ΣΥΡΙΖΑ για συλλαλητήριο: Στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας καπηλεύτηκαν τη συγκέντρωση

ΣΥΡΙΖΑ για συλλαλητήριο: Στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας καπηλεύτηκαν τη συγκέντρωση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
8

Για «στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας» που κυριάρχησαν στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλία.

»Τη σημερινή συγκέντρωση, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής».

«Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρη, και από τον εμπρησμό της κατάληψης "libertatia"», προσθέτει.

«Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ο Τσιπρας χανει μερος του ηδη μειωμενου αριθμου ψηφοφορων του με την κινηση του αυτη. Ευχομαι να αποφασιστει η αλλαγη της ονομασιας κατα την θητεια του, ακομα κι αν το πολιτικο κοστος θα ειναι τεραστιο, και μηδενιζει τις πιθανοτητες επανεκλογης του ΣΥΡΙΖΑ.Καποιος πρεπει επιτελους να βοηθησει σε αυτο. Η Νεα Δημοκρατια το '92-95 εδωσε απλοχερα το ονομα 'Μακεδονια' σχετο, γιατι αμα βγαλεις το 'πρωην Γιουγκοσλαβικη', που εχουμε αλλες 5 τετοιες χωρες, και το 'Δημοκρατια' που υποδηλωνει το πολιτευμα, τι μενει? 'Μακεδονια' μενει. Δε μπορω να καταλαβω τι αρεσει στους συμπατριωτες μου το 'ΠΓΔΜ'.. Εμεινε στην παγκοσμια ιστορια ως σχετο 'Μακεδονια', αυτο εγινε.Ας κανει την αλλαγη ο Τσιπρας κι ας βοηθησει στη λυση του ονοματος, αλλωστε τις εκλογες θα τις εχανε ουτως η αλλως. Τουλαχ θα κανει κατι ουσιαστικα καλο.. Το σχετο Μακεδονια, που ονομαζεται η χωρα σημερα, δε μ αρεσει.. Προτεινετε μια ρεαλιστικη εναλλακτικη ΛΥΣΗ, και ειμαι μαζι σας. Μεχρι τοτε, οσο και να τον κραζετε, το δικιο σας δε το βρισκετε...
Η εκφυλισμένη εκδοχή της δικής μας Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ακραιφνώς εναντίον του ελληνικού έθνους, εναντίον της ιστορίας μας, εναντίον της κοινωνικής συλλογικότητας.Το ερώτημα είναι γιατί η σημερινή άρχουσα Αριστερά βυσσοδομεί τόσο πολύ με την εθνική, δηλαδή με την πολιτισμική συνοχή της χώρας;Παράλληλα, τα ΜΜΕ και η καθεστωτική διανόηση έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπιστούν τις "ανθρωπιστικές" αξίες απέναντι στις "εθνικιστικές" ανταξίες, και να καταγγείλουν τις "εθνικιστικές" αυτές αξίες ως ρατσιστικές αξίες.Όποιος σήμερα μιλάει για πατρίδα, για έθνος κτλ, αυτός κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ήδη ρατσιστής.Όποιος δε μιλήσει για μπλοκάρισμα της ανεξέλεγκτης εισβολής πολυάριθμων ξένων στον τόπο του, αυτός καταγγέλλεται και καταδικάζεται μοραλιστικά ως ανθρώπινο ον, ως πολιτιστικό τέρας.
Εχουμε πολλά να προσάψουμε στην κυβέρνηση Σύριζα αλλά αυτό το "αριστεροί προδότες της πατρίδος" κάποτε πρεπει να το κοψετε. Να ξεφύγετε απ τον εμφύλιο. Είστε 70 χρόνια πίσω (όπως κι αυτοί συχνά). Επίσης όταν κάνεις πορεία με χρυσαυγίτες και παπάδες, κάτι δεν είναι σωστό...
@tktkΔεν ανέφερα πουθενά τον εμφύλιο, συνεπώς δεν έχω να ξεφύγω από κάτι, ούτε να κόψω κάτι επίσης. Ήμουν σαφής θεωρώ ως προς την αναφορά μου στην σημερινή εκφυλισμένη άρχουσα Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) και δεν ανέφερα γενικά "αριστεροί προδότες της πατρίδας".Κρίνω από τα πεπραγμένα με βάση την λογική και είμαι καταγραφικός της σημερινής ανάλγητης κυβέρνησης.Το ότι είμαι 70 χρόνια πίσω είναι άτοπο στο σχόλιο που έγραψα. Φέρνετε την διαφωνία στο επίπεδο των επιχειρηματολογούντων κι όχι των επιχειρημάτων.
Αγαπητέ tktk,Η προδοσία της χώρας από την αριστερά δεν αναφέρεται στον εμφύλιο (αυτό είναι η 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ) αλλά στο σήμερα.Όπου μιλήσεις για Ελλάδα και Έλληνες ή εθνικό συμφέρον σε βγάζουν φασίστα, συνεργάτη των Γερμανών, βαλκάνιο μπασταρδάκι (υιοθετώντας οι ίδιοι την θεωρία του 'καθαρού') κοκ.Υπάρχει μίσος και αυτό είναι για ένα και μόνο λόγο: επειδή η σύγχρονη αριστερά έχει πρόβλημα ταυτότητας (αφού δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ χώρα στον κόσμο την οποία να έχει καταφέρει να κυβερνήσει με επιτυχία) προσπαθεί να ανακαλύψει εχθρούς για να βρει ταυτότητα.Δεν υπάρχει αυτόνομη ελληνική αριστερά. Υπάρχουν αυτοί που είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ από όσους λένε ότι είναι Έλληνες, από όσους λένε ότι πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία, από όσους δηλώνουν χριστιανοί, από όσους λένε ότι για το κοινό καλό πρέπει να μπει ένα ταβάνι στον ατομικό δικαιωματισμό.Οι σύγχρονοι Έλληνες αριστεροί δεν έχουν ταυτότητα. Έχουν αντι-ταυτότητα. Τι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη ΧΑ; Η ελληνική αριστερά μας εξέτρεψε πλήρως τα χρόνια της κρίσης μιλώντας και δρώντας μόνιμα εμφυλιακά μιλώντας για Γουδί, κρεμάλες, τρίτο γύρο, καίγοντας, σπάζοντας. Η ελληνική αριστερά είναι σταθερά αντίθετη στα πάντα με θέση για τίποτα (για την οικονομία, για την υγεία, για την παιδεία, για τα εθνικά θέματα).Η σημερινή ελληνική αριστερά δεν έχει καμία σχέση με τη γενιά του Πλουμπίδη. Το θέμα είναι ψυχαναλυτικό και το έχει εντοπίσει ο Γιωσαφάτ.
Πόνεσε πάρα πολύ τελικά η τεράστια συμμετοχή!Από το πρωί είχατε "κύριοι" της συγκυβέρνησης βάλει παπαγαλάκια να λένε στα ΜΜΕ ως τάχα μου εκπρόσωποι της αστυνομία Θεσσαλονίκης πως θα είναι 30 με 50 χιλιάδες ο κόσμος το πολύ.Ε τελικά ήταν μόλις δεκαπλάσιος!!!Και ας αμολήσατε την συνιστώσα Εξαρχείων του κόμματος να χτυπάει γέρους και 15χρονα κορίτσια.Πιείτε ξύδι να χωνέψετε!