Η Γ.Γ. Ισότητας καταγγέλλει σεξισμό εναντίον της Μπέτυς Μπαζιάνα: Η γυναίκα του πρωθυπουργού έχει στόμα και μιλιά

Η Γ.Γ. Ισότητας καταγγέλλει σεξισμό εναντίον της Μπέτυς Μπαζιάνα: Η γυναίκα του πρωθυπουργού έχει στόμα και μιλιά Facebook Twitter
10

Ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις και τα σχόλια που προκάλεσε η συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Ο φορέας υπερασπίζεται τη σύντροφο του Πρωθυπουργού και κάνει λόγο για σεξισμό απέναντι στο πρόσωπό της μετά τα όσα είπε δημοσίως στην πρόσφατη συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γ.Γ. Ισότητας

«Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν οφείλει μόνο να είναι τίμια, οφείλει και να δείχνει τίμια.

Η γυναίκα του Έλληνα Πρωθυπουργού, οφείλει πρωτίστως να μη δίνει συνεντεύξεις, ιδίως πολιτικού περιεχομένου.

Και εάν δώσει, οφείλει να δέχεται το σεξισμό που της αναλογεί, όπως κάθε γυναίκα που εμφανίζεται στη δημόσια σφαίρα σε ρόλο άλλο από αυτό της καλής νοικοκυράς και συζύγου, μάνας και αντικειμένου πόθου.

Σεξισμό με αίτημα την επιστροφή της στη γωνία της, αυτή της πρωθυπουργικής οικίας και στις αρμοδιότητές της, αυτές της εμφάνισής της σε περιοδικά life style, των δηλώσεών της για τα έπιπλα που επέλεξε για το καθιστικό, για το φαγητό που προτιμάει ο Πρωθυπουργός και για το πού ψωνίζει τα ρούχα της.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας μεγάλης μερίδας σχολίων για την πρόσφατη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα, τόσο από άνδρες, όσο και από γυναίκες, που θίγονται από το θράσος της να μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις, έτσι όπως τις βίωσε από μέσα, με βάση τη δική της οπτική και τις αξίες της.

Αλλά γιατί να έχει οπτική και αξίες; Αφού έχει άνδρα και μάλιστα Πρωθυπουργό.

Μέχρι ο γυναικείος λόγος να μπορεί να αρθρωθεί δημόσια και να αντιμετωπιστεί στη βάση των θέσεων που εκφράζει και όχι του φύλου του, η γυναίκα του Πρωθυπουργού, η γυναίκα της διπλανής πόρτας, η κάθε γυναίκα, οφείλει να συνεχίσει να μιλά.

Η ΓΓΙΦ στέκεται στο πλάι όλων αυτών των γυναικών, ενθαρρύνοντάς τες με το έργο της να μιλούν κάθε φορά δυνατά και καθαρά, μήπως και η φωνή τους σκεπάσει τους λεβέντες που θορυβούν, προσπαθώντας να καλύψουν το λόγο τους».

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Δηλαδή: μία κατά το νόμο αμερόληπτη κρατική αρχή (ΓΓ Ισότητας) παίρνει μεροληπτικά θέση υπέρ μίας συνέντευξης/κατάθεσης απόψεων ευνοικών προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Δεν είδαμε όμως να δείχνει την ίδια ευαισθησία π.χ. στην περίπτωση των συχνών-πυκνών επιθέσεων κατά της Μαρέβας. Προφανώς όλες οι σύζυγοι πολιτικών προσώπων δεν είναι ίσες...
Αν μερικοί (δηλαδή, αρκετοί) κάφροι την σχολίασαν ως γυναίκα, δεν θα μας πάρει όλους η μπάλα. Στο διαδίκτυο αυτό γίνεται συνέχεια.Τώρα, αγαπητή Γραμματεία Ισότητας, θα έλεγα να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά πράγματα, ήτοι να βουτήξετε από το αυτί κάτι έλληνες "καλλιτέχνες-μη-χέσω" ράπερς που βγάζουν όλον τον στιχουργικό τους βόθρο πάνω στις γυναίκες γενικότερα. Δεν χρειάζεται να είναι Μπαζιάνες για να τις υπερασπιστείτε.
Ότι του φανεί του λολοστεφανή! Ο κόσμος έκρινε τις ανακρίβειες που είπε, όχι το γεγονός πως μίλησε. Αντίστοιχη κριτική θα είχε κι ο σύζυγος μια γυναίκας πρωθυπουργού/προέδρου! Έλεος με την κορεκτίλα!
Οχι γυναίκα ετσι απλα, Αριστερα προσκυμενη γυναίκα που κρινεται απο μη -Αριστερους, οι εργαζόμενες της Πρεσβειας του Μαδουρ' δεν απασχόλησαν την ΓΓΙ, ουτε η γυναίκα που ο Καρανίκας είπε "αγαμητη"...υπάρχει ενα αμελοληπτο μοτίβο...Κοινως αμα η γυναίκα είναι δεξια, κεντρώα ή θυμα αριστερων επιφανων....προβλημα της.
Μόνο που δεν την έκραξαν όλοι επειδή είναι γυναίκα (υπήρξαν κι αυτοί)... πολλοί την έκραξαν επειδή έχει φτωχές και ενίοτε βλακώδεις απόψεις- πράγμα που θα ίσχυε ακόμη κι αν ήταν άντρας ή πορτατίφ.Στόμα και μιλιά ασφαλώς έχει. Δεν θα εβλαπτε να έχει και λίγο περισσότερο μυαλό.
Είναι σεξισμός να μην μπορείς να κρίνεις μία γυναίκα. Δεν την έκριναν γιατί μίλησε, αλλά γιατί έχει επιλεκτική μνήμη και είπε επιεικώς χαζομάρ@ς