Απεργία την Πρωτομαγιά

Κάτι δεν πάει καλά με την ιστορία διάσωσης των γυναικών που χάθηκαν για 5 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό

Κάτι δεν πάει καλά με την ιστορία διάσωσης των γυναικών που χάθηκαν για 5 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό Facebook Twitter
6

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή είπε πως οι δύο γυναίκες από τη Χαβάη που είχαν χαθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό με το ιστιοπλοϊκό τους για σχεδόν πέντε μήνες δεν ενεργοποίησαν ποτέ τον ασύρματο στο σκάφος τους.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας σχολίασε μιλώντας στο Associated Press πως αφού μελέτησαν το περιστατικό και μίλησαν με τις δύο γυναίκες διαπίστωσαν πως διέθεταν EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon- Θεσιδεικτικός Ραδιοφάρος Έκτακτης Ανάγκης) αλλά δεν τον έθεσαν ποτέ σε λειτουργία. Το EPIRB είναι κάτι σαν σύστημα κινδύνου και χρησιμοποιείται για την εύρεση κάποιου που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ή έχει χαθεί κοντά ή μακριά από την ακτή.

Από την πλευρά τους οι δύο γυναίκες δήλωσαν πως είχαν διάφορες συσκευές επικοινωνίας διέθεταν EPIRB στο ιστιοπλοϊκό, χωρίς αναφέρουν το EPIRB, που επίσης βρέθηκε στο σκάφος. «Όταν τις ρωτήσαμε γιατί δεν το ενεργοποίησαν, η μία δήλωσε πως ποτέ δεν ένιωσαν ότι διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο ή πως μπορεί να πεθάνουν», σημείωσε εκπρόσωπος της U.S. Coast Guard. Η συγκεκριμένη συσκευή ενεργοποιείται χειροκίνητα ή αυτόματα όταν πέσει ξαφνικά στο νερό και στέλνει σήμα σε δορυφόρους και κοντινές αρχές. 

Ειδικοί σχολιάζουν πως η ιστορία των δύο γυναικών έχει πολλά κενά, σημειώνοντας πως ίσως οι ίδιες δεν ήθελαν όντως να τις βρουν, όπως υποστήριξαν. Επίσης είπαν πως όλες οι συσκευές επικοινωνίας που διέθεταν, χάλασαν. «Αν είχαν ενεργοποιήσει το EPIRB θα τις είχαν βρει αμέσως. Αυτή η συσκευή λειτουργεί ακόμη κι να πέσει στη θάλασσα. Σπάνια χαλάει. Κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία τους», σχολίασε πρώην μέλος του Λιμενικού.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό κομμάτι της ιστορίας τους που αμφισβητείται, αφού δεν επιβεβαιώνεται ούτε η τροπική καταιγίδα που λένε ότι αντιμετώπισαν από το πρώτο κιόλας βράδυ του ταξιδιού τους, τον Μάιο. Σύμφωνα με τις καταγραφές της National Weather Service, στις αρχές Μαΐου δεν σημειώθηκε καμία καταιγίδα στην περιοχή. Τον ισχυρισμό στηρίζει επίσης η Pacific Oceanthe National Weather Service στη Χονολουλού αλλά και εικόνες από δορυφόρο της NASA, που επίσης διευκρινίζουν πως πριν και μετά τις 3 Μαΐου δεν σημειώθηκε καμία τροπική καταιγίδα.  

Ένα ακόμη «θολό» σημείο στην «απίστευτη ιστορία επιβίωσης», όπως την παρουσίασαν οι ίδιες, είναι και το ότι στο ταξίδι τους απέφυγαν σκοπίμως να προσεγγίσουν λιμάνια σε διάφορα νησιά από τα οποία περνούσαν. Συγκεκριμένα, για το Kiribati είπαν πως φοβήθηκαν επειδή κυκλοφορούν φήμες για ναυάγια εκεί και πως προτίμησαν να συνεχίσουν για άλλα 1.000 μίλια (!) προς νέο προορισμό, από τον αρχικό της Ταϊτής. Επίσης είπαν πως προσπέρασαν ένα άλλο νησί επειδή ήταν ακατοίκητο, αλλά αποδείχθηκε πως μιλούσαν για ένα μέρος με τουλάχιστον 2.000 κατοίκους.

Διεθνή
6

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Μήπως είσαι λίιιιιιιιιγο ομοφοβικός; Αν είναι λεσβίες, αν δεν ένιωθαν άνετα εκεί που ζούσαν και αν ήθελαν να πάνε κάπου για να ζήσουν ελεύθερα τον έρωτα τους,τότε το τελευταίο που θα χρειαζόταν να κάνουν θα ήταν να ξανοιχτούν στον ωκεανό και να ρισκάρουν την ζωή τους. Το ξέρω ότι δεν θα σου αρέσει η πληροφορία, αλλά υπάρχουν χιλιάδες πανεύκολα προσβάσιμα μέρη στον κόσμο όπου 2 λεσβίες μπορούν να ζήσουν ελεύθερα τον έρωτα τους. Καμμία ανάγκη δεν έχουν να ξανοιχτούν με ένα καρυδότσουφλο στον Ειρηνικό.Δεν ξέρουμε γιατί ξανοίχτηκαν (κι εγώ απορώ με την μη χρήση του EPIRB), πάντως οχι γιατι είναι λεσβίες. Υ.Γ. Βάζω στοίχημα ότι δεν θα έβγαζες ούτε 1 μέρα στον Ωκεανό.
Σοβαρα τωρα δεν διακρινες κανενα ιχνος χιουμορ στο σχολιο? Καταλαβαινω οτι δε μπορεις να το αισθανθει καποιος απλα διαβαζοντας το, αλλα....φευ..Οχι δεν ειμαι ομοφοβικος, αν μη τι αλλο ειμαι προασπιστης των δικαιωματων των ομοφυλοφιλων, και γενικα των ανθρωπων. Πολλες κοινωνιες ομως δεν ειναι, εξου και η αφορμη για το σχολιο μου.Αμαν ηταν αλλη περιπτση, θα εβρισκα κατι αλλο να πω!:)..lighten up
Αφού είσαι προασπιστής των δικαιωμάτων τους, όπως λες (και σε πιστεύω), θα έπρεπε να ξέρεις ότι όλο το bullying που τρώνε τα πιο αδύναμα μέλη μιας κοινωνίας βαφτίζεται σαν "αστείο".Οι παλληκαράδες που πλακώνουν στις φάπες τον πιό αδύναμο συμμαθητή τους "το κάνουν για πλάκα".Έχεις απόλυτο δίκιο, με τέτοιου είδους χιούμορ σαν αυτό του σχόλιου σου όντως δεν μπορώ να γελάσω.Θα ξεραθώ όμως στα γέλια - στο υπόσχομαι - την επόμενη φορά που ο στόχος των χιουμοριστικών σου σχολίων θα είναι το αφεντικό σου, η κυβέρνηση σου ή γενικά κάποιος ισχυρότερος από σένα.
το γνωριζω οτι πολλες κοινωνικες ομαδες δεχοντε bullying το οποιο πολλες φορες (αν οχι ολες) βαφτιζεται ως χορατο. Απλα πιστευω οτι υπαρχει διαχωρισμος ενος αθωου αστειου με υποννοουμενο. Εν τελει ο αστειισμος μου οπως αναφερα, πιο πολυ κριτικη κανει στη κοινωνια παρα σε δυο γυναικες που θελουν να ζησουν τον ερωτα τους πχ. Και το γνωριζεις και εσυ οτι πολλες κοινωνιες δε τους επιτρεπουν να το κανουν ελευθερα.Προφανως και δε δεχομουν-δεχομαι σφαλιαρες για πλακα. Ουτε καν λογος.Ουουουο αν θες να ακουσεις/ διαβασεις αστειοισμους και μλκιες για τα αφεντικα μου (ολως τυχαιως ειναι Εβραιοι, αλλα και να μην ηταν, εαν το ειχε αναγκη ο οργανισμος τους) εχω μπολικα. Για την κυβερνηση εννοειτε.Για ατομα πιο ισχυρα, εξαρταται...μη μας πουν και ζηλιαρηδες ;)