Μπαζιάνα: Κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα - Έχω κερδίσει τη μάχη της κλειδαρότρυπας

Μπαζιάνα: Κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα - Έχω κερδίσει τη μάχη της κλειδαρότρυπας Facebook Twitter
«Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς... Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;».Φωτ.: SOOC
30

Για την πολιτική, την ιδιωτικότητα, τα μίντια, τον ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τη δική της καριέρα μίλησε η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η συνέντευξη καλύπτει τέσσερις σελίδες και είναι πολύ πολιτικοποιημένη με τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα να υπερασπίζεται σθεναρά τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.

Η προσωπική της ζωή και περιγραφές από την δική της καθημερινότητα και ζωή στο πλευρό του πρωθυπουργού απουσιάζουν εντελώς από την πρώτη της συνέντευξη η οποία έχει καθαρά πολιτικό στίγμα.

«Η Ιστορία έχει καταγράψει τη διαφορά ήθους και πολιτικής. Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους», αναφέρει ενδεικτικά μιλώντας για τις επιλογές της κυβέρνησης και τις κατηγορίες.

Τα μίντια έχουν προδιαγεγραμμένο έναν συγκεκριμένο ρόλο για τη γυναίκα του πρωθυπουργού: πώς ντύνεται, πώς χτενίζεται κλπ. Βαρετός και πολυπαιγμένος ρόλος... Προτού ακόμα ο Αλέξης βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού είχαν την ανάγκη να απομυθοποιήσω απόλυτα την κατάσταση μέσα μου. Εκείνος περπάτησε προσγειωμένος το δρόμο προς την εξουσία, κι εγώ δίπλα του. Νομίζω ότι έδωσα συνειδητά τη μάχη ενάντια στην κουτσομπολίστικη δημοσιότητα της κλειδαρότρυπας και την κέρδισα

Η Μπέτυ Μπαζιάνα αναφέρεται πρωτίστως στα δραματικά γεγονότα του 2015 και την περίοδο του δημοψηφίσματος «Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο της αντοχής που είχε η χώρα. Μέσα σ' αυτή τη δίνη δεν άλλαξε τον χάρτη των αξιών του, δεν τάχτηκε υπέρ των ισχυρών, είναι πάντα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου».

Η φασιστική μπότα των δανειστών

  

«Η διακυβέρνηση που παρέλαβε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν ήταν ένα καθαρό ένα άγραφο χαρτί, ώστε να ξεκινήσει από το μηδέν. Το τεφτέρι είχε πολλά χρωστούμενα. Έπρεπε να παζαρέψει, να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτά, με άξονα τις αξίες στις οποίες εκλέχτηκε».

  

Χαρακτηρίζει δε τους δανειστές «σαν μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις «δεν αντέχω άλλο»... Λες και δεν είχες δικαίωμα να αντιστέκεσαι».

Όταν έρχεται αντιμέτωπη με τη θέση «άλλα υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα έκανε» απαντά «αυτό λέει ποιος; Εκείνοι που έσκυβαν το κεφάλι χωρίς να «χάσουν» καθόλου χρόνο, πρόθυμοι σε όλες τις εντολές; Αυτοί που είχαν χρεωθεί για πάντα την αναξιοπρέπεια της υποταγής τους;».

«Ο Τσίπρας το οδήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε να το πάει, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για ό,τι είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό αλλά και της ευθύνης μπροστά στο διακύβευμα. Γι' αυτό δεν δέχομαι τις κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Δεν είχε άλλα στο μυαλό του και άλλα έκανε, δεν είπε ψέματα, δεν οπισθοχώρησε. Πάλεψε να διαχειριστεί μια σκληρή, αμετακίνητη κατάσταση που ορθώθηκε μπροστά του άκρως απειλητική. Και το πήγε ως το όριο που είχε η χώρα μπροστά στην τρομακτική πίεση, τον πνιγμό, την τιμωρία. Είναι περιττό να πω αν συμφωνεί ο Τσίπρας με ό,τι αναγκάστηκε να κάνει, ότι θα ήθελε να κάνει τα πράγματα αλλιώς. Ναι, αγωνίστηκε όσο καλύτερα μπορούσε έχοντας απόλυτα συναίσθηση της επικίνδυνης κατάστασης. Και στην τελευταία πρόταση συμφωνίας από τους δανειστές, στο εκβιαστικό take it or leave it πάλεψε όσο άντεξε», εκτιμά η ίδια.

Το δημοψήφισμα και τα δάκρυα

Η Μπέτυ Μπαζιάνα αναφέρεται στο δημοψήφισμα και λέει πως ο Τσίπρας «έκανε αυτό που κάθε δημοκράτης, αριστερός πολιτικός θα έκανε: ρώτησε τον λαό που τον εξέλεξε προκειμένου να αντισταθεί «να υπογράψω;» και ο λαός μας απάντησε περήφανα «όχι» παρόλη τη βία εκείνης της κρίσιμης εβδομάδας πριν το δημοψήφισμα, την απίστευτη προπαγάνδα, τότε που το παλιό σύστημα έπαιζε τα ρέστα του (...)».

«Ο Τσίπρας έχοντας ρωτήσει τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα έφυγε να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές μια καλύτερη συμφωνία. Είχε πάρει καθαρή εντολή δικαιότερης συμφωνίας, όχι εντολή ρήξης ή εξόδου από την Ευρώπη ή το ευρώ. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν σαφές «συμφωνείτε με την πρόταση των δανειστών;». Στηριζόμενος στο κρυστάλλινο όχι του ελληνικού λαού επέστρεψε με μια συμφωνία που ήταν μακριά από αυτό που οραματιζόταν αρχικά. Έκανε έναν συμβιβασμό, όχι όμως ταπεινωτικό. Έναν συμβιβασμό που πίστευε ότι είχε προοπτική. Να οδηγήσει τελικά στο τέλος της ηγεμονίας των ισχυρών, στο τέλος της παράλογης λιτότητας», θεωρεί η κα Μπαζιάνα.

Κληθείσα να σχολιάσει την αποχώρηση συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αριστερό» Μνημόνιο λέει ότι «προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή – ναι κυριολεκτώ. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια «δημοκρατία» των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο; Θυμηθείτε, το μήνυμα που διαδόθηκε παγκόσμια σαν φλόγα εκείνο το βράδυ της μοιραίας διαπραγμάτευσης: This is a coup...».

Μπαζιάνα: Κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα - Έχω κερδίσει τη μάχη της κλειδαρότρυπας Facebook Twitter
«Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε...». Φωτ.: SOOC

Τα μέτρα, η εξουσία και η μάχη της κλειδαρότρυπας

Μιλώντας για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα η κυρία Μπαζιάνα απαντά: «Αυτό είναι το μεγάλο κόστος, όμως έρχεται η στιγμή που σταδιακά θα πρέπει να ανακληθούν. Δεν γίνεται αλλιώς. Οι παροχές που δόθηκαν αυτές τις ημέρες αποτελούν ένα είδος αντιστάθμισμα σε αυτή τη λαίλαπα. Συμβιβάστηκες για να υπάρχει η χώρα σου».

Αναφέρεται και στην κόντρα κυβέρνησης-δικαστικών λέγοντας «κι εγώ αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συζητάμε για το αν πρέπει οι δικαστικοί να δηλώνουν πόθεν έσχες ή όχι». «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία. Γιατί εξουσία δεν είναι ο υπουργός αλλά ο μηχανισμός. Υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις-κλειδιά που εξυπηρετούν το παλιό διεφθαρμένο σύστημα, Και περιμένω την κάθαρση», προσθέτει όλο νόημα.

Στην ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει τα δημοσιεύματα που την αφορούν η Μπέτυ Μπαζιάνα απαντά: «Όταν πέφτουν στην αντίληψή μου απλώς γελάω. Τα μίντια έχουν προδιαγεγραμμένο έναν συγκεκριμένο ρόλο για τη γυναίκα του πρωθυπουργού: πώς ντύνεται, πώς χτενίζεται κλπ. Βαρετός και πολυπαιγμένος ρόλος... Προτού ακόμα ο Αλέξης βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού είχαν την ανάγκη να απομυθοποιήσω απόλυτα την κατάσταση μέσα μου. Εκείνος περπάτησε προσγειωμένος το δρόμο προς την εξουσία, κι εγώ δίπλα του. Νομίζω ότι έδωσα συνειδητά τη μάχη ενάντια στην κουτσομπολίστικη δημοσιότητα της κλειδαρότρυπας και την κέρδισα».

Για την δική της καριέρα λέει ότι «προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερη μπορώ στη δουλειά μου. Και κρίνομαι καθημερινά και αυστηρά γι' αυτήν. Μόνο που κριτές μου δεν είναι οι δημοσιογράφοι αλλά ευτυχώς οι συνάδελφοι, οι καθηγητές και οι φοιτητές μου. Η εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο γίνεται με βάση κάποια κριτήρια, τις δημοσιεύσεις και το βιογραφικό σου και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκρίνομαι στα κριτήρια αυτά».

Στο ερώτημα για το αν φοβάται την αλλοτρίωση που φέρνει η άσκηση εξουσίας η σύντροφος του πρωθυπουργού απαντά: «Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς... Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;».

Η στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα

Στην ερώτηση για το πώς στήριξε η ίδια τον Αλέξη Τσίπρα απαντά: «Όπως το ένιωθα. Ήξερα ότι αντέχει να αντιταχτεί, ότι θα το παλέψει. Αλλά αυτό που είχε ανάγκη αυτός ήταν η στήριξη του κόσμου. Ακόμα και σήμερα δεν έχω καταλάβει πώς μπορεί να πέρασαν αυτές οι 17 ώρες αφόρητης πίεσης. Είμαι σίγουρη όμως πως όποιος αριστερός πολίτης κι αν ήταν στη θέση του, θα έδινε τη μάχη όσες ώρες κι αν χρειαζόταν. Υπήρχε και ένα ανθρώπινο στοιχείο σε όλο αυτό. Ένας νέος άνθρωπος που βρέθηκε σε αυτή τη θέση τη δεδομένη στιγμή έχοντας το δύσκολο καθήκον να μην προδώσει τον λαό που τον στήριξε. Και δεν τον πρόδωσε. Εκείνον σκέφτηκε, για εκείνον έχασε χρόνο, για εκείνον αναγκάστηκε να δεχτεί μια συμφωνία που δεν την ήθελε έτσι».

Πολιτική
30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
1. Υπάρχει επαγγελματίας που να μην έχει δουλέψει "17ωρο" μια φορά στη ζωή του έστω; Εγώ το έχω κάνει πολλές και δεν με θεωρώ κάτι εξαιρετικό. Ο πρωθυπουργός που είναι 365/24/7 πρωθυπουργός δεν πρέπει να το αναφέρει συνέχεια, γιατί δεν έκανε τίποτα εξαιρετικό, την δουλειά του και μάλιστα άσκημα και την τελευταία στιγμή έκανε. Έλεος πια. Να κλαιγόταν ο Γιούγκερ για το 17ωρο θα το καταλάβαινα αλλά ο Τσίπρας που εξαιτίας του γινόταν για να μη βρεθεί στη θάλασσα μαζί με όλους τους Έλληνες που τους είχε πάρει στο λαιμό του το 36%; 2. Αυτούς "που βγάζουν λεφτά στις πλάτες του λαού" τους μαθαίνουμε πάντα πολύ αργότερα. Αλλιώς δεν θα έβγαζαν λεφτά, απλό δεν είναι; Η διαδικασία δεν είναι να βγει στους δρόμους η κυρία πρωθυπουργού, η διαδικασία είναι γνωστή από Κουτσόγιωργα (ντουβρουτζάς στο δικαστήριο), Βουλγαράκη και σία και Τσοχατζόπουλο (δήμευση περιουσίας και φυλακή) συν η απόλυτη ξεφτίλα του ενός, για να γλυτώσουν όλοι οι υπόλοιποι. 3. Η "μοναξιά της εξουσίας" είναι ένας άλλος τρόπος για να ειπωθεί ότι η εξουσία κάνει τον πολιτικό να μην ξέρει τον λαό που εκπροσωπεί και τα προβλήματά του. Ο "ναρκισσισμός" είναι πρόβλημα της κυρίας Μπαζιάνα, εμείς έχουμε το πρόβλημα ότι από τη στιγμή που παίρνουν εξουσία όλοι μας ξεγράφουν πέρα ως πέρα, αλλά αφού αυτό τους αρέσει στην "αυτοεικόνα τους" ε τι να κάνουμε τότε, για χάρη τους, για να μη "διεμβολιστεί" η αυτοεικόνα ντε, θα το υποστούμε και αυτό! :) :) :)
Ας θεσπιστεί λοιπόν η 5η Ιουλίου ως ημέρα εθνικού πένθους, να βρουν ευκαιρία και οι Ρουβικωνομπεμπέδες των Εξαρχείων να τα σπάσουν γιατί εκείνη την εποχή -η αλήθεια είναι- δεν παίζει καμιά επέτειος τύπου Πολυτεχνείου/Γρηγορόπουλου.
Στην ιστορία θα μείνουν αυτές οι περίφημες "17 ώρες" διαπραγματευσης. Εργάστηκαν σκληρά,όπως υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν, για λίγες ώρες και έχουν ακόμα να το λένε. Οι γονείς μου που δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα επί 40 χρόνια ως ελευθεροι επαγγελματίες και τους έχουν αφαιμαξει στα χαρατσια και τις εισφορές, ώστε να μπορούν να μοιράζουν προεκλογικά επιδόματα στους "αναξιοπαθούντες", θα γραφούν πουθενά αλλού εκτός από τα παλαιότερα των υποδημάτων σας? ..
Αφού το δεύτερο Πασόκ είναι υπερήφανο για το "Δεύτερο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού"--έτσι δεν μας είχαν πει στην πρώτη επέτειο, το 2016; Προς τι τα δάκρυα της Πρώτης Κυρίας λοιπόν;
Το ότι ο Αλέξης δούλεψε κάποτε 17 ώρες είναι ένας ακόμα μύθος: ούτε και τότε δούλεψε. Όταν μπήκε στην αίθουσα υπήρχε μόνο μια προσφορά στο τραπέζι από πλευράς Τρόικα, 17 ώρες μετά βγήκε έχοντας αποδεχτεί αυτήν την προσφορά. Ποτέ δε διαπραγματεύτηκε γιατί απλά κανένας δεν είχε την ανάγκη να διαπραγματευτεί μαζί του. Απλά δε μπορούσε να κάνει κωλοτούμπα μετά από 2 ώρες, σου λέει κάτσε να φτάσουμε ένα διψήφιο νούμερο!
Εντάξει γενικώς Κυρία θα έλεγα ... φυσικά με χοντροκομμένες θεωρητικές αριστερές αγκυλώσεις και πολύ περιορισμένη διάθεση αυτοκριτικής (κάτι παει να πει εκεί με τον καθρέφτη ... αλλά το προσπερνάει με την κλασική μικροαστική απάντηση και "ποιος μπορεί να τα βάλει με το είδωλο του" στυλ "κάναμε ότι είναι ανθρώπινα δυνατό" ... σα να λέμε ... τη κάναμε τη μαλακία αλλά τι να κάνουμε τώρα). Επίσης το γεγονός ότι προφανώς δεν είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει ερωτήσεις για τις προσωπικές της/τους όπως η επιλογή του να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό ελιτιστικό σχολείο (ΧΙΛ) ή διορισμός της σε ακαδημαικό ίδρυμα ή η σχέση του Τσίπρα με τον Φλαμπουράρη δείχνει αδυναμία/ενοχή και έλλειψη πολιτικού θάρρους.
"Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους." Μπετούλα, νομίζω μας δουλεύεις ψιλό γαζί.
Μπαζιάνα για Τσίπρα :"Αλλά αυτό που είχε ανάγκη αυτός ήταν η στήριξη του κόσμου" (την 15η Ιουλίου).Αυτό που δεν μας εξηγεί είναι, πως και με ποια "εσωτερικά" - δικά του και δικά της - φιλοσοφικά και πολιτικά επιχειρήματα, ξεπεράστηκε ότι ο κόσμος τον στήριξε για να πετύχει άλλο στόχο και εκείνος συμβιβάστηκε μεν, δεν παραιτήθηκε δε.Η κατηγορία είναι ότι η εξουσιομανία είναι ισχυρότερη της προσωπικής πολιτικής τιμής και ήθους. Αυτό ενισχύεται με το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν δίστασε να συγκροτήσει και κρατάει ακόμη κυβέρνηση με την σύμπραξη των ψεκασμένων δεξιών ΑΝΕΛ (ανήκουστο πολιτικά για κάποιον αριστερό). Ακόμη περιμένουμε την απάντηση τι περισσότερο πρόσφεραν στον λαό - που βέβαια τον φόρτωσαν 100 δις με τους χειρισμούς τους - αυτοί που δεν παραιτήθηκαν, από τους άλλους που θα κυβερνούσαν αν παραιτούνταν. Θεωρούν ότι πρέπει να τους δοξάζουμε που ενισχύουν τους πάμπτωχους, με επιδόματα που βγήκαν από αυτά που μάζεψαν από τους φτωχούς αντί από τα μεγάλα εισοδήματα, τις λίστες κλπ που υπόσχονταν ;
"Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους"O Καρανικας και η κομπανια του, ειχαν πολλες πιθανοτητες καριερας αν δεν ηταν πιστα κομματοσκυλα ε;
"...Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε..."Και το Πασόκ δεν έκλεψε στην αρχή. Πριν το 1985 κατελάμβανε μεθοδικά το κράτος, με τις ίδιες μεθόδους που αντιγράφει και το νέο Πασόκ του Αλέξη, και αντήλλασσε ψήφους με προσλήψεις, όπως κάνουν και οι Συριζανελ με τα λίγα "λεφτά" που υπάρχουν--που είναι φυσικά και αυτό διαφθορά και κλεψιά. Μετά το 1985 ξεκίνησαν να κλέβουν χοντρά και στα ίσια (υπήρχαν βέβαια πολλά "λεφτά" διαθέσιμα τότε).Ας γίνει ο Συριζα καθεστώς, ας "πάρει και την (απόλυτη) εξουσία" όπως μας το έθεσε η κυρία Μπαζιάνα σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, και η ολική επαναπασοκοποίηση θα είναι εδώ, κομπλέ, με τα αντίστοιχα σκάνδαλα. (Υπάρχουν άλλωστε ήδη ενδείξεις "κατασπατάλησης" πόρων, όπως πχ των χρημάτων για τους πρόσφυγες--θα πρέπει να γίνει έρευνα όταν με το καλό φύγουν).
Φασίστες οι δανειστές, οι Ευρωπαίοι, η αντιπολιτεύση, οι διαφωνούντες.Λογικό, η Μπέτυ γαλουχήθηκε με τους βίους γνωστών δημοκρατων όπως Στάλιν, Λένιν, Μάο, Κάστρο. Αν κάτι ξέρει η αριστερά, είναι από δημοκρατία. Ρωτήστε τα θύματα τους να σας πουν.
"Η εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο γίνεται με βάση κάποια κριτήρια, τις δημοσιεύσεις και το βιογραφικό σου και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκρίνομαι στα κριτήρια αυτά». Πηγή: www.lifo.gr"Η απόσπαση στο πανεπιστήμιο, η μόνιμη θέση και όλα αυτά επίσης με κριτήρια.Απλώς γελάμε και εμείς αθώα Περιστέρα.
Δύο τινά:(α) Πιστεύει αυτά που λέει για το δημοψήφισμα(β) Δεν πιστεύει αυτά που λέει για το δημοψήφισμαΣτην πρώτη περίπτωση ζηλεύω τη μακαριότητα αυτών των ανθρώπων. Ζούνε σαν τους ασασίνους. Αφιονισμένοι από την ιδέα της "αριστεράς" (είμαι σίγουρος ότι ο Μπελογιάννης πιο ανοιχτόμυαλος θα ήταν αν ζούσε), ζούνε μακάριοι στον κόσμο τους και κυνηγάνε "οχτρούς".Ο ομόφυλος γάμος παραμένει παράνομος, κράτος και εκκλησία παραμένουν ένα, οι σχολικές παρελάσεις είναι εκεί, συνταγματικό δικαστήριο δεν έχουμε, τα ναρκωτικά παραμένουν όλα παράνομα, ο εργασιακός μεσαίωνας βαθαίνει και μαυρίζει, ειλικρινά δεν ξέρω πια ποιος είναι ο "οχτρός" τους. Μάλλον το μέλλον.Στη δεύτερη περίπτωση είναι πιο ξεδιάντροποι από τον Κωστάκη τον Άφαντο με τον Πάκη τον Προσλήφτορα ή το "Τσοβόλα δώσ' τα όλα".Ακόμα κι αν ο κυβερνητικός πυρήνας ανήκει στην πρώτη ομάδα έχουν δώσει άσυλο σε ανθρώπους της δεύτερης (που είναι η Τζάκρη, οέο;).Στα επαγγελματικά της δεν μπαίνω καν διότι δεν έχω γνώση. Μία νηπιαγωγό θυμάμαι που σε χρόνο dt έγινε γιατρός (πόσες ομοιότητες πια; πόσες;).ΥΓ "Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς... Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;" Δεν ξέρω αν το εννοεί (όπως και τα υπόλοιπα) αλλά είναι μεγάλη ατάκα. Ο Ντόριαν Γκρέυ ξέρει. Ε, Μπέτυ;
Εξαιρετικό σχόλιο. Και εγω βρίσκω πολλές ομοιότητες με την κυβέρνηση του συζύγου της νηπιαγωγού που έγινε γιατρός, σε σημείο τη μια μέρα να θεωρώ χειρότερη εκείνη την κυβέρνηση και την αμέσως επομένη τη σημερινή. Δε χρειάζεται να αναμετρηθεί η αντιπολίτευση με τη σύντροφο του πρωθυπουργού που έκανε το καθήκον κάθε γυναίκας να στηρίξει το σύντροφό της, αρκούν όσα μας θύμισε (το δημοψήφισμα, τους ιδεοληπτικούς που έφυγαν από κόμμα, τους αγανακτισμένους και τους "δεν πληρώνω"). Εξήγησε γιατί είναι καλύτερα μέσα στο ευρώ και όχι έξω στους "δεν πληρώνω" (συγκρατήθηκε και δεν είπε ότι καλά παθαίνουν και τρώνε ξύλο), στην επόμενη συνέντευξη θα εξηγήσει γιατί πρέπει να ξαναψηφιστεί ο σύντροφός της .. είναι συμπαθητική αλλά δεν μπορεί να κάνει αυτό το θαύμα
btw μια εβδομαδα πριν απο καθε 5 Ιουλιου κλαιω και εγω απο νευρα, και θα επρεπε να κλαινε ολοι οι Ελληνες: πως μια γκρουπα απο αμοραλιστες οπορτουνιστες εστησε ενα αχρειαστο δημοψηφισμα για να μην παρει τις ευθυνες της για την αδιεξοδη παρασταση διαπραγματευσης που ειχε στησει ο ΓιαΝης.Χαθηκαν τα λεφτα που ειχε βαλει το Ελληνικο δημοσιο στις τραπεζες, χαθηκαν τα λεφτα που επαιρναν οι κακοι Σαμαροβενιζελοι επιστροφη απο τα ομολογα της ΕΚΤ, χαθηκαν εκατονταδες χιλιαδες δουλειες ολα αυτα για να το παιξουν αυτοι περιστερες. Ντροπη. Αλλα τετοια καταλαβαινουμε και αυτοι μας κανουν. Χαυγη Συριζα(ΠΑΣΟΚ δηλαδη) τΣανελ.
Το σημαντικότερο που χάθηκε εκείνη την 5η Ιουλίου ήταν η τελευταία ευκαιρία να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν πάμε με όποιον τάζει εύκολα λεφτά. Χάθηκε η τελευταία ευκαιρία να γίνουμε κανονική χώρα.Είμαστε ένας λαός εκδιδόμενος στον πλειοδότη της ευκολίας μας.5 Ιουλίου του 2015 έκλαψα με αναφιλητά.
Η γκρούπα αμοραλιστών πλειοψήφισε όμως στο δημοψήφισμα, και στις εκλογές που έγιναν το Σεπτέμβριο του 2015 ενώ η χώρα κόντεψε να βρεθεί στο χάος εξαιτίας τους. Προσωπική εκτίμηση: δε θα ''φύγουν'' τόσο εύκολα όσο νομίζουν κάποιοι...
Λάθη κάνουμε όλοι. Ασυγχώρητο να επειμενουμε σε αυτά. Ειδικά όταν την πληρώνει ένα έθνος ολόκληρο Εγώ ( .... κ η μισή Ελλάδα ίσως) κόντεψα να καταστραφώ λόγω των capital controls κ της αέναης διαπραγμάτευσης .Δεν μπορείς να μου λες σήμερα ότι "το πάλεψα, αλλά δεν μου βγήκε" Είσαι είτε ανίδεος άρα ακατάλληλος, είτε ήξερες τι έκανες, άρα πάλι ακατάλληλοςΔεν μαζεύονται αυτά
Α και για τη καριερα της: η Μπετυ προσληφθηκε στη Πρωτο Βαθμια εκπαιδευση. Αντι ομως να διδαξει σε παιδακια (κλαινε τα παιδακια και τα λεφτα που πληρωνουμε μισθους) βρεθηκε σε αργομισθια να προσπαθει να δημοσιευσει και να χτισει βιογραφικο και δημοσιευσεις.Γιατι αργομισθια: αν ειχαμε ενα κρατος δικαιο η θεση που κατειχε τοσα χρονια διακοματικα με μεταταξεις θα ειχε προκυρηχθει ωστε να παει καποιος πραγματικα με το καλυτερο βιογραφικο. Φυσικα η Μπετυς ως δασκαλα μιας και δεν χρειαζεται απο οτι φαινεται θα επρεπε να ειχε απολυθει ή παραιτηθει.Η Μπετυ και ο Τσιπρας ειναι παιδια της Ελλαδας του φωτογραφικου νομου, του βυσματους, της Ελλαδας που δεν αφηνει καμια αξιοκρατικη ευκαιρια πουθενα.Το πιο παλιο απο το παλιο.
νευριαζει η Μπετυ που υπαρχει η πραγματικοτητα και συγκρουστηκε με τις αμοραλιστικες αυταπατες που μοιραζαν:"«Η διακυβέρνηση που παρέλαβε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν ήταν ένα καθαρό ένα άγραφο χαρτί, ώστε να ξεκινήσει από το μηδέν Πηγή: www.lifo.gr"Ενταξει δεν παθαν και τιποτα, και ο Καρανικας βρηκε δουλεια, και η Μπετυ εγινε μονιμη, και ταξιδια ντισνει λαντ με δημοσιο αεροπλανο που συμπεριφερονται σαν ιδιωτικο και διακοπες παντου.Οπορτουνιστικη αριστερα ελεγε το ΚΚΕ και ειχε απολυτο δικιο, τους ηξερε απο μεσα.
Εγώ πάντως, θυμάμαι τον Τσίπρα να λέει πως η Μέρκελ θα υπογράψει και θα είναι μέρα μεσημέρι. Πώς δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μας πουν όχι. Και ότι εμείς θα βαράμε τα νταούλια κ εκείνοι θα χορεύουν. Αν όλα αυτά δεν είναι καθαρό χαρτί, τότε τι είναι. Αυτό υποσχέθηκαν και δήλωναν απολύτως βέβαιοι. Άρα η τρομεροί ψεύτες η εντελώς ηλίθιοι. Ας διαλέξουν οι ίδιοι τι είναι από τα δύο....