ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Το «δείξε μου την κυβέρνησή σου να σου πω ποιος είσαι» ισχύει βλέπεις εξίσου για την αντιπολίτευση, στη δική της δε περίπτωση βαραίνει περισσότερο εφόσον προβάλλει σαν δύναμη πραγματικής αλλαγής και «αληθινής ελπίδας».
58

«Εσείς θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς!», κατακεραύνωσε ο Κυριάκος τον Ευκλείδη στη χτεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση κι ένα κάποιο δίκιο στην κριτική του το'χει όσο να πεις, μόνο που ο σοσιαλιστικών πεποιθήσεων Αλβέρτος θα... παρανοούσε αν μάθαινε ότι του απέδωσε κάτι που ποτέ δεν είπε.


Ανθρώπινα τα λάθη, τα σφάλματα, οι γκάφες και τα παροράματα, άνθρωποι (τουλάχιστον κατά τη βιολογία) και οι πολιτικοί, ο βιβλικός αναμάρτητος, οπότε, πρώτος τον λίθο βαλέτω. Στην περίπτωση όμως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η γκάφα φαίνεται πως έχει γίνει δεύτερη φύση, σε σημείο που πολλοί να αναρωτιούνται πόσα τον... πληρώνει ο Τσίπρας που επίσης βέβαια έχει πει κατά καιρούς χοντράδες, όμως ο Κυριάκος που πλασάρεται ως πιο σπουδαγμένος, πιο εκλεπτυσμένος και πιο σοβαρός όντας και επίτιμος αρχηγέτης του «μετώπου της λογικής» που θα σώσει τη χώρα μοιάζει στο πεδίο αυτό πραγματικά ασυναγώνιστος.

Το «δείξε μου την κυβέρνησή σου να σου πω ποιος είσαι» ισχύει βλέπεις εξίσου για την αντιπολίτευση, στη δική της δε περίπτωση βαραίνει περισσότερο εφόσον προβάλλει σαν δύναμη πραγματικής αλλαγής και «αληθινής ελπίδας». Ιδού ένα απάνθισμα:

«Εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία» ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ όταν συνάντησε τον Ευρωβουλευτή του και παλιό άσο του δικεφάλου του Βορρά Θοδωρή Ζαγοράκη που δαγκώθηκε βέβαια ο άνθρωπος καθότι η ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί από κάτι Σουηδούς ξυλοκόπους.


• «Ίσως ο Ρουσώ και η έννοια της διάκρισης των εξουσιών να σας είναι λίγο ξένοι... ξέρετε, όταν κάνετε τέτοιες αναφορές δεν αρκεί να σας τις γράφει κάποιος λογογράφος, πρέπει να τις καταλαβαίνετε κιόλας», ανέφερε κάποια στιγμή στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή ο πρόεδρος της ΝΔ τον Οκτώβριο του '16 απευθυνόμενος στον Τσίπρα με τη διαφορά ότι ακόμα κι ένα στοιχειωδώς μελετηρό λυκειόπαιδο γνωρίζει ότι ήταν ο Μοντεσκιέ που διατύπωσε την έννοια αυτή και όχι ο Ρουσό.

• «Έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στην εξορία... ήμουν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών στη χούντα», είχε πει ανενδοίαστα στη βουλή τον Ιούλιο του '16, παρεξηγήθηκε κιόλας («γιατί γελάτε;») μετά από τα χάχανα που εισέπραξε από πολλούς βουλευτές. Για την ακρίβεια, αναφερόταν στη «δραπέτευση» της οικογένειας Μητσοτάκη στο Παρίσι τον Αύγουστο του '68 και η πρωτόλεια αμετροεπής δήλωση (ότι δηλαδή ο γιος του ήταν ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο) ανήκε στον πατέρα του Κωνσταντίνο.


• «Με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία», απάντησε τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ σε ερώτηση  δημοσιογράφου για το αν θα διατηρούσε το παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη ή θα αναβάθμιζε το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε υπουργείο. Γάντι ταίριαξε εδώ το γνωστό αρχαίο ρητό «γλώττα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει».


• «Εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία» ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ όταν (πάλι στη φετινή ΔΕΘ) συνάντησε τον Ευρωβουλευτή του και παλιό άσο του δικεφάλου του Βορρά Θοδωρή Ζαγοράκη που δαγκώθηκε βέβαια ο άνθρωπος καθότι η ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί από κάτι Σουηδούς ξυλοκόπους.

Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Θοδωρή Ζαγοράκη στη ΔΕΘ. Φωτο: MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI


• «Δεν φταίμε εμείς αν όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» διακήρυττε αρχές Αυγούστου στη βουλή σε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο περί ΑΕΙ. Πράγματι, ογκώδεις διαδηλώσεις υπέρ της ιδιωτικής παιδείας πραγματοποιούνταν την ίδια στιγμή ταυτόχρονα σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Πέραμα, Νίκαια, Γλυφάδα, Κολωνάκι, Εξάρχεια, Λιόσια και Ζεφύρι. Στην ίδια συζήτηση επέκρινε διάταξη που προϋπέθετε υπουργική απόφαση για μετάκληση καθηγητή από το εξωτερικό και ορθώς έπραξε, μόνο που αυτή είχε ήδη αφαιρεθεί!


• «Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό... μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Με το νομοσχέδιό σας αυτός ο άνθρωπος μπορεί να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου και αυτό να το βρει μπροστά του στη ζωή», δήλωνε τον Οκτώβριο στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τη ΝΑΤΦ. Ευτυχώς δηλαδή που είχε μπει και στον κόπο, διαφορετικά θα έστελνε αδιάβαστο μέχρι και τον Ισαάκ Ασίμοφ.


• «Η περίπτωση της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει», έγραφε στο twitter στις 10/12 και όλοι ευελπιστούμε την επόμενη φορά η τροχαία να είναι αυστηρότερη απέναντι σ΄αυτά τα παλιορέματα στήνοντας καλύτερα φράγματα.

• «Αν δεν δαμάσει κανείς τα μέσα του Εξάρχεια, δεν θα αντιμετωπίσει τα πραγματικά» είπε στο Συνέδριο της ΝΔ προ ημερών απευθυνόμενος στον Στέλιο Ράμφο κι ακόμα γλεντάνε στα κοινωνικά δίκτυα την αμπελοφιλοσοφία αυτή που θα ζήλευαν και τα μεγαλύτερα τρολ του Κοέλιο.

Μερικές ασυναγώνιστες χοντράδες που έχει πει κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάνδρα. Φωτο: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Casus Belli
58

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Αλβανός «λάθρο» εξομολογείται

Ο ελληνικός ρατσισμός / Ένας Αλβανός «λάθρο» εξομολογείται

Η αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα και το αντίκτυπό της σε Έλληνες κι Αλβανούς μέσα από τη συγκινητική αυτοβιογραφία του Φατός Ρόσα «Εγώ, ο Λαθρομετανάστης» (εκδ. Ελεύθερος Τύπος), μια μαρτυρία δυνατή που καθηλώνει με την παραστατικότητα, την αμεσότητα και την ευστοχία της
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η αθώωση των αστυνομικών που συμμετείχαν στην εκκένωση του Συντάγματος το '11 έχει πολλές σημασίες

Casus Belli / Γιατί η αθώωση των αστυνομικών που συμμετείχαν στην εκκένωση του Συντάγματος το '11 έχει πολλές σημασίες

Η αθωωτική απόφαση των δεκαοκτώ αστυνομικών που κατηγορούνταν για βιαιότητες κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης πλατείας Συντάγματος τον Ιούλιο του ’11 δεν εξέπληξε κανέναν και απογοήτευσε όποιον τυχόν έλπιζε σε ένα νέο ύφος και ήθος από πλευράς εξουσίας
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tι πρέπει να διδαχτούμε από την περιπέτεια της Ηριάννας και του Περικλή

Casus Belli / Tι πρέπει να διδαχτούμε από την περιπέτεια της Ηριάννας και του Περικλή

Κάθε άνθρωπος που δίκαια διασώζεται από τα νύχια ενός συστήματος εξουσίας βαθιά διεφθαρμένου, αυταρχικού κι ανάλγητου είναι κέρδος για την κοινωνία, αλλά τι θα συμβεί αν στην περίπτωσή της Ηριάννας και του Περικλή βρεθούν κάποιοι λιγότερο νέοι και ωραίοι;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τις εξεγέρσεις δεν τις κάνουνε πάντα οι «διαβασμένοι» κύριε Μακρόν

Casus Belli / Τις εξεγέρσεις δεν τις κάνουνε πάντα οι «διαβασμένοι» κύριε Μακρόν

Το παλιομοδίτικο, δασκαλίστικο κήρυγμα του εκνευρισμένου Γάλλου προέδρου σε νεαρό σπουδαστή που τάχα τον ειρωνεύτηκε αντικατοπτρίζουν απόλυτα το ύφος, το ήθος αλλά και τους μύχιους φόβους της εξουσίας σήμερα διεθνώς
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η προοπτική αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και ο συντηρητισμός του πολιτικού συστήματος

Casus Belli / Η προοπτική αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και ο συντηρητισμός του πολιτικού συστήματος

Σκέψεις σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο αναδοχής για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με αφορμή την 6η Γιορτή Οικογενειών Ουράνιο Τόξο στην Ακαδημία Πλάτωνος
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πόσο πιθανό είναι το σενάριο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;

Casus Belli / Πόσο πιθανό είναι το σενάριο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου;

Από την κεντρική Αφρική ως την Αραβική χερσόνησο, από την Άπω ως τη Μέση Ανατολή κι από τον Καύκασο ίσαμε τη «δικιά μας» γειτονιά μυρίζει μπαρούτι. Πόσο πιθανός είναι άραγε ένας μεγάλος, τοπικός ή και παγκόσμιος πόλεμος και τι μορφή θα έχει; Κι αν έχει ήδη ξεκινήσει;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μεροληπτεί η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ της ακροδεξιάς;

Αρχείο / Μεροληπτεί η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ της ακροδεξιάς;

Κρίνουν άραγε οι δικαστές τους κατηγορούμενους για πολιτική βία και τρομοκρατικές ενέργειες ισότιμα κι αντικειμενικά ή ανάλογα, εν πολλοίς, με την ιδεολογική τους προέλευση; Δύο ευαισθητοποιημένοι στα κοινά δικηγόροι και ο πρώην γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταθέτουν την άποψή τους
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εξοπλίζοντας εγκληματίες πολέμου: σκέψεις περί «ηθικής» στο εμπόριο όπλων

Casus Belli / Εξοπλίζοντας εγκληματίες πολέμου: σκέψεις περί «ηθικής» στο εμπόριο όπλων

Το να εξοπλίζεις ένα καθεστώς όπως το (θεωρητικά σύμμαχο) σαουδαραβικό, που εμπλέκεται σε εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη, είναι κραυγαλέα ανήθικο, έστω κι αν αποδειχθεί καθ΄όλα νόμιμο
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιος είναι τελικά ο «ανώμαλος»;

Casus Belli / Ποιος είναι τελικά ο «ανώμαλος»;

Οι εννέα ομοφυλόφιλοι πολίτες που μήνυσαν τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος καθώς και δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους ευελπιστούν σε μια καταδίκη-ανάχωμα στον μισαλλόδοξο λόγο που συχνά διατυπώνουν με περισσή χολή όχι μόνο κάποιοι αφιονισμένοι ρασοφόροι αλλά και η ίδια η επίσημη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μια «ακτινογραφία» της υπόθεσης του μικρού Αμίρ και μερικά άβολα συμπεράσματα

Στήλες / Μια «ακτινογραφία» της υπόθεσης του μικρού Αμίρ και μερικά άβολα συμπεράσματα

Η «κλεμμένη» σημαία, το φασιστικό χτύπημα, η προπαγάνδα του ψέματος και μια πρωθυπουργική πρωτοβουλία που θα ήταν θαυμάσια αν είχε την ανάλογη συνέχεια και συνέπεια
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ
Περί σεξουαλικής παρενόχλησης, εφηβικού ερωτισμού και άλλων δαιμονίων

Στήλες / Περί σεξουαλικής παρενόχλησης, εφηβικού ερωτισμού και άλλων δαιμονίων

Μερικές ενδεχομένως ανόσιες σκέψεις πάνω στην ερωτική επιθυμία -από την αθωότερη ως την απεχθέστερη εκδοχή της- καθώς και τις κοινωνικές νόρμες με αφορμή το πρόσφατο «Χόλιγουντγκεϊτ»
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Και εγένετο ταυτότητα φύλου!: Τι αποκόμισα από ένα διήμερο στα θεωρεία της Βουλής

Lgbtqi+ / Και εγένετο ταυτότητα φύλου!: Τι αποκόμισα από ένα διήμερο στα θεωρεία της Βουλής

Πέρα απ' όσα συγκινητικά, γελοία ή εξοργιστικά έζησε η ελληνική κοινωνία το τελευταίο 48ώρο, εκείνο που τώρα οφείλουμε να σεβαστούμε, είναι το ατομικό δικαίωμα, επιτρέποντας του να δοκιμαστεί επιτέλους ελεύθερα στην πίστα της ζωής
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Αν θες να πλήξεις τον Κυριάκο λες για την ΕτΕ όπου τον τοποθέτησε ο μπαμπάς προκειμένου να έχει προϋπηρεσία. Για τον Κυριάκο δημιουργήθηκε δ/ση που δεν υπήρχε μέχρι τότε και προσελήφθη εκτός μισθολογίου της ΕτΕ.Επαναλαμβάνεις για τα δωράκια της Siemens που είχε λάβει και αυτός και η Ντόρα και η Κατερίνα Μητσοτάκη τα οποία εξοφλήθηκαν μετά την έρευνα του Εισαγγελέα.Ένα σαρδάμ και το ότι είναι άσχετος από μπάλα* δεν είναι αυτό που λες και εποικοδομητική κριτική.ΥΓ 8 Χ 0,60 = 4,80.--------* Δεν μπορώ να ξεπεράσω τον Κώστα τον Τσιπουροπότη να παίζει μπάλα και στην πρώτη επαφή να παθαίνει μηνίσκο. Αλλά ήταν η εποχή που οι image makers του είχαν πει να φανεί νεανικός και ανθρώπινος κόντρα στον "λογιστή" Σημίτη.
οταν η πολιτικη γινεται διαγωνισμος εξυπναδοσυνης, και καταληγει στο λαιφσταιλ μπεβερλι χιλς "ποιος ειναι ο ποιο μαγκας" ο καταληψιας ή το σπασικλακι.συνεχιστε να ασχολειστε με τετοια και καθε χρονια θα μεταναστευετε στις νεοφιλελευθερες Ολλανδιες Βρετανιες και Γερμανιες, εφοσον στη χωρα σας επιλεξατε να ζειτε μεταξυ πλακας και καλαμπουριου με ιδεες του 1968, αναμασηματα του 1860.
Ασκούμε έντονη κριτική στον Τσίπρα γιατί ενώ μας το έπαιζε αριστερός, μας βγήκε κάτι σαν Σαμαράς νο2 που ξεπλένεται με κάτι σκόρπια επιδοματάκια δεξιά κι αριστερά.Θα ασκούσαμε αντίστοιχη κριτική στον Κυριάκο αν είχε όντως να επιδείξει κάποιο πολιτικό έργο, αντί απλώς να είναι ο γιος του μπαμπά του. Και όπως κράζουμε τον Τσίπρα για την αριστεροσύνη του, έτσι θα κράζοθμε και τον Κυριάκο που αυτο-πλασάρεται ως το καλύτερο βιογραφικό της χώρας, αλλά όταν ανοίγει το στοματάκι του πετάει οβίδες επιπέδου δημοτικού. Δυστυχώς κανένα λαιφστάιλ, ίσως τέτοιο να σας φαίνεται από τις Κάτω Χώρες που μεταναστεύσατε για να γλιτώσετε από την αφέλειά μας.
Εεε, συγγνώμη αν γίνομαι σπαστικός αλλά ο Κούλης ο Εστιγμένος έχει υπάρξει Υπουργός. Όταν λέτε "να επιδείξει κάποιο πολιτικό έργο" εννοείτε να έχει υπάρξει πλανητάρχης ή ανθυπογαλαξιάρχης;Επίσης ο atman (νομίζω ότι) απευθυνόταν στον αρθρογράφο. Ο πρώτος πληθυντικός σας, και η συνεπαγόμενη ένταση, είναι του περισσού. Έρχονται και Χριστούγεννα. Αγάπη πανταχόθεν.
Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν είχε περάσει (λέμε τώρα) η γραμμή Βαρουφάκη το 2015. Πού θα βρισκόταν άραγε μετανάστης σήμερα ο κύριος Αντωνόπουλος, μαζί με εκατονάδες χιλιάδες κατεστραμένους Έλληνες. Να υπενθυμίζω (μια και μιλάμε για μπαρούφες) πως ο συνάκτης της στήλης έγραψε ουκ ολίγα επί Βαρουφιάδος--αλλά φρόντισε να σβηστούν όλα αυτά τα κείμενα στην συνέχεια. Έτος μηδέν (που θα έλεγε ο Πολ Ποτ) για την στήλη ο Σεπτέμβριος 2015. Δεν του αρέσει να κάνει γκάφες φαίνεται, του κυρίου Αντωνόπουλου. Και ο Βαρουφάκης απεδείχθη μεγάλη γκάφα.Κακά τα ψέμματα, υπάρχουν γκάφες και γκάφες. Η γκάφα των ψηφοφόρων του Τσίπρα (μετανοημένων και μη) να τον βγάλουν πρωθυπουργό το 2015 παραλίγο να μας καταστρέψει. Αφήστε λοιπόν το wikiquote και κάντε και καμιά αυτοκριτική (γιατί αυτοκριτική δεν είναι να σβήνετε τις μπαρούφες που κατά καιρούς έχετε γράψει).
Γράφετε απύθμενες ανοησίες αν όχι ευθέως συκοφαντικές. Ποτέ δεν έχω σβήσει κανένα κείμενό μου, αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη όλων. Ένα ή δύο γραπτά μου ναι, αφορούσαν στον κ. Βαρουφάκη - την περσόνα του οποίου δεν θα αναλύσουμε βέβαια τώρα εδώ -, σε μια εποχή που όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του κόσμου ασχολούνταν επίσης μαζί του. Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας.
Σοβαρά, η στήλη σας όντως ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο του 2015; Εγώ θυμάμαι κάμποσα κείμενα πριν από αυτήν την ημερομηνία. Μπορείτε να με βοηθήσετε να τα βρω; Στο αρχείο της Lifo εννοώ. Του Παπαγιώργη τα κείμενα μπορώ να τα βρω μέχρι πολύ πίσω (σε αρχείο). Αλλά πέρα από τον Σεπτέμβριο του 2015 δικά σας κείμενα δεν μπορώ να βρω. Αν έχω κάνει λάθος θα σας ζητήσω συγνώμη.Τα κείμενα πχ για τον Βαρουφάκη (γραμμένα, φυσικά, πριν τον Σεπτέμβριο του '15) δεν μπορώ να τα βρω. Υπήρχαν πάντως, το λέτε και εσείς. Τι απέγιναν;
Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι ο Θοδωρής Αντωνόπουλος δεν έχει σβήσει ποτέ κανένα του άρθρο (δεν νομίζω ότι έχει και την τεχνική δυνατότητα), ούτε μου ζήτησε ποτέ να σβήσω άρθρο του. Και ούτε έσβησα, ως υπεύθυνος του LIFO.gr ποτέ κανένα άρθρο του. Ναι, η στήλη Casus Belli υπάρχει απ' το 2015, και σποραδικά παλιότερα κείμενά του υπάρχουν σε διάφορους τομείς του σάιτ, όπως εδώ http://www.lifo.gr/authors/author_works/50/features/page:2/type:features και εδώ http://www.lifo.gr/authors/author_works/50/articles/page:13/type:articles αλλά και αλλού (λόγω συχνών αλλαγών τα url και τα αρχεία μας έχουν αλλάξει πολλές φορές απ' το 2012).Άρθρα του για τον Βαρουφάκη στη lifo βρίσκει κάποιος με απλό γκουγκλάρισμα: πχ. αυτό http://www.lifo.gr/mag/columns/7059 (στήλη Casus Belli 18.3.2015, οπότε πάει η θεωρία περί Σεπτεμβρίου 2015) και αυτό http://www.lifo.gr/articles/casus_belli/153995Δεν έχω καταλάβει για ποιο πράγμα τον κατηγορείτε, πάντως ποτέ μα ποτέ δεν έσβησε κάτι, και απ' όσο τον γνωρίζω δεν θα το έκανε και ποτέ.
Άρη λυπάμαι, αλλά όταν κάνω κλικ στο Casus Belli (για να βρεθώ στην σελίδα της στήλης με όλα τα άρθρα) και στην συνέχεια πάω στο τέρμα, το παλαιότεροι άρθρο που μπορώ να δω είναι των 2/9/2015. Δες το και μόνος σου. Αν θέλει κάποιος να δει τι έγραφε ο κύριος Αντωνόπουλος στην αρχή της ΠΦΑ πρέπει να ψάξει γνωρίζοντας ήδη (όπως εγώ). Αυτο δεν συμβαίνει με άλλες στήλες που έψαξα. Από εκεί και πέρα δείτε ότι όντως ισχύουν αυτά που λέω και διορθώστε το directory για να μην παρεξηγούμαστε.
asthon αν διορθωνόταν τόσο εύκολα θα τα είχαμε διορθώσει. Δεν ισχύει πάντως μόνο στου Θοδωρή τη στήλη αυτό. Το φθινόπωρο του '15 μεταφερθήκαμε σε νέο domain κι όλα τα url των στηλών αλλάξανε. Από τα Μικροπράγματα (που μοιάζουν να ξεκίνησαν κι αυτά φθινόπωρο του 2015)http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/page:123και που έχουν αλλάξει τρία url με πιο πρόσφατο το mikropragmata.lifo.gr στο οποίο αναγκαστικά ξεκίνησα απ' την αρχή χωρίς το αρχείο των άρθρων μουΜέχρι και την Α,μπα http://www.lifo.gr/lifoland/ampa/page:24 (το ίδιο)Τίποτα δε σβήστηκε πάντως :)ΥΓ. Εγραψες στον Θοδωρή «Αν έχω κάνει λάθος θα σας ζητήσω συγνώμη», απλά υπενθυμίζω
(Άρη και κύριε Αντωνόπουλε, περίμενα να δημοσιευτεί το προηγούμενο μου σχόλιο, το οποίο δεν ειχε γίνει νωρις το πρωί όταν κοίταξα τελευταία φορά). Δεν έχω καμία απόδειξη εσκεμμένης απόκρυψης κειμένων εκ μέρους του κυρίου Αντωνόπουλου ή της LIFO, όποτε παίρνω πίσω τις σοβαρές κατηγορίες που έγραψα και ζητώ συγγνώμη από τον κύριο Αντωνόπουλο. Σίγουρα δεν είχα σκοπό να τον συκοφαντήσω. Ποιός ήταν ο λόγος της έκρηξης μου (όπως ρώτησε ο κύριος Αντωνόπουλος); Νομιζω πως είναι σαφές όπως παρατηρούν και άλλοι σχολιαστές: Την στιγμή που υπάρχει η γκάφα (και απάτη) ολκής που λέγεται Τσίπρας Πρωθυπουργός/Κυβέρνηση Συριζανελ (αυτό και αν ήταν απύθμενη ανοησία) εσεις διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο. Έτσι εξυπηρετείτε την επιδίωξη των Συριζανελ αφενός να παγιωθεί η αντίληψη "οι άλλοι δεν θα είναι καλύτεροι" αφετέρου να μην ασχολούμαστε με την τεράστια ζημιά που έχουν προκαλέσει και που συνεχίζουν προκαλούν (αυτή υποτίθεται πως είναι αναπόφευκτη και οφείλεται "στα μνημόνια").
@Ashton έκανες μια γκάφα και μπράβο σου που βγήκες να το παραδεχθείς και να πεις συγγνώμη. Αναρωτιέμαι αν είχες την επιλογή να σβήσεις τα προηγούμενα σου σχόλια τι θα έκανες.(Όπως και το τι θα κάναμε όλοι μας σε αντίστοιχη φάση.) Και εγώ μπορεί να πιστεύω πως το πρώτο μισό του 15 ήταν λάθος (όχι όσο καταστροφικό όσο υπερβολικά και προπαγανδιστικά αναφέρετε κάποιοι Ρεγκλινγκστές) ήταν όμως ένα αναγκαίο λάθος. Έπρεπε επιτέλους κάποια στιγμή να δούμε μια κυβέρνηση που να αντιδράσει λίγο στους δανειστές, να προσπαθήσει να τραβήξει το σκοινί, να ξεσηκώσει, να διεκδικήσει.Η μάχη που δόθηκε και η τελική μας ήττα στη μάχη αυτή πιστεύω μας ωρίμασε (όχι όλους βέβαια, αλλά ίσως ένα 30-40% του πληθυσμού).Μακάρι βέβαια να είχαν κάνει κάποιες τέτοιες προσπάθειες και μάχες οι κυβερνώντες στην αρχή της κρίσης. Τότε που είχαμε και λίγο leverage αφού όλοι θα ήταν απροετοίμαστοι στην ατομική βόμβα του Grexit, και όχι 6-7 χρόνια μετά που είχαν ήδη μεταφέρει κάθε κρατικό τους ρίσκο στους ιδιώτες.Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο μπορεί να είχαμε αποφύγει την καταστροφή των τριών μνημονίων, δηλαδή το 25% πτώσης του ΑΕΠ, 25-27% ανεργίας, 500χιλιάδων που έφυγαν στο εξωτερικό και το ξεπούλημα κάποιων σημαντικών κρατικών κεφαλαίων για την αποπληρωμή του χρέους.
@St. BeijingerΚαλά Χριστούγεννα κι αγάπη στην καρδιά Απλά μια διορθωσούλα διότι ίσως είστε νέος και δεν θυμάστε:Όταν ο ΓΑΠ συνειδητοποίησε το πόσο ο Κωστάκης ο Δημιουργικός είχε ανακατέψει τα νούμερα πήγε Ρωσία, πήγε Κίνα, έβγαλε το όπλο στο τραπέζι και κόντεψε να του εκπισωκροτησει στη μούρη. Η Μέρκελ του σύστησε το ΔΝΤ διότι η Ευρώπη δεν είχε μηχανισμό για να δώσει τέτοια ποσά. Μετά κατάφερε κούρεμα χρέους, το οποίο ολοκληρώθηκε επί Παπαδήμου μετά το εσωτερικό πραξικόπημα του περήφανου ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε ξεκινήσει να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.Όπως καταλαβαίνετε προσπάθησε να κάνει leverage αλλά έχασε. Ήταν τότε που πήγε ο Ψυχάρης να ζητήσει δάνειο και του απάντησε ο ΓΑΠ ένα φοβερό "οι τράπεζες δίνουν δάνεια όχι οι πρωθυπουργοί" και τότε ξαφνικά ο ΓΑΠ από πουλεν του ΔΟΛ έγινε "το χαζό". Το ότι ο Γιανης πήγε να κάνει τα ίδια με τον ΓΑΠ 6 χρόνια μετά τον κάνει ανόητο και όχι προχωρημένο. Κάτι που κρίνεται εκ του αποτελέσματος εξάλλου: ένα μνημόνιο ακόμα, ο δυσμενεστερο από πλευράς μέτρων, capital controls κτλ.Αν επίσης θυμάστε η πρώτη δουλειά του Σαμαρά ήταν να δοθεί δάνειο στο mega άσχετα που είχε κοντά ποδαρια. Μολαταύτα το success story βγήκε προς τα έξω.Αυτά δεν είστε υποχρεωμένος ούτε να τα ξέρετε ούτε να τα θυμάστε. Ο κος Αντωνόπουλος (που έχει συνεργαστεί και με τον ΔΟΛ) είμαι σίγουρος ότι σαν έγκριτος ρεπόρτερ τα γνωρίζει και μπορεί να τα επιβεβαιώσει.Η ήττα μας οφείλεται τόσο στις αλχημείες του Κωστάκη του Αμίλητου και της γριάς Αλογοσκουφας όσο και στο ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας προσποιούνται τις αντιμνημονιακές από καθαρό λαϊκισμό. Και βέβαια ο Έλληνας λαός είναι αντι-μνημικός. Δεν θυμάται τίποτα...Καλά Χριστούγεννα με αυτούς που αγαπάτε.
Αγαπητέ Beinjinger, η γκάφα μου είχε την χρησιμότητά της καθότι συνέβαλε στο να λυθεί μια ανόητη από μέρους μου παρεξήγηση. Η δίκη σου γκάφα πάλι είναι ότι αποδεικνύεις έμπρακτα πως ανήκεις σε αυτούς που δεν ωρίμασαν το 2015--ή έστω που δεν ωρίμασαν τελείως. Η μπλόφα του Grexit δεν επρόκειτο ποτέ να πείσει--ειδικά το 2010 που ήμασταν ακόμα πιό φλώροι και συνηθισμένοι στην καλοπέραση των δανεικών απ´ό,τι είμαστε τώρα. Το δε ποσοστό που περιγράφεις είναι σίγουρα μικρότερο και από την χαμηλότερη εκτίμηση σου (<<30%). Εξού και τα μεγάλα κέφια του Τσίπρα.
@ashton μάλλον δεν αντιληφθήκατε τον παραλληλισμό που έκανα ανάμεσα στην δική σας "γκάφα" και στο Βαρουφιακό 15.Κατ'εμέ χρειάζονται να γίνονται τέτοια λάθη για να βγαίνουν στη επιφάνεια πράγματα που μπορεί να μην ξέραμε ακόμη και για εμάς τους ίδιους. Στην προκειμένη, όπως ανέφερα και πιο πάνω πιστεύω πως το 15 ήταν πολύ σημαντικό γιατί έγινε ένα ξεκαθάρισμα των Ελλήνων που δεν θέλουν λιτότητα (62% -από το δημοψήφισμα) και αυτών που θέλουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ (γύρω στο 80% αν θυμάμαι καλά -αν αθροιστούν τα ποσοστά που πήραν κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο στις τελευταίες βουλευτικές).Η ωριμότητα οφείλεται στην συνειδητοποίηση των ατόμων που αναφέρω (συμπεριλαμβανομένου εμένα) πως ενώ αντιτιθέμαστε στη λιτότητα, με το πιστόλι στον κρόταφο θα την διαλέγαμε ως αναγκαίο κακό για να μην βρεθούμε εκτός ΕΕ/ευρώ. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με τα νεοφιλελεύθερα κόμματα που θέλουν τη λιτότητα και θεωρούν το μνημόνιο ευλογία. @Γράφων τι έγινε εκείνο το δημοψήφισμα που ήταν να κάνει ο ΓΑΠ? Γιατί τελευταία στιγμή το πήρε πίσω? Νομίζω πως με την δική σας οπτική προσδίδετε υπερβολική δύναμη στα ΜΜΕ τα οποία βεβαίως και έχουν καταχραστεί την όση εξουσία είχαν -αλλά αυτό το γνωρίζει ο κόσμος πλέον και γιαυτό δεν ασχολείται ούτε τα πιστεύει (απόδειξη το δημοψήφισμα). Η βασική ένδειξη όμως για το πως εκλάμβανε ο λαός την διαπραγμάτευση των ΓΑΠ και Σαμαρά σε αντιδιαστολή με Τσίπρα είναι η κατάσταση στους δρόμους, στα πλακάτ, και στο Σύνταγμα. Το ότι έχουμε σταματήσει να ζούμε το εκρηκτικό κλίμα εκείνης της εποχής είναι ξεκάθαρο σημάδι πως ο λαός ξέρει ότι έγινε ό,τι μπορούσε να γίνει στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και δόθηκε η δυνατότητα τελικά στο λαό να επιλέξει τη λύση που ήθελε. Η "καταστροφική" διαπραγμάτευση του 15 και οι δυο εκλογικές διαμάχες που ακολούθησαν είχαν απόλυτα πυροσβεστικό και κατευναστικό ρόλο, γιαυτό και πιστεύω ότι ήταν ένα "αναγκαίο λάθος".
@ St. BeijingerΌντως είστε νεότερος και κάπου νομίζω σας διαφεύγει η σειρά των γεγονότων. Ο ΓΑΠ μόλις μίλησε για δημοψήφισμα τον ριξαν. Βενιζέλος σε συνεργασία με Σαρκοζί και Μέρκελ. Δεν πήρε το δημοψήφισμα πίσω στενά μιλώντας . Ο ίδιος έφυγε.Αναφορικά με τα επεισόδια επιτρέψατέ μου να γίνω αυστηρός: αυτοί που διοργάνωναν την οργή γίναν κυβέρνηση. Η Ζωίτσα, ο big Lafa, η Ραχήλ Μακρη, η κα Ιγγλέση, ο Μητρόπουλος, ο Στρατούλης, ο Μηλιος. Μην αναπαράγουμε το ανέκδοτο με τον άλλο που σκότωσε τους γονείς του και μετά είπε 'λυπηθειτε το ορφανό'.Και όχι, κάποιοι ήμασταν ήδη ώριμοι. Δεν ήταν υποχρεωτικό να ζήσουμε τα capital controls και τον σηκωμένο γιακά του Γιανη για ωριμάσουμε. Ας άκουγαν οι ανώριμοι τους ώριμους. Λίγο λιγοτερος εγωισμός και λιγότερη ξερολίαση και η χώρα θα ήταν καλύτερα.
@St. Beijinger «Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με τα νεοφιλελεύθερα κόμματα που θέλουν τη λιτότητα και θεωρούν το μνημόνιο ευλογία.» Αυτήν την παρανόηση (ή μάλλον προπαγάνδα) την αναμασούν οι Συριζανέλ καιρό τώρα (βλ. εμείς κόβουμε αλλά κλαίμε). Νεοφιλελεύθερα κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; (!) Τελευταία φορά που τσέκαρα είχαν διορίσει στο δημόσιο μέχρι και τις γάτες τους. Τόσο στους πολίτες όσο και στους πολιτικούς αρέσει να ξοδεύουν. Απλά όταν η χώρα έσκασε στα χέρια τους, κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει κότα που να κάνει χρυσά αυγά.Γιατί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούσε να το αποδεχτεί αυτό; Εν μέρει επειδή απαρτίζεται από στελέχη που έχουν πραγματική αδυναμία να καταλάβουν πως λειτουργεί η οικονομία και η διεθνής πολιτική, αλλά και επειδή είδε μια once-in-a-lifetime ευκαιρία να κυβερνήσει.Υπ' αυτήν την έννοια η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε μεγάλο καλό τελικά. Απέδειξε ότι οι περίφημες «ιδέες» δεν ήταν τίποτα άλλο από ανεφάρμοστες φαντασιώσεις, ενώ η «κυβέρνηση της Αριστεράς» πέρασε ορισμένες άκρως απαραίτητες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις τις οποίες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν θα μπορούσαν πότε να εφαρμόσουν, λόγω αντιπολίτευσης.Αν η καταστροφή του 2010 ήταν απαραίτητη για να συνέλθουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η καταστροφή του 2015 για τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ λέω χαλάλι. Αφού όλοι είμαστε τώρα τόσο ώριμοι, μπορούμε να αφήσουμε τις ουτοπίες κατά μέρος και να δούμε πως θα φτιάξουμε μια σοβαρή χώρα;
"Ασκούμε έντονη κριτική στον Τσίπρα γιατί ενώ μας το έπαιζε αριστερός, μας βγήκε κάτι σαν Σαμαράς νο2 π Πηγή: www.lifo.gr"ελα στο πραγματικο κοσμο, το οτι ο τσιπρας σας κοροιδεψε με το ο γαιδαρος πεταει, δεν σημαινει οτι εσυ πρεπει να τους ασκεις κριτικη γιατι ο γαιδαρος δεν πεταει.καλυτερα να ασκησεις κριτικη στον εαυτο σου και στις πολιτικες επιλογές σου. Οσο για Ολλανδιες κλπ εγω απο επιλογη δεν την εχω κοπανησει απο την Ελλαδα, ωστοσο ειναι φαινομενο που θα εχεις ζησει και εσυ να επιλεγουμε τα αντιθετα απο τους Ολλανδους αλλα να μας αρεσει το Ολλανδικο κρατος.Π.χ. ελληνας φοιτητης ψηφιζει ή ανεχεται τον εσμο τον ΕΑΑΚ αλλα μολις παει Ολλανδια του πεφτει το σαγονι για το ποσο οργανωμενα κλπ ειναι τα ΑΕΙ. Το αντιστοιχο με το Ελληνικο και το Ολλανδικο δημοσιο κλπ κλπ κλπ. Για να ψηφιζε εκει και θα βλεπαμε. Για το καταντημα εδω ομως δεν ξερει τιποτα.
[Αν πεις σε Έλληνα "αριστερό" ότι όλες οι χώρες που αναφέρει ως παράδειγμα προς μίμηση έχουν βασιλιά (Ολλανδία, Ισπανία, ΗΒ, Σουηδία, Λουξεμβούργο -αρχιδούκα όχι βασιλιά-, Νορβηγία, Δανία, Βέλγιο) θα πάθει εγκεφαλικό. Είμεθα η χώρα που νομίζουμε ότι αν κάνουμε εκλογές κάθε χρόνο -το πολύ στη διετία- αυτό αποδεικνύει τι υπέροχη δημοκρατία έχουμε. Και απεργίες - πορείες κι αυτό δείχνει κοινωνική υγεία και αντανακλαστικά, και καταλήψεις και σπασίματα και γειτονιές αφιερωμένες στην επανάσταση... Όλα αυτά τέλοσπάντων τα προχώ που συμβαίνουν κατά κόρον στις ανωτέρω αναφερόμενες χώρες.Τα έχουμε πει: φταίνε "οι άλλοι"]
Ορθώς επισημάνετε τις όποιες γκάφες έχει κάνει ο κ.Μητσοτάκης, βέβαια ο Τσίπρας και το τρελό παρεάκι του παραμένουν εκτός ανταγωνισμού, προεκλογικά και τώρα που είναι κυβέρνηση. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να ασκηθεί και κριτική στην ακατάσχετη μπουρδολογία του ΚΚΕ...
"Κάποια στιγμή όμως πρέπει να ασκηθεί και κριτική στην ακατάσχετη μπουρδολογία του ΚΚΕ..."Το ΚΚΕ βρε Διπλοέλικα; Κλέβεις εκκλησία, χτυπάς χρονιάρικο νήπιο κοτζάμ άντρας... Εδώ μιλάμε για πολιτική, με όλα τα ελαττώματά της, όχι για σέχτα που περιμένει τη νέα επανάσταση όπως οι "Αντβεντιστές του άντε εφτά μέρες μείνανε" τη Δευτέρα Παρουσία...