Κοπεγχάγη: Δηλητηριάστηκαν 63 πελάτες του «καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο»

Κοπεγχάγη: Δηλητηριάστηκαν 63 πελάτες του «καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο» Facebook Twitter
15

63 άνθρωποι έπαθαν δηλητηρίαση στο εστιατόριο «Noma» της Δανίας που έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πελάτες που είχαν φάει στο εστιατόριο "Noma" της Κοπεγχάγης αρρώστησαν σε διάστημα πέντε ημερών μέσα στον Φεβρουάριο. Τα συμπτώματά τους ήταν διάρροια και εμετός. Το πιθανότερο είναι να ευθύνεται ένας άρρωστος εργαζόμενο στην κουζίνα ο οποίος μόλυνε τα φαγητά. Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Κτηνοτροφίας και Τροφίμων της Δανίας ανακοίνωσαν ότι το ξέσπασμα ήταν "μαζικό".

"Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και ζητούμε συγνώμη για όλο αυτό και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές όσο και με τους πελάτες μας, που αντιμετώπισαν πρόβλημα, ώστε να τους αποζημιώσουμε" δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου Πίτερ Κράινερ.  Στη συνέχεια διέψευσε τις φήμες ότι το "Noma" που λειτουργεί από το 2004, θα βάλει λουκέτο εξ αιτίας του γεγονότος.

250 δολάρια κοστίζει ένα γεύμα στο «Noma» στο εστιατόριο που έχει βραβευτεί με δυο αστέρια Michelin και ήταν το νούμερο ένα εστιατόριο στη λίστα του Restaurant Magazine με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου το διάστημα 2010-2012.

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
Πιθανότερο μου φαίνεται κάποιο υλικό να μην είχε μαγειρευτεί σωστά ή να ήταν ληγμένο ή να το είχε χέσει κάποιο πετούμενο παρά να κόλλησαν από τον ασθενή εργαζόμενο. Αμέλεια και έτσι και αλλιώς. Το αστεράκι το Μισλέν θα παραμείνει;
Είχα δει πριν από λίγο καιρό ένα μικρό βίδεο στο γιουτούμπε...Λεγότανε Noma at Claridge's και σε κάποια φάση έχουνε φέρει από την Δανία μυρμήγκια μέσα σε κάτι ταπεράκια...Πάει ο (σεφ)Ρετζέπι και δίνει ένα ζωντανό μύρμήγκι σε έναν τύπο του ξενοδοχείου για να το δοκιμάσει.Του εξηγεί πως να το φάει(βάλε το ανάμεσα στους κοπτήρες σου και ζούλα το) και ο τύπος το κάνει(με βαριά καρδιά)!!!Τώρα τι να πεις για εστιατόριο που σε ένα από τα πιάτα του θα σου σερβίρει μυρμήγκια????!!!
Εντάξει, προτείνω να αφήσουμε τα πικρόχολα - για να βγήκε πρώτο στον κόσμο κάποιος λόγος μάλλον θα υπάρχει ... Αν ηταν τόσο εύκολο, θα ήταν ο Μπαϊρακτάρης πρώτος... Παρόλα αυτά άτυχες στιγμές όλοι μπορεί να έχουν και ειδικά αυτοί που ρισκάρουν και ανοίγουν δρόμους σ´αυτό που κάνουν.
Στα σχετικά με το παρόν άρθρα υπάρχει και ένα με τα πιάτα που σερβίρονται στο εστιατόριο. Όταν, λοιπόν, διαβάζεις : " Συκώτι μπακαλιάρου πάνω σε ένα κρουτόν από καραμελωμένο γάλα ", πώς μπορείς να πιστέψεις πως φταίει ο άρρωστος υπάλληλος για τη δηλητηρίαση ;
Και εμείς τρώμε συκωτάκια, καρδούλες και πλεμόνια αρνιού τυλιγμένα σε έντερα επίσης αρνιού... Και τι να λέει??!! Κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της αναφορικά με τις γεύσεις και τις διατροφικές της συνήθειες. Δεν πιστεύω ότι τα πιάτα του εστιατορίου θα ξενίζουν τόσο τους Δανούς.
Το κοκορέτσι είναι ένα παράδειγμα... Υπάρχουν πολλά άλλα φαγητά που θα ξένιζαν κάποιον από άλλη χώρα. Όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με εμάς. Και με το τελευταίο σου σχόλιο, επιβεβαιώνεις αυτό ακριβώς που ανέφερα: Κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της αναφορικά με τις γεύσεις και τις διατροφικές της συνήθειες.