«Βόμβα» στο Κολωνάκι: Παρουσιαστές, ηθοποιοί και μοντέλα σε δίκη για καρτέλ κοκαΐνης

«Βόμβα» στο Κολωνάκι: Παρουσιαστές, ηθοποιοί και μοντέλα σε δίκη για καρτέλ κοκαΐνης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
12

Τον Μάιο του 2018 οδηγείται στο ακροατήριο η υπόθεση με το καρτέλ ναρκωτικών στο Κολωνάκι που είχε ως «έδρα» συγκεκριμένο μαγαζί της περιοχής.

Να σημειωθεί πως οκτώ μέλη της οργάνωσης είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση, αλλά πλέον είναι ελεύθεροι από τις 10 Αυγούστου.

Συνολικά στο έδρανο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 27 άτομα, ορισμένοι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν ακόμα και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. 

Εκτός από τα οχτώ ηγετικά στελέχη που αφέθηκαν ελεύθερα, άφαντος παραμένει ο συνιδιοκτήτης του μπαρ, ενώ η εισαγγελία διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί πώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ανάμεσά στα άτομα που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο καρτέλ φιγουράρουν τα ονόματα δύο πασίγνωστων γυναικών ηθοποιών, προβεβλημένων τηλεοπτικών παρουσιαστών, γόνων επώνυμων οικογενειών, μοντέλων σεναριογράφων επιτυχημένων σίριαλ, συζύγων μεγαλοεπιχειρηματιών που έδωσαν καταθέσεις για την υπόθεση.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το Έθνος, η απίστευτη ιστορία χωρίζεται σε δύο σκέλη, με το πιο ουσιαστικό να τοποθετείται σε γνωστό κοσμικό στέκι των Αθηνών, που λειτουργούσε στο Κολωνάκι απέναντι από κεντρικό ξενοδοχείο. Βασικός διακινητής εμφανίζεται 53χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να «έσπρωχνε» τα ναρκωτικά στους δημοφιλείς θαμώνες του μαγαζιού και όχι μόνο.

Το εστιατόριο-μπαρ ανήκε σε ετερόρρυθμη εταιρία με εταίρους έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, που έγινε γνωστός από την πολυετή σχέση του με ξανθιά παρουσιάστρια, έναν παρουσιαστή που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημοφιλή πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μια ηθοποιό με καριέρα το 80 και το 90, αλλά και τον γιο της. Οι δυο τελευταίοι δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εστίασης.


Το Νοέμβριο του 2013 στην επιχείρηση μπήκε και ο 53χρονος που εμφανίζεται ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε τα ναρκωτικά, με τη συνεργασία να καταλήγει τελικά σε καβγάδες και εξώδικα μεταξύ των συνεργατών. Η πασίγνωστη τετράδα των ιδιοκτητών, σύμφωνα με το βούλευμα που τους οδήγησε σε δίκη, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.


Στο δικόγραφο περιγράφεται ότι: «Εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι».

Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του 53χρονου να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ' όπου και γινόταν η παραλαβή.

Με πληροφορίες από Έθνος

Ελλάδα
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εγω δε καταλαβαινω γιατι δεν εχουν το δικαιωμα ενηλικες ευποροι κιολας να παρουν ο τι θέλουν και να ειναι υπευθυνοι για τον εαυτο τους. Δηλαδη εαν τα κρατη ενημερωναν για ολες τις επιπτωσεις και εβαζαν οποιον θελει να ειναι χρηστης και ειναι πανω πχ απο 25 να υπογραψει οτι αποποιειται το δικαιωμα του στη δωραν περιθαλψη δε θα ταν ολα καλύτερα; ουτε καρτελ θα υπηρχαν ουτε παρανομο χρημα κλπ . Οσοι δε παιρνουμε ναρκωτικα δε το κανουμε επειδη δε μπορούμε οποτε και νομιμα να ηταν δε θα καναν περισσοτεροι
Αυτος που θελει να κανει θα κανει. Απλα αν δεν ειναι νομιμα τα λεφτα θα πηγαινουν στα καρτελ . Σε ενα κοινωνικο συνολο παντα υπαρχουν αποκλισεις . Με τις απαγορευσεις οπως πχ ποταπαγορευση ερχεται το αντιθετο αποτελεσμα. Μια χαρα εξαρτηση παθαινεις και απτο αλκοολ αλλα ειναι νόμιμο. Επισης υπαρχουν περιστασιακοι χρηστες ουσιων. Δυνητικα μπορει να εχουν εξαρτηση κλπ. Δεν ειναι ολοι καθημερινοι χρηστες. Και η συγκριση με τον εμβολιασμο ειναι ατοπη γιατι μια μεταδοτικη ασθενεια δε μπορεί να συγκριθει με τις επιπτώσεις ουσιων στο ιδιο το ατομο.
Δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν ξέρεις πόσο εύκολα αλλοιώνουν την κρίση και την ορθολογική σκέψη. Το κράτος οφείλει να προστατέψει τους πολίτες από τον εαυτό τους μερικές φορές. Παρόμοιο με την απαγόρευση χρήσης των ναρκωτικών είναι η υποχρέωση των εμβολιασμών.
Η υποχρέωση εμβολιασμών αφορά την υγεία τρίτων δηλαδή των παιδιών ενώ αυτή των ναρκωτικών αφορά τον χρήστη.Είναι σα να απαγορεύει το κράτος τον αλκοολισμό, ο αλκοολικός όμως όπως και ο ναρκομανής μάλλον βοήθεια χρειάζεται και όχι απαγορεύσεις.
Ποτό μπορείς να πίνεις και ένα κάθε μέρα ή και δύο, χωρίς επιπτώσεις στην σωματική ή πνευματική σου υγεία και χωρίς να αναπτύξεις εξάρτηση. Δοκίμασε να παίρνεις λίγη κοκίτσα κάθε μέρα και σε χρόνο dt θα δεις τι ωραία που θα είναι τα πράγματα.Μπορεί να το ξεκινήσεις για πλάκα ή για λίγο και σύντομα θα αποχαιρετήσεις την κριτική σκέψη και την ωριμότητα που χαρακτηρίζουν έναν ενήλικα. Τα απαγορευμένα ναρκωτικά είναι ουσίες που πολύ εύκολα δημιουργούν έντονη εξάρτηση και επιπλέον έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία, που κάνουν το τόοοοσο πολυσυζητημένο κάπνισμα να μοιάζει με υγιεινή συνήθεια που κόβεται εύκολα.Όπως έγραψε και ο k.karavasili πιο πάνω, είμαστε μέλη ενός κοινωνικού συνόλου. Δεν μπορείς να έχεις ελεύθερες ουσίες που τόσο εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα μέλη γιατί γίνεται προβληματικό το κοινωνικό σύνολο (αυτό ισχύει και για τους εμβολιασμούς, δεν είναι υποχρεωτικοί μόνο για την προστασία αγέλης, αλλά και για τα άτομα αυτά καθεαυτά). Όταν εσύ δεν έχεις τις επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονται για να κρίνεις τι είναι σωστό και τι όχι, έρχεται η επιστημονική ομάδα του κράτους και σου επιβάλλει ή σου απαγορεύει πράγματα πολύ απαραίτητα ή πολύ επικίνδυνα.Εδώ ένα έρμο τσιγάρο έχουμε που δεν είναι τόσο πολύ εθιστικό και εξαρτησιογόνο, ούτε τόσο βλαβερό και βλέπεις πόσο μεγάλο θέμα είναι από άποψη υγείας, οικονομίας, κοινωνίας και όλα αυτά πάρα την τεράστια ενημέρωση. Βάλε με το μυαλό σου τι θα γίνει αν έχεις ελεύθερα διαθέσιμες και ουσίες πολλαπλάσια εξαρτησιογόνες και επιβλαβείς.
Μονο που δε τους προστατευει απλα το κανουν παρανομα . Και το ξερω παρα πολυ καλα αλλα ειναι βεβαιο οτι τοσα δις ανθρωποι που ειμαστε καποιοι θα ναι επιρρεπεις καποιοι παλαβοι κλπ . Αλιμονο αν πιστεύεις οτι με την απαγορευση ολοι θα ναι λογικοι με ορθολογικη σκεψη. Τα κρατη με προληψη και οι οικογενειες ας δωσουν τις συνθηκες για υγιεις και σκεπτομενους ενηλικες που να μη καταφευγουν σε τετοιες συνηθειες και ας σταματησει η λογικη του ας ειναι μωρε τα κρατη μπαχαλο διαλυμενα και οι οικογενειες ακομη πιο... δε διορθωνουμε τιποτα απλα απγορευουμε
Τώρα πως γίνεται για τη κοπέλα που συνελήφθη στη Σιγκαπούρη να έχουμε μάθει ονόματα μέχρι και των εξ αγχιστείας συγγενών της κι εδώ που αφορά υπόθεση στο κέντρο της Αθήνας να μαθαίνουμε για "δημοφιλείς ηθοποιούς" κι "επιχειρηματίες" , αυτό πρέπει να το ψάξετε αγαπητοί δημοσιογράφοι.
Πεστα! Και οχι τιποτ αλλο για την κοπελα λεγαν κιολα :Γνωστο Μοντελο!!!! Η ειδηση σκαει σαν το: Ήταν ενας Ιταλος ενας Γερμανος και ενας Ελληνας.. Ανεκδοτο!! Τελειως.... Πεσαμε απο τα συννεφα παρ αυτα!!!
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τώρα ο χαμός (και χωρίς ονόματα) για μια υπόθεση που δημοσιεύτηκε το 2016 με ονόματαhttp://www.protothema.gr/greece/article/580118/to-sousadiko-tis-kokas-katatheseis-fotia-apo-tin-athinaiki-elit/