Έπεσε ο Phylax - Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος για την πτώση του γλυπτού από το βάθρο

Έπεσε ο Phylax - Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος για την πτώση του γλυπτού από το βάθρο Facebook Twitter
7

Το πολυσυζητημένο γλυπτό που έχει διχάσει και ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε γκρεμισμένο στο έδαφος.

Ο διάσημος «Phylax», έργο του Κωστή Γεωργίου, ο οποίος για μερίδα πολιτών θεωρήθηκε βλάσφημος ή ακόμη και σατανιστικός, δεν βρίσκεται από χθες το βράδυ στη θέση του.

Έπεσε ο Phylax - Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος για την πτώση του γλυπτού από το βάθρο Facebook Twitter
SOOC
Έπεσε ο Phylax - Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος για την πτώση του γλυπτού από το βάθρο Facebook Twitter
SOOC

Αρχικά θεωρήθηκε πως το γλυπτό έπεσε από τους θυελλώδεις ανέμους στην περιοχή, αλλά ο δήμαρχος έχει άλλη εκτίμηση και ισχυρίζεται πως το γλυπτό έπεσε θύμα βανδαλισμού.

Ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης ανέφερε το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό πως το γλυπτό που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις έριξαν άγνωστοι που πέταξαν σκοινιά και το τράβηξαν με κάποιο όχημα.

Πρόσθεσε πως τη νύχτα, λίγο μετά τις 3, μια ομάδα δεκαπέντε κουκουλοφόρων έριξε το γλυπτό από το βάθρο.

Όπως υποστήριξε χρησιμοποίησαν φορτηγό χωρίς πινακίδες, δύο τζιπ και σχοινιά, ενώ απείλησαν και ιδιοκτήτη καταστήματος που τους αντελήφθη λέγοντας πως αν καλέσει την αστυνομία θα του σπάσουν το μαγαζί.

«Ξεφύγαμε από τις γραφικότητες και μιλάμε για παρακράτος» είπε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Έπεσε ο Phylax - Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος για την πτώση του γλυπτού από το βάθρο Facebook Twitter
Φωτογραφία από gazzetta.gr
Έπεσε ο Phylax - Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος για την πτώση του γλυπτού από το βάθρο Facebook Twitter
Φωτογραφία από gazzetta.gr
Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
το νόμισμα εχει δυο όψειςκόρωνα )... με προβληματιζει το γεγονός οτι σαν λαος φανατιζόμαστε με εκκλήσεις κληρικών που θα έπρεπε να συσπειρώνουν τον λαό μας και όχι να μας καθοδηγούν σε τέτοιες βλασφημες για την ορθοδοξία πράξεις γράμματα)... με την ιστορία αυτής της χώρας ,με την παράδοση της, με τους ήρωες που μας έδωσαν την ελευθεριά σήμερα να εκφράζουμε χωρίς προβλήματα την άποψη μας ....πως λοιπόν αυτο το κακόγουστο για έμενα έργο τέχνης επιτρέπεται να κοσμεί πλατείες εμφανή σημεία οπου καθε τουρίστας που επισκέπτεται αυτη την φτωχή, άλλα πλούσια σε ιστορία χωρά ; Η χωρα μας θα επρεπε με καθε τροπο να προβαλει την ιστορια της ..πηγα στο βελγιο και επαθα την πλακα μου με την ομορφια του πηγα ιταλια το ιδιο με εργα τεχνης απο την ιστορια καθε χωρας τι να τον κανω τον φυλαξ ενα εργο τεχνης ξενοφερτο ?
anivervlitos το ξενοφερτο ποιος το ορίζει? Καλλιστα θα μπορουσε καποιος να επικαλεστει την διακοπη της αρχαιας ελληνικης τεχνης απο την εμβολιμη και ξενοφερτη ιστορικα χριστιανικη τεχνη (τι σχεση εχει η κλασσική οπτική περι κάλλους με την σκοτεινη ή καταθλιπτική , θα μπορούσε να κρινει κάποιος, αποτυπωση της βυζαντινης τεχνης? Το συγκεκριμενο εργο το βρισκω πιο κοντα στην κλασσική τεχνη από τις μουντες , για μενα, μορφες της βυζαντινής τεχνης.
Αν το διαβάσει αυτο ενας ιστορικός τέχνης,θα το πάθει ενα σοκ.Η βυζαντινή τέχνη ειναι μια πρωτογενης Ελληνικη τέχνη.Απεναντίας η Ρωμαιοκαθολική τέχνη ειναι παιδι της Αρχαιοελληνικης τέχνης με τα αγαλματα.Το οτι βρίσκεις κοντα στην κλασική τέχνη αυτο το πράγμα,με ξεπερνα.Η μοντέρνα τέχνη γεννήθηκε ακριβως επειδη η κλασικη εφτασε σε τετοιο βαθμο ανυπέρβλητης πληρότητας,που δεν θα ειχε νοημα η αναπαραγωγης ξανα και ξανα,απεναντιας εχει πλλα ακομα να μας δώσει σε επιπεδο ερευνας και ανακαλυψεων στα ηδη υπάρχοντα κλασικά εργα.
Μπραβο Ελληνες. Ετσι εχουμε μαθει να εκφραζουμε τη διαφωνια. Με 'δραστικες' λυσεις. Αντι να πηγαινουμε μπροστα παμε ολο και πιο πισω, μοιαζουμε ολο και πιο πολυ με Ελλαδες προηγουμενων δεκαετιων. Εκτος κι αν σταματησαμε καπου το '60 να αναπτυσσομαστε...
Όπως είπε και ο Πάγκαλος σχετικά με το Μακεδονικό «600.000 ψήφισαν τον Σώρρα, μη μου λέτε για λαό. Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψήφισμα». Δεν θα συμφωνήσω με τον υπαινιγμό πως όλος ο λαός συντάσεται με την πλευρά των ηλιθίων αλλα αυτό το συμβάν είναι ένα ακόμα παράδειγμα για την ηλιθιότητα που διακατέχει κάποιους συμπολίτες μας. Άντε και καλό μεσαίωνα.