Απεργία την Πρωτομαγιά

Χίος: Τέλος οι «γαμοβαφτίσεις» με απόφαση του μητροπολίτη - Έντονες αντιδράσεις

Χίος: Τέλος οι «γαμοβαφτίσεις» με απόφαση του μητροπολίτη - Έντονες αντιδράσεις Facebook Twitter
13

Με απόφαση του μητροπολίτη Χίου Μάρκου απαγορεύτηκε η ταυτόχρονη διεξαγωγή γάμου ζευγαριών και βάπτισης του παιδιού τους, στην ίδια εκκλησία.

Η εντολή προς τους ιερείς της Μητρόπολης φέρεται πως δόθηκε σε πρόσφατη ιερατική συνάντηση. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Χίου «ΠΟΛΙΤΗΣ», ήδη σε δύο περιπτώσεις νέων ζευγαριών εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν πρώτα το γάμο τους και εν συνεχεία να μετακινηθούν σε άλλη εκκλησία έτσι ώστε να βαπτίσουν και το παιδί τους. Ήδη όπως αναφέρεται έχουν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους του νησιού, αλλά και από ιερείς που κάνουν λόγο για απόφαση χωρίς Συνοδική απόφαση.

Σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Χίου δήλωσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα συμμετέχοντας στην Ιερά Σύνοδο και με την επιστροφή του στη Χίο θα εξηγήσει την απόφασή του με σχετικό θεολογικό κείμενο.

Επίσης, ο μητροπολίτης Χίου αποφάσισε να θέσει σε τρίμηνη ακοινωνησία δύο καθηγητές θεολόγους επειδή παρίσταντο σε εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Χίου πριν από τα Χριστούγεννα, που έγινε στην καθολική εκκλησία του νησιού.

Ελλάδα
13

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Συμφωνω με τον μητροπολιτη Χιου για την απαγορευση των γαμοβαπτισεων (εδω ισως να εχω κανει και τυπογραφικο λαθος).Και τωρα λοιπον, εν ετη 2018 μ.Χ., καιρος να απαγορευτουν οι γαμοι και οι βαπτισεις σε εκκλησιες γενικοτερα.
Κοίτα, αν πεις "είμαι φασίστας και ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή" η πλειοψηφία θα διαφωνήσει.Αν πεις "θα διοργανώσω μια πορεία κατά της ανεργίας" η πλειοψηφία θα συμφωνήσει.Αλλά η ανεργία δεν μειώνεται με πορείες και ο ήλιος δεν ανατέλλει από την ανατολή αναλόγως αν το λέει φασίστας ή αριστερός.Είμαστε σε μια εποχή που η λογική έπεται της επιθυμίας. Έχει γίνει το λογικό άλμα από το "επιθυμώ κάτι και θα δουλέψω για να ισχύσει" στο "θέλω κάτι άρα ισχύει".Έχει γίνει το λογικό άλμα από τη δημοκρατία, η οποία διαφύλασσε τα δίκαια του ατόμου, στην ατομοκρατία, η οποία καταδυναστεύει τον δήμο. Απλά επειδή χαϊδεύει το κάθε άτομο μεμονωμένα όλοι είναι comfortably numb κατά Pink Floyd.Η λογική δεν είναι της μόδας.
Η Εκκλησία ανηκει στο Θεο και δεν ειναι τσιφλίκι κανενος τράγοπαππα.Τα ιδια τα ζευγάρια θα αποφασιζουν αν θελουν να κάνουν γαμο η Βάπτιση ή και τα 2.Κανενας μητροπολίτης δεν θα μας κουναει το δαχτυλίδι.Χαρη τους κανουμε, υπαρχει ο πολιτικος γάμος και η ονοματοδοσία.Αντε γεια!
Ναι...και αυριο τα ζευγαρια θα αποφασισουν αν θελουν κλαδια απο φοινικες για ντεκορ στην εκκλησια και τον Νινο να ψαλλει το "αν Θεος γινομουν για λιγο" στο ψαλτηρι..........εξαλλου χαρη θα μας κανει ο αοιδος!Τι ακουμε.......
Εεε, λυπάμαι που στο χαλάω αλλά η Εκκλησία διοικείται από παππάδες και υπό αυτή την έννοια τους ανήκει.Αν δεν σου αρέσει αυτό, που είναι απόλυτο δικαίωμά σου, κι ούτε εμένα μου αρέσει, άναψε το κεράκι σου δήλωσε χριστιανός βουδίζων με επιρροές από ανιμισμό και έξω από την πόρτα. Η εκκλησία ως κτήριο ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος.Η Εκκλησία έχει κανόνες. Τα κράτη έχουν κανόνες. Είναι απόλυτα δικαίωμά σου να μην σέβεσαι τους κανόνες. Τότε όμως δεν μπορείς να έχεις και τα benefits του να είσαι μέλος.Αν δε σου γουστάρουν οι κανόνες της Εκκλησίας κάνε πολιτικό γάμο και ονοματοδοσία.
Εμένα πάλι με εντυπωσίασε περισσότερο η ποινή της "ακοινωνησίας" επειδή οι θεολόγοι συμμετείχαν σε εκδήλωση μαθητών στην καθολική εκκλησία... Ότι τι; αμάρτησαν; Εμένα προσωπικά μου φαίνεται γελοία κ η αιτία κ η ποινή αλλά μου φαίνεται και εντελώς παράλογη η παρέμβαση αυτή, πιο πολύ και από τη γαμοβάφτιση!
Fair Enough.Πολιτικός Γάμος + Ονοματοδοσία = συνολικό κόστος 30 ευρώ.ΥΓ Το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας αν θέλει να διευρύνει το target group του στο μέλλον μάλλον θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του.
Ο λόγος;Θέλουν να "νοικοιαζουν" 2 φορες εκκλησίες;Η να μην τα παίρνει ενας παπας;Κανονικη εταιρια εχουν γινει...Υπάρχει λόγος που κανουν τα ζευγάρια γαμο και βαφτιση μαζι. Δεν το κανουν για χαβαλε.