Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά στις απειλές: «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος»

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά στις απειλές: «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
2

Με μια λιτή δήλωση απάντησε πριν από λίγο ο Μίκης Θεοδωράκης για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος»

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά στις απειλές: «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος» Facebook Twitter

Την ίδια ώρα στο ιστολόγιο κύκλων του μουσικοσυνθέτη υπήρξε ανακοίνωση που αναφέρει:

Αγαπητοι αναγνώστες,

Σήμερα το μεσημέρι κάποιοι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη και έγραψαν σύνθημα το οποίο υπογράφεται ως Αναρχικό.

Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοι είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά.

Ότι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία.

Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ' το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ως γνωστόν, τα ποντίκια όταν έρχεται η γάτα, πάντα εξαφανίζονται...

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το να πετάς μπογιές σε σπίτια ηλικιωμένων με την κάλυψη της ανωνυμίας και της κουκούλας δε συνιστά ούτε επαναστατική πράξη ούτε πολιτική τοποθέτηση. Απλώς θρασυδειλία...
Αυτοί που επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, έχουνε τσατιστεί που είναι μειοψηφία. Δέκα θλιβερά άτομα. Έχουν τσατιστεί που ο Ελληνικός λαός δεν ασπάζεται τις προδοτικές και ακραίες "φαεινές" ιδέες τους. Γι’ αυτό κάνουν και αυτές τις φασιστικές σπασμωδικές κινήσεις. Μόνοι τους τοποθετούνται απέναντι από τον λαό που είναι η πλειοψηφία και ξεκάθαρα έχει δείξει τι πιστεύει και θέλει. Αν δεν μπορείς να ταυτιστείς με τον λαό, από το να ταυτιστείς με τις εθνικιστικές και παράλογες επιδιώξεις του γείτονα, καλύτερα αποσύρσου. Δεν χρειάζεται ντε και καλά να πείτε ή να κάνετε κάτι, μπορείτε να πάρετε και ένα ρεπό! :D