Μόνικα Μπελούτσι: Άλλο η παρενόχληση και άλλο το έντονο φλερτ

Μόνικα Μπελούτσι: Άλλο η παρενόχληση και άλλο το έντονο φλερτ Facebook Twitter
8

Στο γνωστό σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και επεκτάθηκε και στην Ευρώπη αναφέρθηκε η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι.


Στην τελετή της απονομής του βραβείου Βίρνα Λίζι με το οποίο τιμήθηκε στην Ιταλία, η διεθνούς φήμης ηθοποιός αποφάσισε να υπερασπισθεί τον σκηνοθέτη Τζουσέπε Τορνατόρε, ο οποίος τις περασμένες ημέρες κατηγορήθηκε δημόσια για παρενόχληση από την ηθοποιό και παρουσιάστρια Μιριάνα Τρεβιζάν.


«Ο Τζουσέπε είναι φίλος μου και τον σέβομαι. Χάρη σε αυτόν μου άνοιξαν χίλιες πόρτες», είπε η Ιταλίδα ηθοποιός η οποία ζει μόνιμα στην Γαλλία. Και αναφερόμενη στο σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων πρόσθεσε: «ήταν σωστό να εκραγεί ο θυμός, αλλά μπορεί και να εκραγεί με λανθασμένο τρόπο. Πρέπει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα σε βιασμό, εκβιασμό, παρενόχληση και μια κίνηση που αποτελεί, ουσιαστικά, έντονο φλερτ».


Παράλληλα όμως θεωρεί ότι «οι καταγγελίες τόσων γυναικών, τόσων ηθοποιών, θα καταφέρουν να προκαλέσουν μια γενικότερη αλλαγή».

Η Ιταλίδα πρωταγωνίστρια πιστεύει επίσης ότι «πρέπει να ξεχωρίζουμε τον άνθρωπο από τα έργα του», από την στιγμή που «όποιος είναι ισχυρός δεν σημαίνει ότι είναι και καλός άνθρωπος» και λόγω του ότι «το ταλέντο μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά ο άνθρωπος που το διαθέτει λιγότερο».

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Πες τα ρε Μπελούτσι. Όντως καλά κάνουν και μιλάνε κάποιοι, αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε ψύχραιμοι γιατί όπως είναι πιθανό, μπορεί το πιο αθώο πράγμα, όπως ένα φλέρτ, να θεωρηθεί σεξουαλική παρενόχληση και να καταστραφούν εύκολα καριέρες και διασημότητες.
> "Πρέπει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα σε βιασμό, εκβιασμό, παρενόχληση και μια κίνηση που αποτελεί, ουσιαστικά, έντονο φλερτ"> "πρέπει να ξεχωρίζουμε τον άνθρωπο από τα έργα του"> "το ταλέντο μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά ο άνθρωπος που το διαθέτει λιγότερο"Φωνή λογικής. Λυπάμαι προκαταβολικά για το κράξιμο που θα φάει από τους συνήθεις παρανοϊκούς.
Πάντως η λογική ότι για οτιδήποτε μας ενοχλεί πρέπει να παρεμβένει το κράτος είναι λίγο υπερβολική. Μεθαύριο που θα υπάρχουν αστυνομικοκρατούμενα μέτρα για τους πάντες και τα πάντα τότε θα το μετανιώνουμε.
Kαι στην Ελλάδα μη σου πω, γενικά εδώ Ευρώπη μεριά....όταν ο άλλος όμως είναι γκόμενος που της αρέσει, δεν παει να πει ο άλλος και κάτι "ακραίο", μπορεί και να μην το θεωρήσει τίποτα... Στις ΗΠΑ έχει παραγίνει όμως. Ειδικά τώρα μαυτά που βλέπω στο Χόλιγουντ....μου φαίνεται όλες οι διάσημες και ισχυρές πλέον (το τονίζω αυτό) ξεσπαθώνουν εναντίον ανδρών που είτε δεν τους πάνε ειτε απλά τις ενοχλούσαν σαν γυναίκες παραπάνω απ το κανονικό επειδή τους άρεσαν πολύ ή αυτές θέλανε κάποια γνωριμία, χάρη κτλπ. Δεν λέω ό,τι δεν υπήρξαν και απόπειρες βιασμού ΑΛΛΆ αρνούμαι να πιστεψω πως ξαφνικά οι μισές διάσημες του Χόλυγουντ βιάστηκαν όλες βιαία απο 2-3 παραγωγούς!Και επειδή ξέρουμε όλοι πως στον χώρο αυτό μερικές φορές υπάρχουν και....διάφορες συναλλαγές σεξουαλικού περιεχομένου προκειμένου ίσως να πάρει κάποια καλή θέση ο άλλος, ας αφήσουν τα πολλά πολλά. Δεν υπήρξαν προφανώς ΜΟΝΟ βιασμοί (που ελάχιστοι θα ήταν) αλλά και εκβιασμοί (τύπου αμα δεν μου κάτσεις δεν σε βοηθάω στο ταδε θέμα που θες) καθώς και αποπλανήσεις (τύπου θα παω να περασω ωραια μαυτον ωστε να κερδισω την ευνοια του και να με προωθησει καπου). Η Μόνικα γνωρίζει καλά τι λεει, υπάρχουν και οι αθώες που δεν κάναν τέτοια και πέτυχαν έτσι αλλά και πολλές που πέτυχαν χάρη στην ομορφιά τους την οποία την χρησιμοποίησαν ή που απλά έστω και αναγκαστικά καταδέχτηκαν την όποια ενόχληση απλά για να κερδίσουν κάτι και τώρα που είναι σε υψηλή θέση μιλάνε για πράγματα που συνέβησαν πριν 30 ολόκληρα χρόνια κιόλας. Δεν τα είπε έτσι η Μόνικα αλλά αυτά υπονοεί...(η Μαντόνα μάλιστα τοχει πει και δημόσια πως εχει παει με άνδρες στο κρεβάτι προς ιδίον όφελος στην βιομηχανία μουσικής).