεσαι απέναντι σε ποιότητα χαρακτήρα που δεν εκτιμάς. Μια σχέση πάντως δεν πρέπει να σε γεμίζει ανασφάλειες, αυτό είναι μέσα στα πολύ βασικά, και δεν μπορείς να λες στον εαυτό σου ότι περνάς όμορφα όταν γεμίζεις ανασφάλειες. Φτύνουμε το γάλα της μάνας μας για να φέρουμε τις ανασφάλειες από τα παιδικά μας χρόνια μας σε λογαριασμό. Λες να είναι καλή ιδέα να φορτωνόμαστε καινούριες μεγαλώνοντας επειδή ο άλλος είναι τρυφερός όταν έχει όρεξη;


Η άποψη μου επίσης είναι ότι όταν αυτός και οι φίλοι του «έκαναν πλάκα» με μια κοπέλα που δούλευε σε ένα μαγαζί, δεν κατάλαβες τι σου είπε γιατί κοιτάς μόνο το δικό σου ντέρτι. Πόσο πιθανό λες να είναι να διασκέδασε η κοπέλα που άκουγε διάφορα από μια παρέα αντρών στον χώρο εργασίας της; Την παρενοχλούσαν. Αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι «φλερτ» αυτά που κάνει στο facebook. Αν το πρώτο πράγμα που γράφει στις άγνωστες είναι geia sou ti kaneiw αυτά που κάνει δεν είναι «βλακείες», είναι αυτό που είναι και πρέπει κάποτε να το δεις όπως είναι.

85

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
#1. Δε νομίζω ότι είναι κρύο χιούμορ και αναισθησία. Είναι black ίσως και αυτοσαρκασμός. Και εγω αυτοσαρκάζομαι όταν χωρίζω,όταν λέω καμιά βλακεία..και ειναι αμυνα αυτο,το ξερω. Ειναι ανασφαλεια του οτι "χανω" την τελειοτητα μου και ειναι ο μονος τροπος για να μη φανω ευαλωτη. (Το εχω ψαξει δηλαδη). Οποτε δεν ειναι αναισθητη θεωρω,ειναι πιθανον αυτο που λεει η Λενα. Κρυβει το αγχος της ή τα νευρα της ή τα προβληματα της πισω απο το χιουμορ και αυτη ξερει τι περναει. Και αυτο ειναι χαρισμα ξερεις..απο την αλλη,ακομη και αναισθητη να ειναι, εσενα δε σου πεφτει λογος. Ειδικα στο παραδειγμα που εφερες,γιατι να μη θεωρηθεις εσυ αναισθητη που εχεις την απαιτηση να ερθει η αδερφη σου στα γενεθλια της κορης σου και να ειναι μεσα στην τρελη χαρα ενω μπορουσε να κανει κατι αλλο; Νομιζω οτι εισαι αγχωδης και "τετραγωνη". Μη τα βλεπεις ολα απο τη δικη σου πλευρα. Οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι και δρουν διαφορετικα.
#2 Ξεκίνα σήμερα με ψυχολόγο και διατροφολόγο ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ!!!Σε νοιώθω σε καταλαβαίνω!Το γεγονός ότι τα κιλά σε εμποδίζουν να ζήσεις την ζωή σου, να εργαστείς, να αποκτήσεις φίλους ή σύντροφο είναι ενδεικτικό δείγμα ότι πιθανότατα πάσχεις από διατροφική διαταραχή!Νομίζεις ότι όταν αδυνατίσεις θα αρχίσεις να ζεις και ότι όλα θα είναι τέλεια..Δεν σε εμποδίζουν τα κιλά από το να ζήσεις, εσύ σε εμποδίζεις. Φαντάσου, ότι είσαι σε έναν χώρο με πολλούς ανθρώπους ότι γίνεται μία γιορτή κάποιου είδους, ποια είναι η θέση σου? που κάθεσαι? μιλάς με κάποιον? συμμετέχεις σε ένα δρώμενο? Πιστεύεις, ότι αν αδυνατίσεις θα αλλάξει η στάση σου και η θέση σου στον ανωτέρω χώρο?Η υγιείς και η αληθινή αντιμετώπιση είναι ότι θα έχει αλλάξει μόνο το νούμερο των ρούχων σου τίποτε άλλο!και στο αμπα έχουν παραπονεθεί πολλές κοπέλες ότι έχασαν κιλά και ότι τίποτα δεν άλλαξε!Από προσωπική μου εμπειρία καθώς όπως καταλαβαίνει έπασχα κι εγώ από διατροφική διαταραχή είναι να σου πω πως τα κιλά είναι μόνο το σύμπτωμα!Εγώ γνωρίζω πολλούς ανθρώπους (και συγκεκριμένα γυναίκες) με παραπάνω κιλά οι οποίοι έχουν δημιουργήσει φιλίες, σχέσεις, οικογένειες και πετυχημένες καριέρες. Εσύ?Δεν στα λέω για να σου δημιουργήσω τύψεις ή για να νοιώσεις ακόμα πιο μειονεκτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους αλλά για να δεις ότι υπάρχει λύση και ότι η αλλαγή είναι εφικτή !
Αναφέρεις ότι "Δεν στα λέω για να σου δημιουργήσω τύψεις ή για να νοιώσεις ακόμα πιο μειονεκτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους αλλά για να δεις ότι υπάρχει λύση και ότι η αλλαγή είναι εφικτή" Το να αναφερθείς σε άλλους που το κάνουν καλύτερα δεν αποτελεί ποτέ έμπνευση και ουσιαστική βοήθεια για αυτόν που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Ίσα ίσα που αγχώνεται παραπάνω γιατί πλέον έχει να συγκρίνεται με κάποιον που είναι στην ίδια θέση με αυτόν αλλά ο άλλος το αντιμετωπίζει καλύτερα. Καταλαβαίνω την καλή πρόθεση όμως.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι (στον τομέα του ο καθένας)αποτελούν έμπνευση και αντικείμενο θαυμασμού! Εξάλλου, όπως τόνισα στο κείμενο μου σημασία έχει να πάρει κουράγιο η γράφουσα ότι δεν είναι ανέφικτο και προσπαθήσει. Μου λες δηλαδή ότι γυναίκες σαν την oprah winfrey,που δεν έχει σε καμία περίπτωση τις τελειες αναλογίες, αλλά έχει κάνει τέτοια καριέρα δεν δίνουν κουράγιο και για τις υπόλοιπες????
το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν για την oprah ως role model είναι "δες τη χοντρή που τα κατάφερε" Η γυναίκα είναι αξεπέραστη σε τόσους άλλους τομείς. Να το πάρεις από το φυλετικό; Από το γεγονός ότι είναι γυναίκα; Στα media; Εϊναι χίλια δυο. Εσύ πήρες ένα παράδειγμα όμως ακραίο και το γενίκευσες. Δεν λέω ότι δεν συμβαίνει, απλά είναι ένα νόμισμα που έχει 2 όψεις. Μην ξεχνάς ότι αναφερόμαστε σε ανθρώπους που έχουν ήδη πεσμένο ηθικό, είναι αστείο να λέμε ότι θα ανεβεί από κάτι τέτοιο.
#2 πήγα όπως κι εσύ σε πολλούς γιατρούς και έκανα πολλές εξετάσεις και δεν έβρισκαν τίποτα. Τελικά βρήκα τον κατάλληλο ενδοκρινολόγο που ήξερε τι του γινόταν ,είδε τις παλαιότερες εξετάσεις,μου είπε ότι ήταν όλες ελλιπείς και τελικά μου βρήκε ινσουλίνοαντισταση. Μια πάθηση που δεν έχει πάντα ξεκάθαρα συμπτώματα. Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και την κατάλληλη διατροφή κατάφερα επιτέλους να χάσω τα κιλά που με ταλαιπωρούσαν. Εμένα η διαιτολόγος μου με έστειλε στον κατάλληλο γιατρό και είναι και η ίδια εξικειδευμενη σε θέματα διαβήτη και ινσουλίνοαντιστασης. Οπότε μπορεί απλά να μην βρήκες τον σωστό γιατρο. Μη σταματήσεις το ψάξιμο.
#1 Η αδελφή σου είναι θεά, εσύ πάλι μάλλον πρέπει να κάνεις εξετάσεις για ξινιολίαση. Μήπως τη ζηλεύεις λιγάκι που είναι πιο απελευθερωμένος άνθρωπος και δε στριμώχνεται όπως εσύ σε ανούσιους καθωσπρεπισμούς;
# 3 Καταλαβαίνω το δίλημμα που υπάρχει. Μου έχει τύχει και ακολούθησα τον "κακό" δρόμο, τελικά δεν συνέχισα την συνεργασία, επειδή ακριβώς επέλεξα τον κακό δρόμο. Αργά ή γρήγορα, αυτοί που χρησιμοποιούν αντιεπαγγελματικές πρακτικές θα υποστούν τις συνέπειες. Μπορεί να είναι πολύ αργά για σένα βέβαια.Αλλά στο δίλημμα ανάμεσα προσωπική ζωή και "διάκριση" σε μια κακοπληρωμένη δουλειά που μισείς, νομίζω η απάντηση είναι εύκολη. Τουλάχιστον και να σε απολύσουν κάποια στιγμή, μέχρι τότε θα έχεις προσωπική ζωή. Η κόλαση θα είναι να υποφέρεις ακόμα περισσότερο για να μην σε απολύσουν. Ο άντρας αν θέλει να πάει να τα κάνει αυτά ο ίδιος, δεν του πέφτει λόγος.
6. Εδώ να πω εγώ για τη δική μου ιστορία. Αν και στη δική μου ιστορία παίζουν λεπτομέρειες οι οποίες δεν ξέρω κατά πόσο έχουν σημασία. Εμένα οι γονείς μου δεν μου επέβαλαν πρότυπο και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό έγινε συνειδητά. Όταν ήμουν πολύ μικρούλα πχ μπορεί να με έντυναν εξίσου σαν κοριτσάκι ή σαν αγοράκι (υπάρχει μια φωτογραφία μου στο σαλόνι που θα μπορούσε να απεικονίζει τον δίδημο αδερφό που δεν έχω). Θα έπαιζα και με κούκλες και με αυτοκινητάκια. Σε παιχνίδια ρόλων με τους φίλους μου (πχ πριγκίπισσα και ιππότης) μπορεί να ήμουν και ιππότης. Βέβαια εδώ να πω πώς μάλλον με βάζανε να κάνω τον ιππότη επειδή στα μάτια των άλλων παιδιών ήμουν πολύ χοντρή (και άρα άσχημη) για να κάνω την πριγκίπισσα. Μόνη μου μπορεί να ήμουν και πειρατής ή ο Ρομπέν των δασών, έμοιαζε πιο κουλ από μια όμορφη τύπισσα που απλά ήταν η όμορφη της ιστορίας. Τους γονείς μου πάλι δεν φάνηκε να τους ανησυχεί αυτό. Μάλλον επειδή δεν είχαν καμία επαφή με άλλους γονείς για να τους πουν "προσέξτε, ο τρόπος που συμπεριφέρεται το παιδάκι σας είναι επικίνδυνος για την ταυτότητα του φύλου του". Ή γιατί απλά πάντα έλεγαν πόσο μεγάλη φαντασία έχουν τα παιδιά. Όσο για τα παιχνίδια, ποτέ δεν με πίεσαν να παίξω με κάτι που δεν θέλω πχ μωρά. Ο πατέρας μου μπορεί να έβρισκε στο δρόμο κάποιο χαμένο αυτοκινητάκι, να το μάζευε, να το καθάριζε, να το επισκεύαζε και να μου το έδινε. Ίσως επειδή όπως και να το κάνεις όλα τα παιχνίδια είναι πολύ όμορφα και οι δικοί μου ήταν πολύ φτωχοί σαν παιδιά και δεν μπορούσαν να τα χαρούν. Ποτέ, κανείς από τους δύο δεν είπε "έτσι κάνουν τα κοριτσάκια". Να σημειωθεί ότι ούτε αδέρφια έχω, για να με ξεχώριζαν πχ από τον αδερφό μου. Μόνο κάποια στιγμή που πήγα 19 και μιλούσα με τη μάνα μου για ένα αισθηματικό ζήτημα γύρισε και μου είμαι "έτσι πρέπει να κάνεις που είσαι κοπέλα". ΌΟΟΟΟχι μάνα, δεν κάνω τέτοια ξεφτιλίκια (η συμβουλή ήταν του τύπου "κάνε ζήλιες κάνε τη δύσκολη"). Ο πατέρας μου πάλι δεν προσπάθησε μέχρι σήμερα να με πατρονάρει ποτέ. Ούτε ήταν ποτέ ομοφοβικός, οπότε δεν τον απασχολούσε ποτέ η σεξουαλική ταυτότητα της κόρης του. Κι εμένα ποτέ δεν πείραξε που δεν ήμουν μέσα στα ροζ σαν τα άλλα κοριτσάκια. Όχι γιατί δεν μου άρεσαν τα ροζ, ίσα ίσα είχα και μια αγαπημένη ροζ μπλούζα. Απλά γιατί από παιδί μάλλον κάπως ήξερα ότι τα όμορφα πράγματα δεν χωράνε μέσα σε ένα καλούπι. Ήμουν πάντα πολύ αχόρταγη και τα ήθελα όλα.
#4 πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την απόκτηση παιδιού. Τώρα, από την θέση στην οποία βρίκσεσαι, βλέπεις τα πράγματα κάπως ειδυλλιακά. Στο μυαλό σου, πιο πολύ βαρύτητα έχει η σχέση σου! Και το well being του μελλοντικού σου παιδιού έρχεται σε κάπως δεύτερη μοίρα μπροστά στη σχέση. Και για να κατευνάσεις όλες τις φωνές που σου λένε ότι αυτό που σκέφτεσαι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, παρουσιάζεις στον εαυτό σου σαν δικαιολογία το "αφού το έκανε ο Tim Burton γιατί να μην μπορώ να το κάνω κι εγώ? τόσα παιδιά μεγαλώνουν με τον πατέρα να λείπει και να εμφανίζεται ένα ΣΚ! τι πάθανε?" Πρόσεξε πολύ την απόφασή σου. Όταν θα υπάρξει το παιδί, θα πάρει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή σου. Και ξαφνικά η σχέση σου δεν θα φαντάζει το πιο σημαντικό πράγμα. Θα χρειαστείς συνεργάτη και συνοδοιπόρο, που δεν θα τον έχεις εκεί να μοιραστείς μαζί του τις δυσκολίες (αλλά και τα όμορφα). Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ποιος θα κρατήσει το μωρό για να κάνεις ένα μπάνιο. Αναφέρομαι και στα πιο ζόρικα. Το μωρό αρώστησε ή χτύπησε ή βγάζει δόντια και κλαίει όλη νύχτα ή πάει παιδικό σταθμό και κλαίει όλη μέρα επειδή δε θέλει να πάει... ατελείωτη λίστα καταστάσεων που είναι ζόρικο να τις περάσεις εντελώς μόνη. Και ένα ΣΚ δεν μπορεί με τίποτα να ανπληρώσει τον χρόνο που ο άλλος δεν θα είναι εκεί. Πως θα σκέφτεσαι για τον σύντροφό σου μετά? Δεν θα σε ξενερώνει το γεγονός ότι είσαι μόνη? Ότι δεν μπαίνει στη διαδικασία να αναθεωρήσει την αρχική του απόφαση για να είναι κοντά στο παιδί του συνέχεια? Δεν ξέρω...Προσωπική εμπειρία. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και έλειπε από το σπίτι συνεχώς. Ποτέ δεν καταφέραμε να έχουμε νορμάλ σχεση. Εκείνος όταν επέστρεφε ήθελε να παίξει τον ρόλο του πατέρα, αλλά εμένα μου φαινόταν σαν ένας ξένος που εισέβαλε στην καθημερινότητά μου που έπρεπε να "ανεχτώ" γιατί ήταν ο μπαμπάς, αλλά περίμενα πως και πως να φύγει για να επιστρέψουμε στα φυσιολογικά μας. Για μένα ο γονέας ήταν ένας και ήταν η μαμά μου. Μια από τις δυσκολίες που μου δημιούργησε αυτό, ήταν ότι είχα πολύ ισχυρή την πεποίθηση ότι ο πατέρας είναι κάτι μη απαραίτητο στη ζωή ενός παιδιού!! Και την είχα αυτή την πεποίθηση όταν έγινα εγώ μητέρα. Ευτυχώς ο σύντροφός μου μου έδειξε πόσο λάθος έκανα. Και πλέον έχω να σου πω ότι ένα παιδί έχει πολύ μεγάλο συναισθηματικό πλεονέκτημα όταν βρίκσεται σε ένα περιβάλλον ισοροπημένο με πολλή αγάπη την οποία προσφέρουν αμέριστα και οι δυο γονείς μαζί.
#6"κυρίως επειδή ένας άνθρωπος μπορεί να είναι δυναμικός και τρυφερός, ταυτόχρονα."#LenaILoveYouΝομίζω ότι η υπερ-ταμπελοποίηση από την ανάποδη ("το μεγαλώνει με ουδέτερο φύλο") τείνει να παρεξηγείται τελικώς. Κι εγώ την εντύπωση της Λένας έχω δημιουργήσει για την συγκεκριμένη. Όλα αυτά τα κλισέ, έτσι κι αλλιώς, ζημιά έκαναν, οπότε το να καταργηθούν είναι καλό. ΥΓ. Το δικό μου το παιδί καμμιά φορά λέει για κάποια εκπομπή ή παιχνίδι "αυτό είναι για κορίτσια" (όπως ίσως έχει ακούσει από συνομιλήκους ή συμπεραίνει βλέποντας κοριτσάκια να χαμογελούν ανοίγοντας το πακέτο) κι η απάντηση είναι πάντοτε "μπορείς να το δεις/να παίξεις κι εσύ αν θέλεις". Χωρίς άλλη κατήχηση. Απλά, λιτά, περιεκτικά. Άμεσα. Γιατί τελικά κάτι απλό είναι κι όχι κάποια δοκιμιακή προσέγγιση σε πανεπιστήμιο. Από τα παιδιά και την παιδεία τους θα προκύψει η όποια αλλαγή.
Δεν ξέρω πως το καταφέρνει η Pink. Πάντως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολο να πείσεις το 8χρονο κορίτσι ότι μπορεί να παίζει και με αυτοκινητάκια, ή το αντίστοιχο αγόρι ότι μπορεί να μαγειρεύει στην κουζίνα και ΟΧΙ δεν είναι gay επειδή το κάνει (αλλά και να ήταν δεν θα είχε καμιά σχέση με το ότι θέλει να μαγειρεύει.. έλεος!), όταν όλα τα υπόλοιπα παιδάκια φέρνουν τόσο μεγάλη αντίσταση σε κάτι διαφορετικό από τα στερεότυπα. Αλήθεια δεν ξέρω πως τα καταφέρνει η Pink. Εγώ κάνω υπερπροσπάθεια να πείσω την κόρη μου ότι μπορεί να κάνει ότι της αρέσει, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι και κυρίως για το τι θεωρούν "αγορίστικα" ή "κοριτσίστικα" πράγματα. Και νομίζω ότι δεν καταφέρνω να της αλλάξω γνώμη γιατί είναι πάρα πολύ επηρεασμένη από τις γνώμες των συμμαθητών της.Αλήθεια έχω σκεφτεί τι ωραία που θα ήταν να μπορείς να κάνεις interview στους γονείς όλων των συμμαθητών του παιδιού σου πριν το πας στο σχολείο! Να μπορείς να διώξεις όλους τους κάφρους, στενόμυαλους, κολημένους. Καμένη σκέψη.. I know...
Συννεφιά, δεν παίζουν όμως ρόλο και τα βιώματα των παιδιών στο σπίτι; Όχι μόνο τι τους λέμε, αλλά και τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Αν για παράδειγμα ο μπαμπάς μαγειρέυει σε τακτική βάση, δεν θα θεωρεί ένα αγόρι ότι είναι κοριτσίστικη δραστηριότητα, ότι και να λένε οι συμμαθητές στο σχολείο. Νομίζω...
Kαταλαβαίνω τι λες. Ωστόσο νομίζω ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο (ή και χρήσιμο;) να διώξεις όλους τους κάφρους. Η παρουσία διαφορετικότητας (ακόμη και κακής διαφορετικότητας) αποτελεί κέρδος στο ότι ενδυναμώνει τους χαρακτήρες να μπορούν να αναμετρηθούν με το τέρας και να νικήσουν. Αν όλοι ήταν από το Stepford ή το Village of the Damned νομίζω δεν θα είχε κι ιδιαίτερη αξία ο καθημερινός αγώνας να βελτιωθούμε. Τώρα για το άλλο που λες πώς πείθεις το παιδί. Νομίζω δεν είναι ανάγκη να πείσεις κανένα παιδί. Το παιδί γνωρίζει πολύ καλύτερα από μας. Αν νιώθει κάπως νιώθει κάπως και εφόσον αυτό δεν το βλάπτει εκείνο ξέρει πώς νιώθει. Δεν θα του υποδείξουμε εμείς πώς να νιώσει. Αν επιθυμεί να παίξει με Μπάρμπι ας παίξει με Μπάρμπι αρκεί να ξέρει ότι υπάρχουν κι ΑΛΛΕΣ κούκλες εκτός της Μπάρμπι ΕΞΙΣΟΥ αποδεκτές.Σίγουρα επηρεάζονται από συμμαθητές κλπ αλλά αν έχουν ενδυναμωθεί από το σπίτι να έχουν αυτοπεποίθηση (και αυτό γίνεται με το να εισακούεται η γνώμη τους και να μην νιώθουν ότι κάποιος άλλος ξέρει καλύτερα από αυτά γι'εκείνα τα ίδια) μπορούν ευκολότερα να αντισταθούν στο ρεύμα. Αυτό το "κι ο φίλος σου έπεφτε από το γκρεμό θα έπεφτες κι εσύ;" δεν βγήκε τυχαία! :DΣτο θέμα μαγειρική που λες ας πούμε ο δικός μου επειδή είναι λιχούδης έχει μόνος του εκφράσει το ενδιαφέρον να ασχολείται λιγουλάκι όταν φτιάχνω κάτι. (Ρωτάει πώς φτιάχνουνται ή τι βάζω μέσα κλπ) Ας πούμε του έχω μάθει να φτιάχνει μόνος του το σάντουιτς που θέλει να φάει ή να στίβει πορτοκαλάδα. Τώρα επιχειρούμε προσεκτικά και την τοστιέρα (είναι ηλικία που γνωρίζει τα βασικά περί ηλεκτρισμού). Όταν φτιάχνω κέηκ τον βάζω να μετρήσει τα υλικά (και γλείφει και το μπωλ μετά!) Τέτοια μικρά καθημερινά. Βέβαια είναι το στυλ που θέλει να έχει υπηρετικό προσωπικό. "Μαμά φέρε μου σε παρακαλώ νερό" "Μαμά άνοιξε μου τα βλέφαρα για να ξυπνήσω". Τέτοια. Ε σε αυτά του απαντώ πάντοτε "πήγαινε πουλάκι μου να πάρεις μόνος σου νερό για να μην με καταριέται η νύφη μου αύριο μεθαύριο". Γελάμε χαχαχα και αυτό είναι. Πηγαίνει. Αν δεν βρει κανένα ζώον γυναίκα να νομίζει ότι τον κανακεύει με το να τον υπηρετεί μια χαρά θα τα πάνε. Με το άλλο δεν έχω φτάσει στο επίπεδο αυτό αλλά επειδή είναι το εντελώς άλλο καλούπι παιδιού (του σκίζομαι να κάνω δουλειές για να εξυπηρετήσω τους άλλους -αγόρι είναι) δεν έχω προβληματιστεί ακόμη. Στα παιχνίδια επίσης δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Παίζουν αυτά που τους τραβούν το ενδιαφέρον. Το μικρό έχει το αρκουδάκι του και ένα κουκλάκι που του αρέσει. Καλώς το έχει και εφόσον το ζητάει ας το έχει. Ασφάλεια του παρέχει. Τα αυτοκινητάκια είναι favorites μάλλον επειδή κινούνται και έχουν "δράση". Βλέπουν και Shimmer & Shine στο Nickelodeon. Σιγά!Τα παιδιά νομίζω θέλουν αγάπη πάνω απ'όλα. Αποδοχή. Άπαξ και την νιώσουν πάρα πολύ καλά στο πετσί τους (και το είπε πάρα πολύ καλά η Πόντια τις προάλλες ότι "θα έχουν απόθεμα στις τσέπες για όταν χρειαστούν") δύσκολα ταλαντεύονται απο στερεότυπα και κλισέ. Πιστεύουν στον εαυτό τους.
no-no έχεις δίκιο. Αλλά προχθες μου είπε το εξής: "μαμά γιατί αφήνεις τον μπαμπά μου να σφουγγαρίζει? Αυτές τις δουλειές τις κάνουν τα κορίτσια. Έτσι είπε ο Θοδωρής στο σχολείο!" Φυσικά την απάντηση της την έδωσε ο άντρας μου και της εξήγησε πάρα πολύ ψύχραιμα και ωραία πως έχουν τα πράγματα! Γιατί εγώ έβγαλα φλύκταινες μόλις άκουσα την ερώτηση και δεν μίλησα καθόλου γιατί δεν θα είχα την απαπραίτητη ψυχραιμία να απαντήσω σωστά (ήθελα μόνο με κάποιο τρόπο να την πω στους γονείς του Θοδωρή που ανατρέφουν τον πασά στα Γιάννενα..)! Δυστυχώς η επιρροή των άλλων είναι μεγάλη. Ελπίζω όμως ότι αυτό που λες, μακροπρόθεσμα θα υπερισχύσει!
Μα το θέμα δεν είναι να πείσεις. Μάλλον το αντίθετο: δεν χρειάζεται να πείσεις γιατί δεν πιέζεις για κάτι.Ο γιος μου μικρός είχε έρωτα με τις ηλεκτρικές σκούπες. Πήγα στο παιχνιδάδικο και του πήρα μία παιδική που ρουφούσε κάτι μπαλάκια από φελιζόλ. Της άλλαξε τα φώτα, έπαιξε με την ψυχή του, την πετάξαμε και την ξεχάσαμε. Βέβαια δεν είχαμε γύρω μας κανέναν κομπλεξικό να του πει, "τι το θες αυτό, μ' αυτά παίζουν τα κορίτσια".
Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά (Δημοτικό), δεχόμουν πολύ συχνά από αυτά την ίδια ερώτηση: Μαμά, το τάδε χρώμα είναι κοριτσίστικο ή αγορίστικο (από αγόρια η ερώτηση). Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι δεν υπάρχουν κοριτσίστικα ή αγορίστικα χρώματα, και ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το ταίριασμα του χρώματος με τα χρώματα αυτού που τα φοράει. Και ότι το κάθε χρώμα έχει τόσες αποχρώσεις που ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν το βάλεις πάνω σου να δεις αν σου πηγαίνει.Κάποια στιγμή σταμάτησε η ερώτηση και ησύχασα.
Η άσχετη πληροφορία της ημέρας εξ αφορμής. Στην Βικτωριανή περίοδο το κατ'εξοχήν αγορίστικο χρώμα για τα αγοράκια μωρά ήταν το...ροζ. Ως απότοκο του κόκκινου θεωρείτο πιο δυναμικό χρώμα. Το γαλάζιο ήταν για τα κοριτσάκια ως πιο cool και zen χρώμα. Η σημερινή διάκριση αποκρυσταλλώθηκε την δεκαετία του '40 στις ΗΠΑΕνδιαφέρον ε;Πηγή από το Smithsonian:https://www.smithsonianmag.com/arts-culture/when-did-girls-start-wearing-pink-1370097/
Σίγουρα στο σχολείο θα ακούσουν πολλά σχόλια από συμμαθητές (αλλά και δασκάλους). Θέλω να ελπίζω ότι η "δουλειά" που έχει γίνει στο σπίτι θα υπερνικήσει τα στερεότυπα και θα τα έχει προικίσει με κάποια δική τους κρίση και λογική. Για την ιστορία, η κόρη μου είναι 4 και κάτι και προσπαθούμε να τις δίνουμε όσο πιο πολλά ερεθίσματα μπορούμε σε βιβλία, παιχνίδια, χρώματα, ρούχα κλπ. Για φέτος τις απόκριες θέλει να ντυθεί κλέφτης (δεν ξέρω από πού το ξεσήκωσε) και όχι νεράιδα ή μπαλαρίνα. Και μέσα από το δικό μας παράδειγμα σα ζευγάρι να καταρρίψουμε τα στερεότυπα "άντρας-γυναίκα".
Α Καραβάν με πρόλαβες με τα χρώματα! Να συμπληρώσω εδώ ότι αυτή η ερώτηση για το ποια είναι κοριτσίστικα ή αγοριστικα απασχολεί κατά κανόνα τα αγοράκια. Τόσα χρόνια δασκάλα δεν άκουσα ποτέ κοριτσάκι να προβληματίζεται για χρώματα ή παιχνίδια,τα αγοράκια όμως συνέχεια. Απόρροια της fragile masculinity που λένε και στο χωριό μου των πατεράδων τους που φροντίζουν να την περάσουν ως άλλη κληρονομιά στα έρμα τα παιδάκια τους. Βέβαια το ότι τα κοριτσάκια δεν έχουν τέτοιες απορίες δεν έχει να κάνει με το ότι είναι ντε φάκτο πιο ανοιχτομυαλη,αλλά με μια άλλη απόρροια της πατριαρχίας,το αγοριστικο είναι καλύτερο από το κοριστικο οπότε αν σου αρέσει όχι μόνο δεν πειραζει αλλά σε κάνει και καλύτερη. Μαλλιάζει η γλώσσα μου κάθε μέρα στην τάξη προσπαθοντας να αποδομήσω τέτοια στερεότυπα!
Πολύ μου άρεσε η συζήτηση αυτή!♥ Να προσθέσω απο πλευράς μου ότι με τον άντρα μου, ως γονείς δύο μικρών αγοριών και δύο μικρότερων κοριτσιών, προσπαθούμε συνεχώς (είναι διαρκής η προσπάθεια,ενν) να αναθρέψουμε τα παιδιά μας μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα αλληλοσεβασμού και ισαξίας,χωρίς ταμπέλες και διαχωρισμούς, προσέχοντας ειδικά τις "εισαγόμενες" (από το σχολείο, τις παρέες, το οικείο περιβάλλον, την τηλεόραση κλπ) στερεοτυπικές αντιλήψεις. Μέσα σ αυτό το κλίμα λοιπόν, τα αγόρια παίζουν και με τα κουζινικά και με τις κουκλες, ενώ τα κορίτσια και με αυτοκινητάκια και με φιγούρες του κατς, εντελώς φυσιολογικά, αυθόρμητα και αβίαστα, που είναι και το μέγα ζητούμενο.Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει οτι το κάθε παιδί ξεχωριστά και αναλόγως του χαρακτήρα και της ιδιοσυγκρασίας του, δεν έχει τις προτιμήσεις του! Κι αυτές γίνονται απολύτως σεβαστές, εννοείται. Παιχνίδια χωρίς σύνορα, παιδιά χωρίς στερεότυπα, άνθρωποι χωρίς κολλήματα! Venceremos :)
#2# Θα μπορούσα να σου πω νέτα σκέτα ότι είσαι παράλογη, ότι κακώς σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι και έχεις αυτή την εικόνα για τον εαυτό σου, ότι τα κιλά είναι απλά ένα νούμερο που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που συνολικά είσαι σαν προσωπικότητα και θα είχα δίκιο, δεν θα το κάνω όμως, γιατί, σαν άνθρωπος που είναι σε πρόγραμμα διατροφής εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον, καθώς κι εγώ βάζω κιλά πολύ εύκολα και γρήγορα, εγώ σε καταλαβαίνω... Μπορεί σήμερα να γίνεται μια αξιέπαινη, μεγάλη προσπάθεια απενοχοποίησης των παραπάνω κιλών και να προβάλλονται ιδιαίτερα τα plus size μοντέλα ως σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς, ωστόσο καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν μπορεί ο καθένας τόσο εύκολα να είναι τόσο ευτυχισμένος και ακομπλεξάριστος με την εμφάνισή του! Αυτό που εγώ καταλαβαίνω από την ανάρτησή σου, είναι ότι προσπαθείς απεγνωσμένα να βρεις οπωσδήποτε μια οργανική αιτία για το παραπάνω βάρος σου, σαν να έχεις την ανάγκη να σου πει κάποιος, δεν φταις εσύ (λες και έχεις κάνει κάτι κακό!), δεν είναι στο χέρι σου, δεν μπορείς να το ελέγξεις! Έκανες, λες, όλες τις εξετάσεις που μπορούσες να κάνεις, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν βρήκες τίποτε, άρα το πρόβλημά σου δεν είναι οργανικό ή ορμονικό, ακόμη κι αν είχες την ατυχία να ανήκεις στο μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που έχει σοβαρά μεταβολικά σύνδρομα, νομίζω κάτι θα είχαν δείξει οι εξετάσεις σου! Τα κιλά σε έναν οργανισμό δεν είναι μυστηριώδεις μικροοργανισμοί αγνώστου προελεύσεως, είναι οι θερμίδες που προσλαμβάνεις από την τροφή σου, αν παίρνεις από την τροφή ημερησίως τις θερμίδες που απαιτούνται για να συντηρηθείς εσύ αποκλειστικά στα ίδια κιλά, παραμένεις στα ίδια, αν τις μειώσεις ή αν αυξήσεις με την δραστηριότητα την καύση τους, σταδιακά έχεις απώλεια βάρους, έτσι απλά και με μαθηματικούς υπολογισμούς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα! Αποκλείεις από την διατροφή σου ολόκληρες κατηγορίες τροφίμων και απορείς, αφού δεν τρώω λιπαρά, αλλαντικά και γλυκά, γιατί παχαίνω? Μα δεν ισχύει ότι ο τσιγαρισμένος κιμάς σε παχαίνει κι ο βραστός όχι, ο κιμάς είναι κιμάς, ο τρόπος που μαγειρεύεται μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο υγιεινός, αλλά η ίδια ποσότητα τσιγαρισμένου κιμά με την ίδια ποσότητα βραστού κιμά, άντε να έχουν 30-40 θερμίδες διαφορά! Οι πολλές δίαιτες από πολλούς διαιτολόγους δεν βοηθούν (όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι...), χρειάζεται ένας καλός, εμπιστοσύνης, που να ασχοληθεί για καιρό συστηματικά με το δικό σου σώμα, τις δικές σου ανάγκες και τις δικές σου δυνατότητες, δεν κάνουμε όλοι τις ίδιες δίαιτες με τον ίδιο κόπο, για τον περισσότερο κόσμο η δίαιτα είναι μια προσπάθεια πολύ επίπονη! Και οπωσδήποτε σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να σε συνδράμει ψυχολόγος, χρειάζεσαι βοήθεια για να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου που αδίκως την έχεις ρίξει στα τάρταρα και να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, τώρα, που είσαι μικρή ακόμη! Καλή τύχη, πίστεψέ με, σε νοιώθω απόλυτα!
Γενικά συμφωνώ με όσα λες καθώς και εγώ κάνω διατροφή πάρα πολλά χρόνια. Απλά να επισημάνω για τα μεταβολικά σύνδρομα,κάτι από το οποίο πάσχω ότι μπορεί στις εξετάσεις να φαίνεται όπως λες αλλά δεν ξέρουν όλοι οι γιατροί να τις διαβάσουν και να τις αξιολογήσουν σωστά. Ένα απλό παράδειγμα, την πρώτη φορά που έκανα καμπύλη ζαχάρου είχα ινσουλίνη νηστείας 2 και ο γιατρός δεν του έδωσε καν σημασία! Άλλοι γιατροί με στέλνανε να κάνω μόνο ινσουλίνη νηστείας ενώ εγώ τελικά έχω πρόβλημα με την μεταγευματικη ινσουλίνη. ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να γίνει διάγνωση και τώρα όταν πηγαίνω στο μικροβιολογικό για εξετάσεις πρέπει να μαλώνω κάθε φορά με τον εκεί γιατρό ότι έχω φάει και δεν είναι 12 ώρες νηστική γιατί ο γιατρός μου θέλει να δει την μεταγευματικη και όχι την νηστείας και ο άλλος να μην το δέχεται! Δεν είναι λοιπόν όλοι οι γιατροί ούτε εξειδικευμένοι σωστά ούτε κατάλληλοι δυστυχως...
Πήγα με κλειστά μάτια στην ενδοκρινολόγο που μου σύστησε η γυναικολόγος μου μόνο και μόνο επειδή το είπε εκείνη, γιατί την εμπιστεύομαι και προσεγγίζει τα θέματα πάντα με ψυχραιμία και ενδιαφέρον, και χιούμορ όποτε χρειάζεται. Τσακ μπαμ, με δυο λόγια και μια καμπύλη σακχάρου λύθηκε το πρόβλημα και αν έκανα και μια υποτυπώδη διατροφή, θα έχανα και αρκετά κιλά, ήδη ξεφούσκωσα χωρίς να κάνω κάτι.Ούτε βλακώδεις αναμονές, ούτε δηθενιές, ούτε υπερβολές, ούτε αδιαφορία, ούτε ένας σκασμός λεφτά. Η ενδοκρινολόγος οκ, πήρε ένα 70άρι αλλά για κάποιο λόγο ένιωσα ότι γλίτωσα λεφτά στην ουσία. Τώρα βλέπω πως μάλλον είχα δίκιο τελικά.Νομίζω είναι τόσο θέμα τύχης αλλά και θέμα ασθενούς, να επιμένει, να απαιτεί, να έχει μια αντίληψη και να διακρίνει πότε ο γιατρός είναι άξιος εμπιστοσύνης. Γνωρίζω ανθρώπους που ταλαιπωρούνται, επειδή δεν είναι εμπιστεύονται στην ουσία κανέναν γιατρό, ψάχνουν πάντα τον επόμενο και στο τέλος τα παρατάνε.
#1 λοιπόν εκνευρίστηκα τόσο με σένα και το πήρα προσωπικά που δεν ξερω τι να πρωτοσχολιάσω. Καταρχάς το πρόβλημα το εχεις με την αδερφή σου κι όχι με τον τρόπο της.Πρέπει να το καταλάβεις καλα αυτο αν θες να προχωρήσει κάπως η σχεση σας.Μπορεί να ειναι όντως ανόητη,να κάνει χαζά αστεία ή οτιδήποτε,αλλά εσυ δε λες ακριβώς αυτό. Έχεις μια προκατασκευασμένη αίσθηση του πως πρέπει να ειναι η ζωη και πως να φερομαστε ΟΛΟΙ ανάλογα με την ηλικία,η οποία ειναι πολύ απωθητική (ενδεικτικα κλισε που χρησιμοποιεις: πέρασε τα τριάντα και είναι ανώριμη,ειναι ενήλικη γυναικα και αστειεύεται με τα πάντα,σε πάρτυ με παιδακια εχει τζιζ θεματα που δεν συζηταμε και είμαι σίγουρη οτι υπάρχουν κι αλλα ενα σωρό). Αν σε ενοχλεί η αδερφή σου δεξου οτι σε ενοχλεί η αδερφή σου, τέλος.Ο τρόπος της πάντως ,να κανει χιουμορ δηλαδη και στις δυσκολίες,ειναι μια χαρά.Και τωρα ακολουθει βιωματικο ποστ που δεν ξερω γιατι γράφω.Είμαι ενας τέτοιος άνθρωπος , περίπου. Ενώ μπορεί να ειμαι πολυ πιο αγχωμενη/στεναχωρημένη/γουατεβερ απο το μέσο άνθρωπο, ακόμα και μέσα στα χάλια θα κάνω λίγο πλάκα.Και γενικά,περιαυτολογω τωρα ,κατά γενική ομολογία, οι άλλοι αναζητούν την παρεα και το χιούμορ μου. Για την ιστορία εχω περάσει καταθλιπτικα επεισόδια και βρισκομαι σε φαση ψυχαναλυσης. Οταν το συζητησα με το γιατρο μου(συγκεκριμένα ειχα τον προβληματισμό πως επειδή μπορει να παρουσιάσω ελαφρά και με χιούμορ ενα σοβαρό θέμα οι άλλοι δε θα το αντιμετωπισουν σοβαρά και δε θα εχω καμία στήριξη) εκείνος μου είπε οτι αυτός ο μηχανισμος α) είναι πολύ υγιής και β) είναι δείγμα ευφυούς ανθρώπου. ΙΝ ΓΙΟΡ ΦΕΙΣ #1
Ευχαριστώ παιδιά είστε γλύκες ,εν αντίθεση με την #1 (see what i did there #1 ? )Πάντως προκαλώ και προσκαλώ όλους τους συνσχολιαστες να διαβάσουν ξανα και ξανά την ερώτηση γιατί ειναι ένα μικρό διαμάντι.Κάθε λεπτομέρεια και καθε φράση χαρίζει στην ιστορία και δεν υπερβάλλω.Αν βαριεστε το έκανα εγω για σας. Ξεκινάμε με το οτι αποκαλυπτει μόνη της οτι η κοπέλα δεν είναι ηλίθια και αναίσθητη όπως πασχίζει να μας πεισει καθως: λέει ότι ειναι ώριμη εκεί που πρέπει και το αποδεικνύει μάλλον, αντιμετωπίζει με χιουμορ τη ζωή , είναι ικανή και οχι ζαμανφου οπως φαίνεται γιατι κατευθείαν μετα την απόλυση βρήκε δουλειά . Επίσης προσπαθεί η καημένη να ανοίξει λιγο τα μάτια στη δικιά μας αλλά τζίφος απο ότι βλέπουμε.Επίσης,απο ότι καταλαβαίνουμε η αδερφή τη γλενταει και λίγο πιθανον και την τσιγκλιζει χωρις ελεος (εκει με το ζηλευεις, ε; πέθανα λιγάκι). Η δικιά μας δε χαμπαριαζει φυσικά και όλα αυτά τα θεωρεί μμμμμ κρυάδες από ένα "πλήρες αναίσθητο άτομο ".Φτάνουμε τώρα στο αγαπημένο μου σημείο οπου η δικιά μας εξανέστη η γυναίκα με το ατοπημα της αδερφής. Το οποιο ήταν άκουσον άκουσον να κάνει σχόλιο με Ηρώδη σε πάρτυ για παιδάκια.Ωιμέ.(εδω να πω οτι αν δεν κάνεις σχόλιο περί Ηρώδη σε μέρη με υψηλή συγκέντρωση σε παιδακια που θα το κάνεις ;; ).Σε δεύτερη αναγνωση σχετικα με το πάρτυ βλέπουμε οτι εκτός απο τη δικιά μας που είναι μανούλα του φμπ είναι κι ολοι οι φίλοι της τέτοιοι μάλλον γιατί θεωρούν πολύ φυσιολογικο να μαζεύονται και να διασκεδάζουν σε παιδικα παρτυ, τα οποία μάλιστα έχουν και συγκεκριμένη θεματολογια απο οτι φαινεται(Ηρωδης εκτός ύλης).Οι ιδιοι επίσης ειναι πολυ ευγενικο να ρωτανε την αδερφή πως κι απο δω εσυ,λες και τους ρωτησε κανενας, αλλά όταν η αδερφή τους ανταπαντά αναλογα είναι αγενής.Ειμαι δε σίγουρη οτι η δικιά μας πριν στείλει θα το έχει συζητήσει το σκηνικό και με κάποιους απο αυτούς και με τον αντρα της και ολοι θα της έδωσαν δίκιο.Πέρα απο την πλάκα πάντως ειναι ανατριχιαστικό πως ενας άνθρωπος έχει τόση ακλόνητη βεβαιότητα για το πώς πρέπει να ζει τη ζωη του ένας άλλος άνθρωπος ,ο οποιος απο ότι βλέπουμε ουτε αυτον βλαπτει ,ουτε τον εαυτό του και περναει και εργοστάσιο ζαχάρεως που ειχε πει και μια αειμνηστη άλλη ερωτώσα. Αυτα απο μενα #1 αν διαβαζεις μπες να σχολιασεις σου υποσχομαι θα μαι σοβαρή για σένα και μόνο.
Πωπω κοτσυφι, η ερώτηση βλέπω σου ακούμπησε χορδουλα χαχα. Συμφωνώ και γω πάντως, η αδερφή φαίνεται ΟΚ. Η ερωτουσα μου θύμισε λίγο την Charlotte Gainsbourg στο Melancholia για οποιον το'χει δει. Militant. Δεν το θεωρώ κακό χαρακτηριστικό, μεχρι ενός σημείου όμως.
@κοτσύφι τα είπες όλα.Χρειάστηκε να διαβάσω δύο φορές για να καταλάβω το #1 (και να πειστώ λιγάκι ότι δεν πρόκειται περί τρολιάς. Το χιούμορ ως ένδειξη... ανωριμότητας??Yeah, whatever.PS καλή δύναμη.
#4To τι νομίζεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις πριν βρεθείς προ τετελεσμένου είναι διαφορετικό από τι μπορείς να ανταπεξέλθεις όντως όταν πλέον βρεθείς προ τετελεσμένου. Καλό είναι να υπάρχει κάποιο πλάνο οργανωμένο.
#2 Ξεκίνα να διαβάζεις το site του κυρίου Ζουρδού metavolismos.com Αν σε πείσει ζήτησε να μιλήσετε ή να σε παραπέμψει (είναι γιός εξαίρετων επιστημόνων γιατρών). Όλα όσα ξέρεις (όσα ξέρουμε) για την σωστή διατροφή είναι μπαρούφες. ΔΕΝ είμαστε ό,τι τρώμε.Εναλλακτικά διάβασε και το souvlaki fitness (βρίσκεται εύκολα στo Google).
Αναρωτιέμαι γιατί επιτρέπεται στη Lifo να γράφει κανείς ονοματεπώνυμο διαιτολόγου, αλλά κατά τα άλλα "γνωστή αλυσίδα ρούχων".. Τεσπα. Όσο κι αν εκτιμώ τη γνώμη σου σε τόσα και τόσα Καραβάν, ειλικρινά, αυτός ο τύπος είναι για πολλές μπούφλες και δεν αξίζει διαφήμιση. Είναι πολύ λάθος η επαγγελματική του συμπεριφορά in more ways than one. Δεν θα έγραφα ποτέ δημόσια κάτα κάποιου που απλώς είναι έτσι "κάπως", αλλά όχι, όχι και διαφήμιση. Μας διαβάζουν νέα κορίτσια. Όχι. Και έχουμε και οικονομική κρίση. Το ότι είναι γιος γιατρών δεν του έχω δώσει κανένα αβαντάζ, άρα δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις.
Πραγματικά δεν είναι για μπούφλες. Έτσι μοιάζει σε επιφανειακή ανάγνωση αλλά το έχω μελετήσει το site του προσεκτικά και έχει τις πλέον δόκιμες και νεωτεριστικές συμβουλές να δώσει και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ λέει το στηρίζει σε βιβλιογραφικά δεδομένα των τελευταίων ερευνών και μεταερευνών σε εκδόσεις επιστημονικές Nature/Cell/Science και τέτοια. Και δημοσιεύσεις στο PubMed. Πιστοποιημένος είναι ο άνθρωπος και πτυχιούχος. (Ψάξε τα λινκς και θα δεις) Και επιδεικνύει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Απλώς λέει πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει. (Εκτός αν έχεις προσωπική εμπειρία οπότε πραγματικά θέλω να μάθω)Αν ενοχλεί το όνομα εφόσον θεωρηθεί διαφήμιση ας αφαιρεθεί από την διαχείριση. Δεν έχω πρόβλημα καθώς δεν παίρνω ποσοστά για να το αναφέρω. Το έθεσα για να βοηθήσω την κοπέλα που προφανώς ακολουθεί όλα αυτά τα λάθη που μας έχουν πιπιλίσει τον εγκέφαλο και δεν χάνει: πολλά μικρά γεύματα- μεσογειακή διατροφή- πολλοί υδατάνθρακες -πάντα πρωϊνό. Μπαρούφες κι αποδεικνύεται. (Αν έχει όντως ινσουλινοαντίσταση όπως η Mitsi όλα αυτά της κάνουν κακό κι ας θεωρούνται "υγιεινά¨". Είναι υγιεινά μόνο αν κάποιος δεν έχει ήδη θέμα βάρους ή υγείας.)Το ότι είναι γιός γιατρός ο συγκεκριμένος το είπα ώς προς το ότι έχει από μέσα όλη την πληροφόρηση για το όργιο που γίνεται με την καθοδηγούμενη συνταγογράφηση από τις φαρμακευτικές (έναντι έμμεσης αμοιβής και δώρων φυσικά των γιατρών) καθώς και το πώς ακριβώς γίνονται τα διάφορα ιατρικά σεμινάρια (όπου πάλι οι γιατροί "επιμορφώνονται" ως προς το τι τους στρέφουν οι διοργανώτριες φαρμακευτικές και εταιρείες "ϋγιεινών" προϊόντων να "μάθουν". Επίσης μπορεί κανείς να διαβάσει το blog ενός περίφημου καρδιολόγου διευθυντή της καρδιολογικής του Τζανείου Νοσοκομείου (να πω όνομα; του κ.Ντέλλου) όπου παρόμοιοι διατροφικοί μύθοι ανατρέπονται με επιστημονικά δεδομένα. Γενικώς καλό είναι να μην καταπίνουμε αμάσητο ότι μας προσφέρεται επαναλβανόμενα. Επειδή το λένε πολλοί και επί πολλά χρόνια δεν σημαίνει ότι ισχύει. Και για τον ήλιο έλεγαν κάποτε ότι γυρίζει γύρω από την γή.
#1 Xωρίς χιούμορ δεν βγαίνει η ζωή. Τελεία. Δεν έχεις δει τους παραδοσιακούς Εγγλέζους πού μπορεί να είναι στο νεκροκρέβατό τους και όταν τους ρωτάς αν χρειάζονται κάτι σου απαντάνε κάτι του τύπου "δεν θα έλεγα όχι σε ένα ουϊσκάκι" ή κάτι ανάλογο. Περισσότερος αυτοσαρκασμός ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Το έχω ξαναπεί: Aυτοσαρκασμός, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. ;)(Oι άνθρωποι που ΔΕΝ κλαίγονται για όσα τους συμβαίνουν ίσως και να είναι πιο ευαίσθητοι από αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε να τραβήξουν την προσοχή των άλλων πάνω τους...)
Ο πατέρας μου όταν τηλεφωνούσε σε κάποιον φίλο/συγγενή, του έλεγε "δε σε ρωτάω τι κάνεις, μόνο πες μου αν φοράς το παντελόνι καθιστός ή όρθιος". Στην αντίστοιχη ερώτηση ο ίδιος απαντούσε συχνά "Μια χαρά, στεκόμαστε στα πόδια μας, περπατάμε. Βήμα-βήμα προς το μνήμα." Και γελούσε. Τους ανθρώπους χωρίς χιούμορ τους αποφεύγω, μακριά κι αγαπημένοι.
#1 Ο ορισμός του κόμπλα.. Η αδερφή έχει το χιούμορ που λείπει και από τη μάνα του νηπίου. Βy the way εγώ θα γελούσα και με το αστείο του Ηρώδη κι ας έχω παιδί.
Το άλλο το ξέρετε;Αγχωμένος θείος: Πού είναι τα παιδιά;Αγανακτισμένη Μάνα: Έξω παίζουν.Α.Θ. Και ποιος τα προσέχει;Α.Μ. Ο Θεός, μόνη μου τα έκανα;Άμα δεν είναι γνωστό πείτε, να κατοχυρώσει δικαιώματα η ξαδέρφη αν είναι.
#1…Για κάποιο λόγο αυτά τα παραδείγματα αδυνατούν να με "πείσουν" -ειδικά αυτό με την δουλειά- εφόσον η κοπέλα έψαξε και βρήκε κάτι άλλο, δεν είναι ότι κωλοκάθισε και περίμενε από εσάς να την ζήσετε, μ' εκείνη να σας εμπαίζει κι από πάνω, με κρύα ευφυολογήματα ή κάτι τέτοιο, right? Θα προτιμούσες να την «πάρει από κάτω» και να «θρηνεί»; Ή να φοβηθεί και να αγχωθεί; Σε τι ακριβώς θα βοηθούσε αυτό; Γενικώς, είναι άνθρωπος απερίσκεπτος; Ελαφρόμυαλος; Παρορμητικός; Δεν έχει, πραγματικά, «συναίσθηση των πραγμάτων»; Σας ρεζιλεύει; Σας φέρνει σε «δύσκολη» θέση συνεχώς; Βλάπτουν οι αποφάσεις της τον εαυτό της ή τους άλλους; …Ή απλώς έχει διαφορετική ιδιοσυγκρασία από εσένα και σου τη δίνει;Αν είναι εντελώς αδιάφορη και απόμακρη απ' την κόρη σου -ενδεχομένως- θα το έβλεπα διαφορετικά το θέμα, αλλά δεν μας λες αυτό ακριβώς (…ή μήπως αυτό υπονοείς;). Εσύ τι φοβήθηκες άραγε στο πάρτυ; Ότι οι υπόλοιποι γονείς θα την παρεξηγήσουν και θα της βάλουν κακό βαθμούλι; Ότι δεν "αγαπά" την ανιψιά της αρκετά; Ότι δεν "πολυγουστάρει" τα παιδιά γενικώς, και ότι δεν πετάει την σκούφια της με τις τσιρίδες, το ποδοβολητό και την μυρωδιά των πλαστικών μπαλακίων του παιδότοπου, όπως θα «όφειλε» μία «καθώς πρέπει» θεία; (μας αναφέρεις ότι η αδερφή σου είχε εργασιακές δεσμεύσεις και δεν απέφευγε επί τούτου, αλλά -ταυτόχρονα- λες πως «είδες και έπαθες για να την πείσεις να έρθει» … μήπως το περνάς λίγο στο ντούκου αυτό; Είναι καθόλου κοντά σου; Στο παιδί πώς φέρεται;). Για να είμαστε δίκαιοι η φράση "πως κι από ‘δω εσύ;", που απηύθυναν οι φίλοι σας σε εκείνη, θα μπορούσε να είναι αθώα, αλλά θα μπορούσε να ενέχει ανεπιθύμητη κριτική, κάτι που βάζει τον άλλον σε μία άτυπη θέση άμυνας [και όπως πολύ καλά γνωρίζεις (ή και όχι) άλλοι αμύνονται επιστρατευόμενοι σοβαρότητα και λογική, άλλοι αμύνονται επιτιθέμενοι κι άλλοι με χιούμορ (ακόμη κρύο)].https://www.youtube.com/watch?v=K9gNKaDr2EI
ακριβώς... η αδερφή δείχνει να διαχειρίζεται τη ζωή της μια χαρα και απλά στη γραφουσα δεν αρέσει για κάποιο λόγο το οτι διαχειρίζεται τις πιεστικές καταστάσεις με ψυχραιμία και χιούμορ.τη μικρή και τα γενέθλια νομίζω οτι προσπαθεί να τα χρησιμοποιήσει ως μέσο πίεσης...
#1 Νομίζω ότι φέρεσαι κάπως πιεστικά στην αδελφή σου. Τα παιδικά πάρτι είναι πολύ ωραία για τα παιδιά και για τους γονείς τους, αλλά για πολλούς άλλους που δεν έχουν παιδιά είναι απλώς μια πάρα πολύ κουραστική υποχρέωση. Η μικρή σου θα περνούσε τέλεια είτε ερχόταν η θεία της είτε όχι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δημιουργούμε βαρετές "υποχρεώσεις" που οδηγούν σε παρεξηγήσεις. Και ομολογώ ότι πριν κάνω παιδί μου φαινόταν πολύ παράλογο που με καλούσαν σε παιδικά πάρτι ειδικά σε σπίτια. Όποιος έχει παρευρεθεί καταλαβαίνει τι εννοώ...
Τα παιδικά πάρτυ είναι για παιδιά. Οι μεγάλοι δεν έχουν καμία δουλειά, εκτός από 1-2 ενήλικες επιβλέποντες. Επειδή στην δική μου παιδική ηλικία, πες γιατί φοιτούσα σε σχολείο που ήταν μακριά και τα παιδιά προέρχονταν από διάφορες περιοχές, πες γιατί οι δικοί μου δεν είχαν καμία διάθεση για τέτοια νταβατούρια, όταν με καλούσαν σε πάρτυ, με πήγαινε ο μπαμπάς μου κι ύστερα ερχόταν και με έπαιρνε. Δεν θυμάμαι να κάθισε ποτέ σε πάρτυ, εκτός βέβαια αν είχαν φιλική σχέση με τους γονείς-οικοδεσπότες (σπάνιο). Και δεν θυμάμαι ποτέ να είχα δει άλλους γονείς στα πάρτυ αυτά.Από τότε που είμαι γονιός βλέπω κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι μισοί θαμώνες στα πάρτυ είναι τα παιδιά και οι άλλοι μισοί οι γονείς. (Επειδή τα παιδιά μου δεν πήγαν σε σχολείο μακριά από την γειτονιά, δεν ξέρω τι θα γινόταν σε μια τέτοια περίπτωση.) Και άντε να το δεχτώ για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που δεν μπορείς να τα φορτώσεις στους οικοδεσπότες, αλλά παιδιά του δημοτικού μια χαρά παλεύονται. Το θεωρώ μεγάλη βαρεμάρα και χάσιμο χρόνου, κάποιες πολύτιμες ώρες που θα μπορούσα να αφιερώσω αποκλειστικά στον εαυτό μου. Μισή ωρίτσα πριν πάρω το παιδί είναι αρκετή για να πω πέντε κουβέντες με τους άλλους γονείς.Δύο πάρτι έχω κάνει όλα κι όλα. Δεν γίνεται, το κόστος είναι δυσβάσταχτο όταν πρέπει να ταΐσεις ΚΑΙ τους γονείς.
Η αδερφή μου θύμωσε που δεν πήγα μια και μοναδική φορά στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του μικρού στον παιδικό επειδή είχε έρθει μια φίλη μου από μακριά και ήθελα να τη δω. Μάλιστα είχε το θράσος να μου πει πάρτη και ελάτε μαζί! Τη φίλη μου που βλέπω δύο φορές το χρόνο και θέλουμε να πούμε τα νέα μας! Και όταν της είπα δεν παίζεις τσατιστηκε κιόλας! Νομίζω ότι μερικοί γονείς νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν μια καΐλα για γιορτές και πάρτυ παιδιών που δεν είναι δικά τους και υπεραντιδρούν!