Γαβρόγλου: Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια - Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με ψυχολόγους

Γαβρόγλου: Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια - Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με ψυχολόγους Facebook Twitter
7

Ότι υπάρχει παραβατικότητα σε κάποια πανεπιστήμια τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, εξηγώντας ωστόσο ότι είναι ένα πολύπλοκο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλαπλούς τρόπους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι οι πρυτανικές αρχές δεν συμμετέχουν για την αποτροπή του, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν.

Ο υπουργός αντιγύρισε προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα βέλη που εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης καθιστώντας την υπόλογη για τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια.  Ο Κ. Γαβρόγλου καταλόγισε στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ευθύνη για την «δημιουργία κλίματος που τρομοκρατεί τους πολίτες» μιλώντας συνεχώς για ανομία στα πανεπιστήμια.

  

«Ζητάω από τα πανεπιστήμια να δώσουν προτάσεις, που δεν έρχονται. Διότι η παραβατικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο. Προφανώς υπάρχουν χώρες όπου δεν υπάρχει παραβατικότητα και χώρες που φοβούνται την παραβατικότητα και είναι αστυνομοκρατούμενα τα πανεπιστήμια. Δεν θέλουμε τέτοια πανεπιστήμια. Από την άλλη μεριά θέλουμε στα πανεπιστήμια μας να μην υπάρχει παραβατικότητα και κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι ένα σύνολο πραγμάτων τα οποία είναι σαφή στο νόμο. Ταυτοχρόνως όμως, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με κοινωνικούς λειτουργούς, τι μπορούμε να κάνουμε με ψυχολόγους και κυρίως τι μπορεί να κάνει η πανεπιστημιακή κοινότητα ώστε να αποβάλει αυτού του είδους τα φαινόμενα. Είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα που συσσωρεύτηκε και τα χρόνια τα περασμένα, όπου δεν υπήρχε καμία απολύτως απαγόρευση για οτιδήποτε. Αλλά φαίνεται οι πρυτανικές αρχές δεν πήραν τόσο στα σοβαρά αυτά που έπρεπε να έχουν κάνει», είπε ότι ο κ. Γαβρόγλου.

«Δεν είναι δυνατόν μειοψηφίες να τρομοκρατούν» είπε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής της ΝΔ, και ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να απαριθμήσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την πάταξη τέτοιων φαινομένων, ενώ ο κ. Γαβρόγλου αντέτεινε ότι η ΝΔ και ο πρόεδρός της «που έχει παντελή άγνοια για την εκπαίδευση», τρομοκρατεί τους πολίτες όταν μιλάει για ανομία και τρομοκρατία στα πανεπιστήμια.

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στο περιστατικό με τον αλβανικής καταγωγής μαθητή στη Σαντορίνη που η Χρυσή Αυγή του απαγόρευσε να παρελάσει, τόνισε ότι «όλους πρέπει να μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους», ωστόσο, όπως είπε, η ΝΔ παρότι εξέδωσε ανακοίνωση, επέρριψε και πάλι ευθύνες στην κυβέρνηση, αν και έγιναν χιλιάδες παρελάσεις χωρίς παρεκτροπές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ναι,ο ψυχολόγος θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα.Αλλά για την κυβέρνηση.Και δεν το λέω προσβλητικά.Καθημερινά προβλήματα αντιμετωπίζετε.Είσαστε για παράδειγμα σε ένα γάμο με τους ΑΝΕΛ,που στηρίζεται μόνο στο συμφέρον.Δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι οι άνθρωποι σε τέτοιους γάμους.Από τον ακτιβισμό και τη διαμαρτυρία,καλείστε πλέον να κάνετε πολιτική και να δώσετε λύσεις,που να ικανοποιούν όχι μόνο συγκεκριμένες ομάδες,αλλά όλο τον κόσμο.Δύσκολη η προσαρμογή σε μια εργασία με νέους στόχους.Για να κάνετε τη δουλειά σας πρέπει,να συνεργαστείτε με ανθρώπους,που δεν τους γουστάρετε καθόλου (τη Μέρκελ,τους επιχειρηματίες,τον αστυνομικό...).Πολύ συχνά να κάνετε και γαργάρα αξίες και κοσμοθεωρία μιας ζωής.Ο συμβιβασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν άνθρωπο.Μια κουβέντα λοιπόν με ψυχολόγο θα βοηθούσε.Να βρείτε τον εαυτό σας,την ταυτότητα σας,την ηρεμία.Μπορεί να ησυχάσουμε κι εμείς και να μην ακούμε κάθε μέρα ανοησίες.
Δηλαδή ο Μήτσος ο αντιφά μαζί με την παρέα του από την αυτοδιαχειριζόμενη κατάληψη αντί να τα σπάνε θα πηγαίνουν να συζητούν τα ταξικά τους προβλήματα με τον ψυχολόγο; Έξοχο!
Δε θελει αστυνομοκρατουμενα πανεπιστημεια, αρα δε θελει ανταγωνιστικα πανεπιστημεια που να λειτουργουν υπο νορμαλ συνθηκες. Δε θελει πανεπιστημεια οπου αμπλαουμπλες, τραμπουκοι, αουγκανοι θα αντιμετωπιζουν το νομο οταν κανουν οτι γουσταρουν μεσα στο χωρο. Δε θελει λοιπον πανεπιστημεια που θα ειναι ανοιχτα για τους φοιτητες που θελουν να σπουδασουν.50αρης + ανθρωπος και να μη μπορει να καταλαβει οτι αυτο καταστρεφει τα πανεπιστημεια μας. Πολιτικοι που δε μπορουν να συμφιλιωθουν με αποψεις τις αντιπερα οχθης μονο και μονο γιατι θα πηγαιναν κοντρα σε ιδεολογιες.
Άλλη μια επαναστατική ιδέα !O κύριος Γαβρόγλου αγνοεί / παραβλέπει ότι οι φοιτητές είναι άτομα ήδη ενήλικα και κατά τεκμήριο συνειδητοποιημένα. Επομένως, αν η "παραβατικότητα" στα πανεπιστήμια προέρχεται από φοιτητές, δεν είναι οι ψυχολόγοι που θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά η πνευματική διεργασία και αντιπαράθεση. Δεν είναι μαζικά οι φοιτητές άτομα προβληματικά ! Και αφού αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πανεπιστήμια χωρίς παραβατικότητα, ρώτησε άραγε και έμαθε ότι αυτό το πέτυχαν ειδικά μέσω ψυχολόγων ή συνέβαλαν σε αυτό η κοινωνία σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια ; Ας μας πει.Αν όμως η "παραβατικότητα" προέρχεται από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, αρκεί η απόφαση του πρύτανη να κρίνει αν γίνεται καταστρατήγηση του ασύλου και να καλέσει την Αστυνομία. Γιατί, η παραβατικότητα προκαλεί συνήθως και φθορά δημόσιας περιουσίας. Και δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια να γίνεται αυτό ανεκτό ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ . Απλό !Θα έλεγα λοιπόν τελικά, αν πάρουμε στα σοβαρά τον κ. Γαβρόγλου, Η ΤΟΣΟ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΠΌ ΨΥΧΟΛΟΓΟ, ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ...
Τελικά, μια τάση στις παγκόσμιες πατέντες την έχει αυτή η κυβέρνηση.Ανακεφαλαιώνω πρόχειρα :- Κωλοτούμπα- Διατηρητέο μνημείο η ταβέρνα "Λεωνίδας"- Περισυλλογή των ερειπίων σεισμού, ταξινόμηση και αποθήκευσή τους ανά πληγείσα οικοδομή, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην ανακατασκευή της.- Ψυχολόγοι στα πανεπιστήμια για την αντιμετώπιση του λυντσαρίσματος της δημόσιας περιουσίας. Ακολουθεί και η στελέχωση των τρόλεϊ που περνούν από Πατησίων με "ψυχολόγο διαδρομής", που θα επεμβαίνει όταν εκδηλώνεται επίθεση με μολότοφ.Και οι νεαροί θα πέφτουν αυτόματα σε μετάνοια και κλαίγοντας γοερά θα αποσύρονται. Που τους βρήκαμε τους φωστήρες ;