Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ που είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος και δεν έγινε

Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ που είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος και δεν έγινε Facebook Twitter
21

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αμίρ.

Πρόκειται για τον μαθητή από το Αφγανιστάν ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Ο γραφικός χαρακτήρας του "μηνύματος" δυστυχώς μαρτυρά ότι οι δράστες είναι ανήλικοι -είναι γράμματα μαθητή όχι πάνω από 12. Σίγουρα ένας δάσκαλος μπορεί να το επιβεβαιώσει, για να μην πω να αναγνωρίσει τον "δράστη"από τον γραφικό χαρακτήρα, είναι εύκολο σ αυτές τις ηλικίες. Είναι για λύπηση αυτά τα παιδιά και όχι ο Αμιρ... Κάντε κάτι εσείς οι ειδικοί από το σχολείο του Αμιρ. Είναι προφανές ότι είναι άτομα που τον γνωρίζουν, ήξεραν ποιο είναι το παράθυρο του δωματίου του. Εσείς οι δάσκαλοι του μιλήστε επιτέλους.
Το άλλα που έγινε απλά(Δεν είμαι ρατσιστής απλά). Σε μια χώρα που ζεις και όπως σου προσφέρει θες να της προσφέρεις, αξίζεις ίσα δικαιώματα κι ευκαιρίες, έστω στα χαρτιά. Αγαπητέ Διογένη, σε μια χώρα που μεγάλωνεις και σπουδάζεις, καλό είναι να την θεωρείς δική σου χώρα για να θες κι εσύ να συμβάλλεις στην ανάπτυξή της. Επίσης καλό είναι να βλέπουμε το ουσιαστικό πρόβλημα: μεγάλη ανεργία και οι φτωχοί-φτωχότεροι γιατί παράγιναν οι πλούσιοι με τους φτωχούς στις ανεπτυγμένες χώρες το ίδιο και το αυτό. Πάνε οι εποχές που για να πάρεις καφέ έπρεπε να δώσεις μηνιάτικο...
Να κληθεί ο Φίλης να πει την άποψή του για το γεγονός.Γιατί τότε υποστήριξε ότι ο τρόπος αυτός ανάδειξης σημαιοφόρου, επελέγη για να μην προκαλείται ψυχικό τραύμα στα παιδιά που δεν ήταν αριστούχοι. Και όχι λόγω ιδεοληψίας.Τώρα κληρώνει-ξεκληρώνει τεχνητά - στην ουσία παρακάμπτεται ο νόμος - και γίνεται ΚΑΙ επίθεση στο σπίτι του "τυχερού".Άραγε αυτό το παιδί τώρα πως θα νοιώθει ; Άραγε συμμερίζεται το πρόβλημα ο κ. Φίλης ;
Ο Φίλης ουδεμία δουλειά έχει για το περιστατικό. Δηλαδή αν ο Αμίρ ήταν σημαιοφόρος λόγω καλής βαθμολογίας, πάλι τα ίδια δεν θα είχαμε; Ή μήπως φταίει ο Φίλης που κληρώθηκε και ξεκληρώθηκε ο Αμίρ; Όχι. Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές.
O σκοπος της επιθεσης στο κεφαλι αυτων των ανεγκεφαλων ποιος ηταν; Να μην ξανατολμησει το παιδι να του πεσει ο κληρος σε μια κληρωση; Ή απλα που φανηκε το ξεφτιλικι και ο ρατσισμος τους; Το παιδι δε ζητησε τιποτα, περα απο την εμφανη στενοχωρια του που το απερριψαν χωρις ουσιαστικα να του πουν κατι.@Ariadni-33 Αν ζει καποιος σε αυτη την χωρα και την αγαπα γιατι να μην την τιμησει σηκωνοντας την σημαια της, εστω και αν δεν ειναι Ελληνας; Θα την αμαυρωσει ή θα κανει τους αλλους λιγοτερο Ελληνες;
Τιποτα απο τα δυο που αναφέρεις. Απλά η σημαία μας κουβαλάει όλη την ιστορία μας, τους αγώνες κ τις ταλαιπωρίες που ζήσαμε σαν έθνος. Το να κρατάς την σημαία ειναι τιμή προς τη πατρίδα κ τους πέσοντες... Τους τιμάς για τις θυσίες κτλ κτλ. Μην τα μπερδεύουμε ολα. Έχουμε ήθη κ έθιμα διαφορετικά απο τον Αμιρ κ τον κάθε Αμιρ.
"Το να κρατάς την σημαία ειναι τιμή προς τη πατρίδα κ τους πέσοντες"Αυτο ακριβως θα εκανε και ο μικρος Αμιρ, εκτος αν πραγματικα πιστευεις πως μονο οποιος ειναι "καθαρος" Ελληνας μπορει να χριστει να κουβαλαει αυτη την τιμη.Αραγε ποιος ειναι καθαρος Ελληνας ομως; Ποσες γενιες πισω; Αν εχει μητερα ή πατερα ξενο, πχ Αγγλο ή Γαλλο, χαλαει η καθαροτητα;Ενα παιδι ομογενης δευτερης γενιας στην Αυστραλια ειναι Ελληνας; Ενα παιδι δευτερης γενιας απο Αλβανους στην Ελλαδα; Και οι Ναζι αυτη την αναζητηση καθαροτητας εκαναν και απλα σκοτωναν οποιον δεν χωρουσε στα κριτηρια τους.Ας αγαπαμε και ας δεχτουμε αυτους που θελουν να γινουν χρησιμα μελη στην κοινωνια μας και ας αφησουμε τις καθαροτητες αιματος στην ακρη, δεν ειμαστε καλυτεροι ουτε χειροτεροι απο τους αλλους.
Πολλά συγχαρητήρια στον διευθυντή του σχολείου, στο διδακτικό προσωπικό, στο σύλλογο γονέων κ κηδεμόνων. Μόνο ντροπή για τη συμπεριφορά τους.
Πιστεύω ο διευθυντής δεν έχει καμία δουλειά με το συγκεκριμένο περιστατικό. Και αν αυτοί οι "άγνωστοι" τον απείλησαν ότι αν τον βάλει σημαιοφόρο ότι θα υποστεί τις συνέπειες; Για φασίστες μιλάμε, για όλα είναι ικανοί... πέρα απ' την σκέψη.
Που σημαίνει ότι ο νόμος δεν έπεισε, ήταν σε απόσταση από την κοινωνία και ήταν απλά μια ιδεοληψία που η κυβέρνηση (ο κ. Φίλης) νομίζει ότι είναι και επαναστατική πράξη.Καιρός να καταργηθεί η διάταξη αυτή, πριν ενδεχομένως συμβούν και χειρότερα από τους ιδεοληπτικούς της άλλης πλευράς.
Για ακομη μια φορά δείχνουμε ποςο φιλόξενος λαός "δεν ειμαςτε". Ντροπή τους, θρασείς και να άδεια παντελόνια οι αίτιοι της επιθέσεις. Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να σηκώσει τη σημαία μας ο Αμιρ, κανεις όμως δεν εχει το δικαίωμα να επιτίθεται σε κάποιον που είχε την ατυχία να γεννηθεί σε μια άλλη χώρα. Ντροπή μας για τη μικροπρέπεια που τόσο εγκάρδια χαρίζουμε. Όχι, δεν ειμαςτε φιλόξενος λαός τελικά. Ούτε φιλότιμο έχουμε, όπως θελουμε να λέμε στους πάσης μη Ελλην.... Θα ήθελα να πω κ αλλα μα δεν θέλω !!! Καληνύχτα Κεμαλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτε!
Τί θα παθαίναμε ακριβώς αν σήκωνε τη σημαία μας; Κανονικά καμάρι θα πρεπε να το χουμε για οποιονδήποτε το έκανε αλλά η τριτοκοσμική βαλκανίλα δε φεύγει εύκολα. Ουτε με ευρωπαϊκούς μισθούς...
Σε μια άλλη χώρα, αναφέρομαι στο Αφγανιστάν όπου αναγκάστηκε να φύγει η οικογένεια του για να γλυτώσει. Για όσους ξέρουν, το Αφγανιστάν ειναι απο τις χειρότερες χώρες να ζει κανεις... Για τους ευνόητους λόγους.
Αυτά που λες είναι πολλοί επικίνδυνα: "Ατυχία σε μια άλλη χώρα...άρα όποιος δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα είναι άτυχος και όποιος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα τυχερός.""Δεν θα ήθελα να σηκώσει την σημαία": Χάνει την αξία του η σημαία ή ο Αμίρ; Παιδιά, οι αγώνες για ελευθερία και δικαιώματα δόθηκαν όχι μόνο για να σωθούν οι χώρες αλλά κυρίως για να μην είναι κατώτεροι κάποιοι άλλοι έναντι άλλων. Για να αρθεί η υποτέλεια που σε ανάγκαζε απλά και μόνο επειδή ήσουν Έλλην και κατακτημένος να λογίζεσαι σαν κατώτερος. Γιατί κατ' άλλα το ανθρώπινο είδος μετακινείται από τότε που υπάρχει και προσμίξεις κάνει. Τα σύμβολα ανήκουν σε όσους τα πιστεύουν και τιμούν επί της ουσίας.