Απεργία της ΓΣΕΕ

Πόσοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι τώρα, ποιος είναι ο πλουσιότερος και πόσο (τρομαχτικά) αυξήθηκε φέτος ο πλούτος τους

Πόσοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι τώρα, ποιος είναι ο πλουσιότερος και πόσο (τρομαχτικά) αυξήθηκε φέτος ο πλούτος τους Facebook Twitter
Ορτέγκα, Γκέιτς και Μπέζος- Οι τρεις εκ των πέντε πλουσιότερων του πλανήτη
5

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν αυξήσει τον πλούτο τους κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια φέτος  λόγω της τεράστιας αύξησης της αξίας των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών, οι οποίες οδεύουν σε ρεκόρ κλεισίματος της χρονιάς. 

Η μεγάλη αύξηση στις περιουσίες των υπερ-πλούσιων έρχεται καθώς δισεκατομμύρια φτωχότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν δει τον πλούτο τους να σταθεροποιείται ή να παρακμάζει.

Το χάσμα μεταξύ των πολύ πλούσιων και όλων των άλλων είναι πλέον το πιο μεγάλο που έχει σημειωθεί εδώ και έναν αιώνα και οι σύμβουλοι των υπερ-πλούσιων προειδοποιούν για τις αντιδράσεις.

Οι 500 πλουσιότεροι του πλανήτη, όπως μετράται από τον δείκτη δισεκατομμυριούχων Bloomberg, είδαν  αύξηση του πλούτου τους κατά 23% μέχρι στιγμής φέτος, φτάνοντας συνδυαστικά την αξία τους σε 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά  34.2 δις μέχρι στιγμής φέτος με την «καθαρή του αξία» να φτάνει στα  99.6 δις.

Μόλις σε μια μέρα τον περασμένο Οκτώβριο η περιουσία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 10,3 δισ. δολάρια, όταν η Amazon ανακοίνωσε κέρδη πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν.

Η περιουσία του Μπέζος είναι 8,3 δισ. δολάρια μεγαλύτερη από αυτή του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Συνολικά, οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο - ο Μπέζος, ο Γκέιτς, ο Μπάφετ, ο Ορτέγκα (ο ιδιοκτήτης της Zara) και ο Ζούκερμπεργκ του Facebook - κατέχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 425 δισ. δολ. Αυτό ισοδυναμεί με το ένα έκτο του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι υπερ-πλούσιοι στον κόσμο κατέχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου από την Αμερικανική χρυσή εποχή στις αρχές του 20ου αιώνα ενώ τώρα υπάρχουν στον πλανήτη 1.542 δισεκατομμυριούχοι.

Η αύξηση του πλούτου μεταξύ των ήδη πολύ πλούσιων οδήγησε στη δημιουργία 2,3 εκατομμυρίων νέων εκατομμυριούχων κατά το παρελθόν έτος. Συνολικά οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη είναι 36 εκατομμύρια.

Ο αριθμός εκατομμυριούχων, ο οποίος έπεσε το 2008, ανέκαμψε γρήγορα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και είναι σχεδόν τριπλάσιος από εκείνον του 2000, ανέφερε η Credit Suisse.

Αυτοί οι εκατομμυριούχοι - οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 0,7% του ενήλικου πληθυσμού στον κόσμο - ελέγχουν το 46% του συνολικού παγκόσμιου πλούτου που σήμερα ανέρχεται σε 280 τρις δολάρια. 

Οικονομία
5

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Είναι τι θέλει ο καθένας. Πιστεύω πως αν πραγματικά ήθελε να γίνει πλούσιος κανείς, δηλαδή τουλάχιστον εκατομμυριούχος θα μπορούσε να το πετύχει, κι αυτό ισχύει για σχεδόν όλους. Υπάρχουν ευκαιρίες εκεί έξω, ειδικά τώρα που η ανθρωπότητα αλλάζει σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα είναι τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να πάρεις ένα κομμάτι από αυτή την πίτα. Συνήθως πρέπει να κάνεις πράγματα που ο περισσότερος κόσμος δεν θα ήταν διατεθειμένος να κάνει. Δεν γίνεσαι δηλαδή πλούσιος με τον σταυρό στο χέρι που λένε. Μάλλον γίνεσαι κι έτσι αλλά πρέπει να είσαι σαν τον Εφραίμ! :DΥπάρχει πάντως και μία κατηγορία υπερπλουσίων που δεν μπαίνει ποτέ σ' αυτές τις λίστες γιατί είναι κατηγορία από μόνοι τους.
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσες αρνητικές. Δεν αναφέρομαι σε παράνομα πράγματα που κι αυτά όμως τα κάνουν πολλοί, μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αναφέρομαι σε μη ηθικές ή μη επιθυμητές δουλειές που πληρώνουν όμως καλά.Παράδειγμα, ένας γνωστός μου ήταν κοράκι. Χτύπαγε σπίτια στους πλειστηριασμούς και είχε χe$tε! στο τάλιρο. Όταν τον είχα ρωτήσει πως κοιμάται το βράδυ που πετάει ανθρώπους από τα σπίτια τους μου είχε πει απαθέστατα..."δεν έχω τέτοια προβλήματα, αν δεν το κάνω εγώ θα το κάνει κάποιος άλλος και μετά καλά να πάθουνε αφού πήραν δάνειο και δεν το πληρώνανε". Μου σηκώθηκε η τρίχα! Ε, αυτό εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω όσο καλά κι αν πληρώνει. Κάποιοι όμως το κάνουν και κάποιοι άλλοι τους ζηλεύουν για τα "πλούτη" τους.Ένας άλλος συγχωριανός μου ήταν κοράκι με άλλη έννοια. Νεκροθάφτης! :D Κι αυτός έχει χe$tε! στο τάλιρο. Όλοι το ξέρουν πως αυτή είναι μια σίγουρη δουλειά (!) που έχει πολύ χρήμα αλλά λίγοι είναι αυτοί που την κάνουν. Ούτε αυτό θα μπορούσα να το κάνω.Μπορεί κανείς να πάει να γίνει τυχοδιώκτης μισθοφόρος και να παίρνει ένα χιλιάρικο τη μέρα αλλά θα υπερασπίζεται και θα φυλάει καθίκια.Άλλο παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να ασχοληθεί με την ανακύκλωση και τα σκουπίδια που είναι μία από τις μεγάλες μπίζνες του αιώνα και που στην Ελλάδα μένουν σχεδόν ανεκμετάλλευτα. Θα γίνει ζάμπλουτος όπως ο Tom Szaky και πολλοί άλλοι από τα απορρίμματα. Η Σουηδία εισάγει σκουπίδια και τα επεξεργάζεται αλλά ακόμα και τους ρακοσυλλέκτες να δει κανείς...όταν πεθάνουν είναι εκατομμυριούχοι. Στους περισσότερους όμως βρωμάνε τα σκουπίδια...και σ' εμένα.Αν λοιπόν αγαπάς πολύ το χρήμα, αρκετά ώστε να ξεπουληθείς ηθικά ή να συμβιβαστείς κάνοντας πράγματα που δύσκολα κάνουν άλλοι, σύντομα θα είσαι πλούσιος. Δεν θα γίνεις Bill Gates αλλά το να γίνεις εκατομυριούχος είναι σίγουρα πραγματοποιήσιμο.Για μένα το χρήμα πλέον δεν είναι τόσο σημαντικό ώστε να κάνω τέτοια ή αντίστοιχα πράγματα. Στη νεότητα μου που το κυνήγησα τα πήγα πολύ καλά. Σήμερα θέλω απλά να έχω τόσα όσα χρειάζονται για να ζήσει κανείς μια απλή αλλά αξιοπρεπή ζωή. Οπότε είναι τι ζητάει κανείς από τη ζωή του.
Εγώ σου έβαλα θετική διαβάζοντας την πρώτη σου πρόταση "Είναι τι θέλει ο καθένας". Νόμιζα ότι το πήγαινες αλλού, δηλαδή στο μεταφυσικό επίπεδο. Ότι ίσως, κατά βάθος όλοι μας, σε ένα άλλο επίπεδο, έχουμε επιλέξει τη ζωή που θα ζήσουμε. Αλλά μάλλον εσύ αναφερόσουν σε πιο γήινα πράγματα, δηλαδή αν το κυνηγήσεις θα το πετύχεις.