ΣΥΡΙΖΑ για συλλαλητήριο: Στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας καπηλεύτηκαν τη συγκέντρωση

ΣΥΡΙΖΑ για συλλαλητήριο: Στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας καπηλεύτηκαν τη συγκέντρωση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
8

Για «στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας» που κυριάρχησαν στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλία.

»Τη σημερινή συγκέντρωση, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής».

«Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρη, και από τον εμπρησμό της κατάληψης "libertatia"», προσθέτει.

«Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Ο Τσιπρας χανει μερος του ηδη μειωμενου αριθμου ψηφοφορων του με την κινηση του αυτη. Ευχομαι να αποφασιστει η αλλαγη της ονομασιας κατα την θητεια του, ακομα κι αν το πολιτικο κοστος θα ειναι τεραστιο, και μηδενιζει τις πιθανοτητες επανεκλογης του ΣΥΡΙΖΑ.Καποιος πρεπει επιτελους να βοηθησει σε αυτο. Η Νεα Δημοκρατια το '92-95 εδωσε απλοχερα το ονομα 'Μακεδονια' σχετο, γιατι αμα βγαλεις το 'πρωην Γιουγκοσλαβικη', που εχουμε αλλες 5 τετοιες χωρες, και το 'Δημοκρατια' που υποδηλωνει το πολιτευμα, τι μενει? 'Μακεδονια' μενει. Δε μπορω να καταλαβω τι αρεσει στους συμπατριωτες μου το 'ΠΓΔΜ'.. Εμεινε στην παγκοσμια ιστορια ως σχετο 'Μακεδονια', αυτο εγινε.Ας κανει την αλλαγη ο Τσιπρας κι ας βοηθησει στη λυση του ονοματος, αλλωστε τις εκλογες θα τις εχανε ουτως η αλλως. Τουλαχ θα κανει κατι ουσιαστικα καλο.. Το σχετο Μακεδονια, που ονομαζεται η χωρα σημερα, δε μ αρεσει.. Προτεινετε μια ρεαλιστικη εναλλακτικη ΛΥΣΗ, και ειμαι μαζι σας. Μεχρι τοτε, οσο και να τον κραζετε, το δικιο σας δε το βρισκετε...
Η εκφυλισμένη εκδοχή της δικής μας Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ακραιφνώς εναντίον του ελληνικού έθνους, εναντίον της ιστορίας μας, εναντίον της κοινωνικής συλλογικότητας.Το ερώτημα είναι γιατί η σημερινή άρχουσα Αριστερά βυσσοδομεί τόσο πολύ με την εθνική, δηλαδή με την πολιτισμική συνοχή της χώρας;Παράλληλα, τα ΜΜΕ και η καθεστωτική διανόηση έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπιστούν τις "ανθρωπιστικές" αξίες απέναντι στις "εθνικιστικές" ανταξίες, και να καταγγείλουν τις "εθνικιστικές" αυτές αξίες ως ρατσιστικές αξίες.Όποιος σήμερα μιλάει για πατρίδα, για έθνος κτλ, αυτός κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ήδη ρατσιστής.Όποιος δε μιλήσει για μπλοκάρισμα της ανεξέλεγκτης εισβολής πολυάριθμων ξένων στον τόπο του, αυτός καταγγέλλεται και καταδικάζεται μοραλιστικά ως ανθρώπινο ον, ως πολιτιστικό τέρας.
Εχουμε πολλά να προσάψουμε στην κυβέρνηση Σύριζα αλλά αυτό το "αριστεροί προδότες της πατρίδος" κάποτε πρεπει να το κοψετε. Να ξεφύγετε απ τον εμφύλιο. Είστε 70 χρόνια πίσω (όπως κι αυτοί συχνά). Επίσης όταν κάνεις πορεία με χρυσαυγίτες και παπάδες, κάτι δεν είναι σωστό...
@tktkΔεν ανέφερα πουθενά τον εμφύλιο, συνεπώς δεν έχω να ξεφύγω από κάτι, ούτε να κόψω κάτι επίσης. Ήμουν σαφής θεωρώ ως προς την αναφορά μου στην σημερινή εκφυλισμένη άρχουσα Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) και δεν ανέφερα γενικά "αριστεροί προδότες της πατρίδας".Κρίνω από τα πεπραγμένα με βάση την λογική και είμαι καταγραφικός της σημερινής ανάλγητης κυβέρνησης.Το ότι είμαι 70 χρόνια πίσω είναι άτοπο στο σχόλιο που έγραψα. Φέρνετε την διαφωνία στο επίπεδο των επιχειρηματολογούντων κι όχι των επιχειρημάτων.
Αγαπητέ tktk,Η προδοσία της χώρας από την αριστερά δεν αναφέρεται στον εμφύλιο (αυτό είναι η 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ) αλλά στο σήμερα.Όπου μιλήσεις για Ελλάδα και Έλληνες ή εθνικό συμφέρον σε βγάζουν φασίστα, συνεργάτη των Γερμανών, βαλκάνιο μπασταρδάκι (υιοθετώντας οι ίδιοι την θεωρία του 'καθαρού') κοκ.Υπάρχει μίσος και αυτό είναι για ένα και μόνο λόγο: επειδή η σύγχρονη αριστερά έχει πρόβλημα ταυτότητας (αφού δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ χώρα στον κόσμο την οποία να έχει καταφέρει να κυβερνήσει με επιτυχία) προσπαθεί να ανακαλύψει εχθρούς για να βρει ταυτότητα.Δεν υπάρχει αυτόνομη ελληνική αριστερά. Υπάρχουν αυτοί που είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ από όσους λένε ότι είναι Έλληνες, από όσους λένε ότι πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία, από όσους δηλώνουν χριστιανοί, από όσους λένε ότι για το κοινό καλό πρέπει να μπει ένα ταβάνι στον ατομικό δικαιωματισμό.Οι σύγχρονοι Έλληνες αριστεροί δεν έχουν ταυτότητα. Έχουν αντι-ταυτότητα. Τι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη ΧΑ; Η ελληνική αριστερά μας εξέτρεψε πλήρως τα χρόνια της κρίσης μιλώντας και δρώντας μόνιμα εμφυλιακά μιλώντας για Γουδί, κρεμάλες, τρίτο γύρο, καίγοντας, σπάζοντας. Η ελληνική αριστερά είναι σταθερά αντίθετη στα πάντα με θέση για τίποτα (για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τα εθνικά θέματα).Η σημερινή ελληνική αριστερά δεν έχει καμία σχέση με τη γενιά του Πλουμπίδη. Το θέμα είναι ψυχαναλυτικό και το έχει εντοπίσει ο Γιωσαφάτ.
Πόνεσε πάρα πολύ τελικά η τεράστια συμμετοχή!Από το πρωί είχατε "κύριοι" της συγκυβέρνησης βάλει παπαγαλάκια να λένε στα ΜΜΕ ως τάχα μου εκπρόσωποι της αστυνομία Θεσσαλονίκης πως θα είναι 30 με 50 χιλιάδες ο κόσμος το πολύ.Ε τελικά ήταν μόλις δεκαπλάσιος!!!Και ας αμολήσατε την συνιστώσα Εξαρχείων του κόμματος να χτυπάει γέρους και 15χρονα κορίτσια.Πιείτε ξύδι να χωνέψετε!